تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى شن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797866367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معادن و اقتصاد مقاومتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معادن و اقتصاد مقاومتی تهران - ایرنا- روزنامه راه مردم در سرمقاله خود نوشت: رویکرد تک محصولی در اقتصاد ملی تاثیرات نامطلوبی در کشور ایجاد می کند، تاکید رهبری بر اقتصاد مقاومتی ناظر بر این حقیقت است که باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد تا چرخ اقتصاد کشور بهتر از وضعیت فعلی به چرخش در آید.


این مقاله به قلم علی خلیجی در ادامه می افزاید: ایران از نظر ذخایر معدنی بر روی کمربند عناصر فلزی و بنیادی آهن، مس، سرب و روی قراردارد و بیش از12درصد این کمربند معدنی از خاک ایران عبور می کند. علاوه بر این کمربند غنی معدنی، ظرفیت های معدنی دیگری مانند تیتانیوم، نفلین سینیت، زغال سنگ کک شو، منگنز، آلومینیوم، منیزیم، طلا، قلع و تنگستن و عناصر نادر خاکی درکشور وجود دارد که کشف این منابع طبیعی و با ارزش و استفاده بهینه و درست ازآنها، کمک می کند تا کشور بتواند درحوزه معادن و صنایع معدنی، توانمند و درسطح بین المللی نیز تاثیرگذار باشد.به طورمیانگین بیش از30درصد صنایع کشورها با معادن ارتباط دارند.
کشوری که دارنده موادمعدنی است، درمقابل کشوری که واردکننده موادمعدنی است و برای دستیابی به مواد معدنی مورد نیازصنایع خود، باید مقدار زیادی وقت، انرژی ومنابع مالی صرف نماید، دارای بزرگترین مزیت است. با وجودی که ایران با دارا بودن حدود70 نوع ذخایرمعدنی درخاورمیانه رتبه اول، درقاره آسیا رتبه سوم و جزء پانزده کشور برترمعدنی جهان است، ولی توفیق چندانی درتکمیل زنجیره ارزش موادمعدنی و چرخه فرآوری به صورت بهینه ومطلوب عمل کند.
سختی کار در امر اکتشاف و زمان بر بودن فعالیت در این خصوص مزید بر علت شده و در مقایسه با بخش های زود بازده ، سرمایه گذاری در امر اکتشاف و استخراج را از اولویت خارج می سازد.
از این رو در برنامه پنجم، دولت مکلف شده است زیربناهای لازم برای توسعه معادن را نیز فراهم کند. با توجه به این ذخایر گسترده معدنی، سهم معدن در تولید ناخالص داخلی یک درصد است در حالی که این بخش از مزیت های اقتصادی زیادی برخوردار است به نظر می رسد هنوز مورد غفلت برنامه ریزان اصلی در کشور قرار دارد.
بخش فرآوری در کنار اشتغالزایی، منشا خوبی برای جذب ارز به کشور است،اما از آنجا که فعالیت در بخش معدن هزینه و ریسک بالایی دارد ، صرفا با شعار و مصاحبه های تلویزیونی نمی توان بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در این عرصه پر از ریسک و چالش ترغیب کرد.
همچنین توجه به صیانت از معادن و کاربست شیوه های نوین و غیر سنتی در برداشت از معادن از اهمیت بسزایی برخوردار است. رشد واعتلای معادن وصنایع معدنی کشور، صرفا با ایجادظرفیت های جدید ازطریق اکتشاف محقق نمی شود، بلکه با اصلاح وبهبود روش های فرآوری نیز می توان ظرفیت سازی کرد.
چنانچه پیشتر اشاره شد بخش مهمی از معادن ایران در مناطق محروم واقع است، با توسعه معادن امکان تحول و پویایی این مناطق فراهم می شود و اثرات مثبت اجتماعی و سیاسی آن نیز کمتر از دستاوردهای اقتصادی نیست. با توجه به ارزش افزوده ناشی از معادن فلزی در اقتصاد ملی ضرورت ایجاد و توسعه شرکت های تخصصی برای استخراج معادن فلزی نیز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
برای تحقق اقتصاد پویا باید استفاده مطلوبتری از معادن کشور صورت پذیرد.
* منبع: روزنامه راه مردم
** اول ** 1337



13/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن