تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796878889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لختی بیندیشیم/ حیای همیشگی نیاز است


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: لختی بیندیشیم/ حیای همیشگی نیاز است


بدانیم که در پیشگاه خدا هستیم و او هیچ لحظه‌ ای از ما غافل نیست. پس هر کاری خواستیم انجام بدهیم، لختی بیندیشیم که این کار ما را به خدا نزدیک می‌کند یا نه؟ ما هرچه بخواهیم از بحث حیا و بی‌شرمی خارج شویم، وسعت بحث و اینکه بسیاری از ما گرفتار بلیه بی‌شرمی و بی‌حیایی هستیم، اجازه برون‌رفت از بحث را نمی‌ دهد. به ویژه برای مسئولان و کارگزاران نظام و کسانی که تریبون در اختیار دارند، یعنی اهل منبر یا روزنامه‌نگاران و خبرنگاران  یا فیلمسازان و برنامه‌سازان سینما و تلویزیون و تئاتر و رادیو یا مداحان. این جماعت باید مراقبت بیشتری داشته باشند زیرا اگر ما از خود مراقبت نکنیم، بی‌شرمی ما را به شرک می‌کشاند و همه هستی ما را بر باد می‌دهد.   ما باید به جایی برسیم که همواره در محضر خدا احساس شرم کنیم، نه فقط از خطاها و گناهانی که کرده‌ایم، بلکه باید حالت شرم در ما حاکم شود و همواره در وجود ما باشد و هیچ‌گاه از صحنه وجود ما حذف نشود. به‌گونه‌ای که در هر ذکر و فکر و کاری که انجام می‌دهیم؛ در هر عبادتی که می‌کنیم و در هر کاری که انجام می‌دهیم و سخنرانی و خطابه‌ای که ایراد می‌کنیم و مقاله و خبری که می‌نویسیم و تنظیم می‌کنیم و فیلمی که می‌سازیم،  حالت شرمندگی در ما باشد و نگذارد آزاد و رها عمل کنیم و بنویسیم و... . اگر همه کارهای ما برای آن است که به قرب الهی برسیم و به محضر خدا نزدیک شویم، با فرضی که در نیت‌ها و کارهای خود صادق باشیم و دروغ نگوییم، اما با وجود کارهای ناقص و نیم‌بند ما امکان دارد؟ اینجاست که از همان ابتدا شرم ما را فرامی‌گیرد و رهایمان نمی‌کند.   ما اگر از خود حساب بکشیم و همواره مراقب خود باشیم، نگران و شرمنده می‌شویم. آن‌موقع می‌بینیم که در کارهای ساده که عادت‌مان شده است، مثل نمازهای روزانه و در کارهای روزانه خودمان که در ارتباط با مردم یا حداقل خانواده خودمان است، احساس شرم ما را فرا می‌گیرد. مانند اینکه هر لحظه درون ما، ما را صدا می‌زند و به مراقبه و حیا می‌ خواند. یک نمونه عرض کنم: «مرحوم علامه طباطبایی شعر می‌ گفتند و شعرهای‌شان هم ملاحت و زیبایی خاصی داشت. روزی کسی به ایشان گفت: شنیده‌ام که شعر می‌سرایید. دیدند که صورت ایشان از شرم سرخ شد.» اگر سعدی شاعر است، پس این سرودها چیست؟! و این حیای درونی است که همه وجود ایشان را پر کرده است. حالا ملاحظه کنیم، اگر من نویسنده روزنامه هستم و قلمی توانا دارم و دستی در تحلیل، چگونه می‌نویسم؟ آیا اگر نقد کنم، خوبی‌ها را هم نفی می‌کنم؟ و چنان بی‌ رحمانه قلم می‌ زنم که دلم خنک شود! یا در کلمه‌ کلمه یادداشت خود محضر خدا را رعایت می‌کنم و شرم می‌ کنم چیزی بنویسم که خدا را خوش نیاید.
برادران و خواهران! بدانیم که ما در پیشگاه خدا هستیم و او هیچ لحظه‌ای از ما غافل نیست. پس هرکاری خواستیم انجام بدهیم، لختی بیندیشیم که  این کار ما را به خدا نزدیک می‌کند یا نه؟ حالت تردید داشته باشیم، بی‌محابا نباشیم.‌ ای دوست عزیز که خداوند به شما مسؤولیتی در نظام اسلامی داده است، خون شهدا را مراقب هستیم؟ «فَأَیْنَ تَذْهَبُون» [تکویر: 26] «پس به کجا می‌روید؟» چرا هرچه اشکال است به رقیب خود نسبت می‌دهید و هرچه خوبی است به خود و هم‌قبیله‌ای‌های خود. توجه می‌کنیم؟ از محضر خدا حیا کنیم.
خلاصه! ما که پر از خطا و اشتباه هستیم، چرا خود را فراموش می‌کنیم و دیگران را به چشم می‌آوریم؟ باید به خودمان مشغول شویم و مراقب خودمان باشیم. پیشرفت اخلاقی ما به این حالت و صفت درونی است، و همین پیشرفت درونی است که موجب پیشرفت کشور و جامعه ما می‌شود، اگرنه ما نباید امیدی به آینده خود و کشور خود داشته باشیم.
کسی نگوید حالا که چنین است، ما می‌رویم و عزلت‌نشینی و خلوت‌گزینی می‌کنیم. گناه این به‌مراتب بدتر است. ما ناچار از عمل هستیم، اعمال ما هم مسبوق به نیت و اراده است. در نیت و اراده خود بترسیم که دچار خطا و اشتباه دیگری نشویم. اگر اینگونه بودیم، هم خطاها و اشتباهات خودمان را مدنظر داریم و هم از آنها بیزاری می‌جوییم و هم تلاش می‌کنیم در دامن اشتباهی دیگر گرفتار نشویم. اما اگر عنان شرم را رها کردیم، روز به روز بر خطاها و اشتباهات ما می‌افزاید و ما را بیش از گذشته گرفتار می‌کند.  بالاتر ـ البته به اشاره بگویم ـ مگر ما با خدا پیمان نبسته‌ایم و بلی نگفته‌ایم؟ «أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلى» [اعراف: 172] ‏ آیا خدا از ما پیمان نگرفت؟ «أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یا بَنِی آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّیْطانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ وَ أَنِ اعْبُدُونِی هذا صِراطٌ مُسْتَقِیم»
[یس: 61ـ60] آیا پیمان‌شکنی و بدعهدی؛ بی‌شرمی نیست؟ مگر خداوند به ما احسان نکرده است؟ چرا ما به مردم احسان نمی‌کنیم؟ چرا بی‌شرمی و فتنه‌ انگیزی در جامعه وجود دارد؟ «وَ أَحْسِنْ کَما أَحْسَنَ اللهُ إِلَیْکَ وَ لا تَبْغِ الْفَسادَ فِی الْأَرْضِ إِنَّ اللهَ لا یُحِبُّ الْمُفْسِدِین» [قصص: 77] سخن زیاد است، اما ما را همین بس!
  منبع: تسنیم
 


شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن