تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796961023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كلاس درسي براي بساز بفروش‌ها!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كلاس درسي براي بساز بفروش‌ها!
در دهه اخير كمدي‌سازي مجالي بوده براي برخي از بسازبفروش‌ها كه با تمركز بر شوخي‌هاي هرزه‌نگارانه و اروتيك به جلب مخاطب بپردازند.
نویسنده : عليرضا ملوندي 


در دهه اخير كمدي‌سازي مجالي بوده براي برخي از بسازبفروش‌ها كه با تمركز بر شوخي‌هاي هرزه‌نگارانه و اروتيك به جلب مخاطب بپردازند.
اين بازاري‌سازان درست منطبق بر الگوي نمايش‌هايي موسوم به «تئاتر گلريز» و بي‌توجه به دامنه مخاطب متفاوت آن نوع نمايش و اين ژانر در سينما تا توانستند كوشيدند داستان‌پردازي مبتني بر خلق موقعيت كمدي را فاكتور گرفته و به جايش بر شوخي‌هاي هرزه‌نگارانه تأكيد كنند.  البته كه مخاطب نيز خيلي زود دست اين جماعت را خواند و با خالي گذاشتن سالن‌هاي نمايش چنين فيلم‌هايي شرايطي را ايجاد كرد كه اين فرصت‌طلبان رفته رفته به فكر تغيير بيزينس بيفتند.  در همه اين سال‌ها اما داشته‌ايم كارگرداناني را كه با تكيه بر اخلاقيات و البته اصول كلاسيك سينماي كمدي فيلم ساخته و تحويل مخاطب مي‌دهند.  طبيعي است كه ماندگاري چنين آثاري هم به مراتب بيشتر از توليدات هرزه نگارانه است. از جمله وامداران نگاه اخلاقي و كاملاً پاك در سينماي كمدي يدالله صمدي است؛ كارگرداني كه با همان اولين ساخته‌هايش «مردي كه زياد مي‌دانست» و «اتوبوس» نويد فيلمسازي را مي‌داد كه كمدي برايش يك ابزار است براي تشريح برخي از مهم‌ترين خصيصه‌هاي بشري.
«پدر آن ديگري» تازه‌ترين فيلم صمدي نيز هرچند رويه كمدي‌اش است كه بيشتر به چشم مي‌آيد اما وراي اين كمدي، سخنگويي درباره فن ارتباط برقرار كردن آدميان با يكديگر است كه مهم جلوه مي‌كند.  «پدر آن ديگري» از روزه سكوت يك كودك مي‌گويد؛ كودكي كه از بدرفتاري‌هاي پدرش به تنگ آمده و در اين ميان چاره‌اي نمي‌بيند جز تظاهر به گنگ بودن!
اين روزه سكوت هرچند در ابتدا براي مخاطبي كه به انتظار تماشاي يك كمدي است عاملي مي‌شود براي خنديدن اما از جايي به بعد فيلم به اندازه مفرح بودن، تأمل برانگيز هم مي‌شود به خصوص براي والديني كه رفتار مناسبي با فرزندان خويش ندارند.  صمدي موقعيت‌هاي اطراف كودك «پدر آن ديگري» را چنان چيده كه پله‌پله مخاطب با شخصيت‌هاي دور وبر اين كودك گنگ- نما آشنا شود. از يك طرف پدر را مي‌بينيم كه كمترين دركي از فن ارتباط گرفتن با پسر نمي‌داند و از آن طرف مادري كه سمبل محبت است اما او نيز در برابر روزه سكوت فرزند سرگردان است.  اينجاست كه فرشته نجات در قالب مادربزرگي وارد مي‌شود كه سعي مي‌كند با يكي از زيباترين آموزه‌هاي مذهبي كه صبر است در برابر كودك قرار گيرد.  همين توسل به صبر و شكيبايي است كه در نهايت باعث مي‌شود كودك قصه زبان گشوده و مهر سكوت را بشكند.  جالب است صمدي كه فيلمنامه‌اش را با اقتباس از يك رمان پرفروش نوشته پرينوش صنيعي نوشته سعي كرده درست شبيه به منبع در اينجا هم بار درام را روي دوش يك كودك بگذارد؛ كودكي كه نابازيگر است اما كارگردان كاركشته فيلم چنان از او بازي مي‌گيرد كه ديدني‌ترين سكانس‌ها را در برابر حرفه‌اي‌هايي چون حسين ياري، هنگامه قاضياني و ثريا قاسمي خلق مي‌كند.
البته كه همراهي اين چهره‌هاي مجرب با بازيگر كودك و ايجاد فضايي بي‌استرس و آرام براي ايفاي نقش او را هم نمي‌توان ناديده گرفت.  «پدر آن ديگري» فيلمي پر از موقعيت كميك است و تقريباً هر يك ربع يك بار اتفاق تازه‌اي در فيلم شكل گرفته و موقعيتي خلق مي‌شود كه مخاطب را مي‌خنداند.  اين تقسيم‌بندي آگاهانه فيلم و جاري نمودن ماجراهاي مختلف در دل آن باعث مي‌شود نه فقط مخاطبي كه براي وقت‌گذراني به سينما آمده از تماشاي اثر لذت ببرد كه حتي مخاطبان جدي سينما هم با دقتي كه يك كارگردان در خلق ماجراهاي مختلف اثرش ارائه داده روبه‌رو شوند.   مي‌توان حتي يك گام به پيش رفت و گفت «پدر آن ديگري» كلاس درسي است براي تجاري‌سازاني كه به هر دستاويزي چنگ مي‌زنند بلكه پولدار شوند.  اين تجاري‌سازان بد نيست به تماشاي «پدر آن ديگري» بنشينند تا هم از راه و رسم اقتباس در سينما سردرآورند و همين كه بياموزند چطور مي‌توان در دل روايتي پاك و بي‌آلودگي به ناهنجاري‌هاي اخلاقي چه در اكت و چه در ديالوگ كمدي خلق كرد.


منبع : روزنامه جوان









تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن