تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797637885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شماره یکصد و دوازدهم مجله اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
شماره یکصد و دوازدهم مجله اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد

اطلاعات حکمت و معرفت


شناسهٔ خبر: 2873047 - یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۲
دین و اندیشه > سایر

به همت مؤسسه اطلاعات یکصد و دوازدهمین شماره «اطلاعات حکمت و معرفت» با موضوع «فلسفه معماری: پدیدارشناسی مکان» به دبیریِ منیره پنج تنی در مرداد ۹۴ منتشر شد. به گزارش خبرگزاری مهر، منیره پنج تنی دبیر دفتر این ماه از نشریه در مقدمه سخن خود را با معرفی و توضیح افکار یوهانی پالاسما پدیدارشناس ـ معمار هلندی آغاز می کند و در ادامه درباره لزوم بررسی مسئله مکان و معماری از نگاه پدیدارشناسانه چنین می نویسد: برای مطالعه معماری و مباحث مربوط به مکان روشهای مختلفی وجود دارد، اما پدیدارشناسی یکی از ظریف ترین، پر نفوذترین کارآمدترین آنهاست.بخش: دفتر ماهنوشتار آغازینِ بخش دفتر ماه شماره صد و دوازدهم گفتگویی است با مهرداد قیومی بیدهندی از منیره پنج تنی با عنوان «فلسفه معماری» که در آن به بررسی رابطه معماری با نظریه، تاریخ، ادبیات، فلسفه، دین، عرفان، روان شناسی و سیاست پرداخته می شود و البته جایگاه پدیدارشناسی به عنوان روش پژوهش کیفی در مطالعات معماری، تجربه زیباشناختی و معنا در معماری مورد تحلیل بررسی قرار می گیرد.«جنبش پدیدارشناسی» دومین گفتگوی دفتر صد و دوازدهم است. در این نوشتار علی بابایی با شمس الملوک مصطفوی، استاد دانشگاه در ارتباط با تحلیل و ردیابی خاستگاه جنبش پدیدارشناسی در اندیشه های فرانس برنتانو، نقطه عزیمت او، هوسرل و آرمان علمی اش، تفاوت هوسرل و هایدگر، هایدگر در مقام پدیدارشناس، جایگاه بحث و سکونت و سپس مکان و معماری در اندیشه هایدگر به گفتگو پرداخته است.«ساختن  و سکنی گزیدن جزء جدانشدنی هستی آدمی» عنوان مقاله ای است از محمدجواد صافیان که عنوان "مقاله" خبر از ایده "آن" در پیوند با عقاید هایدگر می دهد. از این حیث در این نوشتار نسبت ذاتی آدمی با معماری مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه مقاله «بازنگری نقادانه ای بر سرشت پیچیده "مکان"» از ورونیکا اینگ به ترجمه ویدا نوروز برازجانی به عنوان چهارمین نوشتار دفتر این ماه به چاپ رسیده است.«معماری وحدت و ضرورت بازتأویل آن در معماری مدرن جهان اسلام» عنوان مقاله ای است به قلم محمدرضا شیرازی که تاملی است به نگرشهای پدیدارشناختی کریستین نوربرگ ـ شولتز در باب معماری سرزمین های اسلامی، نوربرگ ـ شولتز یکی از مهمترین نظریه‌پردازان معاصر معماری است.«پدیدارشناسی معماری» مقاله ای است از تیموتی کی. کیسی و برگردانِ علی نجات غلامی. پس از آن مقاله دیگری از راجر اسکروتن با ترجمه سیدمحسن اسلامی با عنوان «دشواریهای زیبایی شناسی معماری» به چاپ رسیده است.آخرین مقاله بخش دفتر ماه شماره صد و دوازدهم ترجمه مقدمه کتاب پدیدارشناسی تجربه زیباشناختی از میکل دوفرن است، به بیان مترجم این مقاله، حسین کاظمی یزدی این مقدمه در قالب دو نوشتار به چاپ می رسد که بخش اول آن مقاله پایانیِ بخش دفتر ماه شماره صد و دوازدهم می باشد.
اطلاعات حکمت و معرفت
بخش: گنجینه مخطوطاتبخش اول «نجوای سبکروحان» تک مقاله منتشر شده در این بخش است که درآمدی است بر دو نامه از ملامحسن فیض کاشانی و ملاعبدالرزاق فیاض لاهیجی به قلم مرضیه سلیمانی.بخش: ادب و هنرمقاله منتشر شده در این بخش با عنوان «مبانی معنوی دیدگاه تیتوس بورکهارت درباره معماری و هنر اسلامی» به قلم مشترک فرهاد احمدنژاد سردرودی و سمیرا سلیمی ترکمانی نگاشته شده است.بخش: اندیشه و نظر«"فلسفه فرهنگ" افقی جدید برای فرهنگ پژوهان» عنوان گفتگویی است با علی اصغر مصلح به کوشش منوچهر دین پرست. نوشتار دوم در این بخش با عنوان «هورقلیا: (عالم مثال) یا عالم صورتهای مثالی و ادراک خیالی» مقاله ای است از هانری کربن و ترجمه انشاءالله رحمتی که بخش اول این مقاله در این شماره و در این بخش به چاپ رسیده است.بخش: کتاببخش چهارم مقاله «گلبانگ می فروش» از سیدمسعود رضوی آغازگرِ بخش کتاب شماره صد و دوازدهم است. در ادامه گفتگویی از منیره پنج تنی با عنوان هنر و معماری ایرانی به چاپ رسیده است. این گفتگو با صالح طباطبایی صورت پذیرفته است. در نهایت معرفی کتاب دفتر ماه با کتاب «معماری اندیشی» اثر پترز می کند.در نهایت بخش گزارش با بیان و خبررسانی رویدادهای برجسته فکری فلسفی در ایران و جهان پایان بخش شماره صد و دوازدهم است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن