واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش روابط فرهنگي ايران و چين برگزار شد
فرهنگ و هنر
همايش روابط فرهنگي ايران و چين - اهميت ، رويكردهاو راهكارها برگزار شد همايش روابط فرهنگي ايران و چين - اهميت ، رويكردهاو راهكارها صبح امروز ( چهارشنبه) در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.
دكتر مهدي مصطفوي در مراسم افتتاحيه اين همايش تاكيد كرد: روابط فرهنگي دو ملت ايران و چين بايد همپاي روابط اقتصادي ، بسيار قوي باشد .
مصطفوي با تاكيد بر نقش سازنده تعامل فرهنگها و ملتها، روابط فرهنگي ايران و چين را روابطي ارزشمند دانست كه بايد همچون روابط اقتصادي بسيار قوي پيگيري گردد.
در اين مراسم كه كاردار سفارت جمهوري خلق چين ، معاونين اين سازمان و اساتيد دانشگاهها و كارشناسان حوزه چين حضور داشتند ، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به قدمت روابط فرهنگي دو كشور در اعصار گذشته تا به امروز، گفت: روابط ما با چين در حدي قرار دارد كه ضرورت چنين نشستي را پر رنگ تر و ضروري تر نشان ميدهد.
مشاور رئيس جمهور افزود : امروز شاهد بيستمين سالگرد تاسيس رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در كشور چين هستيم و اين طليعه مثبتي است و اهميت و جايگاه روابط فرهنگي در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران را نشان ميدهد.
دكتر مصطفوي گفت: امروز جمهوري خلق چين داراي قدرت اقتصادي بزرگي در دنيا محسوب ميشود و اين روند روبه رشد در چين، طبيعت فرهنگي و اجتماعي اين كشور را نيز تحت شعاع قرار ميدهد و موجب برخي تغييرات در شرايط فرهنگي چين شده كه قابل توجه است
وي افزود: چين يكي از كهنترين و قديميترين كشورهايي است كه قدرت جذب و بوميسازي و دور كردن فرهنگ غير بومي و تعامل را داراست و اين به ريشه هاي قومي، اخلاقي و رفتاري كه تعليم از آئين كنفوسيوس و... باز ميگردد.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه با تاكيد بر استواري فرهنگ در آئين و امور فرهنگي و اجتماعي چين، تصريح كرد: مردم و دولت چين در كنار آموزههاي خود داراي خصوصيات رفتاري و اخلاقي هستند كه قابل توجه است وي افزود : ارتباط و قدمت همكاري ايران با چين شايد به بيش از دو هزار سال پيش برگردد كه خود تاثير متقابلي در اين همكاريها داشته است و امروز شاهد شرايطي هستيم كه توسعه روابط اقتصادي و سياسي ما با كشور چين همپاي روابط فرهنگي نيست.
مصطفوي خاطر نشان كرد : زمينه افزايش روابط اقتصادي با همكاري جمهوري چين روند مثبت ، خوب و رشد بالايي را داراست،اما در همپايي رشد اقتصادي ، رشد فرهنگي را كمتر شاهد بوديم كه فعاليتهاي فرهنگي يكي از عوامل ضروري در ارتباط با عوامل سياسي و اقتصادي است .
وي در ادامه به وجوه اشتراكات فرهنگي و تمدني دو ملت اشاره كرد و گفت:
شناخت و علائق دو ملت نسبت به همديگر مشخصترين ارتباط فعاليتهاي فرهنگي طرفين است كه ميتواند عامل ثبات فعاليتهاي سياسي و اقتصادي باشد.
مشاور رييس جمهور گفت: شناخت و اشتراك در فعاليتهاي هنري، سينمايي، گردشگري ، مبناي تاريخي، نگارش كتب درمورد شناخت فرهنگي يكديگر ، تهيه گزارشها و مقالهها ، افزايش فعاليتهاي فرهنگي و موازي ، ارتباط رسانه اي ،ارتباطات بومي و فعاليتهاي مشترك آموزشي و پژوهشي ميتواند گرايشات اخلاقي و فرهنگي دو ملت را مستحكم تر و عميق تر كند.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پايان گفت: اين سازمان وظيفه آشنا ساختن فرهنگها ، تمدنها و دستاورهاي مناطق مختلف جهان را با يكديگر بر عهده دارد و اين آشنايي تلاشي است براي دسترسي به فرهنگها و آداب و رسوم كه اين وظيفه دشوار و در عين حال مهم است.
در اين مراسم دكتر خلج منفرد رئيس مركز مطالعات فرهنگي - بينالمللي از فعاليتهاي اين مركز در حوزههاي مختلف و تدوين وچاپ چندين كتاب و مقاله در مورد كشور چين مطالبي را بيان كرد .
كاردار سفارت چين هم در اين همايش بر توسعه روابط دو كشور از طريق فرهنگي تاكيد و پيشنهاداتي را در اين خصوص ارايه كرد.
سپس فريدون وردي نژاد سفير سابق ايران در چين مقالهاي را در ارتباط با توسعه روابط فرهنگي با چين به اين همايش ارايه داد.
وي قبل از ارايه مقاله خود، به اهميت و رويكردها در روابط دو ملت ايران و چين پرداخت و گفت: ما نميتوانيم از علوم جديد و معيارهاي جديد در زمينه مسائل فرهنگي براي پيشبرد اهداف خود استفاده كنيم .
سفير سابق ايران در چين افزود: اگر بخواهيم در چارچوب اين فرهنگ، سياست فرهنگي را تعريف بكنيم در روابط دو كشور تعريف كنيم بايد ابتدا روابط و سياست و شرايط خارجي با ساير كشورها را مديريت كنيم .
وي افزود: براي اين كا ر، نيازمند اين هستيم كه مرور بكنيم آيا استراتژي ها و راهبردها و برنامههاي كه داريم، توانسته همسو با ظرفيتهاي دو كشور حركت كند يا خير ؟
وردي نژاد افزود: فرهنگ تغييرات اساسي در طرز تفكر و شيوه افراد به وجود مي آورد ، شايد تمامي روابط بين دو كشور ايران و چين بر يك بستر اصولي و پايهاي به نام فرهنگ استوار است.
وي خاطر نشان كرد : آنچه بين ايران و چين ميتواند يك محور مشترك فرهنگي، فكري و روحي باشد و دو كشور در تناقض و تضاد قرار نگيرند، همسويي در مسير توسعه است .
سفير سابق ايران در چين افزود: اگر ما توسعه و رشد را محور همكاريهاي فرهنگي خود در دنياي امروز قرار دهيم، ميتوانيم رابطه بين فرهنگ و توسعه را بررسي كنيم كه از دو زوايه قابل بررسي است، اول اينكه فرهنگ به عنوان مجموعهاي كه در آن تمام عناصر آن، مساعد با حركت توسعهاي و رشد و شكوفايي باشند يا مانع آن، كه در روابط فرهنگي با چين، بايد زمينههاي فرهنگي را طوري فراهم كنيم كه مانع اين حركت نشويم بلكه حامي و همراه باشيم در اين صورت فرهنگ به عنوان مجموعه موثر بر فرآيند توسعه ديده خواهد شد.
دكتر وردي نژاد تاكنون مقالاتي در اين حوزه در كنفرانسهاي مختلف ارايه كردهاند كه كارآفريني و مديريت چيني ، الگوي رشد و توسعه چيني، برررسي يك مدل توسعه چين در قرن اخير و چين و دستاوردهاي اين كشور از جمله كارهاي ارزشمند وي در اين حوزه است.
همايش روابط فرهنگي ايران وچين؟ اهميت ،رويكردهاو راهكارهاعصر امروز با ارائه چند سخنراني و نقد و بررسي همايش به كار خود پايان خواهد داد.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 417]