تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797008796




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد استمرار آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام و بازخورد آن در بین مردم


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
استمرار آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام و بازخورد آن در بین مردم
طی ماه‌های اخیر بخشی از جنگل‌های استان ایلام در دفعات متعدد دچار حریق شد که این رویداد بازخوردهایی را در بین مردم ایلام داشته است.

خبرگزاری فارس: استمرار آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام و بازخورد آن در بین مردم



به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، بخش بزرگی از استان ایلام به دلیل استقرار در رشته کوه زاگرس کوهستانی است. در جهت شمال غربی ـ جنوب شرقی استان، رشته‌کوه مرتفع و طولانی کبیر کوه به طول تقریبی 160 کیلومتر و با قله ورزین به ارتفاع 3 هزار و 62 متر از سطح دریا قرار دارد. مساحت استان ایلام 20 هزار هکتار، تقریباً 2.1 درصد از مساحت کل کشور است تعداد یکهزار گونه گیاهی در استان شناسایی شده است که 50 گونه آن از گیاهان کاشته شده و بقیه حالت خودروی دارند. این گونه‌ها متعلق به 91 تیره گیاهی است که تیره مرکبیان با 140 گونه بیشترین تعداد گونه‌ای را دارد. تعداد 145 گونه درختی و درختچه‌ای (95 گونه بومی و 50 گونه کاشته شده غیربومی) و بقیه فرم بوته‌ای و علفی دارند. بر اساس گونه‌های گیاهی و شواهد اکولوژیکی، استان ایلام را می‌توان به دو حوزه رویشی عمده تقسیم کرد، الف ـ حوزه رویشی خلیج و عمانی در غرب، جنوب و جنوب غرب استان و گونه‌های شاخص سبد، خارشتر، علف مار، ترات، پنج انگشتی، کهورک، کهور، رملیک و کنار. ب ـ حوزه رویشی جنگل‌های خشک و نیمه خشک زاگرس در شمال استان و گونه شاخص بلوط و گونه‌های همراه بنه، زالزالک، دافنه، بادام، ارژن و ... است. 336 گونه دارویی در استان شناسایی شده که 75 گونه آن درختی و درختچه‌ای و 35 گونه آن زراعی و باغی است. تعداد گیاهان شهدزا در استان قریب به 500 گونه از 6 تیره (مرکبیان، پروانه آسا، نعناع، گل سرخیان، شب بو و چتریان) است که از نظر زنبورداری بسیار مهم است. 
بر اساس نقشه پوشش گیاهی مساحت منابع ملی اعم از جنگل، مرتع و بیابان در استان ایلام، قریب به 88 درصد استان) است. سهم جنگل از مساحت استان 641667 هکتار (معادل 32 درصد) و سهم مراتع و بیابان از سطح استان 1112357 هکتار ( معادل 55.5 درصد) است. سطح مراتع استان 784693 هکتار و سطح بیابان‌ها و مراتع خیلی فقیر استان که در شهرستان‌های ایلام، مهران، دهلران و آبدانان واقع شده‌اند، 327664 هکتار است. با توجه به قرار گرفتن اراضی کشاورزی در منطقه بیابانی استان، سطح این اراضی 98995 هکتار بوده که با احتساب این سطح، در مجموع مساحت بیابان‌های استان، 424518 هکتار (معادل 21 درصد استان) است و در چهار شهرستان ایلام، مهران، دهلران و آبدانان پراکنش دارد. در استان ایلام 117 تیپ گیاهی شناسایی شده که 27 تیپ آن 80 درصد مساحت استان را به خود اختصاص داده‌اند. تاکنون برای 99.9 درصد عرصه‌های ملی استان سند به نام دولت جمهوری اسلامی ایران ثبت و صادر شده است. بر اساس نقشه پوشش گیاهی، جنگل‌های استان ایلام حدود 642 هزار هکتار از کل استان را در بر می‌گیرد که جزء جوامع جنگلی مناطق خشک و نیمه‌خشک سلسله جبال زاگرس است. تیپ غالب آن گونه بلوط ایرانی با 90 درصد ترکیب گونه‌ای و گونه‌های همراه آن عبارتند از گونه پسته وحشی (بنه) با  6 درصد و 4 درصد بقیه ترکیب گونه‌ای را بادام کوهی، داغداغان، کیکم، بادامک، زالزالک و ... تشکیل می‌دهد. جنگل‌های استان ایلام شامل 2594 هکتار جنگل انبوه، 211084 هکتار جنگل نیمه انبوه، 416795 هکتار جنگل تنک، 7206 هکتار بیشه‌زار و 3988 هکتار دست کاشت است. درختان بنه در استان ایلام در سطح 205153 هکتار (31 درصد) از جنگل‌های استان گسترش دارند. در استان ایلام تعداد 10 گونه جنگلی (مورد، زربین، ارغوان، سماق، گلابی وحشی، بادام، لرگ، پده، محلب، زبان گنجشک) با نام ذخیره گاه جنگلی در 17 منطقه با مساحت 900 هکتار، زیر پوشش حفاظتی و حمایتی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام قرار دارد. بر اساس نقشه پوشش گیاهی، مساحت مراتع و بیابان در استان، 1112357 هکتار ( معادل 55.5 درصد) است. از نظر فصل استفاده از مراتع، 18 درصد مراتع ییلاقی، 46 درصد میان‌بند و 36 درصد قشلاقی محسوب می‌شود. تولید علوفه خشک قابل برداشت مراتع استان 74.2 هزار تن برآورد می‌شود که ظرفیت پذیرش مراتع استان با توجه به آن 360081 واحد دامی در یک دوره 103 روزه (دوره بهره برداری از مراتع استان) است در حالی که دام موجود مراتع استان 3092267 واحد دامی است که نشان‌دهنده فشار چرای دام بیش از 5.8 برابر ظرفیت مراتع است.

اما آنچه که مشخص است طی سال‌های اخیر و سال گذشته و امسال میزان آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های ایلام افزایش یافته که سبب نگرانی برای مردم استان ایلام شده است. یکی از شهروندان ایلامی دراین باره معتقد است که مسئولان امر در منابع طبیعی و محیط زیست باید بیشتر از گذشته از انفال صیانت داشته باشند. نادر خاکی افزود: طرحی به نام فلرینگ وجود دارد که در جنگل‌های استان ایلام اجرا شود و مسئولان امر پیگیر باشند می‌شود از شر این فلر که توسط پالایشگاه گاز ایلام تولید و تاثیر مستقیمی بر جنگل‌های ایلام دارد کاست. وی ادامه داد: سال 84 یکی مهندسین که تجربه زیادی در این رابطه داشت وارد کار میدانی شد و از معایب و خطرات فلر مطالبی را طرح کرد اما متاسفانه مردم ایلام نسبت به این موضوع و خطرات آن بی‌اطلاع هستند. این شهروند معتقد است: فلر تولید شده توسط پالایشگاه گاز به صورت 100 درصد در نابودی جنگل نقش دارد این گازی که می‌سوزد و دود می‌شود و هنگام باران به مانند باران شیمیایی بر سر مردم و جنگل وارد می‌شود که علاوه بر نابودی جنگل‌ها سرطان‌زا نیز هست و حتی رفتن خانم باردار به داخل این جنگل شیمیایی‌شده سبب معلولیت بچه می‌شود. این شهروند اضافه کرد: همه تماشاگر نابود شدن طبیعت ایلام شده و از آنجایی که استان ایلام محروم است و تنها داشته آن طبیعت و پارک‌های کوهستانی آن بوده و تنها دلخوشی مردم استان است در حال از بین رفتن است.

  خاکی تصریح کرد: طبیعت استان ایلام سرمایه ملی است اما مسئولین نسبت به این سرمایه ملی بی‌تفاوت شده‌اند شاید برای شما هم این اتفاق افتاده که عید سال گذشته چندین خانواده پای درخت بلوطی لحظات خوشی را گذراندید و لذت بردید تفریح کردید و اما عید امسال به نیت همان درخت می‌روید تفریح اما متوجه می‌شوید که درخت بلوط با آن همه تنومندیش خوراک کرم‌ها شده و خشک و خاکستر شده است که این رویداد خیلی دردآور است انگار عزیزی از دست داده‌اید. وی ادامه داد: اگر فردا روزی برای نسلت توضیح دهید که ایلام جنگل بوده باور ندارد چون اگر اینگونه پیش رود دو سال دیگه ایلام کویر می‌شود. اما چرا مسئولین نسبت به این مهم بی‌تفاوتند. یکی دیگر از شهروندان ایلامی معتقد است که مردم باید در مقابل کوتاهی‌های مسئولان در این حوزه از آنان به دادگاه شکایت کنند. حجت‌الله هاشم‌بیگی افزود: باید سازمان جنگل‌ها پاسخگو باشد که چرا مدام مدیر اداره‌کل منابع طبیعی استان ایلام را تعویض می‌شود و مدیر هم همه را عوض می‌کند. وی با بیان اینکه فلسفه تاسیس اداره منابع طبیعی چیست، ادامه داد: آیا چیزی غیر از حفاظت جنگل‌ها و توسعه آن وظیفه دیگری برای این سازمان تعریف شده است. اشتباهات انسان‌ها و خطای انسانی در آتش‌سوزی جنگل‌ها جای خود، به راستی در شرایطی که قرار است جنگل‌ها بسوزند، نبود اداره منابع طبیعی چه فرقی دارد. چرا اداره‌ای به نام منابع طبیعی از حیث ستادی این همه کارمند دارد اما نیروی عملیاتی ندارد. یکی دیگر از شهروندان ایلامی معتقد است: علت آتش سوزی و نابودی جنگل‌های بلوط ایلام چند دلیل دارد.
 

مهدی طیبیان افزود: عدم حمایت منابع طبیعی از دامداران یکی از این دلایل است. در حال حاضر در استان لرستان به دامداران گاز و نفت و ساج گازی ارائه می‌شود که عشایر برای تامین سوخت خود از هیزم درختان استفاده نکنند. وی ادامه داد: ایجاد منطقه چرا ممنوع بدون برنامه‌ریزی و کارشناسی از دیگر دلایل آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام است. همان طور که می‌دانید گیاهان خشک (کرخ) اصلی‌ترین و سریع‌ترین راه انتقال آتش هستند که اگر دام‌های عشایر از آنها برای تعلیف استفاده کنند آتش به سرعت گسترش پیدا نمی‌کند. این شهروند اضافه کرد: نبود نیروی انسانی کافی در فصل گرما از دیگر عوامل آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام است که اگر منابع طبیعی هر شهرستان 5 یا 6 نفر را به صورت قراردادی برای فصل گرما استخدام کنند سریع‌تر از وجود آتش با خبر شده و قبل از گسترش آتش می‌توانند آن را مهار کنند. طیبیان تصریح کرد: نبود تجهیزات کافی و مناسب برای مهار آتش و برداشت هر ساله از شیره درختان ون (ونوشک) در مقابل دریافت مبلغ ناچیزی، وجود درختان خشک که باید از جنگل دور شوند چون موقع آتش سوزی تا چند روز بعد از آتش زغال بر افروخته دارد و با کوچکترین بادی می‌تواند دوباره آتش سوزی شود و عدم فرهنگ‌سازی مناسب در رسانه‌های استان ایلام از دیگر دلایل آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام است. انتهای پیام/2246/ن30

94/05/07 - 00:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن