تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زباله را شب در خانه هاى خود نگه نداريد و آن را در روز به بيرون از خانه منتقل كنيد،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797187825




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جای خالی نمادهای هویتی در بام ایران - خاطره حسین زاده*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جای خالی نمادهای هویتی در بام ایران - خاطره حسین زاده* شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری که به بام ایران شهرت یافته، از سابقه تاریخی، مفاخر فرهنگی و مولفه های فرهنگی خاص برخوردار است اما نمادهای این عناصر هویت بخش کمتر در سیمای شهری این شهر دیده می شود.


زندگی در شهرهایی که نمادهای هویت بخش در آن کمتر به چشم می خود، موجب سردرگمی و اضطراب می شود و انسان نمی تواند به آن شهر احساس تعلق خاطر داشته باشد و همین امر منجر بروز برخی ناهنجاری ها و آسیبهای اجتماعی می شود.
این گونه آسیب هرچند بیشتر گریبانگیر کلان شهرهاست و بیشتر در این گونه شهرها مشاهده می شود، اما شهر کوچکی چون شهرکرد که هنوز مظاهر یک شهر مدرن و بزرگ در آن دیده نمی شود هم از این قاعده مستثنی نیست.
شهرکرد نه از مظاهر یک شهر مدرن بهره مند است و نه نشانه هایی از فرهنگ و سنتهای بومی در شئون زندگی مردم در آن به چشم می خورد.
شهرکرد میراث دار فرهنگ و تمدن غنی از اقوام ساکن در استان چهارمحال وبختیاری است اما بسیاری از نشانه ها و نمادهای هویت فرهنگی و هنری در نوع معماری بناهای این شهردیده نمی شود.
نمادها و الگوهای شهری، علائم و نشانه های القاء کننده تفکر و بینش حاکم بر شهرها هستند و این علائم چنانچه با دقت و اندیشه انتخاب شوند، می توانند به عنوان رسانه عمومی ایفای نقش کنند و آگاهی بخش ساکنان شهر و حتی بازدیدکنندگان آن باشند.
در فضای شهری و معماری معابر، میدان ها و ساختمان های شهرکرد هیچ نشانه ای از فرهنگ و تاریخ این سرزمین وجود ندارد، به طور مشخص ورودی های شهر خالی از نشانها یا نمادهای فرهنگ و هویت این شهر است و در بدو ورود مسافران به شهرکرد، تصور و یا ذهنیت خاصی از این شهر در ذهن آنان متبادر نمی شود و تصویر خاصی از فضای این شهر در ذهن باقی نمی ماند.
استفاده از ظرفیتهای هویتی و فرهنگی از سوی مدیریت شهری شهرکرد کمتر مورد توجه قرار گرفته و ضروری است تا در برنامه ریزیهای شهری به عناصری که احساس تعلق اجتماعی و فرهنگی شهروندان را در شهرکرد تقویت می کند، مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله سیدابوالقاسم دهکردی، سیدضیاالدین امامی دهکردی، عبدالحسین فرهمند و محمدرضا فرهمند، کریم نیکزاد امیرحسینی، دکتر عبدالله ریاحی دهکردی، محمدتقی حافظی، مهدی آزاده چالشتری، دکتر محمد ریاحی چالشتری، عباس قلی حکیم آذر، شیخ یوسف آل ابراهیمی، سیدحبیب الله حسینی دهکردی و حیدرعلی متخلص به سرحدی تنها تعدادی از مشاهیر و مفاخر فرهنگی شهرکرد به شمار می روند که می توان با ساخت تندیس آنان و نصب آن در ورودی و میدان های مهم و پرتردد شهر ضمن معرفی آنان به نسل جوان در هویت بخشی به شهر نیز گام های اساسی برداشت.
علاوه بر این صنایع دستی، آداب و رسوم، نوع پوشش و حتی غذاهای محلی هریک فرصتی را در اختیار متولیان امر قرار می دهد تا از طریق این نمادهای هویتی و فرهنگی شهر را وارد عرصه عمومی کنند.
ضمن اینکه شهرکرد بعنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری نماینده سایر شهرستانهای استان و تمام اقوام ساکن در استان است و می توان با معرفی مشاهیر اقوام لر، ترک و فارس استان در فضای شهری و به ویژه اماکن عمومی به نحو مطلوبی فرهنگ وتمدن استان را به گردشگران معرفی کرد.
با توجه به اهمیت مباحث فرهنگی و هویتی، از مدیریت شهری شهرکرد انتظار می رود تدابیری برای رفع این خلاء بیندیشد تا مرکز استان چهارمحال و بختیاری که به عنوان قطب گردشگری طبیعی کشور معرفی می شود، با فضاسازی مناسب تاریخ و فرهنگ این دیار نیز به گردشگران معرفی شود.
*خبرنگار ایرنا مرکز شهرکرد



06/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن