تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796609121




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شاخص‌هاي توافق بد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شاخص‌هاي توافق بد
روزهاي منتهي به پايان زمان مذاكرات طوري طي مي‌شود كه گمانه‌زني رسانه‌ها از نتايج مذاكرات جلوتر از اعلام نظر مقامات رسمي است و گويي نوعي بي‌تابي در اعلام نتيجه در بخش‌هايي از رسانه‌هاي دو طرف مذاكره قابل درك است.
نویسنده : دکتر عبدالله گنجی 
روزهاي منتهي به پايان زمان مذاكرات طوري طي مي‌شود كه گمانه‌زني رسانه‌ها از نتايج مذاكرات جلوتر از اعلام نظر مقامات رسمي است و گويي نوعي بي‌تابي در اعلام نتيجه در بخش‌هايي از رسانه‌هاي دو طرف مذاكره قابل درك است. طولاني شدن مذاكرات و بي‌حاصل بودن برخي از مراحل آن در شش سال گذشته در بخش‌هايي از مردم نوعي خستگي توليد نمود كه ماحصل اين خستگي نوعي اشتياق به توافقي است كه محتوا و نتيجه آن فرع ماجراست.از سوي ديگر مي‌توان با اندكي تعمق فهميد كه اميدها به توافق اگر به عينيت ملموس منجر نشود هم سرخوردگي اجتماعي خواهد داشت و هم براي دولت مستقر شكننده خواهد شد. از چند ماه پيش دوگانه توافق خوب – توافق بد وارد گفتمان هسته‌اي- رسانه‌اي كشور شد و براي هر كدام شاخص‌هايي ارائه گرديد. توافق خوب از نگاه مقام معظم رهبري توافقي است كه «منافع ملي» و «عزت ملي» را توأمان تحصيل نمايد. معني عملياتي اين سخن آن است كه به‌رغم دادن امتيازات، اگر اصل انرژي هسته‌اي و مراكز مربوط حفظ و تحريم‌هاي ظالمانه لغو شوند مي‌توان آن را توافقي نسبتاً خوب ارزيابي نمود. اما توافق بد چيست؟ در يك قاعده كلي توافق بد آن‌سوي سكه توافق خوب است، يعني توافقي كه منافع ملي را هدر دهد و تحقير ملي ايرانيان را در اين منازعه به نمايش گذارد. به تعبير ديگر طرف مقابل هم امتياز جدي ندهد هم احساس نمايد هر قدر فشار بياورد پاسخ مثبت مي‌گيرد و اينگونه تمام مرزهاي حيثيتي، غرور و استقلال ملي ما را خدشه‌دار و تصويري فراتر از تحقير هسته‌اي از ما به جهان مخابره نمايد. اما تجربه دو سال گذشته كمك شاياني به فهم توافق بد مي‌كند و مي‌توان رفتار غربي‌ها، خصوصاً امريكايي‌ها را پس از توافق ژنو و لوزان به عنوان تجربه‌اي براي توافق نهايي ارزيابي نمود. دو رفتار همسو از غرب پس از هر دو توافق قبلي قابل بازخواني است. 1- تفسير موسع و ناهمسو با طرف ايراني از توافق مشترك، 2- دبه بعد از توافق و ارائه پيشنهادات جديد پس از هر دو توافق. بنابراين مي‌توان شاخص‌هاي توافق بد را به صورت اجمالي چنين دانست:
1- توافق بد هنگامي محقق مي‌شود كه خطوط قرمز نظام در حوزه بازرسي‌ها و تحقيق و توسعه ناديده گرفته شود يا با ايجاد مدل‌هاي بديل، مسيري طي شود كه خطوط قرمز دور زده شود. ظاهر قصه حفظ خطوط قرمز باشد اما با روشي پيچيده‌تر زياده‌خواهي مدنظر غرب تأمين شود و سايش خطوط قرمز به عنوان تزئين توافق به خورد افكار عمومي داده شود.
2- توافق بد توافقي است كه نتوان محتواي آن را صريح و علني براي توده مردم بازگو كرد. بنابراين اگر اطلاعات توافق به صورت قطره‌اي يا تفسيري ارائه شود شاخصي براي توافق بد است، در اين صورت «دانستن حق مردم است» فراتر از شعار انتخاباتي نخواهد رفت.
3- قابل تفسير بودن توافق نيز از شاخص‌هاي توافق بد است. به اين بلا در هر دو توافق قبلي گرفتار شديم و «نبرد تفسيرها» از فرداي توافق لوزان شروع شد و هنوز هم ادامه دارد. حتي نام آنچه انجام شد نيز هنوز قابل تفسير است. «توافق» ، «تفاهم»، «بيانيه رسانه‌اي» ، «سياه نوشته» و... عناويني است كه براي توافق ژنو هنوز استفاده مي‌شود.
4-توافق بد توافقي است كه منجر به دو قطبي در درون كشور شود. فرض بر اين است كه اين توافق ملي است و نبايد با اغراض جناحي و سياسي بدان نگريست اما اگر صف‌بندي‌هاي حداكثري نسبت به آن ايجاد شود شاخصي براي پر ابهام بودن آن است كه نهايتاً در كانتكس توافق بد قرار مي‌گيرد.
بنابراين بايد از مفاهيمي مانند موافقان و مخالفان توافق بر حذر بود چرا كه هيچ انسان عاقلي با اصل توافق مخالف نيست.
باز كردن ماجراي صلح امام حسن(ع) نيز در راستاي همين دو قطبي‌سازي ارزيابي مي‌شود. كساني كه طرح صلح امام حسن در اين زمان و اين مسئله را به انتقاد گرفتند و آن را نامناسب دانستند به قطب «جنگ» فرستاده شده‌اند. لذا دو قطبي‌سازي جنگ – صلح در اين مسئله نيز شاخصي براي توافق بد و انحراف افكار عمومي از چيستي آن است.
5- ابهام در سرنوشت تحريم‌هاي پولي، بانكي و اقتصادي و عدم لغو زنجيره و پازل تحريم‌ها نشانه‌اي از توافق بد است. ممكن است در چرخه يك فرآيند اقتصادي يك تحريم لغو شود اما لغو آن بدون لغو تحريم‌هاي پيوسته و مكمل مشكلي را از اقتصاد كشور حل نكند، به طور مثال ممكن است تحريم نفتي برداشته شود اما تحريم كشتي‌هاي نفتكش يا بيمه نفتكش‌ها يا سوئيفت بانكي حل نشود. در اين صورت رفع تحريم نفتي نيز بي‌خاصيت خواهد بود و نوعي سركار گذاشتن ما از طرف غرب محسوب مي‌شود.
6- توافق بد توافقي است كه با قوانين و مصوبات مجلس نيز مغاير باشد كه اگر اين شد چالش را دروني خواهد كرد، بنابراين بايد كارشناسان حقوقي حاضر اين مسئله را مدنظر داشته باشند كه هرگونه تعارض يا تضاد با قوانين موضوعه مي‌تواند توافق بد را به يك چالش درون حاكميتي بين قوا تبديل كند.
7- توافق بد توافقي است كه منفذهاي «امضا كن در رو» داشته باشد و تضميني براي اجراي آن نباشد و مشمول مرور زمان گردد و اگرهاي فراواني آن را حاطه نمايند. ماجراي قرارداد اسلو بين عرفات و صهيونيست‌ها تجربه ذي قيمتي است كه بايد از آن در معادلات بين‌المللي، خصوصاً‌ توافقاتي كه با امريكا انجام مي‌شود استفاده كرد.
8- توافق بد به صورتي ديگر نيز قابل فهم است و آن فهم پيامدهاي آن است نه خود توافق. بدين معني كه با گذشت يك سال، دو سال، سه سال و ... مردم هيچ احساس عيني و مثبتي از آن دريافت نكنند و صرفاً‌ شوك اوليه رواني آن را در بورس و ارز در حد ماه عسل درك نمايند. در اين صورت سرخوردگي اجتماعي توليد خواهد شد و چرايي توافق به يك مسئله كهنه و مشمئزكننده در سپهر سياسي – اجتماعي ايران باقي خواهد ماند.
9- توافق بد توافقي است كه رهبري به نمايندگي از قاطبه ملت از آن راضي نباشد. راضي نبودن يك مسئله است و مخالفت و  توقف آن مسئله ديگري است. اما عدم رضايت رهبري حتماً حكيمانه خواهد بود و نشانگر نقصي در توافق است. بسياري از توده‌‌هاي  مردم كه در جزئيات توافق و روند آن نيستند منتظر قضاوت اين جايگاه مهم هستند تا بتوانند خود را تنظيم نمايند. رهبري نيز چارچوب‌ها و خطوط قرمز را علناً، رسماً‌ و كتباً اعلام نموده‌اند، لذا براي انطباق توافق با ديدگاه‌‌هاي  وي محتواي پيشين در دسترس است.  البته همه ايرانيان با نگاه مثبت به صحنه مي‌نگرند و اميد است با افتخار از محتواي توافق و تيم زحمتكش كشور استقبال نماييم.اميد است فرايند مذكور به استقبال و افتخار ملي تبديل شود و يكي ديگر از گردنه‌هاي انقلاب اسلامي را براي رسيدن به افق انقلاب اسلامي كه همانا تمدن اسلامي است  طي نماييم.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن