تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797771506




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رویای زندگی در شهرهای سبز


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
رویای زندگی در شهرهای سبز
رویای زندگی در شهرهای سبز بدون شک شهرها، در متن پارادایم پایداری قرار دارند زیرا امروزه مسئول 75 درصد مصرف انرژی جهانی، 80 درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای و اصلی‌ترین تولید‌کننده ضایعات در جهان، شهرها هستند.


به گزارش فرهنگ نیوز ، سید محسن طباطبایی مزدآبادی مشاور شهردار تهران در یادداشت خود با عنوان «رویای زندگی در شهرهای سبز» آورده است:  این تأثیرات، تنها قسمتی از آن چیزی است که اصطلاحاً،  آنتروپوسن، نامیده می‌شود که به معنای؛ دوران تأثیر انسان بر روی اکوسیستم کره زمین و اقلیم است؛ دوران جدیدی که به نظر برخی از صاحبنظران، بشر، از انقلاب صنعتی به بعد، وارد آن شده است.
 
از دیدگاه سیستمی، شهرها، جزء سیستم‌های باز و به لحاظ سلسله‌مراتبی، پس از سیستم‌های ذهنی، از پیچیده‌ترین سیستم‌ها، به شمار می‌روند. سیستم‌های باز، همواره در حال مبادله انرژی، مواد و اطلاعات با یکدیگرند. این سیستم‌ها، از طریق جریانات بین خود و سیستم‌های دیگر، انرژی، مواد و اطلاعات را دریافت می‌کنند و به مصرف می‎رسانند. آنها، عناصر خود را در درون خود، تجزیه یا ترکیب نموده و قابل استفاده می‌سازند. بر این اساس می‌توان گفت که پایداری جهان به سیستم‌های باز، بستگی دارد.
 
نگرانی از تبعات شهرنشینی گسترده و تأثیرات بی‌حد و حصر شهرها بر روی اکوسیستم کره زمین و همچنین ناتوانی الگوهای توسعه، به طور اعم و الگوها و مکاتب توسعه و برنامه‌ریزی شهری،  از جمله مدرنیسم، پست‌مدرنیسم و فن‌گرایی، به طور اخص باعث شد که در دهه‌های پایانی قرن بیستم، به تبع توسعه پایدار، موضوع پایداری شهری و شهر پایدار، مطرح شده و مورد تحلیل قرار گیرد.
 
شهر پایدار، شهری است که به دلیل استفاده اقتصادی از منابع، اجتناب از تولید بیش از حد از ضایعات و بازیافت آنها تا حد امکان و پذیرش سیاست‌های مفید، قادر به ادامه حیات خود باشد. در بررسی پایداری شهرها، شاخص‌هایی مانند جمعیت، حمل و نقل، موقعیت اقتصادی، تغییر اقلیم، کیفیت هوا، کیفیت آب، برنامه‌ریزی یکپارچه، توانایی و پتانسیل ابداع و نوآوری، سرمایه اجتماعی، آموزش و امنیت، مورد تحلیل و ارزیابی قرار می‌گیرند.
 
شهر پایدار باید به گونه‌ای سازماندهی شود که به حوزه‌های مجاور و حومه‌های خود، بیش از حد متکی نباشد و ضمن استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر، کمترین ردپای اکولوژیکی را بر جا بگذارد. چنین شهری، کمترین میزان آلودگی و زباله را تولید کرده و تکنولوژی بازیافت زباله و تبدیل آن به انرژی را داراست. الگوی شهر پایدار می‌تواند در شکل‌های مختلف و متعددی، بسته به تاریخ منطقه، پایه اقتصادی، اقلیم و محیط طبیعی و سیاست، نمود پیدا کند. اصولاً پایداری، بر روی اهداف انسانی، به عنوان هسته اصلی هر نوع راهکار توسعه شهری، تأکید می‌کند.  امروزه شکل پایدار شهری، آن میزان از توسعه شهری است که منجر به ایجاد عدالت اجتماعی در شهرها شود؛ بنابراین، حرکت کردن در مسیر پایداری شهرها و رسیدن به آن، زمانی تحقق خواهد یافت که تخصیص و توزیع خدمات و امکانات بین واحدهای فضای و اجتماعی شهرها، مطابق با نیازهای جمعیتی و مساوات و برابری جغرافیایی صورت گیرد.
 
شهرهای مختلفی در جهان، به عنوان شهرهای پایدار یا شهرهای در مسیر پایداری، شناخته شده‌اند که در بسیاری از شاخص‌های پایداری، در وضعیت مطلوبی به سر می‌برند؛ برای مثال در شاخص حمل‌ونقل شهری، در آمستردام، 38 درصد کل سفرهای درون شهری، با دوچرخه انجام می‌شود و این شاخص در منطقه مرکزی شهر، به 57 درصد می‌رسد. در استکهلم، 68 درصد کل سفرهای درون¬شهری که معمولاً کمتر از 5 مسافت دارند، به صورت پیاده یا با دوچرخه انجام می‌شوند و 25 درصد سفرها نیز توسط حمل و نقل عمومی صورت می‌گیرد. در این شهر، تنها 8 درصد سفرهای درون شهری توسط خودرو شخصی انجام می‌شود.
 
در خصوص شاخص دسترسی به فضای سبز و باز، 75درصد شهروندان در آمستردام، در فاصله کمتر از 300 متری فضاهای سبز و باز قرار دارند. همچنین در شهر فرایبورگ، شهروندان، 150 تا 300 متر از فضاهای سبز و مکان‌های اوقات فراغت، فاصله دارند و در استکهلم، از هر 10 نفر، هشت نفر به طور منظم، حداقل هفته‌ای یکبار، به فضاهای باز و سبز می‌روند. در شاخص بازیافت زباله، در فرایبورگ 67 درصد زباله‌ها، بازیافت می‌شوند و مابقی از طریق سوزاندن مجدداً به انرژی تبدیل می‌شوند و میزان دفن زباله، تقریباً صفر است. شبکه آبرسانی آمستردام، تنها 3 درصد نشت و هدررفت دارد و این عدد برای شهر مونستر9/3 درصد است.
 
مثال‌های فوق، تنها مواردی از نشانه‌های پایداری در برخی از شهرهای دنیا بود. این تجربیات نشان می‌دهد که حرکت در مسیر پایداری، چنانچه محور مطالعات و برنامه‌ریزی شهری قرار بگیرد، میسر و ممکن خواهد بود. در همین راستا برخی از شهرها، با عناوین مختلف، اقدام به برنامه‎ریزی بلندمدت برای نیل به پایداری شهری کرده‌اند؛ از آن جمله می‌توان به شهر ملبورن استرالیا اشاره کرد که طرح شهری خود را با نام «پیش به سوی شهر خوب و پایدار»، تدوین کرده است یا طرح شهر هنگ کنگ با نام «شهر جهانی آسیا» برای سال 2030 تدوین شده است که بر محورهایی؛ مانند اقتصاد، سلامت و منابع طبیعی تأکید دارد. بارسلونای پایدار، نام طرح شهر بارسلونا است که چشم‌انداز آن، تبدیل بارسلونا به شهری پایدار است. طرح سبز سنگاپور نیز برای تبدیل این شهر به شهر سبز، از دیگر موارد قابل ذکر است.
 
بنابراین پایداری شهری، از محورهای اساسی مورد بحث در هزاره سوم خواهد بود و باید قرن بیست و یکم، قرن فناوری‌ها و تکنولوژی‌های زیست‎بوم محور باشد.


منبع: تسنیم


94/7/21 - 11:40 - 2015-10-13 11:40:47





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن