تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797786829




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشت به دوران« پزشك سالاری»؟!


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
بازگشت به دوران« پزشك سالاری»؟!
بازگشت به دوران« پزشك سالاری»؟! بر كسي پوشيده نيست كه قتل يك رخداد تلخ و محكوم شده است اما بسياري از انسان ها در ساير حرف همچون افسران پليس و نظاميان، قضات، خبرنگاران (در سراسر جهان) و طلا فروشان هر يك به گونه اي و چه بسا بيشتر از جامعه پزشكي مورد تهديد بوده و به قتل رسيده اند.


به گزارش فرهنگ نیوز، در گذشته مردم براي درمان انواع دردهاي خود نزد حكيم مي رفتند تا آنان براي آلام دردهايشان چاره اي بيابند. اين آلام لزوما محدود به دردهاي جسماني نمي شد، بلكه مردم حكيمان را بنا به جميع معلوماتشان امين، محرم اسرار و حلال مشكلات عديده زندگيشان تلقي مي كردند و براي آنها احترامي بيش از ساير حرف قايل بودند تا جايي كه به تدريج با تحولات اجتماعي و فرهنگي، گفتمان پزشكي در ايران از مشروعيت و قدرت چشمگيري برخوردار شد.
 
با گذشت زمان و گسترش قدرت و نفوذ ايديولوژي علم، پزشكي كه به عنوان نوعي خدمت اجتماعي بلكه به عنوان نماد علم و عقلانيت مدرن در ذهنيت اجتماعي خود را تثبيت كرد. در واقع مي توان گفت اين سالها دوران شكل گيري و اوج «پزشك سالاري» بود.
 
اما امروزه با گسترش موسسات آموزش عالي، نرخ بالاي بيكاري، دسترسي مردم به رسانه ها و آموزش خدمات و تشخيص پزشكي جامعه از دوران پزشك سالاري گذر كرده است. واكنش هاي اين روزهاي جامعه پزشكي به اتفاقات اخير مي تواند اين موضوع را در ذهن متبادر كند كه پزشكان خواستار بازگشت به شرايط پيشين خود هستند. هر چند كه حمايت جامعه پزشكي از همكارانشان به نفسه عملي انساني، شايسته و مورد پسند است اما ترسمان از آن است كه همه اين اقدامات تلاشي باشد جهت بازگرداندن اقتدار و مشروعيت از دست رفته جامعه پزشكي.
 
در تصديق اين گفته مي توان به واكنش هاي تند جامعه پزشكي در حمايت از همكار به قتل رسيده اردبيلي و بازداشت پزشك شهر ممسني اشاره كرد. از مقام عالي وزارت تا داوطلبان گروه تجربي كنكور امسال نسبت به اين موضوع واكنش نشان دادند. اين اقدامات در حالي صورت مي‌گيرد كه بررسي هاي قضايي و پليسي و برخي اخبار حكايت از آن دارد كه قتل پزشك اردبيلي در چهارچوب و رابطه پزشك و بيمار و در فضاي بيمارستان و مطب نبوده و با انگيزه شخصي رخ داده است. اما جامعه پزشكي با واكنش هاي هيجاني خواستار تامين امنيت شغليشان شدند.
 
بر كسي پوشيده نيست كه قتل يك رخداد تلخ و محكوم شده است اما بسياري از انسان ها در ساير حرف همچون افسران پليس و نظاميان، قضات، خبرنگاران (در سراسر جهان) و طلا فروشان هر يك به گونه اي و چه بسا بيشتر از جامعه پزشكي مورد تهديد بوده و به قتل رسيده اند.
 
بنابراين مطالبه امنيت شغلي نه تنها مختص صنف خاص و ويژه اي نيست بلكه ضرورتي براي تمام فعالان اجتماعي، اقتصادي و سياسي است. از سوي ديگر هر يك از افراد فعال در مشاغل نام برده روزانه مراجعاني دارند كه در آرامش كامل و تعادل روحي نبوده و اگر قرار است فضاي بيمارستان و تعامل با همراهان بيمار عواملي باشند براي كاهش امنيت شغلي پزشكان بايد گفت پرستاران بيش از پزشكان در معرض خطر خواهند بود.
 
بنابراين پزشكان نيز كه به اندازه ساير مشاغل از بهره هوشي و نخبگي بهره مندند و اجازه ندارند با افزودن بار احساسي و عاطفي به شغل خود و متمايز نشان دادن منزلت اجتماعي حرفه اي، از راه دامن زدن به پديده تلخ تمايز پزشكي را حرفه اي متفاوت از ساير حرف نشان دهند.
 
چه بسا در صورت بروز چنين واقعه‌اي قتل جامعه به دست كنش‌هاي آلوده به تبعيض بسي خطرناك‌تر از مرگ و ميرهاي حين كار مي‌شود. بنابراين لازم است تا پزشكان با افزودن وجوه انساني و اخلاقي بر حرفه‌شان، خارج از هر گونه تعصب كوركورانه و دوري از تلاش براي بازگشت به دوران پزشك سالاري، جايگاه خود را از موقعيت طبيب بار ديگر به حكيم ارتقا داده و محبوبيت كمرنگ‌ شده شان را در جامعه احيا كنند.


منبع: افکار


94/5/12 - 18:23 - 2015-8-3 18:23:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن