تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):حيا زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797798896




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهمترین فضایل حضرت فاطمه (س) چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


معارف؛
مهمترین فضایل حضرت فاطمه (س) چیست؟
نام حضرت، فاطمه است و صدیقه، طاهره، زهرا و ... جز القاب ایشان است که به مناسبت ها و فضیلت های متفاوت در وصفشان بیان شده است.




 

به گزارش سرویس دینی جام نیوز، یکی از سوالات مطرح در خصوص شخصیت حضرت زهرا اینکه


فضایل و مناقب حضرت فاطمه (س) بسیار زیاد است و از فکر، عقل و درک ما خارج است؛ در زیارت جامعه کبیره که شامل بیان صفاتی درباره اهل بیت (ع) است می خوانیم: «لا أُحْصِي ثَنَاءَكُمْ وَ لا أَبْلُغُ مِنَ الْمَدْحِ كُنْهَكُمْ وَ مِنَ الْوَصْفِ قَدْرَكُمْ وَ أَنْتُمْ نُورُ الْأَخْيَارِ وَ هُدَاةُ الْأَبْرَارِ وَ حُجَجُ الْجَبَّارِ بِكُمْ فَتَحَ اللَّهُ وَ بِكُمْ يَخْتِمُ [اللَّهُ‏] وَ بِكُمْ يُنَزِّلُ الْغَيْثَ»: نمى‏توانم ثناى شما را شماره كنم و در امر مداح گفتن قدرت رسيدن به حقيقت شما را ندارم،و در مقام وصف نمودن،توانايى بيان منزلت شما در من نيست، و حال آنكه شما نور خوبان و هاديان نيكان و حجّتهاى خداى جبّاريد،خدا با شما آغاز كرد، و با شما ختم مى‏كند و به خاطر شما باران فرو مى‏ريزد.

در همین ارتباط شاعر میگوید:

کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست      که ترک کنم سر انگشت و صفحه بشمارم

این حقیقتی است که شاعر گفته است:

هزار مرتبه شویم دهان به مشک و گلاب    هنوز نام تو بردن کمال بی ادبی است

 

 

جایگاه حضرت فاطمه (س) در میان سایر زنان چگونه است؟

 

رسول خدا میفرماید: «أَفْضَلُ نِسَاءِالْجَنَّةِ أَرْبَعٌ: خَدِیجَةُ بِنْتُ خُوَیلِدٍ وَ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ(ص) وَ مَرْیمُ بِنْتُ عِمْرَانَ وَ آسِیةُ بِنْتُ مُزَاحِمٍ، إمْرَأَةُ فِرْعَوْن»: «برترین زنان اهل بهشت چهار نفرند: "خدیجه" دختر خویلد و "فاطمه" دختر محمد(ص) و "مریم" دختر عمران و "آسیه" دختر مزاحم، همسر فرعون».

از امام صادق (ع) پرسیدند که حضرت مریم را سیده نساء می نامند و مادر شما را نیز به همین نام می خوانند، آیا آنها در یک مرتبه هستند؟ حضرت فرمودند؟ «مريم سرور زنان زمان خود بود اما فاطمه سرور همه بانوان جهان از اولين و آخرين است».

 

 

کدام آیات قرآن در شأن حضرت زهرا (س) نازل شده اند؟

 

آیات متعددی از قرآن در شأن حضرت صدیقه طاهره (س) نازل شده اند از جمله سوره کوثر است. کوثر به معنای خیر کثیر و یا به معنای فرزندان زیاد است. بعد از آنکه دشمنان به پیامبر (ص) توهین می کردند و ایشان را نعوذبالله، محمد ابتر می خواندند، حضرت بسیار ناراحت و متاثر شدند؛ در این هنگام خداوند با نزول سوره کوثر وعده اعطای خیر کثیر را به حضرت دادند و مشخص شد دشمنان ایشان ابتر هستند.

سوره مبارکه انسان نیز در شأن حضرت زهرا (س) و البته امیرالمومنین علی (ع) نازل شده است که: «وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى‏ حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یَتیماً وَ أَسیراً».

 

حضرت فاطمه (س) دارای چه القابی هستند؟

 

نام حضرت، فاطمه است و صدیقه، طاهره، زهرا و ... جز القاب ایشان است که به مناسبت ها و فضیلت های متفاوت در وصفشان بیان شده است.  در این میان، لقب «محدثه» بزرگترین دلیل بر شأن حضرت است. امام خمینی (ره) فرمودند: بعد از رحلت پیامبر (س) حضرت بسیار ناراحت بوده و گریه می کردند و خداوند برای تسکین حضرت، جبرییل را می فرستادند که برای ایشان سخنرانی کند و در ایام عزاداری حضرت جبرییل از تاریخ و سرنوشت فرزندان ایشان گفته و به نوعی تسکین دهنده حضرت بودند به همین دلیل به حضرت فاطمه زهرا (س) محدثه می گویند یعنی کسی که برای او سخنرانی کرده و حدیث می گویند.

همچنین طبق روایتی از امام صادق (ع) میخوانیم: «وَ أَمَّا الْمُحَدَّثُ فَهُوَ الَّذِي يَسْمَعُ كَلَامَ الْمَلَكِ وَ لَا يَرَى وَ لَا يَأْتِيهِ فِي الْمَنَام»: «محدث» کسی است که سخن فرشته را می شنود اما او را نمی بیند و در خوابش هم نمی آید. بر اين اساس، حضرت بدين خاطر به اين نام خوانده مى‏شود كه ملائکه با حضرت سخن گفته اند، چنان كه در روايات زيادى آمده است.

 

چرا امت پیامبر (ص) با وجود اطلاع از شأن و جایگاه والای حضرت فاطمه (س) و با وجود تاکید خداوند در قرآن که «قُل لا أَسئَلُكُم عَلَیهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِی القُربى‏: (ای پیامبر!) بگو من هیچ پاداشى از شما بر رسالتم  درخواست نمى ‏كنم جز دوست ‏داشتن اهل بیتم»، در فاصله کوتاهی بعد از رحلت حضرت محمد (ص)، آن همه حضرت فاطمه (س) را مورد اذیت و آزار قرار دادند؟

امیرالمومنین علی (ع) فرمودند: «رأسُ کُلِّ خَطِیئَةٍ حُبُّ الدُنیا؛ سر هر گناهی دوستی دنیاستی». یعنی دوستی دنیا ریشه و سرچشمه همه اشتباهات و خطاهاست. امروزه نیز به همین دلیل شاهد ترورها، دروغ ها، جدال ها، درگیری ها و فسادهای متعدد هستیم. دشمنان حقیقی اسلام نیز به دلیل حب دنیا به حضرت فاطمه زهرا (س) ظلم کرده و در فاصله کوتاه پس از رحلت پیامبر اسلام (ص)، در خانه امیرالمومنین علی (ع) را آتش زده و بچه حضرت زهرا را سقط کردند.

 

راهکار دوری از حب الدنیا و اینکه بتوانیم محب شیعه واقعی امیرالمومنین (ع) و حضرت صدیقه کبری (س) باشیم، چیست؟

 

قرآن می فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَى تِجَارَةٍ تُنجِيكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ. ؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنفُسِكُمْ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ؛ اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد، آيا شما را بر تجارتى راه نمايم كه شما را از عذابى دردناك مى‏رهاند؟ به خدا و فرستاده‏اش ايمان بياوريد و در راه خدا با مال‏ها و جان‏هايتان جهاد كنيد، اين (ايمان و جهاد) براى شما بهتر است اگر بدانيد». این آیات بهترین ره برای رهایی از دنیادوستی و رهنمون شدن به محبت اهل بیت علیهم السلام است.

امام صادق (ع) در پاسخ به سؤال از معناى تقوا فرمود: «أن لا یفقدک الله حیث أمرک، ولا یراک حیث نهاک؛ تقوا این است که خداوند در جایى که تو را فرمان داده است، غایب نبیند و در آن جا که تو را نهى کرده است، حاضر نیابد». عمل به این روایت نیز میتواند قلب انسان را برای نیل به محبت واقعی اهل بیت علیهم السلام آماده کند.

یکی دیگر از راهکارها برای آنکه بتوانیم شیعه حقیقی حضرات معصومه باشیم عمل است؛ برای مثال برای آنکه "شعار مرگ بر آمریکا" جنبه عینی و عملی پیدا کند باید به مبارزه حقیقی با آمریکا که شیطان بزرگ است بپردازیم. به همین ترتیب با اطاعت و عمل به دستورات حضرت زهرا (س) و سایر حضرات معصومین (ع) می توانیم اولا شیعه خوبی برای آنها باشیم و ثانیا سعادتمند شویم. برای نمونه بانوان ما باید با رعایت حجاب و عفاف در عمل تاسی خود را به حضرت صدیقه کبری (س) نشان دهند.

 

نقش حضرت زهرا (س) در دفاع از ولایت امیرالمومنین علی (ع) چیست؟

 

زهرا (س) حقیقتا شهیده ولایت است همچنان که در دفاع از ولایت و امامت مضروب شده و در میان در و دیوار فرزند خود را از دست دادند. حضرت به دلیل رتبه والایشان تنها بانویی بودند که میتوانستد به عنوان همسر امام علی (ع) انتخاب شودند: حدیث دارد که اگر علی (ع) نبود، همسری برای زهرا پیدا نمی شد؛ یعنی تنها کسی که لیاقت همسری حضرت زهرا (س) را داشت المیرالمومنین علی (ع) بود:

حق چو ندید همسرش در همه ممکنات از او      لازم و واجب آمدش حیدر آورد

آورد از کجا و کی مادر دهر این چنین      فاطمه ای که مظهرش قدرت داور آورد     شبستان



۱۳/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 566]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن