تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان با ايمان نيرومند، نزد خداوند بهتر و محبوب تر است از انسان با ايمان ناتوان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796833949




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگراني از واردات بي رويه پسا تحريم بجاست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نگراني از واردات بي رويه پسا تحريم بجاست
دكتر حسن روحاني، ‌رئيس‌جمهور شب گذشته در يك برنامه تلويزيوني با بر شمردن برخي از اهدافي كه كشور با توافق هسته‌اي به آن رسيده است «همه دنيا» را خوشحال از توافق هسته‌اي توصيف كرد و با رد كردن نگراني‌هايي كه درباره بازرسي از مراكز هسته‌اي و نظامي و محدود كردن توان موشكي كشور وجود دارد، نگراني واردات بي‌رويه پس از توافق هسته‌اي را بجا دانست و گفت اگر تجربه سال‌هاي قبل در واردات بي‌رويه تكرار شود، مصيبت است و جاي تسليت دارد.


 دكتر حسن روحاني، ‌رئيس‌جمهور شب گذشته در يك برنامه تلويزيوني با بر شمردن برخي از اهدافي كه كشور با توافق هسته‌اي به آن رسيده است «همه دنيا» را خوشحال از توافق هسته‌اي توصيف كرد و با رد كردن نگراني‌هايي كه درباره بازرسي از مراكز هسته‌اي و نظامي و محدود كردن توان موشكي كشور وجود دارد، نگراني واردات بي‌رويه پس از توافق هسته‌اي را بجا دانست و گفت اگر تجربه سال‌هاي قبل در واردات بي‌رويه تكرار شود، مصيبت است و جاي تسليت دارد.
روحاني در ابتدا «دستاورد امروز توافق هسته‌اي را بيش از تصور ديروز» دانست اما بلافاصله «برجام» را به موفقيت خود در مذاكرات هم گره زد: «تلاش دانشمندان ما در مراحل پيشرفت هسته‌اي و توليد رآكتور و آب سنگين و ايستادگي ملت براي مذاكرات، سرمايه‌اي بود، اما مردم سرمايه‌اي را هم در دو سال اخير به صحنه آوردند و آن حضور 73درصدي در حماسه انتخابات بود كه اين انتخابات نوعي رفراندوم هم بود كه مردم اعلام كردند چگونه بايد با دنيا رفتار كنيم و منطق ما و ادب ما چگونه باشد.»

 ‌  مذاكره با دشمن منافاتي ندارد
رئيس‌جمهور، احتمال بدعهدي طرف مذاكره‌كننده را در زمان پيش رو منتفي ندانست و البته گفت كه منافاتي ندارد با يك دشمن در يك مسئله بين‌المللي مذاكره كنيم «مذاكرات قدم به قدم قابل سنجش است. البته مردم به طرف مقابل ما مخصوصاً برخي از آن كشورها اعتماد ندارند زيرا با ما خصومت داشته‌اند و هنوز هم اين خصومت‌ها ادامه دارد ولي معنايش اين نيست كه ما نتوانيم درباره يك هدف مشترك مذاكره كنيم و منافاتي ندارد كه با كشوري كه دوست نيست نتوانيم در يك مسئله بين‌المللي مذاكره كنيم».

 ‌  اين 10 سال هم مثل آن 2 سال!
روحاني سپس زمان 10 ساله ذكر شده در برجام را با زمان دو سالي كه از توافق ژنو تاكنون گذشته مقايسه كرد و نتيجه‌اي گرفت: «ما در توافق ژنو در مقام عمل آزمايش كرديم. آنها به تعهدات خود عمل كردند و ما هم عمل كرديم. توافق فعلي پنج برابر توافق قبلي زمان دارد. چون در دو سال گذشته دو طرف به تعهدات خود عمل كردند، پس مي‌توانيم در آينده هم توافق را با انجام تعهدات به پيش ببريم. البته اعتماد صددرصد نداريم اما از تجربه دو سال اجراي توافق ژنو مي‌توان اميدوار بود كه برجام نيز به پيش برود و اجرايي شود.»

 ‌  بگذاريد غرب فكر كند به هدف خود رسيده است
روحاني سپس پرسش مجري برنامه درباره نگاه او به دو تحليل مختلف تحليلگران جهاني را تفصيلي‌تر پاسخ داد. مجري پرسيد: «برخي تحليلگران مي‌گويند ايران بمب اتم موهوم خود را فروخت و رونق اقتصادي و امنيت را خريد اما برخي ديگر مي‌گويند فراهم شدن زمينه بازرسي‌ها مي‌تواند سيستم دفاعي ايران را با چالش روبه‌رو كند».
و روحاني اين دو تحليل را اينگونه پاسخ داد: «آنها مي‌گويند ما كاري كرديم كه بين ايران و بمب اتم يك سال فاصله بيفتد. اساساً اين خيال‌پردازي و توهم است. بگذاريد طرف مقابل خيال كند كه اين دستاورد اوست. ما در زمان جنگ به سمت سلاح‌ها‌ي كشتار جمعي نرفتيم با آنكه ساخت سلاح شيميايي ساده است، چه لزومي دارد كه اكنون دنبال اينگونه سلاح باشيم. ضمن آنكه ما فتواي رهبر انقلاب را در اين باره داريم. اما درباره نگراني‌ها از بازرسي هسته‌اي بايد بگويم كه ما چيز عجيب و غريبي را قبول نكرديم، بلكه پروتكل الحاقي را قبول كرديم و مي‌دانيم كه هيچ كس در دنيا امنيت ملي و اسرار نظامي را معامله نمي‌كند.»

 ‌ كنايه به صدا و سيما
روحاني در اين بين كنايه‌اي هم به صدا و سيما زد و با نوعي گلايه از پرداختن صدا و سيما به مسئله برجام، توافق صورت گرفته را «بي‌نظير» توصيف كرد: «صدا و سيما از صبح تا شب درباره برجام كار مي‌كند. من براي اين «برجام» نظير نمي‌شناسم برويد شما (صدا و سيما) بگرديد ببينيد چيزي پيدا مي‌كنيد؟! ما تحت فصل 7 منشور ملل متحد بوديم، يعني كشوري كه صلح و امنيت جهاني را تهديد مي‌كند اما امروز طبق همين قطعنامه (2232) كشوري با برنامه صلح آميز هسته‌اي شناخته شديم و كشور‌ها به تعامل با ايران ترغيب شده‌اند.
ما بدون جنگ، بدون خواهش و بدون تسليم با ديپلماسي در مسير حقوقي كاري كرديم كه همين سازمان ملل عنوان قطعنامه‌اش را عوض كرده و شش قطعنامه قبلي را لغو كرده. اين در تاريخ بي‌نظير است.»

 ‌  يك نكته تازه
روحاني البته نكته‌اي را هم متذكر شد كه در صحبت‌هاي او تازگي داشت: «چون مي‌گويند دولت تدبير و اميد دنبال تقويت بنيه دفاعي نيست، مي‌گويم كه كار‌هاي دفاعي ما در اين دو سال به اندازه 80 درصد 10 سال قبل است. سلاح و تجهيزات لازم را آماده و انبار كرديم و حتي در زمينه هسته‌اي، اولين تست IR8 در دولت يازدهم انجام شده است. در واقع مسئله‌اي كه يك شبه تحديد يا شبح تحديد براي ما بود، امروز نه شبه تحديد و نه شبح تحديد است و اين توافق موجب امنيت ملي ما شده است، زيرا در قطعنامه تحريم تسليحاتي ما تبديل به محدوديت شده، آن هم براي پنج سال و تازه به صورت موردي هم مي‌توانيم معامله كنيم و سيستم موشكي ما هم كه تحريم بوده فقط محدود شده است و البته ما پس از قطعنامه بيانيه داديم كه هيچ‌گاه اجازه تحديد امنيت ملي خود را نمي‌دهيم.»

 ‌ فهرست عجيب و دوباره كاسبان تحريم
رئيس جمهور سپس با ورود به موضوع اقتصادي، فهرستي از شرايط دشوار اقتصادي سال‌هاي تحريم را تقديم رسانه‌هاي جهان كرد: «در اين سال‌هاي تحريم ما از بيمه واسط استفاده مي‌كرديم. كشتي نمي‌توانست بيايد. بانك‌ها تحريم بودند. پول اضافه پرداخت مي‌كرديم. 10 درصد حق پرچم مي‌داديم. جنس را  گاهي 20 گاهي 25 تا 30 و حتي 40 درصد گران‌تر مي‌خريديم. يعني اگر 100 ميليارد دلار خرج مي‌كرديم 25 ميليارد دلار آن تلف مي‌شد. كاسبان تحريم در دبي، در اروپا، در چين و در تهران بودند و براي آنها سود داشت. حالا آنها از توافق عصباني‌اند اما بايد دروازه‌هاي دنيا را باز و تكنولوژي را وارد كنيم.»

 ‌ همه خوشحاند!
رئيس جمهور سپس بدون آنكه به منتقدان منصف كه در ميان اقشار مختلف مردم و جناح‌هاي سياسي بسيارند، اشاره كند و بدون توجه به نگراني‌هاي عمومي مردم ايران، تلاش كرد منتقدان توافق را فقط صهيونيست‌ها و برخي كشور‌هاي جنگ طلب معرفي كند و البته با آنكه اوباما گفته است كه «لابي مخالفان توافق 25 ميليون دلار هزينه رأي نياوردن توافق در كنگره كرده است»، به اشتباه اين رقم را «ميليارد‌ها دلار» اعلام كرد و گفت همه جهان از توافق هسته‌اي خوشحالند: «همه خوشحالند، فقط صهيونيست‌ها عصباني هستند. اوباما گفت ميليارد‌ها دلار خرج مي‌كنند تا توافق در كنگره رأي نياورد. بله، يك عده جنگ‌طلب و صهيونيست ناراحتند.»

 ‌ تسويه حساب هميشگي با گذشته
اما دكتر روحاني در برابر اين پرسش كه آيا با آزاد شدن دلار‌ها بايد نگران واردات بي‌رويه بود، آن را تأييد و اين نگراني را بجا دانست و البته فرصتي يافت تا مثل هميشه تسويه‌ حسابي هم با دو دولت قبلي كند: «ما در گذشته 70 ميليارد دلار پول نفتي را خرج كرديم. نتيجه چه شد؟ در داخل 2 هزار بنگاه اقتصادي در اوج درآمد‌هاي دلاري تعطيل شدند. 500 هزار نفر بيكار شدند. كالا وارد و براي ديگران اشتغال ايجاد كرديم. اگر اين تجربه قبلي تكرار شود، مصيبت است و جاي تسليت دارد. به فابيوس گفتم ما پس از تحريم از هر كشوري كه حاضر به آوردن سرمايه و تكنولوژي باشد، استقبال مي‌كنيم و او هم گفت همين مطلب را به شركت‌هاي فرانسوي گفته است كه نبايد مثل گذشته به ايران بيايند و بايد براي سرمايه گذاري بيايند.»

 ‌ چه مي‌كنند اين شبكه‌هاي اجتماعي؟!
رئيس‌جمهور البته سري هم به شبكه‌هاي اجتماعي و آن بخش اين شبكه‌ها كه از توافق، ‌خوش گفته بودند، زد: «در شبكه‌هاي اجتماعي چه‌ها كه نكردند، چه حمايت ها، چه عكس‌هاي زيبايي، چه طنز‌هاي قشنگي، چه گرافيك‌هاي زيبايي و حتي چه انتقاد‌هاي بجايي.»

 ‌ وعده آخر
جمع‌بندي رئيس جمهور در اين نطق تلويزيوني آن بود كه پس از تأييد بر‌جام در ايران و امريكا، اقدامات ما براي انجام تعهداتمان يك ماه طول مي‌كشد و سپس با تأييد آژانس همه تحريم‌هاي اقتصادي و مالي لغو و دروازه‌هاي سرمايه‌گذاري به روي كشور باز‌خواهد شد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن