تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796803235




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

-شوخی آگاهانه یا آگاهی به شوخی؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

شوخی آگاهانه یا آگاهی به شوخی؟! برخی از اندیشمندانی که درباره زبان و ارتباط زبانی به تامل و تفکر پرداختند، معتقدند که عبارات و واژگان زبان، معنای مطلق و واحدی ندارند، بلکه هر واژه و هر عبارت، در زمینه و بافتی که بیان یا نوشته می‌شود، معنا پیدا می‌کند. این سخن گاه با روایت‌های بسیار افراطی بیان می‌شود.
 

یعنی بعضی از این اندیشمندان، هیچ گونه معنای مستقلی را برای هیچ یک از واژگان و جملات زبان قبول نمی کنند. به نظر می رسد این سخن به شکل مطلق درست نباشد، چرا که ما هنگام یادگیری یک زبان بیگانه، می بینیم که بسیاری از واژگان، معنای مشخصی دارند و با یادگیری تدریجی معنی این واژگان، بر آن زبان مسلط می شویم. اما دیدگاه اندیشمندانی که از آنها یاد کردیم، خالی از واقعیت نیز نیست، زیرا دست کم در مورد شوخی کردن، معنای جملات ما، بستگی به زمینه ای دارد که این جملات را در آنها بیان می کنیم. مثلا فرض کنید، یکی از همکلاسی های شما، به درس فیزیک علاقه ندارد و هنگامی که معلم این درس را تدریس می کند، همکلاسی شما با رنج و خستگی کلاس را تحمل می کند. یک روز پیش از ورود معلم فیزیک به کلاس درس ناظم مدرسه در کلاس حاضر می شود و می گوید «امروز معلم فیزیک نمی آید». بعد از رفتن ناظم، شما رویتان را به سمت همکلاسی تان برمی گردانید و به او می گویید: «فکر می کنم تو خیلی ناراحت شدی» و هر دو بعد از این جمله لبخند می زنید. اگر جمله «فکر می کنم تو خیلی ناراحت شدی» را به کسی که درون این کلاس حضور ندارد و از اتفاق های قبلی آن اطلاع ندارد، بگویید و از او بپرسید این جمله به چه معناست، خواهد گفت که این جمله به کسی گفته می شود که اتفاق ناخوشایندی برای او افتاده است. اما در کلاس درس و هنگامی که شما این جمله را به همکلاسی خود گفتید، این جمله معنایی کاملا معکوس داشت و به کسی گفته شد که اتفاقا، اتفاق خوشایندی برای او افتاده است. بنابراین فهم معنای «شوخی» وابسته به آگاه بودن از شرایط اولیه ای است که شوخی ناظر بر آن است. همین نکته گاه باعث می شود که شوخی، باعث سوءتفاهم شود. بعضی وقت ها، ما به وقایعی آگاهی داریم و تصور می کنیم دوست ما هم به همین وقایع آگاه است. از این رو با توجه به این اتفاقات و وقایع، جمله ای را به دوستمان می گوییم، ولی از آنجا که او از وقایع مربوط آگاهی ندارد، معنای شوخی ما را درک نمی کند، بلکه معنای اولیه جمله ما را برداشت می کند و چه بسا معنای اولیه جمله ما، باعث ناراحتی او شود. سوءبرداشت از شوخی ما، ممکن است به شکل معکوس اتفاق بیفتد، یعنی گاه ممکن است هر آنچه را شوخی ما ناظر به آن است، دوست ما نیز بداند، ولی از آنجا که ما حقیقتی را درباره دوستمان نمی دانیم، با او شوخی ای می کنیم که موجب ناراحتی او می شود. بنابراین شوخی کردن، همیشه ممکن است به ناراحتی و سوءتفاهم بینجامد. اما این به آن معنا نیست که نباید هیچگاه شوخی کنیم، چرا که زندگی بدون شوخی، بسیار ملال آور خواهد بود، بلکه باید سعی کنیم تا جای ممکن شرایط شوخی کردن را در نظر داشته باشیم و اگر احیانا شوخی ما موجب ناراحتی دیگران شد، سعی کنیم این سوءتفاهم را رفع کنیم.


 


دوشنبه 11 اسفند 1393 ساعت 02:20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن