تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797988713




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟




امروز 1 مرداد برابر با 23 جولای تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.








 
 
 
 
  برترین ها: امروز 1 مرداد برابر با 23 جولای تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.


رویداد ها:

27 - زخم شمشير ايرانيان بر چهره خود را نشان داد و امپراتور شد

تيبريوس، ژنرال رومي كه بيشتر عمر خود را در جنگ با ايرانيان سپري كرده بود و آثار زخمهاي متعدد شمشير دلاوران ايران را بر صورت و چانه اش داشت در اين روز در سال 14 ميلادي با راي سناي روم امپراتور روم شد. شوراي عالي قوه مجريه روم قبلا او را براي احراز اين سمت به «سنا» پيشنهاد كرده بود، ولي سناتورها در انتخاب وي دو دل بودند كه تيبريوس 23 جولاي سال 14 ميلادي به جلسه سنا رفت و با نشان دادن جاي زخمهاي خود و شرح جنگهايش در سوريه و فلسطين با ايرانيان، موفق به گرفتن راي شد. سناتور هاي مخالف در اين كه تيبريوس سرباز حرفه اي خوبي بود ترديد نداشتند، ولي باور نداشتند كه بتواند امپراتور شايسته اي باشد، قواعد دمكراسي را رعايت، و قوانين مصوب سنا را عينا اجرا كند و به افكار عمومي احترام بگذارد.


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

تيبريوس و آثار زخمهاي چانه و صورت

   
 تيبريوس كه از آن پس در برابر سناي روم خود را مديون و ضعيف مي ديد با هر پيشنهاد سنا موافقت مي كرد ازجمله در سال 27 ميلادي (و باز در 23 جولاي) با طرح چند سناتور مقتدر كه قضات روم از آن پس به پيشنهاد امپراتور و تصويب سنا منصوب شوند، موافقت كرد. اين قانون در حال حاضر به همين صورت در آمريكا اجرا مي شود. سناي روم در زمان تيبريوس به آن چنان قدرتي دست يافته بود كه بدون اجازه امپراتور به بازجوئي و تعقيب ژنرال «پيسو» به اتهام سازش محرمانه با ايران و نافرماني نظامي و نيز مسموم كردن ژرمانيكوس مافوق خود دست زده بود كه به خودكشي ژنرال پيسو منجر شده بود و .... (رسم احضار مقامات و ژنرالها به سناي آمريكا و تحقيق «بازجويي مانند» از آنان، از سناي روم به ارث باقي مانده است)
   
 تيبريوس بعد از امتيازهاي متعدد كه به سنا و ژنرالهاي روم داده بود به هراس افتاد و دفتر كار خود را از شهر "رم" به جزيره كاپري در جنوب ايتاليا منتقل كرد تا بر ضد او كودتا نشود و به اين ترتيب امپراتوري روم تا مدتها داراي دو پايتخت بود: پايتخت مقننه "شهر رم" و پايتخت مجريه "جزيره كاپري".
  
 در " تاريخ تحولات دمکراسي" آمده است که ترس تيبريوس از سنا باعث تقويت دمکراسي روم شد. همين کتاب در چند مورد با ذکر مثال ثابت کرده است که کشورهاي شبه دمکراتيک پس از روي کار آمدن يک سلطان خردسال و يا ضعيف به دمکراسي کاملتري مبدل شده اند. دمکراسي انگلستان هنگامي تکميل شد که براي اين کشور از هانور آلمان پادشاه تعيين کردند و اين پادشاه که زبان انگليسي را به خوبي نمي دانست و به ايالت خود در آلمان انس بيشتري داشت امور را دردست نخست وزير انگلستان و پارلمان اين کشور قرار داد که به صورت هميشگي در آمده است.

1322 - روزي که «پورياي ولي» درگذشت

طبق محاسبه مورخان روس، پورياي ولي (محمود خوارزمي) پهلوان، جوانمرد، عارف و شاعر بنام ايران 23 جولاي سال 1322 ميلادي (يكم امرداد) درگذشت كه اين اندرز را به او نسبت مي دهند:
   
 افتادگي آموز اگر طالب فيضي ـــ هرگز نخورد آب، زميني كه بلند است
  

1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

پرتره ای منتسب به پوریا


از «پوريا» يك مثنوي هم باقي مانده است.

1288 ش - انتقال احمد شاه خردسال از سفارت روسيه به کاخ گلستان

يكم مرداد 1288 سلطان احمد شاه كه كودكي بيش نبود از ساختمان تابستاني سفارت روسيه در زرگنده قلهك به كاخ گلستان انتقال يافت. پدرش، شاه مخلوع، تا اين روز حاضر نمي شد او را از خود دور سازد كه ايلخان قاجار (پس از تباني با دولت روسيه) با يك واحد قزاق به سفارت روسيه رفت و احمد شاه را كه با پدر و اعضاي خانواده در آنجا متحصن بودند بيرون آورد.


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

شاه كوچولوي كشوري كهن با شمشيري مرصع و بلند!

  
 احمد شاه سي ام تير 1293هجري خورشيدي پس از رسيدن به سن قانوني، تاجگذاري كرد و دولت وقت يكصد هزار تومان هزينه مراسم تاجگذاري او را از بانك انگلستان در تهران (بانك شاهي، و در آن زمان واقع در ضلع شرقي ميدان توپخانه ـ ساختمان فعلي بانك تجارت) وام گرفته بود.

1960 - اعتراف شاه به برسميت شناختن اسرائيل و واکنش تند عرب ها

يكم امُرداد 1339 (23 جولای 1960)، محمدرضاشاه پهلوی درمصاحبه اي در پرسش به سئوالي كه از پيش آماده شده بود به صراحت گفت كه ايران اسرائيل را ده سال پيش برسميت شناخته و اين، یک موضوع تازه نيست. انتشار اين مطلب با واکنش تند و دامنه دار دولت هاي عربي رو به رو شد و جمال عبدالناصر رهبر وقت مصر ضمن یک حمله لفظی تند به شاه، روابط مصر با ايران را قطع كرد و جنگ راديويي دو كشور آغاز شد كه سالها طول كشيد.
   
در پی انتشار مصاحبه شاه، رادیو ایران و تلویزیون غیر دولتی وقت مطالبی درباره تاریخچه روابط ایرانیان با یهودیان از زمان کوروش بزرگ و آزاد کردن اسیران یهود از زندان بابـِل و باز گردانیدن آنان به زادگاهشان و ترمیم شهرهایشان به هزینه ایران تا به آن روز از جمله نخست وزیر یهودی داشتن ایران، کلانتر شیراز شدن یک یهودی و ... پخش کردند. باوجود این، دولت اسرائیل در جریان انقلاب سال 1357 (1978 میلادی) به شاه کمک نکرد و ثروتمندان یهودی ایرانی در تابستان آن سال ثروت خودرا به آمریکا و عمدتا کالیفرنیا منتقل کردند. دولت اسرائیل تا زمان سقوط شاه، در تهران دفتر نمایندگی سیاسی داشت که به فلسطینی ها واگذار شده است. خیابان کاخ که این دفتر در آنجا قرارداشت نیز به خیابان فلسطین تغییر نام داده شده است. یاسر عرفات چند روز پس از پیروزی انقلابیون به تهران آمد و با آیت الله خمینی دیدار کرد. پس از انقلاب، اتهامات متعدد به یهودیان ایرانی زده شد و القانیان از ثروتمندان یهودی ایران و نیز دکتر سیمون فرزامی ژورنالیست یهودی ایرانی اعدام شدند.

1829 - ساخت نخستین ماشین تحریر (تایپ رایتر)

23 جولاي سال 1829 (یکم اَمُرداد 185 سال پیش) ويليام برت آمريكايي ماشين تحريري را كه ساخته بود و گفته مي شود نخستين «تايپ رايتر» بوده است در ايالت ميشيگان به ثبت رسانيد، ولي از آن پس اشاره ديگري به ماشين ساخت ويليام برت نشده است تا اين كه 31 سال بعد (سال 1867) سه آمريكايي ديگر به نامهاي كريستوفر شول، كارلوس گليدن و سميوئل در شهر ميلواكي ايالت ويسكانسينِ آمريكا ماشين تحريري را ساختند كه استفاده از آن آسان و عملي بود و كارخانه رمينگتون كه در آن زمان تفنگ و چرخ خياطي توليد مي كرد امتياز انبوه سازي اين تايپ رايتر را به مبلغ 12 هزار دلار از آنان خريد و تحت نام«شول ـ گليدنShole - Glidden» به توليد صنعتي آن پرداخت كه رو به تكامل گذارد و در سراسر جهان وسيله اي عمومي و ضروري شد. عكس مقابل، از يك ماشين تحرير «شول ـ گليدن» كه در سال 1873 ساخته شده و در موزه اسميتسونين شهر واشنگتن نگهداري مي شود برداشته شده است. بايد دانست كه تلاش براي ساختن ماشين تحرير تحت نام «تايپو گرافر» از قرن چهاردهم ميلادي آغاز شده بود كه تا قرن هجدهم حاصل عملی نداشت.


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟



1952 - روزي که ژنرال نجيب با کودتا ملک فاروق را برکنار کرد

ژنرال نجيب رئيس گروه «افسران آزاديخواه مصر = الضباط الاحرار» كه با يك كودتاي نظامي زمام امور اين کشوررا به دست گرفته بود 23 جولاي1952 اعلام كرد كه بر كشور مسلط است و فاروق، پادشاه بر كنار شده مصر، بايد اين كشور را ترك كند. از آن پس اين روز، روز انقلاب مصر نامگذاري شده است. انديشه جنبش افسران آزاديخواه مصر از جمال عبدالناصر بود که بعدا سرلشکر محمد نجيب را رئيس جنبش کردند. جنبش از 15 افسر با درجه سرواني تا سرهنگي و دو ژنرال ـ يک سرلشکر و يک سرتيپ تشکيل شده بود. وخامت بحران اقتصادي مصر، فساد دولتي، خوشگذاراني هاي پُر سر و صداي فاروق و شکست ارتش هاي عرب از اسرائيل در جنگ سال 1848 و تحقير ناشي از آن انگيزه ايجاد اين جنبش با هدف انقلاب (کودتا) براي تغيير نظام و اصلاح امور بود.


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟



 پنرال نجيب در اعلاميه 23 جولاي 1952 خود فاروق را فردي خوشگذران و خودخواه که به آساني آلت دست بيگانه مي شود توصيف و اعلام داشت که لازم بود برکنار و از کشور دور شود. با وجود اين، ژنرال نجيب در آن روز اشاره به الغاي نظام سلطنتي مصر نکرد. معناي آن اين بود که پس از فاروق پسر او که طفلي شيرخوار بود جانشين پدر خواهد بود. فاروق چند روز بعد مصررا ترک کرد و به ايتاليا رفت و خوشگذراني را با پولي که ذخيره داشت دنبال کرد.


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

فاروق پس از اخراج از مصر در جزيره كاپري ايتاليا به استفاده ازدريا پرداخت و اين عكس در كنار آب از او گرفته شده و اندوهگين هم به نظر نمي رسد

  
 فاروق از خانواده محمدعلي پاشا است که اين فرد به عثماني در تصرف مجدد مصر کمک کرده بود و بعدا خديو (پادشاه) مصر شده بود و سلطنت مصر را درخانواده اش موروثي کرده بود. محمد علي پاشا يک مقدونيايي غير يونايي بود که به ارتش عثماني پيوسته و حکمران مقدونيه و قسمتي از يونان شده بود. فوزيه زن اول محمدرضاشاه پهلوي خواهر فاروق بود.

1970 - روزي كه قابوس بن سعيد بر ضد پدر در عُمان كودتا كرد و سلطان شد

23 جولاي 1970 قابوس بن سعيد متولد 18 نوامبر 1940 (و در آن زمان 30 ساله) برضد پدرش سعيد بن تيمور (1910 ـ 1972) كودتا كرد و سلطان عمّان شد که 309 هزار کيلومتر مربع وسعت دارد و جمعيت آن در سال 2010 دو ميليون و هفتصد هزار تن بود. بيش از هشتصد هزار خارجي در عمان نفتدار و استراتژيک زندگي و کار مي کنند. اين كشور هنوز فاقد يك قانون اساسي مدون و مجلس مقننه به صورت معمول آن است. عمان از زمان کوروش بزرگ تا پايان دوران ساسانيان وابسته به ايران بود، مرکز حکومت آن «صحار» و عنوان رئيس حکومت محلي «بُلند» بود که واژه اي است پارسي و يک مفهوم آن «عالي مقام» است. به يک تعبير، واژه عُمان نيز پارسي (اُومان = اُ ـ مان) به مفهوم مردم «درگير با آب»، دريا نورد و از اين قبيل [او ow يعني آب و هنوز در روستاهاي جنوب و جنوب شرقي ايران، آب را عاميانه «اُوّ» تلفظ مي کنند]. بعد از اسلام نيز عمان چند بار در کنترل ايران قرار گرفت ازجمله در زمان بوئيان، سلجوقيان و نادرشاه. در زمان سلجوقيان، عمان در قلمرو کرمان بود. ورود پرتغالي ها و سپس انگليسي ها و هلندي ها، روابط ايرانيان و عماني هارا تضعيف و دچار اختلال کرد. عمان هيچگاه مستعمره اروپاييان نبود تنها براي مدتي طولاني متحد دولت لندن بود. سلاطين عمان از قرن هجدهم از طايفه عضد Azd هستند و از اعراب قحطاني.


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

سلطان قابوس


قابوس در انگلستان تحصيلات متوسطه و فنون نظامي را به پايان برده و مدتي نيز در ارتش دولت لندن تجربه نظامي کسب کرده بود كه به عمّان احضار شد و به دستور پدرش در اينجا تحت نظر قرار گرفت، اما دوستان انگليسي اش مي توانستند با او ملاقات كنند. اين سرزمين كه در سوي جنوبي تنگه هرمز قرار دارد از موقعيت سوق الجيشي ويژه برخوردار است. رفاه مردم عمان نتيجه نفت آن است. قانوس پس از نشستن برجاي پدر موفق شد با كمك نظامي انگلستان و شاه وقت ايران به ماجراي ظفار پايان بدهد. ظفاري ها دعوي استقلال داشتند و با حمايت دولت يمن جنوبي (عدن) و کمک تسليحاتي مسکو دست به جنگ زده بودند. در آن زمان حکومت يمن جنوبي در دست کمونيست ها بود.

زادروزها

    ۱۶۴۹ - زادروز کلمنت یازدهم از پاپ‌های کلیسای کاتولیک رم
    ۱۸۸۸ - زادروز ریموند چندلر نویسنده آمریکایی


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

ریموند چندلر


    ۱۸۹۲ - زادروز هایله سلاسی آخرین امپراتور اتیوپی و آخرین شاه افریقا
    ۱۹۶۵ - زادروز اسلش نوازنده گیتار الکتریک بریتانیایی


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

اسلش


    ۱۹۶۷ - زادروز فیلیپ سیمور هافمن بازیگر آمریکایی ، برنده جایزه اسکار
    ۱۹۸۹ - زادروز دنیل ردکلیف بازیگر بریتانیایی نقش هری پاتر


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

فیلیپ سیمور هافمن


    ۱۳۱۸ - انوشیروان روحانی نوازندهٔ ارگ، پیانو و از آهنگسازان برجسته ایرانی است.
    ۱۳۴۰ - فریبا متخصص، بازیگر ایرانی تئاتر، سینما و تلویزیون


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

دنیل ردکلیف


    ۱۳۵۲ - آناهیتا همتی، بازیگر ایرانی
    ۱۳۵۳ - داریوش فرضیایی , مجری برنامه کودک


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

انوشیروان روحانی



درگذشت‌ها

    ۱۷۵۷ - درگذشت دومنیکو اسکارلاتی آهنگساز ایتالیایی ، فرزند الساندرو اسکارلاتی
    ۱۸۸۵ - درگذشت یولیسیز سایمن گرانت هجدهمین رئیس جمهور آمریکا، و قهرمان جنگ داخلی آمریکا


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

یولیسیز سایمن گرانت


    ۱۹۱۶ - درگذشت ویلیام رمزی شیمیدان اسکاتلندی ، کاشف گازهای نئون، آرگون، زنون، هلیوم و کریپتون، برنده جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۰۴
    ۱۹۴۸ - درگذشت دیوید وارک گریفیث از پیشتازان سینما در آمریکا


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

دیوید وارک گریفیث


    ۱۹۵۱ - درگذشت فیلیپ پتن ژنرال فرانسوی و قهرمان جنگ اول جهانی
    ۱۹۸۹ - درگذشت دونالد بارتلمی نویسندهٔ و روزنامه‌نگار آمریکایی


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

فیلیپ پتن


    ۲۰۱۱ - درگذشت امی واینهاوس خواننده و ترانه‌سرای بریتانیایی
    ۱۳۵۵ - افشین مقدم، خواننده قدیمی ایرانی


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

امی واینهاوس


    ۱۳۸۴ - اکبر دودکار، بازیگر ایرانی سینما، تلویزیون و تئاتر


1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟

افشین مقدم


*****
منابع:

-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون







تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن