تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):اين (امام جواد(علیه الاسلام))مولودى است كه پر بركت ‏تر از او براى شيعه ما به دنيا ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797661317




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هفت ماده غذایی برای تأمین آهن گیاه‌خواران


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: متخصصان تغذیه می‌گویند: آهن موجود در غذاهای گوشتی بهتر جذب بدن می‌شود تا آهنی که در سبزیجات و غذاهای گیاهی هست. با وجود این گیاه‌خواران می‌توانند از سبزیجاتی خاص بهره برند و راه‌هایی به کار بندند تا آهن بهتر جذب بدن آن‌ها شود.

هفت ماده غذایی برای تأمین آهن گیاه‌خواران
تامین آهن بدنبنا بر گزارش  nutrition.com، آهن موجود در سبزیجات معمولاً در بدن با کلسیم و فسفات‌ها ترکیب می‌شود و این ترکیبات نیز مانع از آن می‌شوند که آهن وارد جریان خون شود؛ اما ویتامین ث جلوی این روند را می‌گیرد و از این رو مصرف همزمان غذاها و مواد خوراکی که حاوی آهن و ویتامین ث هستند، در جذب بهتر آهن به بدن موثر است. برخی از راهکارهایی که متخصصان این وبگاه پزشکی به گیاه‌خواران برای جذب آهن توصیه کرده، به شرح زیر است:
 
تخم کدو
تخم کدو از جمله مواد خوراکی است که آهن زیادی دارند. هر 100 گرم تخم کدو حاوی 12 و نیم میلی‌گرم آهن است. ویتامین‌های آ، ب، ث، ای و همچنین اسیدهای چرب اشباع‌نشده از دیگر خواص مهم تخمه کدو هستند که مصرف آن را سودمند و جذاب می‌سازند.
 
کنجد
هر صد گرم کنجد حاوی 10 میلی‌گرم آهن است و از این رو می‌توان از آن به عنوان یکی از مواد سرشار آهن یاد کرد. منیزیم، کلسیم، ویتامین ب، پروتئین و همچنین مقادیر زیادی از اسیدهای چرب اشباع‌نشده از دیگر خواص مهم کنجد هستند.
 
آمارانت یا تاج خروس
دانه‌های آمارانت نیز سرشار از آهن است و در هر 100 گرم از این دانه‌ها 9 میلی‌گرم آهن موجود است. البته دلایل دیگری نیز برای مصرف دانه‌های آمارانت که محصولی از آمریکای جنوبی هستند، وجود دارد. آمارانت پر است از پروتئین‌های گیاهی، اسیدهای چرب اشباع نشده. کلسیم، روی و همچنین اسیدآمینه‌ی لیزین (سازنده پروتئین در بدن)
آمارانت یا همان گل تاج‌خروس، گیاهی یک‌ساله دارای برگ‌های پهن و با ارتفاع حدود یک تا سه متر می‌باشد و در رنگ‌ها و انواع مختلف یافت می‌شود. آمارانت دارای گل‌هایی به رنگ بنفش، قرمز، زرد و کرم و دانه‌های بسیار ریز به رنگ کرم و سیاه است. آمارانت گیاه مناطق خشک و نیمه‌خشک و کاملاً به شرایط کم‌آبی مقاوم است.
 
عدس
عدس که انواع گوناگونی از آن وجود دارد از جمله خوراکی‌های گیاهی سرشار از آهن است. هر 100 گرم عدس حاوی 8 میلی‌گرم آهن است. افزون بر این، عدس بسیار مغذی و پر از پروتئین است.
 
پسته
پسته نیز از مواد خوراکی است که آهن زیادی دارد. در هر یک‌صد گرم پسته ٧/٣ میلی‌گرم آهن موجود است. به افرادی که فشارخون بالایی دارند، توصیه می‌شود که از خوردن پسته‌های شور خودداری کنند و تنها پسته‌ی خام مصرف کنند.
 
جوی دوسر کوبیده شده
در هر صد گرم جوی دوسر کوبیده شده  ٤/٥ میلی‌گرم آهن وجود دارد. این ماده‌ی خوراکی علاوه بر آهن، حاوی ویتامین ب و همچنین مواد معدنی چون روی و منگنز است. تحقیقات علمی نشان می‌دهد که جوی دوسر کوبیده شده در کاهش کلسترول در بدن نیز موثر است.هر صد گرم کنجد حاوی 10 میلی‌گرم آهن است و از این رو می‌توان از آن به عنوان یکی از مواد سرشار آهن یاد کرد
اسفناج
مدت‌ها تصور بر این بود که اسفناج پر از آهن است. بنابر پژوهش‌های علمی هر صد گرم اسفناج حاوی ٤/١ میلی‌گرم آهن است که مقدار کمی نیست، اما به مراتب کمتر از دیگر موادی است که پیش‌تر به آن‌ها اشاره شد.
 
در آخر این که نوشیدن شیر، چای سیاه و قهوه نیز اثری بازدارنده در جذب آهن دارند و بهتر است که همراه با غذاهای پرآهن صرف نشوند.
 

ایرنااخبار مرتبط :نشانه های کمبود آهن در روح و جسم کم‌خونی ناشی از فقر آهن و راه‌های کنترلعلائم کمبود اهن در بدن انسان چیست؟


سه شنبه 16 تیر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن