تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس بخواهد دعايش مستجاب شود، بايد كسب خود را حلال كند و حق مردم را بپردازد. دعاى ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797648830




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت مديريت تجارت ايران با رويكرد آب


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئيس مجمع واردات مطرح کرد
ضرورت مديريت تجارت ايران با رويكرد آب
رئيس مجمع واردات با تاكيد بر ضرورت مديريت تجارت خارجي کشور با رويكرد آب گفت: تا چند دهه پيش بحران يا تنش آبي ، چندان شناخته شده اي نبود و درک مشترک ميان جوامع اين بود که آب يک منبع بي نهايت است.


به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمدحسين برخوردار  افزود: به همين دليل تلاش براي مديريت منابع آب، افزايش بهره وري آب در بخش کشاورزي و شهرنشيني، بهره وري و مديريت تقاضا در بخش صنعت و معدن، ارزيابي اثار برنامه ها و سياست هاي کلان اقتصادي بر بخش آب و دهها سرفصل ديگر که امروز جزو دغدغه هاي سياستگذاران است، موضوع جدي و مهمي نبود و تنها برنامه هاي توسعه و آن هم با هر هزينه اي مد نظر برنامه ريزان اقتصادي بود.


وي تصريح كرد : وقتي آينده پژوهان در اين باره هشدار مي دادند که نسلي که خود را در مقايسه با گذشتگان خردمندتر جلوه مي دهد، بر لبه تيغ نشسته است و بحران آب درآينده اي نه چندان دور فاجعه اي به بار خواهد آورد که نه فقط مسير پيشرفت کشورهاي درحال توسعه را سد خواهد کرد، بلکه سالانه ميليون ها نفر از مردم جهان را به کام مرگ خواهد فرستاد، بسياري از دولتمردان و سياستگذاران آن را خيلي جدي نمي گرفتند.


وقتي آنها هشدار مي دادند که بسياري از جنگ ها و تنش ها ميان کشورهاي همسايه بر سر منابع آب روي خواهد داد، خيلي توجه نمي شد.


برخوردار گفت : امروز با نزديک شدن صداي پاي اين بحران ، همه دولتمردان از جمله در سرزمين ما به اين آگاهي رسيده اند که هيچ کشوري بدون مراقبت از منابع آب و بدون سرمايه گذاري براي مديريت آب نمي تواند ثبات اقتصادي، اجتماعي و سياسي خود را حفظ کند و بدون پياده سازي مباحث اقتصاد آب، توسعه پايدار فقط در حد بازي با کلمات و جمله سازي هاي خوش رنگ و لعاب باقي خواهد ماند.


وي افزود : بايد هرگونه برنامه ريزي براي توليد ، واردات و صادرات کالاها را بدون لحاظ کردن مولفه هاي مديريت آب و حفاظت منابع آب کنار بگذاريم و قراردادهاي تجاري با ديگر کشورها را بايد بر مبناي ميزان مصرف آب تنظيم کنيم، به گونه اي که تا حد امکان صادرات کالاهاي صنعتي و کشاورزي که تقاضاي آب آنها بيش از حد تعيين شده است، محدود کنيم و در ازاي آن واردات اين کالاها را جايگزين توليد آن در کشور کنيم.


رئيس مجمع واردات گفت : با چنين نگرشي قراردادهاي تجارت ترجيحي مي تواند تامين کننده منافع ملي کشور باشد و بايد مصرف آب در واحد محصول ارزيابي شود و همين شاخص، معيار مشوق هاي توليد و واردات و صادرات لحاظ شود.


وي تصريح كرد : يکي از مهم ترين مولفه هاي راهبردي نحوه تامين کالا در اقتصاد مقاومتي بايد ميزان مصرف آب براي هر واحد کالا تعيين شود و نبايد از واردات آب مجازي به معناي واردات کالاهايي که مصرف آب آنها بيش از اندازه است، هراسي داشته باشيم؛ زيرا واردات اين اقلام، مي تواند صرفه جويي در مصرف آب صنعتي و کشاورزي را به دنبال داشته باشد.


برخوردار اظهار داشت : اين رويکرد زماني مي تواند حائز ارزش باشد که افزايش بهره وري در مصرف آب کشاورزي با توسعه روش هاي نوين آبياري و همچنين بازسازي شبکه آبي شهري مورد توجه قرار گيرد و سرمايه گذاري لازم در اين بخش ها صورت پذيرد، در غير اين صورت واردات اين کالاها تنها باز کردن دروازه هاي کشور روي کالاي خارجي خواهد بود.


وي تاکيد كرد : نبايد فراموش کنيم اگر ديروز اقتصاد کشور ها وابسته به نفت بود، اقتصاد امروز و فرداي جهان حريص به آب است و کشوري که نتواند منابع آبي خود را درست اداره کند، در واقع در زمين رقيب بازي کرده است. امروز «اقتصاد» کشور تشنه «آب» و «آب» تشنه «مديريت» است.


بنابر اين گزارش ايران در منطقه خشک و نيمه خشک قرار دارد و  افزايش دوره هاي خشکسالي باعث کاهش شديد منابع آبي شده است و بايد نظام آبياري بر اساس استانداردهاي بين المللي توسعه يابد. كارشناسان هم معتقدند اقتصاد کشاورزي در ايران بايد متناسب با نرخ بين المللي آب ساماندهي شود و هماهنگ با شرايط مناطق ، الگوهاي کشاورزي را متناسب با ظرفيت ها ، محدوديت و امکانات آبي کشور اجرايي کنيم.


در کشورهاي پيشرفته به ازاي هر متر مکعب آب تا دو کيلوگرم و بيشتر محصول کشاورزي توليد مي کنند در صورتي که در ايران به 700 گرم مي رسد.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

جهت‌گیری اقتصاد کشور، حضور پایدار در بازارهای جهانی است
عرضه صنعت بسته بندی استاندارد، هدف ورود به wpo
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تعيين شد




۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 300]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن