تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس از مكّه بر گردد و تصميم داشته باشد كه سال بعد هم به حجّ برود، بر عمرش افزو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796994374




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دارو در چنبره سردرگمي


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: به نظر مي‌رسد كه دعواي بين توليدكنندگان و واردكنندگان دارو، همان دعواي قديمي نفع شخصي و نفع عمومي است، درگيري‌اي كه در آن دولت اگر خود يك طرف ماجرا نباشد، جانب‌دار كسي است كه نفع خصوصي‌اش با نفع اجتماعي همسو‌تر است. دولت وقتي خود توليد‌كننده نيست، از ساير توليد‌كنندگان حمايت مي‌كند. اما صنايع توليدي دارو، اين‌بار زير تيغ اتهام كسي رفتند كه هميشه به عنوان حامي آنها شناخته مي‌شود، نماينده دولت در حوزه سلامت: وزير بهداشت.

به گزارش تراز ،،سهم پايين ايران از بازار داروي جهاني صداي وزير بهداشت را هم درآورده است. حسن قاضي‌زاده هاشمي معتقد است كه اين مساله به علت ضعف زيرساخت‌هاي صنعت است، اما فعالان صنعت نظر ديگري دارند.

روزنامه «تعادل» در گفت‌وگو با رييس سازمان غذا و دارو و مديرعامل يكي از شركت‌هاي دارويي ايران، جوياي چالش حقيقي اين صنعت راهبردي شد.

«درحوزه صادرات كاربلد نيستيم»، اين گوشه‌يي از صحبت‌هاي وزير بهداشت درباره صنعت توليد داروي ايران است. صحبت‌هايي كه گلايه وزير را از روند ناسالم رقابتي صنايع داروسازي كشور نمايان مي‌كند. اما چه چيزي باعث شده آقاي وزير گلايه‌مند باشد؟

داستان توليد دارو در ايران بسيار گيج‌كننده است و روايت‌‌هاي متفاوت و گهگاه متضادي دارد. مي‌توان برداشت‌هاي متفاوتي از وضعيت بازار و صنعت دارو داشت، بسته به آنكه شنونده كدام راوي باشيد. از طرفي توان صنايع داروسازي ايران هر روز بيشتر از ديروز تبليغ مي‌شود، از طرف ديگر مقامات از كنترل واردات براي حمايت از اين صنايع مي‌گويند. از يك‌سو گهگاه خبرهايي از كمبودهاي مختلف دارويي و شكايات بيماراني كه در صف دارو مانده و به خود دارو نرسيده‌اند به گوش مي‌رسد، از ديگرسو ولي، هم‌صدايي اغراق‌آميز تاجران با اين ادعا، اين شك را برمي‌انگيزد كه تمام اين سروصدا به خاطر از دست رفتن نفع شخصي كساني است كه از گسترش توليد متضرر شده‌اند.

به نظر مي‌رسد كه دعواي بين توليدكنندگان و واردكنندگان دارو، همان دعواي قديمي نفع شخصي و نفع عمومي است، درگيري‌اي كه در آن دولت اگر خود يك طرف ماجرا نباشد، جانب‌دار كسي است كه نفع خصوصي‌اش با نفع اجتماعي همسو‌تر است. دولت وقتي خود توليد‌كننده نيست، از ساير توليد‌كنندگان حمايت مي‌كند. اما صنايع توليدي دارو، اين‌بار زير تيغ اتهام كسي رفتند كه هميشه به عنوان حامي آنها شناخته مي‌شود، نماينده دولت در حوزه سلامت: وزير بهداشت.



رقابت ناسالم صنايع داروسازي در بازاري محدود

وزير بهداشت روز چهارشنبه ميهمان شركت سينادارو بود تا از محصول جديد اين شركت درحوزه چشم‌پزشكي رونمايي كند. قاضي‌زاده هاشمي كه خود چشم‌پزشك است، از توليد داخلي اشك چشم مصنوعي يك‌بار مصرف براي نخستين‌بار در خاورميانه انجام مي‌شود، مشعوف بود، اما در سخنراني به نكاتي اشاره كرد كه از نوعي گلايه‌مندي حكايت داشت. او با انتقاد از رويه شركت‌هاي داخلي داروسازي گفت كه بين اين شركت‌ها رقابتي ناسالم وجود دارد.

بي‌توجهي به تحقيق و توسعه، ازجمله انتقادهايي است كه همواره به صنايع دارويي كشور وارد مي‌شود. مساله‌يي كه منجرشده تا نوآوري كمتري در محصولات اين صنايع ديده شود و بازار‌هاي خارجي دور از دسترس‌شان باشد. وزير بهداشت نيز اين‌بار همين انتقاد را مطرح كرد و گفت كه نگاه شركت‌هاي داخلي داروسازي فقط به بازار داخلي است. وي همچنين گفت كه زيرساخت‌هاي لازم براي صادرات دركشور وجود ندارد.

به نظر مي‌رسد كه گلايه وزير، به نوعي رقابت باشد كه در بازار محدود داخلي دارو و در نبود نوآوري ميان شركت‌هاي داروسازي شكل گرفته است. هرچند سهم بزرگ‌تر بازار داروي ايران دراختيار شركت‌هاي دولتي است، اما شركت‌هاي خصوصي از نظر تعداد بر دولتي‌ها برتري دارند. اين شركت‌ها براي دراختيار گرفتن بازار داخل، به جنگ يكديگر رفته‌اند، درحالي كه قاضي‌زاده هاشمي معتقد است، با نگاه گسترده‌تر و دستيابي به بازار‌هاي بزرگ‌تر مي‌توان به رقابت سالم پرداخت و راه را براي افزايش سرمايه داخلي باز كرد. «به جاي آنكه در كار يكديگر اخلال ايجاد كنيم، بايد نگاه وسيع‌تر داشته باشيم.»



بله! كمبود داريم

سازمان غذا و دارو، زيرمجموعه‌يي از وزارت بهداشت است و رييسش معاون وزير. همان‌طور كه از اسم سازمان برمي‌آيد، متولي تصميمات و سياست‌هاي مرتبط با دارو دركشور، سازمان غذا و داروست. براي كند و كاو بيشتر موضوع، سراغ رييس اين سازمان رفتیم. رسول ديناروند، مواضع وزير بهداشت را تصديق كرد و گفت كه صنايع داروسازي كشور با ضعف‌هاي زيرساختي مواجه هستند. ديناروند با بيان‌ اينكه صادرات كشور درحوزه صنايع دارويي ضعيف است، اين مساله را ناشي از نبود زيرساخت‌هاي مناسب دانست، اما تاكيد كرد كه برنامه‌هاي 10ساله براي عبور از اين وضعيت و ايستادن در نقطه مطلوب وجود دارد. ضعف صنعت و نبود نوآوري، جلوي ورود كشور به بازارهاي بين‌المللي را گرفته است، اما آيا اقتصاد تنها قرباني اين ضعف است؟ زمزمه‌هاي بسياري از كمبود‌هاي مختلف دارويي دركشور شنيده مي‌شود. هرچند اين كمبودها در دولت يازدهم كاهش قابل ملاحظه‌يي داشته، اما وجود آن همچنان موجب نگراني است. ضعف صنايع داروسازي داخلي، يكي از عللي است كه به اين كمبودها دامن مي‌زند. چراكه اولويت كشور با تامين نياز دارويي از صنايع داخلي است.

ديناروند وجود كمبودهاي دارويي را نيز پذيرفت و گفت «عرضه برخي از محصولات دارويي كه توليد داخل دارند با محدوديت روبه‌روست و عرضه آنها دركشور كم است.»

وي همچنين درپاسخ به «تعادل» كه از تاثير محدوديت‌هاي اعمال شده سازمان غذا و دارو بر واردات، در بهم خوردن تعادل بازار دارو و دشواري دسترسي بيماران به آن پرسيد، گفت: «محدوديت‌هاي اعمال شده توسط سازمان غذا و دارو براي حمايت از توليد داخل است، نه براي محدود كردن بيماران.»



تحريم‌ها مي‌روند، اما تاثيرشان نه

خود صنايع چه نظري درباره علل سهم كم محصولات اين صنعت از بازار جهاني دارند؟ محمدحسن واصفي مديرعامل شركت‌ سينادارو است. او گفت كه تحقيق و توسعه در صنايع دارويي، تنها براي رفع كمبودهايي كشور انجام مي‌شود. واصفي گفت كه نوآوري و دستيابي به فرمول‌هاي جديد دارويي، بسيار هزينه‌بر است و بنابراين شركت‌هاي داخلي تمركزشان را بر توليد فرمولاسيون داروهايي گذاشته‌اند كه به‌طور كامل از خارج از كشور تهيه مي‌شوند. اين مساله هرچند باعث جايگزيني واردات با توليد داخل شده است، اما خود گواهي است بر اين ادعا كه نگاه صنايع داخلي داروسازي محدود به رقابت در بازار كوچك داخلي است.

البته اين عضو اتاق بازرگاني ايران به مساله جالبي نيز اشاره كرد: صنايع دارويي به هرحال وابسته به واردات ماده موثره هستند. آسيب نديدن اين صنايع در شرايط تحريم، تاكنون وابسته به فرآيندهاي دور زدن تحريم‌ها بوده است، فرآيندهايي كه دشوار و هزينه‌برند. هرچند اميد زيادي به برچيده شدن تحريم‌ها وجود دارد، اما واصفي معتقد است كه تاثير تحريم‌ها به اين زودي‌ها از بين نخواهد رفت. اين مساله مانع سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي شده و دركنار فرآيند دور زدن تحريم‌ها، هزينه‌هاي زيادي را به صنايع داروسازي كشور تحميل مي‌كند.

اين فعال صنعت داروسازي، از تاثير تحريم‌ها و وابستگي دارويي در نگاه نازل به تحقيق و توسعه و سهم كمرنگ در بازارهاي جهاني مي‌گويد و اين با نظر وزير بهداشت درتضاد است كه ضعف زيرساخت‌هاي صنعتي را عامل اصلي اين موضوع مي‌داند.

هرچند داستان بازار دارويي ايران به شكل‌هاي مختلف روايت مي‌شود، اما همه راوي‌ها در يك نقطه اشتراك نظر دارند و آن هم اينكه سهم ايران از بازارهاي جهاني بسيار كم است. البته علل مختلف و حتي متضادي براي اين سهم كم عنوان مي‌شود، از ضعف زيرساخت‌ها تا تاثير تحريم‌ها. نگاه به بازار جهاني، جداي از سودآوري براي صنعت مي‌تواند باعث نوآوري در توليد شود. نوآوري، جداي از بالابردن كيفيت داروها، امكان توليد بالاتر را نيز فراهم مي‌كند و از كمبودها مي‌كاهد. ورود به بازار خارجي به نفع مصرف‌كننده داخلي است. اما بايد ديد كه آيا صنعت تمايلي به ورود به اين بازار دارد؟
 





زمانبندی انتشار: 13 تير 1394 - 14:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن