تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797554860




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازارچه مرزی پرویزخان قصرشیرین دروازه ورود به بازارهای جهانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازارچه مرزی پرویزخان قصرشیرین دروازه ورود به بازارهای جهانی قصرشیرین - پس از پایان هشت سال جنگ تحمیلی، کار بازسازی و عمران و آبادانی مناطق جنگ زده با شتاب بیشتری آغاز شد و در این بین احداث و راه اندازی بازارچه های مرزی بویژه در مناطق محروم و مرزی بعنوان یک راهبرد اساسی در توسعه و پیشرفت این مناطق مورد توجه دولتمردان قرار گرفت.


به گزارش خبرنگار ایرنا، راه اندازی بازارچه های مرزی علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، عامل مهمی در توسعه اقتصادی هر منطقه ای محسوب می شود و با در نظر گرفتن همین اصل مهم و اساسی بود که توسعه و رونق اینگونه بازارچه ها با هدف افزایش صادرات کالاهای تولیدی و دسترسی سریع و آسان به کالاها مورد توجه دولت و فعالان این عرصه قرار گرفته است.
قصرشیرین که روزگاری نه چندان دور و پیش از آغاز جنگ تحمیلی بیش از یکصد هزار نفر جمعیت داشت با آغاز جنگ تحمیلی و خسارت های ناشی از این امر، به ویرانه ای خالی از سکنه تبدیل شد اما پس از پایان هشت سال جنگ تحمیلی کار بازسازی این شهرستان مرزی و همچنین ایجاد ریرساخت های لازم توسعه با هدف ایجاد اسکان دائم برای مردم این منطقه مورد توجه دولتمردان قرار گرفت.
دولتمردان با هدف بهبود شرایط کسب و کار، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه، رونق اقتصادی مردم منطقه، افزایش صادرات کالاهای تولیدی و دسترسی آسان به کالاهای مورد نیاز، احداث بازارچه های مرزی بویژه در مناطق محروم و مرزی را در دستور کار خود قرار دادند و در این بین بازارچه مرزی پرویزخان فرصتی طلایی برای ورود به بازارهای جهانی از جایگاه بسیار ممتاز برخوردار است.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه با 186 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق یکی از مهمترین شهرهای غرب کشور برای توسعه روابط اقتصادی با این کشور و اقلیم کردستان محسوب می شود که با داشتن دو مرز رسمی پرویزخان و خسروی اینک به کانونی برای فعالیت های مهم اقتصادی، صادرات و واردات کالا به این کشور همسایه تبدیل شده است.
قصرشیرین از دیرباز محلی برای ورود کالای خارجی به کشور بود بطوریکه در سال های نه چندان دور شمار زیادی از مردم کشورمان برای خرید چینی آلات، چای و لباس های خارجی به این منطقه سفر می کردند و چینی و چای قصرشیرین شهرت فراوانی در میان ایرانیان داشت.
بازارچه های مرزی در مناطقی ایجاد شدند که بواسطه هشت سال دفاع مقدس بسیاری از بخش های مرزی آن میادین مین بود ولی تلاش شد پس از پاکسازی اراضی آلوده به مواد منفجره، زمینه و روزنه های صادرات کالا در این مناطق را برای مرزنشینان باز کرده و حضوری قدرتمند در بازارهای جدید کشورهای منطقه بخصوص عراق داشته باشیم.
هم اکنون 54 بازارچه مرزی در مناطق مختلف مرزهای شرق، غرب، جنوب و شمال کشور راه اندازی شده ولی تنها 29 بازارچه مرزی بصورت فعال است و بقیه بازارچه ها هم اکنون در وضعیت غیرفعال قرار دارند.
یکی از مهمترین مشکلات این شهرستان مرزی در سال های پس از جنگ، بیکاری و کمبود منابع درآمدی برای مرزنشینان بود از این جهت مسوولان نظام تصمیم به راه اندازی بازارچه مرزی در این منطقه همچون دیگر مناطق مرزی کشورمان گرفتند تا از این طریق مردم محروم و مرزنشین بتوانند با وارد کردن کالاهای خارجی مجاز، به وضعیت معیشتی خود سامان دهند.

* مرز رسمی پرویزخان بزرگترین شاهراه اقتصادی کشورمان به عراق

بازارچه مرزی پرویزخان در همین ارتباط سال 76 و با هدف فراهم سازی بستر اشتغال مرزنشینان و افزایش و بهبود وضعیت معیشتی آنان راه اندازی شد ولی این فرصت مناسب و مطلوب نیز هنوز نتوانسته آنطور که در شان یک بازارچه مرزی رسمی است، تغییرات محسوسی در وضعیت معیشتی مرزنشینان ایجاد کند.
این بازارچه مرزی در ابتدا در زمینی به مساحت سه هکتار احداث شد ولی در سال های بعد این میزان به 30 هکتار افزایش یافت و اینک قرار است با اجرای طرح توسعه به 400 هکتار افزایش پیدا کند.
روزانه 800 تا یک هزار دستگاه کامیون و تریلر حامل محموله های صادراتی شامل مصالح ساختمانی، کاشی، سرامیک، سنگ و سیمان، مواد غذایی و خوراکی، لبنیات، میوه و تره بار و شیشه جام به این بازارچه مرزی می آیند تا محموله های خود را به تجار عراقی تحویل دهند.
بازارچه های مرزی شهرستان قصرشیرین بدلیل نزدیکی با شهرهای اقلیم کردستان بهترین شرایط را برای در اختیار گرفتن نبض بازارهای این منطقه و بخش های دیگر دولت مرکزی عراق دارند مشروط به آنکه بتوانند نیازهای این منطقه را بسرعت تامین و در اختیار تجار عراقی قرار دهند و رقابت مطلوب و خوبی با تجار کشورهایی همچون ترکیه در این منطقه داشته باشند.
ارایه کالاهای با کیفیت، سرعت در انتقال کالاها به طرف عراقی و ایجاد نمایندگی های معتبر کالاها و محصولات ایرانی در شهرهای سلیمانیه و اربیل از مهمترین اقداماتی است که برای تحقق این مهم باید از سوی تولیدکنندگان ایرانی مورد توجه قرار گیرند تا بتوانند گوی رقابت را از رقبای ترک در این منطقه بربایند.
هم زبان بودن، اطمینان مردم کردستان عراق به کالاهای ایرانی، ارزان و مقرون به صرفه بودن مصرف کالاهای ایرانی، تنوع فراوان و سهولت و دسترسی آسان و ارزان به این کالاها همگی از جمله دلایلی است که مصرف کالاهای تولیدی کشورمان در این منطقه از عراق را افزایش داده است.
برای تحقق این خواسته مهم باید ضمن تسریع در ایجاد زیرساخت های ارتباطی، احداث سریعتر پایانه های مسافری و تجاری، پارکینگ های متعدد، ایجاد امکانات رفاهی و خدماتی مطلوب و مناسب در نقطه صفر مرزی پرویزخان، ایجاد و توسعه امکانات مراکز خدمات رسانی از جمله گمرک و گذرنامه در این منطقه ضرورتی اجتناب ناپذیر است که باید مورد توجه بیش از پیش مسوولان قرار گیرد.
با توجه به صادرات حدود دو میلیارد دلاری کالا در سال از دو مرز رسمی پرویزخان و خسروی، سهم شهرستان مرزی قصرشیرین از درآمدهای حاصل از صادرات کالاها بسیار ناچیز بود اما با اقداماتی که در چند سال اخیر صورت گرفته، بخشی از درآمد حاصل از این بازارچه صرف عمران و آبادانی شهرستان قصرشیرین می شود.
مردم مرزنشین قصرشیرین که مشقت های زیادی در هشت سال دفاع مقدس و سال های ابتدایی دوران بازسازی کشیده اند، همچنان امیدوارند از محل ایجاد بازارچه های مرزی حداقل وضعیت شهر و محل سکونت شان شرایطی بهتر از وضعیت کنونی داشته باشد و کمی از درآمدهای این دو مرز رسمی برای ساماندهی فضاهای شهری اختصاص یابد، آرزویی که به نظر می رسد تحقق آن هزینه چندانی برای مسوولان و متولیان دولت تدبیر و امید ندارد.
مرز رسمی پرویزخان بزرگترین شاهراه اقتصادی کشورمان به عراق در شهرستان قصرشیرین واقع شده اما با وجود در اختیار داشتن رتبه اول صادرات غیرنفتی به عراق هنوز از کمبود امکانات اولیه و زیرساخت های لازم بویژه پایانه بار و مسافری در رنج است.
از زمان فعالیت بازارچه مرزی پرویزخان (سال 76) همواره بیشترین میزان کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق از این مرز صادر شده است.
یکی از بازرگانان فعال در بازراچه مرزی پرویزخان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از این بازارچه بعنوان یکی از بازراچه های مهم در کشور نام برد.
"علیشا راستفر" گفـت: بازارچه مرزی پرویز خان که از سال 76 بازگشایی شد به لحاظ حجم بالای صادرات به عراق از فعالترین بازارچه های کشور است که علاوه بر صادرات برخی از اقلام مورد نیاز داخلی نیز از طریق این بازارچه وارد کشور می شود.
وی ادامه داد: صادرات کالا از طریق بازارچه مرزی پرویزخان به علت مسافت کم با عراق و همچنین دسترسی سریع و آسان تجار عراقی به کالاهای مورد نیازی که در داخل کشورمان تولید می شود، مقرون به صرفه است.
وی بیان داشت: هم اکنون بخش عمده ای از اقلام صادراتی به عراق از جمله لبنیات، خشکبار، آهن آلات و مصالح ساختمانی که از طریق بازراچه مرزی پرویزخان انجام می شود.
وی گفت: همچنین روزانه به طور میانگین حدود 500 دستگاه تانکر ترانزیت سوخت ایرانی و عراقی از مبدا اقلیم کردستان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان وارد خاک ایران اسلامی می شوند.

* نبود زیرساخت های لازم در بازارچه پرویزخان

وی با اشاره به حجم بالای کالاهای صادر شده از طریق این بازارچه، بر لزوم توسعه و بهبود زیرساخت های مناسب در بازارچه مرزی پرویزخان تاکید کرد و گفت: مسوولان باید برای توسعه زیرساخت های مورد نیاز در این بازارچه اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی آسفالت نبودن و همچنین کوچک بودن محوطه بازارچه، کمبود امکانات رفاهی، اقامتی و بهداشتی را از عمده مشکلات و کمبودها در بازارچه مرزی پرویزخان ذکر کرد و گفت: در چند سال اخیر نبود مدیریت واحد و اعمال سلیقه های مختلف و شخصی باعث شده تا این بازارچه به طور شایسته توسعه و گسترش نیابد.
راستفر گفت: هم اکنون صادرات و واردات کالاها تنها از طریق یک پل مشترک بین ایران و عراق انجام می شود و این امر علاوه بر بروز مشکل ترافیک باعث شده تا کامیون داران چندین ساعت برای تردد ار مرز معطل شوند.
وی با اشاره به فعالیت چندین ساله خود در بازارچه مرزی پرویزخان گفت: بیش از 50 درصد کالاهای مورد نیاز طرف عراقی از طریق این بازارچه تامین می شود.
وی محوطه بازارچه مرزی پرویزخان در زمان حاضر را 400 هکتار ذکر کرد و گفت: این در حالی است که به علت نبود زیرساخت های لازم، تنها از 30 هکتار مساحت کل این بازارچه به صورت مفید استفاده می شود.
وی مشخص نبودن محوطه ای مشخص برای تخلیه و بارگیری کالا را از دیگر مشکلات موجود در بازارچه مرزی پرویز خان ذکر کرد و بیان داشت: در صورت وجود محوطه های مشخص، کار تخلیه و بارگیری کالا با سهولت بیشتری انجام می شود.
این بازرگان فعال برلزوم آسفالت محوطه بازارچه مرزی پرویزخان تاکید کرد و گفت: با وجود تمامی قول های مسوولان در چند سال گذشته نسبت به انجام این مهم اقدام مناسبی صورت نگرفته است.
راستفر، شمار بازرگانان فعال در بازارچه مرزی پرویزخان را حدود دو هزار نفر ذکر کرد و گفت: همچنین بین چهار تا پنج هزار کارگر نیز از این بازارچه ارتزاق می کنند.
وی افزایش زیرساخت های موجود در بازارچه مرزی پرویزخان را در واقع کمک به بهبود اقتصاد ملی دانست و گفت: با توجه به نبود زیرساخت های مناسب، کامیون های حامل مواد سوختی وهمچنین دیگر اقلام برای صادرات و واردات باید بین 10 تا 15 روز در مرز معطل شوند.
وی با اشاره به اینکه سالانه حدود دو میلیارد دلار کالا از طریق بازارچه مرزی پرویزخان به کشور عراق صادر می شود ، گفت: ایجاد صندوق ضمانت برای تجار و بازرگانان فعال با هدف تامین منابع مالی مورد نیاز برای بهبود شرایط کسب و کار لازم و ضروری است و مسوولان باید به این موضوع مهم توجه اساسی داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بازدیدهای میدانی صورت گرفته کارگران بخش تخلیه و بارگیری مرز پرویزخان در گرمای طاقت فرسای تابستان زیر نور آفتاب می ایستند و برای نوشیدن آب مجبور به خرید بطری های آب معدنی هستند، همچنین این کارگران مجبور هستند گرد و غبار ناشی از تردد کامیون ها را تحمل کنند و برای رفع خستگی خود بر روی کارتن مقوایی میان خاک و غبار و سر و صدا به استراحت بپردازند.
مشکلات در بازارچه پرویزخان در فصل گرما با وجود گرمای بیش از 50 درجه به علت نبود سازه های مناسب، امکانات استراحتگاهی و راه های آسفالت زیاد است و از جمله این مشکلات می توان به گرد و خاک اشاره کرد که باعث گسترش بیماری های پوستی و ریوی برای کارگران و رانندگان می شود ضمن اینکه در فصل زمستان نیز نبود راه آسفالت بخصوص در پارکینگ ها موجب ایجاد گل و لای و بروز مشکلات متعدد برای رانندگان وسایل نقلیه و فعالان در این مرز می شود.
سرگردانی تجار و پیله وران فعال در این بازارچه به علت نبود مکانی مناسب (کانکس) قابل لمس است بگونه ای که گاهی اوقات تجار عراقی برای یافتن تجار ایرانی طرف قرارداد خود مجبود هستند تمامی مسیر بازارچه را طی کنند.
بی نظمی در استقرار کامیون ها و تریلرهای حامل کالاهای صادراتی، صف های طویل مراجعان در مقابل باجه های گمرک، پایانه، مدیریت بازارچه و گذرنامه به علت کمبود نیروی انسانی، کار خدمات رسانی به تجار و بازرگانان ایرانی وعراقی را با مشکل مواجه کرده است.
هم اکنون بیش از نیمی از صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق و اقلیم کردستان از طریق بازارچه مرزی پرویز خان انجام می شود.
بازارچه مرزی پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار داشته نزدیکترین راه ارتباطی و مواصلاتی از طریق عراق و سوریه بطول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و ضعف زیرساخت های مناسب در کشور عراق می طلبد که سرمایه گذاری ایرانی در این کشور وهمچنین اقلیم کردستان سرمایه گذاری مناسب در بخش های مختلف را بر عهده بگیرند.
هم اکنون روزانه 800 تا یک هزار دستگاه کامیون و تریلر حامل انواع کالای غیرنفتی ایرانی از طریق مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می شود که در صورت توجه و رفع مشکلات بازارچه، ظرفیت مناسبی برای افزایش شاخص های صادراتی کشور ایران ایجاد می شود.

* هدف گذاری صادرات 10 میلیارد دلاری

استاندار کرمانشاه چندی پیش در جلسه کارگروه توسعه اقتصادی استان گفت: صادرات 10 میلیارد دلاری با توجه به توانمندی مرزها و بازارچه های مرزی این استان هدف گذاری شده که تحقق آن توسعه همه جانبه و پایدار کرمانشاه و حتی بهبود وضعیت اقتصادی کشور را به همراه دارد.
" ابراهیم رضایی بابادی" افزود: با توجه به مشکلاتی که کرمانشاه با آن مواجه است تحقق این میزان صادرات به کشور عراق و اقلیم کردستان می تواند تاثیر زیادی در حل مشکلات استان داشته و شرایطی را فراهم کند تا بخش عمده ای از مشکلات موجود نیز کاسته شود.
استاندار کرمانشاه همچنین در این جلسه خواستار دو شیفته شدن کار گمرکات استان در این مرزها شد و این اقدام را عامل مهمی در جوگیری از معطلی کامیون های حامل کالا و افزایش روند صادرات دانست.
روزانه بطور متوسط 500 دستگاه تانکر ترانزیت سوخت ایرانی و عراقی از مبدا اقلیم کردستان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان وارد خاک ایران اسلامی می شوند و حدود یک هزار کامیون نیز کار صادرات کالاهای ایرانی به طرف عراقی را بر عهده دارند.
استاندار کرمانشاه پس از نخستین بازدید خود از این مرز و پیگیری مسوولان محلی، با تغییر مدیریت بازارچه از سازمان همیاری شهرداری های استان کرمانشاه به فرمانداری قصرشیرین موافقت کرد تا این اقدام موجب شود بخشی از درآمدهای این مرز رسمی در قصرشیرین به مصرف برسد.
استاندار کرمانشاه فروردین امسال در وب سایت شخصی خود نوشت، در سفری که به مرز پرویزخان داشتم پیشرفت کارها را دیدم، اولین باری که به این مرز رفتم، خیلی شرایط غیرقابل قبولی داشت یک جای محدود و کوچک بود با کامیون هایی که در صف های طولانی می ایستادند و معطل می شدند، در این مدت یک مقدار فضاها را باز کردیم تا کامیون ها بسرعت تخلیه شوند و صادرات کالا یک روزه انجام شود و کالای صادراتی معطل نماند.
رضایی بابادی افزود: یک سری زیرساخت های اولیه را توانستیم درست کنیم که شرایط بهتری پیدا شود کار اساسی در آنجا ساخت پایانه مرزی است که آن را هم دنبال کرده ایم.
وی اظهار کرد: در جلسه ای که با معاون وزیر راه برگزار شد ایشان قول داد تا پایان خرداد 93، سالن مسافری پایانه را تحویل دهند و شاید بتوانیم از همین پایانه، برای کار تجارت نیز تا زمان آماده شدن سالن مسافری بصورت تلفیقی استفاده کنیم.
وی گفت: اگر آن را رها می کردیم معلوم نبود سرنوشت تحویل این پروژه چه می شد اینگونه پیگیری ها باعث می شود افراد اهمیت کار خود را بهتر بدانند.
یکی دیگر از اتفاقات مهمی که پس از نخستین سفر استاندار کرمانشاه در نیمه دوم سال 92 در این مرز افتاد تفکیک و مجزا شدن جاده پر ترافیک منتهی به مرز پرویزخان بود که با تدبیر مسوولان از وضعیت آشفته قبلی خارج شد واکنون چهارلاین رفت و برگشت دارد که با بلوک های سیمانی از یکدیگر تفکیک شده و تا حدودی از بی نظمی های قبلی کاسته است.
همچنین پارکینگ هایی در دو طرف جاده ورودی به مرز پرویزخان ایجاد شد تا تانکرهای ترانزیت سوخت و کامیون های حامل کالاهای صادراتی که قبلا در حاشیه جاده پارک می کردند و علاوه بر افزایش ترافیک، به نابسامانی مرز اضافه می کردند اینک به پارکینگ ها هدایت می شوند تا بتدریج و براساس نوبت برای تخلیه و بارگیری به محوطه اصلی مرز وارد شوند.
وسعت فضای تخلیه و بارگیری و نوبت دهی کامیون های حامل کالا و همچنین افزایش ساعات کاری گمرک و پایانه مرزی نیز باعث شده حجم صادرات در ماه های اخیر افزایش یابد بطوریکه هم اکنون کار تخلیه و بارگیری کالا به سهولت انجام می شود و هیچ محموله ای معطل خروج از کشور نمی شود.
مدیر بازارچه مرزی پروری خان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، وسعت این بازارچه را 400 هکتار عنوان کرد و گفت: به علت فراهم نبودن برخی زیرساخت ها هم اکنون تنها از 13 هکتار مجموع مساحت بازارچه مرزی پرویز خان به شکل مفید استفاده می شود.
"حسین موسوی" با بیان اینکه اقلیم کردستان عراق اجازه خروج کامیون های ایرانی را نمی دهد، افزود: کالاهای صادراتی در داخل محوطه بازارچه تخلیه و بوسیله کامیون های عراقی بارگیری می شود.
وی اظهار داشت: روزانه 800 تا یک هزار کامیون کالاهای ایرانی از جمله سیمان، کاشی، خشکبار، میوه و تره بار، آلومینیوم، گچ و دیگر مصالح ساختمانی به کشور عراق صادر می شود.
وی با بیان اینکه همچنین روزانه به طور میانگین 400 تانکر سوخت مازوت از عراق وارد بازارچه مرزی پرویزخان شده و برای مصرف نیروگاههای کشور در بندر امام تخلیه می شود.
وی با ذکر این مطلب که با وجود نزدیکی بازارچه مرزی پرویزخان عمده کالاهای ایرانی برای حکومت مرکزی عراق صادر می شود، بیان داشت: هم اکنون بازار اقلیم کردستان عراق در دست تجار و بازرگانان ترکیه است و باید تمهیداتی اتخاذ شود تا کالاهای ایرانی بیشتری به این اقلیم صادر شود.
به گفته موسوی، با بررسی های صورت گرفته هم اکنون تنها شش درصد از مجموع کالاهای ایرانی از طریق بازارچه مرزی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق صادر می شود.
مدیر بازارچه مرزی پرویزخان عمده مشکل این بازارچه را به علت حجم بالای تردد کامیون ها و تریلی ها، فراهم نبودن زیرساخت های کافی ذکر کرد و گفت: در شش ماه اخیر برای توسعه و بهسازی زیرساخت های موجود در بازارچه مرزی پرویزخان کارهای زیادی صورت گرفته است.
موسوی ادامه داد: با تمهیدات صورت گرفته بخشی از درآمد حاصل از این بازارچه با کمک فرمانداری صرف عمران و آبادانی قصرشیرین می شود.
وی گفت: بعنوان نمونه تنها در شش ماه گذشته 14 میلیارد ریال برای عمرانی و آبادانی قصرشیرین تخصیص یافته است که این خود عامل مهمی در ایجاد زیرساخت های مناسب در این شهرستان محسوب می شود.
وی با اشاره به بازدید معاون اول رییس جمهوری، 11 وزیر و10 معاون وزیر دولت تدبیر و امید، استاندار کرمانشاه و نماینده مردم قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب از بازارچه مرزی پرویزخان گفت: دولتمردان برای توسعه امکانات و همچنین فراهم کردن زیرساخت های موجود در این بازارچه قول مساعد دادند.
وی اعتبار مورد برای تجهیز امکانات و توسعه زیرساخت های موجود در بازارچه مرزی پرویزخان را بیش از 200 میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: با توجه به حجم بالای کالاهای صادراتی، دولتمردان باید برای تامین منابع مالی مورد نیاز این بازارچه اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی توسعه و بهسازی فضای تخلیه و بارگیری کالا را از جمله برنامه های مهم و در دست اقدام ذکر کرد و افزود: با تلاش های صورت گرفته در شش ماه گذشته بیش از50 هزار متر مربع از مسیر رفت و برگشت کامیون ها آسفالت شده است.
این مدیر بازارچه مرزی پرویزخان، بهسازی خطوط مخابراتی، برق، جابه جایی ساختمان اداری، محوطه سازی ورودی بازارچه، نصب تابلوهای راهنمایی و رانندگی، احداث مراکز بهداشتی، اقامتی و رفاهی را از دیگر برنامه های مهم و در دست اقدام در بازارچه مرزی پرویزخان عنوان کرد.
موسوی گفت: به طور میانگین سالانه دو میلیارد دلار انواع کالا از طریق بازارچه مرزی پرویزخان به کشور عراق صادر می شود.
وی توسعه و ایجاد زیرساخت های مناسب در بازارچه مرزی پرویزخان را عامل مهمی در رونق و بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در کشور ذکر کرد.
وی شمار کارگران فعال در بازارچه مرزی پرویزخان را یک هزار و300 نفر ذکر کرد و گفت: تمامی این کارگران از مزایای بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند.
وی گفت: در هفت ماه سپری شده از سال جاری 34 هزار و 954 تن کالاهای پیله وری به ارزش 17 میلیون و 643 هزار و 989 دلار و همچنین 698 هزار و 845 تن کالاهای صادراتی اظهار در بازارچه به ارزش 223 میلیون و 237 هزار و 311 از طریق بازارچه مرزی پروزی خان به کشور عراق صادر شد.
مدیر بازارچه مرزی پرویزخان ادامه داد: کالاهای صادراتی پیله وری در هفت ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزش ریالی 100 درصد و همچنین کالاهای اظهاری نیز از نظر ریالی 82 و از نظر وزنی 28 درصد رشد داشته است.
نماینده مردم شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی نیز به خبرنگار روزنامه ایران گفت: بازارچه پرویزخان یکی از مهمترین بازارچه های کشور است که هم اکنون بخش اعظمی از صادرات غیرنفتی کشور به عراق از طریق آن صورت می گیرد.
ˈفتح الله حسینیˈ یادآور شد: هم اکنون جمعیتی در حدود پنج هزار نفر از طریق بازارچه پرویزخان ارتزاق می کنند و همین موضوع لزوم توجه و رسیدگی بیشتر به آن را چند برابر کرده است.
وی همچنین خواستار نگرش راهبردی دولت نسبت به زیرساخت های بازارچه پرویزخان شد و گفت: این بازارچه پتانسیل این را دارد که میزان صادرات خود به کشور عراق را افزایش دهد که این در نهایت به نفع کل کشور خواهد بود.
معاون سیاسی و امنیتی فرماندار قصرشیرین نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون کار صادرات کالا و ترانزیت سوخت و مبادلات تجاری در مرزهای این شهرستان بدون وقفه و براساس روال عادی در حال انجام است.
ˈنعمت اله نازپروردهˈ با اشاره به تحولات اخیر عراق و درگیری های داخل این کشور افزود: طبق آمارهای ثبت شده روزانه به طور میانگین یک هزار دستگاه تانکر سوخت از طریق بازارچه مرزی پرویزخان وارد کشور می شوند.
وی بر لزوم توسعه و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز در بازارچه مرزی پرویزخان تاکید کرد و گفت: بی شک تحقق این مهم از جمله رویکردها و دغدغه های جدی دولتمردان است.
عملیات اجرایی پایانه صادراتی مرز رسمی پرویزخان از مرداد ماه سال 90 آغاز شده است که دارای سالن تجاری به مساحت دو هزار و500 مترمربع، سالن مسافری به مساحت پنج هزار متر مربع و یک هزار و600 متر مربع ساختمان اداری است.
به هر حال به نظر می رسد از آنجایی که بهبود وضعیت اقتصادی کشور، کاهش تورم ، ایجاد اشتغالزایی مناسب و در نهایت بهبود وضع معیشتی مردم از جمله دغدغه های جدی دولت تدبیر و امید است به همین لحاظ تامین منابع مالی مورد نیاز برای ایجاد زیرساخت های لازم در بازارچه مرزی پرویزخان امری لازم و ضروری به نظر می رسد.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه با بیش از 27 هزار نفر جمعیت، 186 کیلومتر با کشور عراق مرز مشترک دارد که در امتداد این مرز دو معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی و تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این دو مرز انجام می شود.
مرز رسمی پرویزخان نیز هم اکنون روزانه شاهد حجم بالایی از تزانزیت کالاهای صادراتی و تانکرهای سوختی و تردد مسافران و گردشگران به اقلیم کردستان عراق است.
بیشترین حجم مبادلات اقتصادی به کشور عراق معادل 51 درصد کالاهای صادراتی کشورمان ( یک هزار و500 کامیون صادراتی و ترانزیتی ) از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می شود ضمن اینکه این مرز بعنوان فعال ترین بازارچه مرزی کشور شناخته شده است.ک/4
فرزین مدرسی
567/2501


08/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن