تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن كم خوراك است و منافق پرخور.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797030437




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا افسردگی بیشتر در کمین زنان است؟


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: اگر خانمی افسرده است، باید قبل از اقدام به بارداری، درمان شود چون ممکن است افسردگی در دوران بارداری به رشد جنین آسیب برساند.
افسردگی در زنان دکتر محمد اربابی، روان‌پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت: امروزه بیشتر خانم‌ها بیش از پیش فشارهای روانی داخل و خارج خانه را تحمل می‌کنند و بیشتر ممکن است دچار افسردگی یا مشکلات روان‌شناختی شوند. البته فیزیولوژی بدن آنها نیز از نظر هورمونی، شرایط را برای بروز افسردگی و اختلال‌های خلقی مهیا می‌کند. شواهد نیز نشان داده میزان بروز افسردگی در خانم‌ها تقریبا 2‌برابر آقایان است. پس لزوم شناخت خلق و خوی خانم‌ها و توجه به تغییرات هورمونی و اقدام به موقع اطرافیان می‌تواند تا حدود زیادی سطح سلامت روان خانم‌ها را بالا ببرد. برای توضیح بروز افسردگی در خانم‌ها باید از 3 دیدگاه بیولوژیک، روان‌شناختی و اجتماعی به آن پرداخت.
افسردگی زنان از منظر بیولوژیک وضعیت هورمونی در خانم‌ها به‌خصوص با تغییرهایی که قبل از قاعدگی، بعد از زایمان و در حول و حوش یائسگی در بدنشان ایجاد می‌شود، احتمال بروز افسردگی را در آنها بیشتر می‌کند. به عبارتی، تغییرات هورمون‌ها نظیر ترشح استروژن و پروژسترون یا هورمون‌های اکسی‌توسین و پرولاکتین بر وضعیت روان‌شناختی خانم‌ها اثر می‌گذارد. به طوری که استروژن با اثر بر سروتونین و گیرنده‌های آن و تغییر ترشح اندورفین می‌تواند اثر کاهنده بر اختلال افسردگی داشته باشد. اکسی‌توسین و پرولاکتین نیز روی خلق اثر مثبت می‌گذارند و کاهش پروژسترون باعث اضطراب می‌شود.
افسردگی زنان از منظر روان‌شناختی اختلال در روابط بین‌فردی، فشار افکار منفی و بروز درماندگی از دلایل روان‌شناختی‌ای هستند که عامل مهمی برای فراهم شدن زمینه افسردگی در خانم‌ها‌ محسوب می‌شوند.   افسردگی زنان از منظر اجتماعی سومین ریشه افسردگی در خانم‌ها‌، علل اجتماعی است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به موقعیت اجتماعی، جایگاه شغلی و تبعیض‌هایی که نسبت به خانم‌ها در جامعه یا دنیا وجود دارد، اشاره کرد. به عبارتی با گسترش شیوه زندگی صنعتی، خانم‌ها علاوه بر نقش باروری، چند مسئولیت دیگر همچون حضور در محیط کار بیرون از منزل و نیز مدیریت امور منزل را به عهده گرفته‌اند و به مراتب نسبت به مردان حجم کار بیشتری را باید انجام دهند. فارغ از مسئولیت‌های کاری و مدیریت امور منزل، بارداری هم بار سنگینی است که طبیعت به عهده خانم‌ها گذاشته است. با توجه به نقش مهم خانم‌ها در خانواده و اجتماع و وظایف مهمی مثل بارداری و حفظ بقای بشر که به آنها محول شده است، افسردگی‌شان، هزینه بیشتری را متوجه خانواده و اجتماع خواهد کرد. بنابراین توجه به حالت‌های روانی خانم‌ها و پیشگیری و درمان به‌موقع افسردگی‌شان باعث ارتقای سطح بهداشت روانی خواهد شد. پیشگیری از افسردگی در خانم‌ها مهم است. می‌توان با روابط اجتماعی قوی، ایجاد جایگاه مناسب شغلی و مهم‌تر از همه، درک و همدلی با آنها از افسرده شدنشان جلوگیری کرد.
انواع رایج افسردگی در زنان خانم‌ها به 3 نوع افسردگی بیشتر مبتلا می‌شوند؛ افسردگی ناشی از نشانگان پیش از قاعدگی، افسردگی ناشی از بارداری و زایمان و افسردگی ناشی از یائسگی.
نشانگان پیش از قاعدگی و افسردگی حدود 10 درصد از خانم‌ها دچار اختلالات خلقی به نام نشانگان پیش از قاعدگی می‌شوند. این افراد در نیمه دوم دوره ماهیانه به‌دلیل تغییرات سطح هورمون‌ها، تغییرات خلقی پیدا می‌کنند. تغییرات خلقی به صورت گریه کردن زیاد، حساس شدن، بدبینی، اضطراب و افکار منفی نسبت به حال و گذشته است که عملکرد فرد را تحت‌تاثیر قرار می‎دهد. گاهی برخی از افراد تغییراتی را در تمرکز، انرژی و اضطراب تجربه می‌کنند. بعضی از خانم‌ها متوجه تغییرات خلقی ماهیانه هستند و به‌تدریج راه‌های مقابله با آن را آموخته‌اند، ولی بعضی از آنها اطلاعی از این موضوع ندارند و در این مواقع روابط بین‌فردی‌شان با دیگران یعنی نزدیکان و غریبه‌ها دچار تنش می‌شود. چنین حالت روانی‌ای را در خانم‌ها باید طبیعی فرض کرد و فقط وقتی علائم باعث اختلال در عملکرد فرد می‌شود، به درمان نیاز است. درمان توصیه‌های غیردارویی و دارویی است. توصیه به اینکه خانم‌ در این مدت تغذیه مناسبی داشته باشد، مایعات کافی دریافت و حتما ورزش کند. داروها نیز شامل ویتامین‌ها و مکمل‌هاست که به آرامش اعصاب کمک می‌کند.
بارداری و افسردگی با تغییرات هورمونی که در دوران بارداری ایجاد می‌شود، بدن خانم‌ها تا حدی به کمک اکسی‌توسین و پرولاکتین در مقابل اختلالات روانی ایمن می‌شود مگر اینکه سابقه اختلالات روان‌پزشکی را از قبل داشته باشند. در این افراد احتمال دارد اختلالی که از قبل وجود داشته، تشدید شود. به همین دلیل اگر خانمی افسرده است، باید قبل از اقدام به بارداری، درمان شود چون ممکن است افسردگی در دوران بارداری به رشد جنین آسیب برساند. مهم‌تر از دوران بارداری، دوران پس از بارداری است که به علت کاهش سریع هورمون‌ها، احتمال افسردگی در خانم‌ها بالا می‌رود. نزدیک به 70 درصد از خانم‌ها در روزهای اولیه بعد از زایمان حالت ملال را تجربه می‌کنند که به صورت گریه گهگاه و احساس غم تظاهر می‌کند ولی این حالت‌های روانی نشانه افسردگی نیستند و طی هفته اول پس از زایمان برطرف می‌شود اما 10 درصد خانم‌ها دچار افسردگی اساسی می‌شوند که لازم است درمان شوند.   یائسگی و افسردگی در دوران یائسگی بعد از کاهش هورمون‌های زنانه و تغییر فیزیولوژی خانم‌ها، تغییرات خلقی مشاهده می‌شود که معمولا به صورت زودرنجی، احساس گرگرفتگی و اضطراب است اما خانم‌هایی که سابقه افسردگی فردی یا خانوادگی دارند، بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی هستند و در صورت دیدن علائم افسردگی در آنها باید خیلی زود اقدامات درمانی انجام گیرد. فعالیت روزمره خانم‌ها در زندگی خصوصی و در عرصه اجتماعی به میزان زیادی احتمال بروز افسردگی در دوران یائسگی را کاهش ‌می‌دهد.   گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : هفته نامه سلامت    



13 شهریور 1394
###12##12###





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن