تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797869715




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زخم کهنه کلاردشت با منابع آبی فراوان از کمبود آب آشامیدنی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زخم کهنه کلاردشت با منابع آبی فراوان از کمبود آب آشامیدنی نوشهر- ایرنا - کلاردشت در غرب مازندران، شهرستانی که از منابع آبی فراوانی برخوردار است این روزها با کمبود شدید آب آشامیدنی دست به گریبان است و شماری از اهالی ساکن در برخی از روستاهای در این منطقه زیبا و گردشگرپذیر که آوازه آن در جهان به گوش می رسد با بحران کم آبی روبرو هستند.


به گزارش خبرنگارایرنا کلاردشت در دامنه کوه های البرز و ارتفاع حدود هزار و 200 متری ازسطح دریا واقع شده و از چشمه سارهای جوشان و نیز رودخانه پرآبی نظیر سردآبرود که از کوه های قلل تخت سلیمان وعلم کوه سرچشمه می گیرد، برخوردار است اما متاسفانه سال ها است اهالی این منطقه از آب آشامیدنی سالم و کافی بی بهره اند.
حضور سالیانه دستکم 10 هزار کوهنورد خارجی و داخلی برای صعود به قلل تخت سلیمان و علم کوه و نیز ورود صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی به کلاردشت می طلبد مسوولان در سطوح ملی و استانی برای معضل آب بهداشتی و آشامیدنی توجه ویژه ای داشته باشند.
به گفته بخشدار کلاردشت در حال حاضر از مجموع 19 روستا، چهار روستای شکرکوه ، عثماکلا ، کوهپر و کلمه با کمبود شدید آب آشامیدنی روبرو هستند.
شماری از ساکنان این روستاها در این ایام که مصادف با ماه ضیافت الهی است، ناگزیرند مسافت های طولانی را برای دستیابی به آب آشامیدنی چشمه ها، مسیرهای سخت را طی کنند که این نارضایتی مردم را به همراه داشته است.
کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی همواره از دلایل کم آبی در بسیاری از نقاط کشور اعلام می شود در حالیکه کلاردشت از منابع آبی فروانی برخوردار است و به گفته کارشناسان با مدیریت صحیح به راحتی می توان مشکل کم آبی این منطقه را که همچون نگینی از سرسبزی و طراوت در ایران اسلامی می درخشد، برطرف کرد.
نشست مدیران آب و فاضلاب شهری و روستایی، نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی و مسوولان محلی در فرمانداری کلاردشت طی هفته گذشته آخرین تلاش مسوولان منطقه برای رفع مشکل کم آبی در این منطقه بود.
شرکت کنندگان در این نشست به لزوم اقدام فوری با هدف برون رفت از وضعیت کنونی بحران کم آبی در این منطقه تاکید کردند.
فرماندارکلاردشت در این نشست با ابراز نگرانی از وضعیت موجود از کم توجهی دست اندرکاران برای حل مشکل اساسی کم آبی در این شهرستان انتقاد کرد.
فیرووز صادق تایید کرد شهرستانی که برخوردار از منابع آبی فراوان و چشمه سارهای جوشان است و هر هفته نیز میزبان صدها هزارگردشگر داخلی و خارجی است، زیبنده نیست که ساکنان بومی و غیربومی درمناطقی از آن ساعت ها با قطع مکرر و افت فشار آب آشامیدنی روبه رو باشند.
فرماندار کلاردشت گفت: این وضعیت به گونه ای است که در برخی از مناطق از جمله روستاهای کلمه و شکرکوه آب مورد نیازاهالی با تانکر حمل می شود و در مناطقی هم روستاییان با پیمودن مسافت های طولانی آب آشامیدنی خود را از چشمه تامین می کنند که ادامه این روند پذیرفتنی نیست و مردم منطقه به شدت معترض هستند.
فرماندارکلاردشت، از محقق نشدن وعده و مصوبات مسوولان ادوار گذشته نسبت به اجرای طرح خطوط لوله انتقال آب به روستاهایی که با مشکل کم آبی مواجه هستند، انتقاد کرد و گفت: طبق اسناد موجود باید در سال 92 این خط لوله اجرا می شد اما متاسفانه تا کنون اجرا نشده است.
صادق به لزوم چاره اندیشی فوری برای معضل کم آبی تاکید کرد و گفت: نیمه کاره رها شدن خطوط انتقال آب آشامیدنی از تصفیه خانه سردآبرود به روستاهای بیرون بشم، فرسودگی و نداشتن گنجایش شبکه های آب با جمعیت کنونی و قدمت بالای مخازن آبی از علت های اساسی پایین بودن کیفیت و قطعی آب آشامیدنی در این شهرستان است.
امام جمعه کلادرشت نیز در این نشست گفت: کم آبی در شماری از روستاهای شهرستان کلاردشت به مرحله بحران رسیده است.
حجت الاسلام حسین مقیسه، تامین امنیت غذایی ، بهداشتی و رفاهی را جزو وظایف ذاتی مسوولان در نظام جمهوری اسلامی دانست و از کم توجهی مسوولان محلی به حل اساسی معضل کم آبی شهرستان کلاردشت که این مشکل چندین ساله شده است، به شدت انتقاد کرد.
وی، افزود: اگرچه به علت نداشتن دوراندیشی لازم و نظارت کافی ساخت وسازهای زیادی در شهرستان صورت گرفته و درپی آن حدود سه برابر به جمعیت کنونی منطقه افزوده شد اما این به معنای آن نیست که اقدامی برای حل مشکل اساسی منطقه نکرد.
امام جمعه کلاردشت همچنین با ابراز نگرانی از سالم نبودن آن مقدار از آب آشامیدنی که هم اکنون در شهرستان در دسترس است، گفت: با توجه به آن که آب آشامیدنی روستاییان و شهروندان این منطقه از رودخانه سردآبرود تامین می شود، متاسفانه به علت ساخت وسازهای بی رویه در حاشیه رودخانه و نیز فاصله زیاد آن با تصفیه خانه از این که مقادیری از فاضلاب و یا شیرابه زباله به داخل آن سرریز شود، دور از انتظار نیست.
وی بر لزوم حساسیت بیشتر مسوولان نهادهای ذیربط به این معضل تاکید کرد.
بخشدار کلاردشت نیز در این نشست میزان اعتبار مورد نیاز برای انتقال آب آشامیدنی از تصفیه خانه سردآبرود این بخش تاریخی و گردشگری را به روستاهای بالادست منطقه، حدود 60 میلیارد ریال اعلام کرد.
علیرضا ذکائیان گفت: اجرای طرح خطوط انتقال آب از تصفیه خانه سردآبرود به برخی از روستاهای مناطق بالادست به طول حدود 20 کیلومتر از سال های گذشته آغاز شده اما متاسفانه تاکنون فقط حدود 5 کیلومتر از این طرح اجرا شده است.
وی، افزود: این طرح با هدف توسعه شبکه به واسطه گردشگر پذیری و افزایش جمعیت روستایی و ماندگاری روستائیان در منطقه اجرا شده است که متاسفانه به علت تخصیص نیافتن بموقع اعتبارات روند پیشرفت فیزیکی طرح به کندی پیش می رود.
ذکائیان در عین حال از اختصاص حدود 10 میلیارد ریال اعتبار از محل ماده 180 برای رفع کمبود آب آشامیدنی در برخی از روستاهای این بخش خبر داد.
وی، افزود: حدودی نیمی از این اعتبار برای تامین آب آشامیدنی روستاهای قسمت شرقی و مناطق بیرون بشم، هزینه شده است که تاحدودی مشکل کم آبی در این روستاها حل شده است.
بخشدار کلاردشت با اشاره به گردشگرپذیری منطقه و ورود چشمگیر مسافران و گردشگران در تمامی فصول بویژه نیمه نخست سال برای رفع کمبود آب آشامیدنی در روستاهای این منطقه خواستار توجه مسوولان در سطح کلان شد.
رییس دادگستری کلاردشت نیز در این نشست به اعزام هیات کارشناسی از سوی رییس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف نمونه برداری از آب رودخانه سردآبرود و شناسایی عوامل تهدید کننده این رودخانه درماه اردیبهشت سال جاری به این شهرستان اشاره کرد و گفت: نتایج به دست آمده از اقدامات این کارشناسان کنترل کیفی آب منطقه ای و شرکت آب و فاضلاب تهران نشان از آن دارد که آب آشامیدنی از سلامت و کیفیت کافی برخوردار نیست.
ابراهیم حسین زاده ، برقراری عدالت و دفاع از حقوق مردم را جزو وظایف دستگاه قضا در نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود : درصورتی که مسوولان ذیربط نسبت به تامین امنیت سلامت غذایی از جمله آب آشامیدنی سالم و حل قطعی مکرر آب در منطقه اقدامی نکند برابر قانون ناگزیریم که با هرگونه قصور دراین حوزه برخورد جدی کنیم.
وی ضمن تاکید بر برنامه ریزی کوتاه مدت مسوولان ذیربط برای برون رفت از بحران کم آبی ، گفت : دستگاه قضا آمادگی دارد با هرگونه تخلف در زمینه انشعاب آب غیرمجاز که به نوعی حقوق دیگر افراد جامعه را تضیع می کنند برخورد قانونی کند.
نماینده مردم شهرستان های نوشهر ، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد که باید با برنامه ریزی کوتاه مدت برای برون رفت از وضعیت کنونی بحران کم آبی در این شهرستان اقدام کرد.
قاسم احمدی ، افزود : اگرچه از محل تبصره 22 ماده 180 اعتباراتی به مبلع حدود 150 میلیارد ریال برای رفع کمبود آب آشامیدنی در این شهرستان اختصاص داده شد اما کافی نیست.
وی با اشاره به شعارسال از سوی رهبری مبنی برآن که خدمات رسانی به مردم باید در سایه همدلی و همزبانی در میان مسوولان ارایه شود ، اظهارداشت : مشارکت همه جانبه دست اندرکاران امر می تواند زمینه ساز موفقیت در همه امور در جامعه باشد.
وی همچنین برلزوم تبلیغات محیطی مسوولان با هدف رشد آگاهی روستاییان در صرفه جویی آب در روستاها تاکید کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران نیز گفت: با اجرای کامل طرح خطوط انتقال آب تصفیه خانه سردآبرود و حفر چاه در برخی از روستاها تا حدودی این مشکلات در این شهرستان برطرف خواهد شد.
مجید عبداللهی ، افزود : کلاردشت از منابع آبی فراوانی برخوردار بوده منتهی مهم ترین مشکل در این حوزه نبود مدیریت بر مصرف آب آشامیدنی است که سبب کمبود آب در مناطقی از این شهرستان شده است.
وی تخصیص ندادن بموقع اعتبارات با هدف به پایان رساندن برخی از طرح های آبرسانی را از دیگر مشکلات در این بخش برشمرد و ادامه داد : با توجه به آن که فرصت چندانی تا پایان سال مالی باقی نمانده است اما همچنان درگیر مبادله موافقت نامه ها و نیز بکار گیری پیمانکار برای اجرای تعدادی از طرح های نیمه کاره دراستان هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران ، گفت : این شهرستان به لحاظ کیفت آب آشامیدنی مشکل خاصی ندارد و به طور مستمرسعی شده تا نظارت بیشتری برای افزایش سطح کیفیت آب در این منطقه صورت گیرد.
عبداللهی ، افزود : هم اینک حدود 256 طرح آبرسانی نیمه تمام ، حدود پنج هزار و 500 کیلومتر شبکه فرسوده در این استان داریم که برای به پایان رساندن این طرح ها و ایجاد مخازن آبی حدود هشت هزار میلیارد ریال اعتبار نیازاست.
وی ابراز امیدواری کرد که با توصیه رهبری فرزانه اعتبارات قابل توجهی از محل صندوق توسعه ملی برای تامین آب آشامیدنی در روستاهای سراسر کشور در نظرگرفته شده که سهم مازندران در این حوزه بسیار قابل توجه است.
وی وعده داد با تخصیص این اعتبار اقدامات لازم برای اجرای کامل خطوط انتقال آب تصفیه خانه سردآبرود و حفرچاه در برخی از روستاها صورت گیرد.
وی همچنین خواستار برخورد با انشعابات غیرمجاز آب آشامیدنی در این شهرستان گردشگرپذیر شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری نیز گفت : شبکه های موجود آبرسانی در کلاردشت به تناسب جمعیت کنونی آن نیست و طبق آمار سرانه مصرف در این شهرستان حدود 200 لیتر در شبانه روز است و با ازدیا جمعیت در این منطقه نمی توان برای رفع کمبود آب برنامه ریزی کرد.
ذبیح الله ذاکری افزود: با این که میزان بارندگی در مازندران نسبت به سایر مناطق کشور بسیار بالا است اما متاسفانه به علت نباریدن باران طی دو ماه آینده و ادامه این روند ازاین که درسال های آتی بحران کم آبی مواجه شویم چنین وضعیتی دور از انتظار نیست.
وی اظهارداشت : کلاردشت با بحران کم آبی مواجه نیست و درصورتی که تعدادی از مخازن آبی دراین منطقه ایجاد شود تا حدود زیادی از مشکلات موجود کاسته می شود.
وی برلزوم نظارت بیشتر مسوولان نهادهای ذیربط با هدف صرفه جویی در مصرف آب در این شهرستان تاکید کرد.
شهرستان کلاردشت با جمعیتی دست کم 20 هزار نفر جمعیت ثابت و 50 هزار نفرجمعیت متغییرونیز19روستا درغرب مازندران واقع است.ک/4
خبرنگار ایرنا - نوشهر مهراب زکی پور
7078/1501/6097



13/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن