تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چیزى زکاتى است و زکات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797005531




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شریعتی فرزند زمانه خویش


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


شریعتی فرزند زمانه خویش وبلاگ > اسعدی، احمد - شریعتی روشنفکری دینی بود که در سیاه‌ترین روز‌های حیات یک ملت در برابر مرام‌های بشری مانند مارکسیزم، اگزستانسیالیسم و دیگر مکاتب ایستاد و از فرهنگ اسلامی دینی دفاع کرد.


كتاب‌هاي او همگي مؤيد يك واقعيت است كه شريعتي لحظه‌اي از فكر دفاع از آرمان‌هاي ديني بازنايستاد.
او در كتاب «پدر مادر ما متهميم» سعي مي‌كرد كه باب تفكري جديد را براي پدران و مادران درباره نحوه تربيت و تعليم فرزندان بازنمايد.
كتاب انسان، اسلام، ماركسيزم در حقيقت نخستين «تزي» است كه از موضع ديني عليه ماركسيزم عنوان شده است. اهميت اين كتاب به دو دليل است، نخست اينكه «شريعتي» اين كتاب را در حالي مي‌نويسد كه نگرش عام روشنفكران و تسلط ماركسيزم و ادبيات كمونيستي بر ساحت دانشگاه و جريان‌هاي نخبه‌گرا بسيار شديد بود و اين كتاب در نقد انسان‌شناسي ماركسيستي و ترويج ديدگاه‌هاي توحيدي درباره انسان‌ اهتمامي جدي از خود نشان داد. دليل ديگر اهميت كتاب ياد شده تحليل علمي ماركسيزم و نقد علمي تفكر يادشده با استعانت از زبان روز و فهم مخاطبين آن زمان باعث گرديد كه براي اولين بار «جريان مذهبي» موجود در سطوح روشنفكري و دانشگاهي، اين امكان را بيابند كه از ساحت دين دفاع كنند و دين اسلام وارد جامعه نخبه‌گرا گرديد.
شريعتي با طرح انديشه‌هايي مانند «شهادات» - علي مكتب وحدت عدالت - علي حقيقتي بر گونه ساطير، حسين وارث آدم، ابوذر غفاري و دهها اثر ديگر روح مبارزه و ايستادگي در مقابل ظلم را در ميان دانشجويان و ديگر طبقات اجتماعي زنده كرد.
واژه‌هايي مانند مستضعف، مستكبر، طاغوت، ملأ، مترف، ائمه‌الكفر، انقلاب شيعي، كنز، انفال و دهها كلمه ديگر «بار» مفهومي مطلقاً ديني و برگرفته شده از آيات قرآني، براي نخستين بار توسط زنده‌ياد دكتر شريعتي وارد حوزه ادبيات ديني و سطوح عمومي گرديد.
نسل جوان با فراگيري اين واژه‌هاي كليدي خود را براي رويا‌رويي با ديگر فرهنگ‌ها - فرهنگ ماركسيستي و ديگر مكتب‌هاي بهتر- ساخته و آماده مي‌كردند.
جنب و جوش و تب و تاب به‌وجود آمده در دهه پنجاه، بخش وسيعي از حيات خود را مديون سخنان و ديدگاه‌هاي مكتوب زنده‌ياد شريعتي است.
شريعتي فرزند زمانه خويش بود. او با تمام وجود سعي كرد تا از تفكر ديني «ايدئولوژي مبارزه» بسازد، در حالي كه در روزگار معاصر برخي از روشنفكران سعي مي‌كنند تا دين را از غالب تفكر انقلابي، سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اجرايي خود تهي سازند و اينگونه بنمايانند كه گويا بزرگ‌ترين اشتباه شريعتي تلاشي بود كه آن مرحوم براي تبديل اسلام به راهنماي علمي مبارزه و تبديل اسلام خنثي به اسلام سياسي و انقلابي به سامان رسانيد.
بي‌ترديد نقد و بررسي بي‌طرفانه ديدگاه‌هاي انديشمند و مبارز انقلابي مانند مرحوم شريعتي نه تنها يك نياز، بلكه يك ضرورت است، ولي آنچه بايد هماره مورد توجه منتقدين آن مرحوم قرار گيرد، تلاشي است كه شريعتي براي دفاع از تفكر ديني در زمانه غربت و غيبت دين در سطوح روشنفكري و... انجام داد، تلاشي كه دريچه فرهنگ، جهاد، شهادت، دين، شناخت اسوه‌هاي شيعي به زبان روز و ده‌ها مسئله و موضوع ديگر را به روي دوستداران تفكر ديني باز كرد، او فرزند زمانه خويش بود و هرگونه نقد و بررسي احوال آرا و ديدگاه‌هاي او بي‌ترديد بايد در همان ظرف زماني و با توجه به نياز‌ها، شرايط، واقعيت‌ها و مسائلي باشد كه در آن روزگار مخاطبين شريعتي را دربرگرفته بود. شريعتي، بي‌ترديد نقشي انقلابي و كار‌ساز از خود به جاي گذاشت. خداي او را با دوستداران دين و ابرار محشور فرمايد.



چهارشنبه 14 مرداد 1394 - 00:13:58





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن