تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سزاوار است هر يك از شما در دهان و بينى زياد آب بچرخاند، چرا كه اين كار، مايه آمرزش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797003053




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهاجرت آنفلوآنزای مرغی به ایران!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
مهاجرت آنفلوآنزای مرغی به ایران!




کارشناسان به همه نگراني‌هاي شما درباره آنفلوآنزاي پرندگان پاسخ می‌دهند.






برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبز - سارا ميرشجاعي: حتما اين روزها در جريان خبرهاي مربوط به شيوع آنفلوآنزاي مرغي در برخي شهرهاي شمالي كشور قرار گرفته‌ايد كه اين خبرها طبق گفته مسوولان تاييد هم شده است. اين‌بار ويروس آنفلوآنزا انگار ديواري كوتاه‌تر از مرغ پيدا نكرده و سراغ يكي از غذاهاي اصلي مردم رفته است؛ ويروسي كه از كشورهاي ديگر وارد كشور ما شده و مردم و مسوولان را براي مقابله آماده كرده است.

اگرچه رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت به خبرگزاري ايسنا اعلام كرده كه هيچ مورد انساني از اين بيماري در كشور ديده نشده اما به‌هرحال در رابطه با خطر ابتلاي انسان به اين بيماري نگراني وجود دارد. اگر شما هم نگران آنفلوآنزا از جنس مرغي آن هستيد،  خواندن  اين گزارش را از دست ندهيد تا كمي از نگراني‌هاي‌تان كاسته شود. دكتر سيدمهدي وصفي‌مرندي، دامپزشك و دكتر مسعود مرداني، عضو كميته كشوري آنفلوآنزا كارشناساني  در اين گزارش «سيب سبز» را همراهي كردند.


 آنفلوآنزاي مرغي از كجا آمده؟

ويروس آنفلوآنزاي پرندگان از طريق پرندگان مهاجر كشورهاي ديگر به ايران وارد مي‌شود.   دكتر وصفي‌مرندي در این باره به سیب سبز می‌گوید: اين ويروس ممكن است پرندگاني مثل پرندگان وحشي، مرغ، اردك و. . . را درگير كند اما آنچه براي انسان خطرناك است همان پرندگان اهلي هستند كه بيشتر با انسان تماس دارند. پرندگان مهاجر يك سير پروازي دارند كه در طول سال دوبار يعني پاييز و بهار به مناطق شمالي كشور ما مهاجرت مي‌كنند. اين است كه در مناطق شمالي شاهد بروز آنفلوآنزاي پرندگان بوده‌ايم؛ البته برخي خبرها از اين حكايت دارد كه اين ويروس از طريق بادهاي شديد و از سمت پاكستان به كشور ما وارد شده است. اما به‌طور معمول پرندگان مهاجر حامل اين ويروس هستند.


مهاجرت آنفلوآنزای مرغی به ایران!



سازمان دامپزشكي نظارت دارد

به هرحال از گذشته بيماري‌هاي مختلف مربوط به دام و طيور بومي و صنعتي داشته‌ايم. اين موضوع هم مشابه موارد قبلي ديگر است كه درحال بررسي و پيگيري از سمت سازمان‌هاي مربوطه است. براي هر بيماري برنامه نظارتي خاصي وجود دارد؛ برنامه‌ريزي نظارتي براي آنفلوآنزاي پرندگان، ريشه‌كني اين بيماري است. سازمان دامپزشكي كه مسوول سلامت دام و طيور در كشور است بايد بلافاصله پس از مشاهده اولين مورد بيماري، آن را شناسايي كرده و با تشخيص به‌موقع و اخذ سياست‌هاي لازم، پرندگان آلوده را از بين ببرد. اگر كانون‌هاي اوليه بيماري از بين نروند ممكن است بيماري گسترش يابد.

مردم بايد هوشيار باشند

در حال حاضر لازم است مردم هوشيارتر باشند و نكاتي كه مسوولان گوشزد مي‌كنند را رعايت كنند. خانواده‌هاي روستايي شمال كشور خصوصا شهرهاي آمل و بابل حتما توجه داشته باشند كه جدا از خوردن گوشت مرغ‌هايي كه در حال مرگ هستند، خودداري كنند. به علاوه اگر موردي از مرگ طيور مشاهده كردند، حتما شبكه دامپزشكي و مسوولان را در جريان بگذارند. اگر مرغ‌هاي روستاييان بر اثر اين بيماري مردند بايد از دست زدن به آن‌ها حتما پرهيز كنند. براي مقابله با گسترش بيماري و خصوصا براي جلوگيري از لمس مرغ‌هاي مرده توسط كودكان حتما لاشه طيور مرده را (البته حتما با رعايت نكات بهداشتي و با استفاده از دستكش) داخل گودال ريخته و آهك بپاشند يا لاشه‌ها را بسوزانند.

99درصد خطري وجود ندارد

مردم نبايد از خبرهاي مربوط به شيوع آنفلوآنزاي مرغي بترسند زيرا سازمان‌هاي مسوول از جمله سازمان دامپزشكي و وزارت بهداشت حتما موضوع را كنترل مي‌كنند. مردم مطمئن باشند سازمان‌هاي مسوول وظايف خود را به‌درستي انجام داده و بر اوضاع نظارت و تسلط دارند. خوشبختانه مرغداري‌هاي صنعتي آلوده نيستند و تا ميزان 99 درصد خطري وجود ندارد فقط به ياد داشته باشيد آنچه به لحاظ اخلاقي و انساني بايد رعايت كنيد اين است كه اگر موردي از مرگ و مير پرندگان مشاهده كرديد، حتما در اولين زمان ممكن شبكه بهداشت يا دامپزشكي را در جريان قرار دهيد. شايد همين اطلاع‌رساني شما از يك حادثه ناگوار جلوگيري كند.

جلوي پيشرفت آنفلوآنزاي مرغي گرفته شود

بيماري آنفلوآنزاي پرندگان به دليل شيوعي كه در گذشته در جهان داشته براي ما ناشناخته نيست و اطلاعات كامل و جامعي درخصوص اين بيماري داريم. دكتر مسعود مرداني، متخصص بيماري‌هاي عفوني و عضو كميته كشوري آنفلوآنزا به سیب سبز می‌گوید: شواهد نشان مي‌دهد مواردي از آنفلوآنزاي پرندگان در مناطق شمال كشور ديده شده است؛ البته اين نشانه‌ها چند سال قبل هم در پرندگان ديده شده بود كه با اقدامات به‌موقع سازمان دامپزشكي و ديگر نهادهاي مسوول، اين بيماري در نطفه خفه و كنترل شد.

الان با بروز مجدد آنفلوآنزاي پرندگان در برخي روستاهاي شمال كشور، لازم است اين موضوع از سمت سازمان‌هاي مسوول در سطح گسترده‌تري پيگيري شود و فقط به شهرهاي شمالي بسنده نشود كه البته همين‌طور هم هست و شهرهاي ديگر كشور در حال بررسي سلامت مرغ‌ها هستند. به‌هرحال بخشي از مرغ‌هاي تهران و شهرهاي ديگر از شهرهاي شمالي كشور تامين مي‌شود. لازم است كه جلوي پيشروي  و بروز آنفلوآنزاي مرغي به شهرهاي ديگر كشور را بگيريم.

مرغ‌هاي آلوده را از بين برده‌اند

خوشبختانه مرغ‌هايي كه مبتلا به آنفلوآنزا بودند معدوم شده و حتي يك يا دو مرغداري كه آلوده بودند، تعطيل شده‌اند. به لحاظ نظارت‌هاي بهداشتي، مرغ‌هاي بيمار جداسازي شده و تا حد زيادي اين مساله توسط سازمان‌هاي مربوط پيگيري شده است اما نظارت‌ها كافي نيست و بايد تمام نقاط كشور تحت پوشش نظارت‌هاي بيشتر و جدي‌تر بهداشتي قرار بگيرند.

آنفلوآنزاي مرغي چطور منتقل مي‌شود؟

آنفلوآنزاي پرندگان از طريق تماس انسان با پر يا بدن پرندگان آلوده سرايت مي‌كند. به علاوه استنشاق، خوردن يا هرگونه تماس با بزاق، ترشحات مخاطي، پر، مدفوع يا استنشاق گرد و غبار آلوده به مدفوع  پرندگان آلوده مي‌تواند سبب انتقال بيماري آنفلوآنزاي مرغي به انسان شود. البته بايد گفت گوشت كاملا پخته شده پرندگان آلوده چندان خطري نخواهد داشت. درحقيقت انسان ممكن است در مرحله كندن پر يا تكه‌تكه كردن گوشت پرندگان آلوده و مبتلا به بيماري شود. خطر خوردن گوشت پخته پرندگان آلوده كمتر است.

چه كساني بيشتر در معرض خطر هستند؟

اعضاي پرسنل مرغداري‌ها، دامپزشكان و تكنیسين‌هاي دامي، بازرسان بهداشتي، افرادي كه در نزديكي مرغداري‌ها زندگي مي‌كنند و. . . بيشتر در معرض ابتلاي به اين بيماري هستند و بايد بيشتر مراقب باشند. همه مردم خصوصا افرادي كه ذكر كرديم بايد حتما نسبت به بروز كوچك‌ترين علائم هشدار‌دهنده بيماري آنفلوآنزاي مرغي هوشيار باشند.

علائم آنفلوآنزاي مرغي را بشناسيد

آنفلوآنزاي مرغي با يك تب ناگهاني بالا (38 و 39 درجه) همراه لرز شروع مي‌شود. علائم ديگري مثل كوفتگي عضلاني، سرفه، تنگي نفس شديد هم در اين بيماري وجود دارد. تظاهرات اين بيماري بيش از هر چيز ريه را درگير كرده و در موارد كه آنفلوآنزا پيشرفت سريعي داشته باشد، سبب نارسايي حاد تنفسي مي‌شود. در اين موارد بيمار را به بخش مراقبت‌هاي ويژه منتقل مي‌كنند و تنفس مصنوعي براي او در نظر مي‌گيرند. در حقيقت بيماري آنفلوآنزاي مرغي ممكن است علائمي شبيه سينه‌پهلو را تا حد غيرمعمول و بسيار شديدي ايجاد كند و حتي سبب مرگ انسان شود.

مراقب کودکان خود باشید

كودكان به دليل كنجكاوي ممكن است پرندگان را لمس كنند. اگرچه پرندگان آلوده معدوم شده‌اند اما بايد در اين باره با كودكان صحبت كنيد و آموزش‌هاي لازم را بدهيد.

از وسايل ايمني استفاده كنيد

توصيه مي‌كنيم افراد شاغل در مرغداري‌ها، فروشندگان مرغ و   ساكنان روستاهاي شهرهاي شمالي كشور نكات بهداشتي را رعایت کنند. كساني كه شاغل در مرغداري‌ها هستند حتما مراقب استنشاق اين ويروس باشند و حتما از ماسك، دستكش، چكمه و ديگر وسايل ايمني استفاده كنند.

هرگز مرغ زنده نخريد

براي تامين خوراك خود، مرغ‌هاي بسته بندي شده بخريد و به هيچ عنوان از مرغ‌هاي زنده (حتي اگر در روستاي محل زندگي خود مرغ زنده داريد) استفاده نكنيد. به خاطر داشته باشيد ويروس آنفلوآنزاي مرغي در گوشت‌هاي بسته‌بندي بهداشتي يا پخته شده وجود ندارد.

دست‌ها را با صابون بشوييد

براي شست‌وشوي گوشت پرندگان خصوصا مرغ يا تكه‌تكه كردن آن (حتي اگر به صورت بسته‌بندي خريد كرده‌ايد) از دستكش يك‌بار مصرف استفاده كنيد. پس از اتمام شست‌وشو نيز حتما دست‌هاي خود را با صابون بشوييد. تماس با پرندگان آلوده يكي از راه‌هاي اصلي آلودگي است.

علائم بيماري را جدي بگيريد

در صورت مشاهده علائمي شبيه مواردي كه در آنفلوآنزا رخ مي‌دهد، خصوصا تب و تنگي نفس حتما با پزشك مشورت كنيد. يكي از كارهايي كه مي‌تواند از گسترش بيماري جلوگيري كند اين است كه اگر مواردي از مرگ پرندگان را مشاهده كرديد حتما مسوولان را در جريان بگذاريد.







تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن