تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797182504




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد قصه تکراری بیکاری پلدختر / درمانده از اشتغال دولتی، مایوس از تسهیلات مولد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
قصه تکراری بیکاری پلدختر / درمانده از اشتغال دولتی، مایوس از تسهیلات مولد
بیکاری پلدختر قصه تکراری است که سرنوشت آن معلوم نیست.

خبرگزاری فارس: قصه تکراری بیکاری پلدختر / درمانده از اشتغال دولتی، مایوس از تسهیلات مولد



به گزارش خبرگزاری فارس از پلدختر، با مروری بر جامعه امروز شهرستان پلدختر می‌توان گفت، روند فراغت از تحصیل و سیل خروج دانشجویان دیروز و فارغ‌التحصیلان امروز استان که بار سنگین عنوانی پر طمطراق چون لیسانس را با خود به یدک می‌کشند، امروز به یکی از معضلات و دغدغه‌های اجتماعی پلدختر تبدیل شده که روز به روز دامنه گسترش آن وسیع‌تر می‌شود.
وضع مشارکت و اشتغال جمعیت جوان لرستان تا آن حد نامناسب و نگران کننده است که اگر گفته شود، مقوله اشتغال و بیکاری جمعیت و رابطه آن بر اعتیاد جوانان اینک به چشم اسفندیار فرایند توسعه مبدل شده و بسیاری از آرمان‌ها وایده‌ال‌های جامعه را به چالش گرفته است، سخنی گزافه نیست.
الگوی ضعیف مشارکت اقتصادی توام با لشکر بیکاران جوان نشان می‌دهد که بی‌برنامگی برای وارد شدن به بزرگراه توسعه اهرمی قوی برای رشد بی‌عدالتی اجتماعی، افزایش تبعیض و نابرابری در آمده و عدالت این کیمیای نادر جامعه کنونی پلدختر نتوانسته است به مرهمی التیام بخش برای مصایب و آلام جوانان محروم و کم‌درآمد تبدیل شود، سخن از بیکاری است، قصه پر غصه در سرزمینی که سرشار از نعمت‌ها و مائده‌های خدادادی است، اما دریغ و درد که در کنار این همه ثروت‌های طبیعی و انسانی بیکران هنوز به شرایط مطلوب و قابل قبولی از زیست، پیشرفت و توسعه نایل نیامده است و این عقب ماندگی‌ها در عرصه مشارکت و اشتغال جمعیت به وضوح نمایان است، پدیده‌های مهم و اثرگذاری همچون اعتیاد، خلاف کاری قانون ستیزی و هنجار شکنی که در ارتباط تنگاتنگ با بیکاری فقر محرومیت جوانان این دیار هستند در شرایط کنونی جامعه پلدختر از حد اعتدال گذشته است، تداوم بیکاری تحصیل‌کردگان جوانان و خروج روح از کالبد آنان و گوشه‌نشینی و روی آوردن به اعتیاد همگی حکایت از وجود کاستی‌ها و نارسایی‌های عمیق و فراگیر در کارکردهای اقتصادی، اجتماعی لرستان است.
اوج فاجعه در سنجش میزان بیکاری این شهرستان از سوی مسئولان امر است به طوری که طبق آمار رسمی از سوی مراکز آماری لرستان، پلدختر از لحاظ نرخ بیکاری  سه رتبه نخست بیکاری  را دارا است.
نگاهی اجمالی به خصیصه‌های جامعه پلدختر ثابت می‌کند که این منطقه همچنان مستعد آسیب‌پذیری‌های اجتماعی، اقتصادی فرهنگی سیاسی زیادی به دلیل به کارگیری ناقص منابع انسانی است، متمرکز بودن بیکاران در سنین جوانی، طولانی شدن ایام بیکاری، رسوخ بیکاری آشکار در میان دانش آموختگان آموزش عالی از جمله جنبه‌های آسیب‌زای مستتر در پدیده بیکاری جمعیت است، بدین ترتیب می‌توان گفت، گروهی که از منظر توسعه پایدارسرمایه انسانی تلقی می‌شوند و به سبب برخورداری از تخصص و دانش جزو نیروهای کلیدی و راهبردی فرایند توسعه هستند با بحران بیکاری مواجه هستند.
محسن 30 ساله و دارای تحصیلات مهندسی که دیگر عطای یافتن شغل اداری را یک لقایش بخشیده  در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: همه امیدم به استخدام به شرکت اتیلن بود که نتوانسته‌ام موفق شوم وعلی‌رغم تحصیلات در خانه منزوی شده و از همه چیز بیزارم.
وی اظهار داشت: بخدا هرچه کردم، نتوانسته‌ام حتی یک وام 10 میلیون تومانی هم جور کنم، چون کسی پیدا نمی‌شود که ضمانت من را قبول کند، اگر پیدا هم شود به هزاران ترفند بانک کاری می‌کند که نتواند ضمانت کند.
عدم وجود منابع اقتصادی و مهاجرت روستاییان به شهر برای دسترسی به منابع باعث تشدید بیکاری و مصرف‌گرایی و عدم توجه به آن از جمله دلایل فقر و بیکاری جوانان است به طوری که مهاجرت روستاییان به شهر برای دسترسی به منابع باعث تشدید بیکاری و مصرف‌گرایی وعدم تولید وکندی توسعه شده است، همین امر یعنی مهاجرت روستاییان به شهر باعث رانده شدن منابع انسانی به اراضی حاشیه‌ایی می‌شود، روندی که امروزه پلدختر بر اثر استقرار روستاییان با سکونت گاه‌های غیر رسمی فزاینده شده وبخشی از اراضی ملی پیرامون شهر در زیر انبوهی از ساخت و سازهای بی‌رویه، نامنظم و بدون برنامه مدفون شده است.
میرزایی از دانشجویان مقطع ارشد در رشته علوم اجتماعی گفت: بر اثر بیکاری علاوه بر گسترش فقر و قانون گریزی و بزهکاری ونهایتا اعتیاد امنیت انسانی و اجتماعی جامعه به خطر افتاده و به موازات گسترش ناامنی‌ها هزینه‌های انتظامی و امنیتی هم در آینده بالا می‌رود.
وی افزود: دست‌فروشی، یخ فروشی ومعامله سیگار از شغل‌های کاذبی است که در تمام شهرهای لرستان هویدا است، اما آنچه تاسف‌انگیز است، فعالیت جوانان بیکار وتحصیل کرده در حوزه‌های دور از شان در پلدختر است که باید ما را به فکر فرو ببرد.
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: به برکت اقتدارنظام در عرصه مقابله با دشمنان خارجی امروز داعش ما را تهدید نمی‌کند، تهدید اصلی بیکاری است. وی افزود: لرستان در حالی به استان اول ایران در حیث بیکاری تبدیل شده است که در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، دامداری، گردشگری دارای ظرفیت‌های قابل ملاحظه‌ایی است و سرمایه‌گذاری دولت در ایجاد منابع و مشارکت بخش خصوصی می‌تواند زمینه‌ساز جهش چشمگیر در روند توسعه این استان و شهرستان پلدختر باشد.
نکته تاسف بار از هدر رفتن سرمایه‌های این استان این است که سالانه بیش از 5,6 میلیارد متر مکعب آب لرستان به عنوان یکی از منابع خدادادی از خروجی‌های استان لرستان یعنی شهرستان پلدختر خارج می‌شود و عدم مهار این آب‌ها به وسیله سدهای خاکی و یا مخزنی کشاورزی پلدختر را که یکی از قطب‌های ویژه کشاورزی به ویژه در بحث باغات انجیر کشور است را همچنان در حد یک بخش سنتی وعقب مانده نگاه داشته است و ایجاد شغل از طریق مکانیزه کردن کشاورزی و توسعه باغداری را یه عنوان یک فرصت به یک چالش تحت عنوان هدر رفتن سرمایه‌های انسانی و تولید بیکاری  به وجود آورده است.
در بخش گردشگری هم علی‌رغم وجود ابنیه‌های تاریخی چون قلعه می‌شوند و قلعه نصیر، جایدر و پل‌های کر و دختر و گاومیشان و ... و آبشار افرینه در کنار غارهای تاریخی و باستانی کلماکره و کوگان وتالاب‌های منحصر به فرد پلدختر همچنان یکی از شهرهای مستعد اما محروم لرستان است که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی می‌تواند در ایجاد اشتغال تاثیرگذار باشد.
نماینده مردم پلدختر در گفت‌وگوی خود با خبرنگار خبرگزاری فارس در پلدختر گفت: برای رفع بیکاری نیازمند توسعه زیرساخت‌ها هستیم و تازمانی که جاده‌های استان مطلوب و استاندارد نباشند، هیچ سرمایه‌گذاری به استان نمی‌آید تا راه آهن وصل نشود و خطوط هوایی به طور منظم برقرار نشوند، توقع توسعه لرستان و پلدختر بیهوده است.
مرتضی رضایی‌نژاد کارشناس برق و شاغل در یکی از استان‌های شمالی کشور هم در مورد بیکاری اعتقاد دارد در حالی که ورود بخش خصوصی به عنوان یکی از راهکارهای برون رفت از معضل بیکاری لرستان مطرح است، سرمایه‌گذاری محدود بخش خصوصی در استان هم به اشتغالزایی برای غیر بومیان تبدیل شده و غیر بومی‌ها فرصت اشتغال را از جوانان بومی لرستان گرفته‌اند و بسیاری از نیروی کار شرکت‌های استان هم در چنگال نیروهای غیر بومی گرفتار شده است.
نهادینه کردن چهار عنصر داده‌ها، ظرفیت‌ها، بررسی موانع و داشتن برنامه از مولفه‌های رفع محرومیت شهرستان و ایجاد اشتغال است و رشد و تعالی باید محور تمام فعالیت‌ها باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از پلدخترفرماندار پلدختر در جلسه شورای برنامه‌ریزی این شهرستان در دی ماه سال جاری ایجاد اشتغال را دغدغه اصلی دولت در شهرستان پلدختر ارزیابی کرد وگفت: دغدغه دستگاه‌های اجرایی پلدختر باید ایجاد اشتغال و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای برون رفت از این وضعیت باشد.
وی تصریح کرد: بیکاری در تمام سطوح قابل لمس است، باید بر اساس برنامه‌های پیش‌بینی شده و استفاده از منابع در کاهش بیکاری گام برداریم.
آمارهای رسمی نشان می‌دهد که برمیزان جمعیت فعال شهرستان پلدختر روز به روز افزوده می‌شود که این امر اگر بنیان‌های رشد فراهم باشند، خود یک مزیت است، اما به دلیل ضعف اقتصادی و نبود برنامه مشخص در جهت به‌کارگیری از این نیرو و نبود زمینه‌های جذب در بازارهای کار و فعالیت عملا خود به تهدیدی جدی تبدیل شده است.
رشد بالای جویندگان کار در شهرستان به طور وحشتناکی در حال تزاید است به شکلی که در یک جمع‌بندی سطحی به وضوح آشکار است که هیچ خانواده‌ای در پلدختر یافت نمی‌شود که در آن بیکاری نباشد.
این در حالی است که فارغ‌التحصیلی شمار زیادی از جمعیت جوان پلدختر در دانشگاه‌ها در طول دو سال آینده موج سنگین‌تری از بیکاری در پلدختر را رقم می‌زند که هم اینک عملا هیچ برنامه‌ایی برای مهار آن در دست اقدام نیست و در حد حرف‌های بیهوده و وعده‌های پرشمار و رنگارنگ مسکوت مانده است.
---------------------------
گزارش از: عباس دارایی
---------------------------
انتهای پیام/2304/

93/12/11 - 06:49





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن