تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797581876




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهلول، اعجوبه روزگار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت ساگرد درگذشت شیخ محمد تقی بهلول گنابادی / بهلول، اعجوبه روزگار مشهد - ایرنا - آنچه بهلول را اعجوبه روزگار کرد، زهد بی نظیر، استقامت بی مانند، ساده زیستی و ایمان خالصانه او بود و اینک مرقدی به نامش در گناباد برپا شده که افتخار خدمت به زائران ملک پاسبان رضوی را دارد.


کوچه پس کوچه های گناباد هنوز پیرمرد نحیف، خوش رو و ساده ای را به یاد می آورند که زیر لب شعر می خواند و با خالقش به گفت و گو می نشست، از مال دنیا تنها کلبه ای محقر و لباسی آبرومند داشت، غذایش نان و ماست بود و تفریحش سفر.
پیرمرد کوچه های گناباد، به کودکان عشق می ورزید، کودکانی که گریه آنها امان همه را می برید و تنها در پناه بهلول آرام می گرفتند و صدای دلنشین او مرهم دردهایشان بود.
کوردلان او را مجنون می خواندند، مجنونی که دل به مال دنیا نبسته است و هیچ سخن پر کنایه و گزافی او را نمی رنجاند، مجنونی که با صدای بلند با خدایش گفت و گو می کند و عطش یاری رساندن به دیگران دارد، این مجنون مصداق سخن حضرت علی (ع) است که می فرمایند: "پرهیزگاران از دید مردم عادی انسان هایی مجنون جلوه می کنند اما در حقیقت مجنون نیستند بلکه بزرگی با روان و روح آنها درآمیخته است."
ویژگی های منحصر به فرد وی و خدمات ارزشمند و بی منت به هم کیشانش از او شخصیتی ساخت که رهبر معظم انقلاب بهلول را شگفتی روزگار خواندند و فرمودند : "این بنده صالح، مجاهد و پرهیزگار که عمر طولانی و پرماجرای خود را یکسره با مجاهدت و تلاش گذرانید، یکی از شگفتی های روزگار ما بود."
شیخ علامه محمد تقی بهلول گنابادی زندگی پرماجرایی داشت، تولدش را 1246 شمسی گفته اند، او تحصیلات حوزوی داشت و در قم و نجف اشرف زیر نظیر اساتیدی چون آیت الله شیرازی و آیت الله شهابادی فقه و کلام آموخت و تحصیل را تا به آنجا ادامه داد که به مرحله اجتهاد رسید.
زندگی پرماجرایی داشت، زاهدی بود که برخلاف زاهدان دیگر که کنج عزلت برمی گزینند، مدام در حال سفر و اهل ماجراجویی بود، هیچ نداشت اما معتقد بود که خداوند ابزار سفرش را فراهم می کند، همان طور که فراهم کرد.
او سالهای زیاد در سفر به شهرهای مختلف ایران، کشورهای فلسطین و افغانستان گذراند و با برگزاری مجالس وعظ به تبلیغ اسلام پرداخت، همچنین سالها در دانشگاه الازهر مصر به تدریس مشغول شد.
در سالهای دور از وطن و سفر برای تبلیغ دین، 25 سال در افغانستان زندانی شد اما از ادامه راه خود ناامید نگردید.
بهلول را رهبر قیام مسجد گوهرشاد و از مخالفان کشف حجاب رضاخان می دانند، او یکی از فعالان سیاسی و انقلابی در طول مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی بود و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب، بهلول یادگار یک قرن مبارزات ملت ایران بود.
80 ساله بود که به جبهه های جنگ رفت و به یکی از رزمندگان دلاور علیه رژیم بعثی عراق و مدافع ملت تبدیل شد، این پیرمرد دوست داشتنی آنچنان روحیه مقاوم و خستگی ناپذیری داشت که در 106 سالگی برای کمک به زلزله زدگان بم به این شهر سفر کرد تا یاری رسان زلزله زدگان باشد.
در سال 1384 هنگامی که بهلول به رغم کهولت سن و بدن نحیفش به کمک زلزله زدگان شتافت، حادثه ای وی را به زمین نشاند و او با کوله باری از اعمال نیک که برای همیشه در تاریخ باقی خواهد ماند، این دنیا را ترک کرد و به لقاء الله پیوست.
هفتم مرداد ماه سالروز فوت یا به عبارتی شهادتش در راه کمک به خلق الله است، شیفتگان و ارادتمندان او مرقدی بر فراز قبرش ساختند تا تجلیل گاه ابدی او باشد، شیخی که نماد مبارزه با هوا و خودسازی انسان است.
عضو هیات امنای مرقد شیخ بهلول گنابادی درباره شخصیت آن علامه می گوید: بصیرت و زهد در شیخ بهلول در حد اعلی بود، عالم دینی که متعبدانه زندگی نمود و ارادتمندان بسیار پیدا کرد.
مهدی علی اکبری افزود: معروفیت شیخ بهلول بیشتر به دلیل سبک خاص زندگی ساده و بی آلایش اوست، اشراف کامل بر نهج البلاغه و مفاتیح داشت و تقریبا مطالب آن را حفظ کرده بود.
وی بیان کرد: بهلول اهل منبر بود و سخنرانی هایش را با شعرهایی که خود سروده بود آغاز می کرد، در طول دوران زندگیش حدود 200 هزار بیت سروده که اینک در چند کتاب گردآوری شده و به چاپ رسیده است.
وی افزود: شیخ بهلول علاقه ای به مال دنیا نداشت، هر زمان که پولی بدست می آورد بلافاصله آن را به دیگران می بخشید تا در دستش نماند، اعتقاد خاصی نیز به امام زمان (عج) داشت.
رییس موسسه فرهنگی شیخ بهلول گنابادی اظهار کرد: شیخ بهلول در منبر واقعه کربلا را به نظم می گفت که در نوع خود بی نظیر بود، سرشار از استعداد بود و هوشیاری ذهنش تا پایان عمر ادامه داشت.
علی اکبری گفت: دو هزار سند مبارزاتی شیخ بهلول گردآوری و در قالب کتابی به نام "بهلول به روایت اسناد" منتشر شده است، همچنین 12 کتاب در باره او یا نوشته هایش از جمله قیام مختار، عروس بی بدیل، بنده خوب خدا و ... تاکنون به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه مرقد بهلول گنابادی یکی از مراکز میقات الرضا (ع) در خراسان رضوی است، افزود: روزانه به ویژه در ایام اوج مسافر به طور متوسط 100 زائر داخلی و خارجی به مرقد بهلول می آیند.
وی اظهار کرد: طرح توسعه مرقد بهلول گنابادی تا پنج هزار مترمربع پیش بینی شده است که مبلغی از محل صندوق راسخون و دو میلیارد و 900 میلیون ریال از محل بودجه زیارت به این طرح اختصاص یافته است.
256 بقعه متبرکه در خراسان رضوی وجود دارد که سه بقعه محل اجرای طرح میقات الرضا (ع) می باشد.
فضای معنوی بقاع متبرکه زمینه تقویت باورهای دینی و اعتقادی زائران حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) را فراهم کرده است از این رو طرح میقات الرضا (ع) به منظور ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی به زائران حرم مطهر رضوی در شش استان منتهی به مشهد مقدس شامل سمنان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی اجرا شده است.
7489 / 6053



07/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن