تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797696460




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد دانش‌بنيان؛ ضرورت كشور، فانتزي مديران دولتي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اقتصاد دانش‌بنيان؛ ضرورت كشور، فانتزي مديران دولتي
بعد از انتشار پي‌در‌پي هشدارها مبني بر افت رشد علمي كشور در دو سال اخير، روز گذشته معاون پژوهش وزير علوم نيز از چالش‌ها و فعاليت‌هاي شركت‌هاي دانش‌بنيان و كم‌رغبتي مديران دولتي به عقد قرارداد با اين شركت‌ها گفت...
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌ انتظام 


بعد از انتشار پي‌در‌پي هشدارها مبني بر افت رشد علمي كشور در دو سال اخير، روز گذشته معاون پژوهش وزير علوم نيز از چالش‌ها و فعاليت‌هاي شركت‌هاي دانش‌بنيان و كم‌رغبتي مديران دولتي به عقد قرارداد با اين شركت‌ها گفت. اين اعلام رسمي نشان مي‌دهد به‌رغم اصرارها، براي منحصر كردن چالش‌هاي حوزه توسعه دانش و فناوري به دولت‌هاي قبل، دولت كنوني نيز با همان كشمكش‌هاي سنتي دست به گريبان است و براي برخي مديران دولتي هنوز اقتصاد دانش‌بنيان، يك فانتزي است.
ديروز وحيد احمدي، معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم در نشست رؤساي پارك‌هاي علم و فناوري ضمن گلايه از عملياتي نشدن ابلاغ رئيس‌جمهور مبني بر انعقاد قرارداد دستگاه‌هاي اجرايي با شركت‌هاي دانش‌بنيان، چالش‌هاي اساسي حوزه فناوري را بيان كرد. كمرنگ بودن نقش بخش خصوصي در نظام توسعه فناوري و نوآوري در كشور، بحث همكاري‌هاي بين‌المللي در تجاري‌سازي، عدم وجود نگاه سيستمي به تدوين سياست‌ها و تناقضات ميان سيستم‌ها، بحث در پياده‌سازي و اجراي سياست‌ها، شفاف نبودن جايگاه فناوري و نوآوري در سياستگذاري‌ها و فقدان فضاي رقابتي، همچنين فقدان مكانيسم‌هاي مربوط به تقاضا و حاكميت نگاه خطي و دستوري در سياستگذاري، ‌ناهماهنگي و موازي‌كاري نهادهاي متولي كه در دولت‌هاي قبل كاملاً مشهود بود، ضعف در سياستگذاري توسعه فناوري، عدم يكپارچگي ميان سياست‌هاي اين حوزه، ضعف نهادهاي مالي در توسعه فناوري، ضعف مراكز دانشگاهي در خلق سياست‌ها، ارتباط نامناسب صنعت و دانشگاه، كمبود نيروي انساني متخصص، پايين بودن ظرفيت‌ها و ضعف در جذب سرمايه‌گذاري‌ها تعدادي از چالش‌هاي حوزه فناوري از نگاه معاون وزير علوم هستند.
 
ضرورت كشور، فانتزي مديران دولتي!
در اظهارات احمدي به عنوان مدير اول پژوهش و فناوري در آموزش عالي چند مسئله قابل تأمل است. اول اينكه وجود ناهماهنگي و موازي‌كاري نهادهاي متولي و منحصر دانستن آن به دولت‌هاي قبل، با عملياتي نشدن ابلاغ رئيس‌جمهور مبني بر انعقاد قرارداد دستگاه‌هاي اجرايي با شركت‌هاي دانش‌بنيان در تعارض است و نشان از اين دارد كه برخي از مديران دولت فعلي نيز توجه به اقتصاد دانش‌بنيان را فانتزي مي‌دانند.
علاوه بر اين ضعف مراكز دانشگاهي در خلق سياست‌ها، ارتباط نامناسب صنعت و دانشگاه و كمبود نيروي انساني متخصص چالش‌هايي سنتي بر سر راه توسعه پايدار مبتني بر دانش و فناوري بومي هستند و اتفاقاً تدبير آنها جزو سرفصل‌هاي وظايف و اساسنامه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است.
  احمدي با اشاره به مشكلات پارك‌هاي علم و فناوري گفت: كمبود فضا، پيچيدگي روند اعطاي تسهيلات تجاري‌سازي و مشكلات اقتصادي كشور اعم از ركود تورمي، كمبود كسب و كار، كمبود اعتبارات و چالش اقتصادي به شدت دولتي و نفتي از چالش‌هاي پارك‌هاي علم و فناوري است.
اين دست شواهد و مستندات و آماري كه اتفاقاً از سوي خود وزارت علوم منتشر مي‌شود جمع بيشتري از صاحبنظران و كارشناسان را به اين باور مي‌رساند كه اين وزارتخانه در مديريت و راهبري شركت‌هاي دانش‌بنيان و تجاري‌سازي محصولات با فناوري سطح بالا دچار چالش است و مأموريت سنتي و تك‌بعدي آموزشي آن براي سال‌هاي متمادي وزارت علوم را دچار رخوتي كرده كه رها شدن از آن به اندازه بي‌نياز شدن از بودجه دولتي سخت است و اگرچه امروز معاون پژوهشي از ضعف‌هاي مزمن در حوزه دانش و فناوري در دولت‌هاي قبل مي‌گويد، به همان نسبت آمار توسعه‌هاي موجود هم مرتبط با دولت‌هاي قبل است و امكان ندارد تمام آنها دستاورد دو سال گذشته باشد. در اين صورت عملكرد وزارت علوم در سال‌هاي اخير از اساس دچار ابهام مي‌شود.
  
حال وزارت علوم خوب است؟!
اين گزارش‌ها در حالي از سوي وزارت علوم و منابع نظارتي منتشر مي‌شوند كه رسانه‌ها نيز به طور مداوم نسبت به كاهش شتاب رشد علمي كشور در دو سال اخير هشدار مي‌دهند. نمونه اين گزارش‌ها درباره مقايسه رشد توليد مستندات علمي عربستان با توليدات علمي كشورمان ظرف دو سال گذشته است. بر اين اساس درصد رشد توليد مستندات كشور عربستان در سال 2014 نسبت به سال 2013 در مقايسه با ايران در حدود 477 برابر است كه با سياست‌هاي كلي ايران در حوزه علم و فناوري خصوصاً در منطقه، همخواني ندارد. در عين حال توليدات علمي كشور ايران نسبت به دو سال قبل (سال 2012)، سيري نزولي داشته كه قابل‌مقايسه با رشد علمي بيش از 30 درصدي عربستان نيست.
همچنين توليد مستندات علمي عربستان نسبت به سه سال پيش در مقايسه با ايران، 60 برابر است و تمام اينها در شرايطي اتفاق افتاده است كه بنا به تشخيص و تأكيد و حمايت همه‌جانبه رهبري انقلاب توسعه دانش و فناوري و اقتصاد مبتني بر آن، فراگير و به گفتمان رايج تبديل شده است.
اين در حالي است كه مقام معظم رهبري وزارت علوم را به طور مستقيم خطاب قرار مي‌دهند و مي‌گويند: «كاري كنيد كه شتاب رشد علمي فروكش نكند.‌» و همواره بر حفظ و ارتقاي اقتدار علمي كشور تأكيد دارند.
 چنانچه وزارت علوم همچنان با چالش‌هاي ابتدايي در حوزه فناوري دست به گريبان و از طرفي در حفظ شيب رشد علمي به رغم تغيير مناسبات بين‌المللي كشورمان ناتوان است و به استناد گزارش‌هاي منتشر شده، ازرقابت نفسگير با داده‌هاي فرهنگي ديگر رسانه‌ها هم جامانده، پس ابهامي كه مطرح مي‌شود اين است كه يا حال ستاد آموزش عالي خوب نيست يا ظرفيت و توان آن غير از محدوده علوم، تحقيقات و فناوري صرف مي‌شود يا مديريت آن ترجيح مي‌دهد به جاي ورود مؤثر در حوزه‌هاي اثرگذار و البته داراي خطر، به فعاليت در حوزه آموزش اكتفا كند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن