تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796980392




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روغن پالم و خمیر مرغ؛ اتهامات "کاملا باز بسته"/ دستور قضایی برای انتشار خوراکی های ناسالم زمین ماند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


روغن پالم و خمیر مرغ؛ اتهامات "کاملا باز بسته"/ دستور قضایی برای انتشار خوراکی های ناسالم زمین ماند جامعه > قضایی - پرونده ای که با اظهارات وزیر بهداشت در مرداد 93 درباره خوراکی های غیر بهداشتی به خصوص روغن شروع شده بود با تغییر بازپرس پرونده، ناتمام ماند. یعنی عملا سرنوشت پرونده خوراکی هایی که رئیس سازمان غذا و دارو را به دادگاه کشیده بود، مشخص نیست.




امید سلیمی بنی: روز 12 مرداد 93 بود که وزیر بهداشت اعلام کرد روغن پالم در محصولات لبنی کشف شده و مردم باید بدانند چه می خورند.
بلافاصله جنب و جوشی در بازار لبنیات به وجود آمد و مردم، از لبنیات پرچرب بریدند. طوری که یکی از شرکتهای بزرگ تولید کننده لبنیات اعلام کرد بیش از 80 درصد محصولات پرچربش روی دست مانده و بازار صادرات لبنیات ایران هم از این اظهارات، تکان خورد. واقعیت این بود که روغن پالم، روغنی گیاهی و دارای اسیدچرب اشباعی فراوان، مدتها بود در محصولات پرچرب لبنی استفاده می شد و کسی چیزی نمی گفت. تا آن روز که قاضی زاده هاشمی، تابو را شکست و درباره پالم در لبنیات، مردم را آگاه کرد.
ماجرا به همینجا ختم نشد. چون پرونده ای در دادگستری در حال شکل گرفتن بود: چه کسی سلامت مردم را با این خوراکی های غیربهداشتی تهدید کرده؟
یکی دو ماه بعد، در 16 مهرماه گروهی از وکلا برای عاملان این خوراکی ها، از وارد کنندگان روغن پالم بگیر تا تولید کنندگان محصولات بدون استاندارد از جمله فرآورده های پروتئینی مانند سوسیس و کالباسی که با خمیر مرغ تهیه می شدند، شکایت کردند.
شکایت مصطفی ترک همدان، پیمان محمود عطار و علیرضا دقیقی به جایی رسید که معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو به دادسرای کارکنان دولت احضار شد. هر چند شکات می گفتند علیرضا دیناروند به عنوان متهم پایش به دادگاه کشیده شده، ولی او در نشست خبری پایان سال، گفت که "مطلع" بوده نه "متهم".
پیمان حاج محمود عطار یکی از وکلای شاکی معاون وزیر بهداشت در اواخر آذرماه از برگزاری دادگاه شکایت از رسول دیناروند خبر داده بود و گفته بود: عدم نظارت بر تولید و توزیع شیر آلوده به پالم، ورود خمیر مرغ و برنج غیر طبیعی به بازار و ... از جمله موارد تخلف وی محسوب می‌شود.
او گفت: دیناروند فردا برای ارائه توضیحات تکمیلی نزد بازپرس پرونده در شعبه 15 بازپرسی دادسرای کارکنان دولت حاضر خواهد شد تا به این پرونده رسیدگی شود.
هر چه بود، شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت، پرونده را بر علیه تولیدکنندگان خوراکی های ناسالم تشکیل داد و اظهارات چند مقام دولتی از جمله دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو و رئیس سازمان استاندارد و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این پرونده جمع آوری شد.
کار تا جایی پیش رفت که در 24 دیماه 93، بازپرس شعبه 15 دادسرای 28 کارکنان دولت، محمد حسین جعفری، به معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت دستور داد اسامی کارخانجاتی که از روغن پالم به طور غیرقانونی استفاده می کردند را به اطلاع و آگاهی عمومی برساند.
تصویر دستور قضایی برای اعلان عمومی محصولات پالم دار
ولی بر خلاف دستور بازپرس جعفری، این حکم قضایی هرگز اجرا نشد و معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، هرگز اسامی این محصولات را اعلام نکرد.
مصطفی ترک همدانی، شاکی این پرونده، درباره سرنوشت این دستور قضایی به خبرآنلاین می گوید: " در آبان و آذر پارسال معاون غذا وداروی وزارت بهداشت یکبار به دادسرا احضار شد. در همان جلسه درباره روغن پالم و همینطور برنج های آلوده و خمیرمرغ نیز از آقای دیناروند تحقیق شد، ولی او از خود رد اتهام کرد."
این وکیل دادگستری در ادامه، توضیح می دهد: "رئیس سازمانت غذا و دارو، رئیس سازمان دامپزشکی را مسئول وضعیت غیربهداشتی تولید فرآورده های پروتئینی ناسالم و وجود خمیر مرغ در سوسیس و کالباس دانست. به دستور بازپرس شعبه، رییس دامپزشکی برای پاسخگویی احضار شد و این مقام مسئول نیز پاسخ داد چون ضایعات مرغ در روند فرآوری این محصول، تبدیل به خمیر شده و قانونا نیز ضایعات حاصل از مرغ، تحت نظر اداره پسماند و زیر مجموعه معاون غذا و داروی بهداشت وزارت بهداشت محسوب می شود، سازمان دامپزشکی مسئولیتی در این باره ندارند و باز هم آقای دیناروند مسوول است."
به گفته ترک همدانی، باز هم معاون غذا و داروی وزارت بهداشت به دادسرا احضار شد ولی ناگهان بازپرس پرونده تغییر کرد و تمامی تصمیمات قبلی معلق شد!
به بیان دیگر، سوسیس و کالباسی که در سوپرمارکت محله شما فروخته می شود، همچنان دارای همان موادی است که سازمان استاندارد اعلام کرده غیرقانونی است و نباید در این محصولات وجود داشته باشد. یعنی همه چیز دوباره به حال خود رها شد. چه محصولاتی همچنان روغن پالم دارند
مسئله بزرگتر این است که علاوه بر سوسیس و کالباس غیربهداشتی و برنج هایی که به صورت مصنوعی تولید می شود، لبنیاتی که همچنان پالم دارند، در بسته غذایی خانوارهای ایرانی توزیع می شود.
در این میان، برخی از اوراق پرونده قضایی تشکیل شده برای خوراکی های غیراستاندارد از جمله محصولات پالم داری که وزارت بهداشت مکلف به اعلام اسامی آنها شده بود، نشان می دهد تعداد زیادی از اقلام لبنیات معروف، همچنان تولید، توزیع و توسط مردم بیخبر از همه جا، مصرف می شود.
در نمونه سندی که منتشر می شود، برخی از اقلامی که توسط معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت به عنوان خوراکی های دارای روغن پالم معرفی شده، آمده است. هر چند قرار بود وزارت بهداشت درباره انتشار این اسامی به دستور قضایی تن دهد، ولی اینطور که پیداست، سیاست "این نیز بگذرد" همچنان مانعی برای آگاهی عموم از خوراکی های لبنی پالم دار شده است.   تصویر نمونه هایی از اقلام لبنی داری پالم که وزارت بهداشت احصا کرده
تصویر نمونه هایی از اقلام لبنی داری پالم که وزارت بهداشت احصا کرده
همانطور که در این نمونه از اسناد معاونت غذا و دارو مشاهده می شود برخی از اقلام دارای پالم، برندهای معرفی هستند که هر روز در رادیو و وتلویزیون، تبلیغات آنها برای مصرف بیشتر خانواده ها پخش می شود. بدیهی است این اسناد، دارای طبقه بندی محرمانه نیستند. واقعیت این است تا لحظه تنظیم این گزارش، معاونت غذا و دارو اقدامی برای معرفی اقلام پالم دار لبنیات، اعلام اسامی برندهای پروتئینی که از خمیر مرغ استفاده می کنند و برنجهای آلوده، انجام نداده و پرونده قضایی تشکیل شده هم در دادسرا، خاک می خورد.  
47231    

کلید واژه ها: سازمان غذا و داروی ایران - غذای ناسالم - غذاهای فراوری شده -




یکشنبه 9 فروردین 1394 - 14:52:38





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن