تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796936548




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه صنایع کوچک، رمز توسعه اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسعه صنایع کوچک، رمز توسعه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی "ب" روز پنجشنبه ششم آذر در یادداشتی با عنوان " توسعه صنایع کوچک، رمز توسعه اقتصادی" به قلم "فرزان اسدی" نوشت: با توجه به نقش حیاتی که بنگاه های کوچک و متوسط می توانند در توسعه اقتصادی کشور ایفا کنند، لزوم توجه به تقویت و توسعه آنها جهت رقابت پذیر شدن، امری الزامی است.


درادامه این مطلب آمده است: اگر بخواهیم با دید کلی به صنایع کوچک ومتوسط نظری بیافکنیم، این صنایع درسالهای اخیر سهم قابل ملاحظه ای درایجاد شغل های جدید داشته اند.
به بیان دیگر در دنیای مدرن کنونی، صنایع کوچک با مشخصات مخصوص به خود در متغیرهای مختلف و مهمی چون رشد اقتصادی، رقابت و همچنین حل بحرانِ بیکاریِ همه گیر، اثرات قابل توجهی دارند. محققان هر رشته از علم اقتصاد عموما متوجه مسائلی هستند که مستقیما به حیطه تخصصی خود آنها باز می گردد.
برای مثال اقتصاددانان مالی می دانند که الگوی بازار های موثر مالی در صنایع کوچک جواب نمی دهد؛ و یا اقتصاددانان کار می دانند که صنایع کوچک برای کارهای مشابه به نسبت دستمزد کمتری را می پردازد؛ و اقتصاددانان صنعتی می دانند که صنایع کوچک، نرخ ورشکستگی بالاتر و در عین حال نرخ رشد سریعتری را نسبت به صنایع بزرگتر دارند؛ ولی متاسفانه آنچه تاکنون مورد توجه قرار نگرفته اینست که این قانونمندی ها را می توان به شکل سیستماتیک به هم ارتباط داد.
با توجه به نقش حیاتی که بنگاه های کوچک و متوسط می توانند در توسعه اقتصادی کشور ایفا کنند وهمچنین مزایایی که صنایع مذکور نسبت به بنگاه های بزرگ دارند، لزوم توجه به تقویت و توسعه آنها جهت رقابت پذیر شدن، امری الزامی است زیرا توسعه صنایع کوچک و متوسط، رمز توسعه اقتصادی دهه آینده است.
صنایع کوچک در هر کشور نشان دهنده میزان کارافرینی و مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد آن کشور میباشند. بدون شک توجه به توسعه شهرک ها و نواحی صنعتی و اتخاذ سیاست ایجاد و تکمیل یک شهرک یا ناحیه صنعتی در هر شهرستان و تمایل دولت به استقرار صنایع در شهرک ها به عنوان عاملی برای ارتباط بیشتر و خدمت رسانی به انها و در نتیجه کاهش هزینه های ساخت و ساز و تولید از یک سو و همچنین اجرای طرح تخصیص تسهیلات بانکی به بنگاه های کوچک، اقتصادی و زود بازده در راستای تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز واحدهای صنعتی، موقعیت مناسبی را جهت تداوم استراتژی تهاجمی و حرکت به منطقه بسیار خوب و یا عالی آن فراهم کرده است.
بررسی ها نشان داده است که صنایع کوچک و متوسط از طریق کارآفرینی، نوآوری ، تغییر فناوری، پویایی صنعت و در نهایت ایجاد فرصت های شغلی و افزایش درآمد بر اقتصاد جهانی تاثیرگذارند ، کشورهای چین ، اندونزی و بعضی از کشورهای آسیای جنوب شرق می توانند مصداق خوبی برای این موضوع باشند ، تقاضای فزاینده برای محصولات متنوع باعث شده است که اقبال به این صنایع بیشتر شود.
البته صنایع بزرگ به جهت داشتن مزیت های ناشی از اثر مقیاس انبوه، اثر دامنه تولید، اثر تجربه و اثر سازماندهی، هنوز هم مورد توجه سیاست گذاران اقتصادی هستند؛ اما مزیت های صنایع کوچک و متوسط به علت وجود اثر حمل ونقل، اثر اندازه بازار، اثر تنظیم، مؤثر بودن انتخاب و اثر کنترل، این صنایع را در تولید اغلب کالاها به انتخاب اول مبدل ساخته است.
هر چند که متاسفانه وضعیت فعلی این صنایع آنچنان مناسب نیست به گونه ای که توقف فعالیت 14هزار واحد مستقر در شهرک های صنعتی، ادامه حیات 22هزار بنگاه با ظرفیت کمتر از 50درصد، فعالیت 24هزار واحد صنعتی با ظرفیت 50تا 70درصد و بیکاری و از دست رفتن 193هزار فرصت شغلی، وضعیتی است که مسئولان بخش صنعت از وضعیت شهرک های صنعتی کشور گزارش داده اند.
رکود حاکم بر بخش تولید به دلیل رشد بی رویه هزینه تمام شده و رقابتی نبودن کالاهای ساخته شده در بازار داخلی و بازارهای صادراتی، مشکلات تأمین نقدینگی و کمبود سرمایه در گردش موجب شده است تا طی چند سال اخیر بسیاری از صنعتگران مستقر در شهرک های صنعتی عطای ادامه فعالیت را به لقای زیاندهی بیشتر بخشیده و با تعطیلی یا کاهش شدید ظرفیت این واحدها به دنبال راهی برای برون رفت از این بن بست باشند.
با این تفاسیر از توضیح وضعیت کلی و ایده آل شهرک های صنعتی و صنایع کوچک و همچنین روند گزارشی که مسولان کشوری از حال و روز فعلی این صنایع داده اند می طلبد که راهکارهای سریع منطقه ای برای به سرانجام رساندن واحدهای تعطیل ، نیمه تعطیل و یا ورشکسته انجام داد تا شاید با شروع فعالیت مجدد علاوه بر رونق کسب و کار منطقه به افزایش اشتغال نیز کمک شایانی گردد. ک/1
539


08/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن