تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شتاب کردن در کاری پیش از بدست آوردن توانایی و سستی کردن بعد از به دست آوردن فرصت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796668914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش استفاده از شیر خام , انتخاب تب مالت یا بدن سالمتر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش استفاده از شیر خام , انتخاب تب مالت یا بدن سالمتر ساری - ایرنا - افزایش استفاده از شیر خام توسط مردم با این نگاه که سالم و تازه تر است به گفته کارشناسان بهداشتی افزایش تب مالت را در پی داشته است و این مساله با یک سوال جدی مواجه است که چرا این نگاه شکل گرفته و چگونه باید تغییر پیدا کند.


کارشناسان می گویند با توجه به نگاه منفی شکل گرفته در مورد شیرهای پاستوریزه و اینکه دارای مواد افزودنی های مختلف است سلایق مردم را تغییر داده و خطرات فراوان استفاده از شیر خام و افزایش بیماریهای ناشی از ان را به جان خریده و خرید ان به طور روزافزون در فروشگاههای محلی افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا بنا به تازه ترین آمارهای ارائه شده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران رشد 15درصدی مبتلایان به بیماری تب مالت استان در سال جاری را نشان می دهد بطوریکه تعداد افراد مبتلا به این بیماری در هفت ماه امسال 290 نفر اعلام شد در حالیکه 12 ماه سال گذشته 487 نفر به این بیماری مبتلا شده اند .
"مقبوله غلامی" که یکی از مصرف کنندگان شیرمحلی است به خبرنگار ایرنا گفت:طعم و مزه شیرهای محلی بسیار خوشمزه تر از شیر های پاکتی و نایلونی تولیدی کارخانه ها است .
وی ادامه داد : شیر و فرآورده های لبنی تولید کارخانه ها غالبا طعم و مزه خاصی دارند که نشان دهنده استفاده افزودنی های خاصی است .
وی گفت: در حالیکه طعم و مزه شیر و فرآورده های لبنی که از دامداران محلی تهیه می کنم دارای طعم و غلظت خوبی است .
وی افزود: استفاده از این فرآورده های لبنی خوشمزه و با طعم بیشتر افراد را به تهیه این نوع محصولات راغب می کند .
" حسن اسدی " یکی دیگر از مصرف کنندگان شیر و فرآورده های لبنی محلی ، اطمینان بیشتر به این نوع محصولات غذایی را علت اصلی استفاده عنوان کرد .
وی گفت: وقتی مجموعه بهداشتی کشورمان نسبت به استفاده از روغن پالم که مضر سلامتی انسان در شیرو فرآورده های لبنی کارخانه ها هشدار می دهند استقبال برای استفاده از محصولات سالم و محلی افزایش می یابد .
وی با این اعتقاد که مصرف محصولات غذایی سنتی و محلی ، سلامتی و طول عمر بیشتر گذشتگان را به همراه داشت ، گفت: با تغییر الگوی غذایی و استفاده از شیوه مرسوم گذشتگان بدنبال دستیابی به زندگی سالم هستم.
وی با اطمینان از بهداشتی و سالم بودن شیر و فرآورده های لبنی محلی ، اظهارداشت : مطمئنا شیری که با دوشیدن دامها به دست دامدار تهیه می شود بهداشتی تر از نوع محصولات کارخانه ای که با مواد افزودنی و غیر بهداشتی همراه است .
هرچند ابتلای به بیماری تب مالت نگران کننده است ولی در حال حاضر چگونگی ابتلا به این بیماری ، بیشترین دغدغه
تب مالت ( بروسلوز ) بیماری عفونی مشترک میان انسان و حیوان است که میکروب آن از حیوان آلوده مانند گاو ، بز ، گوسفند و شتر به انسان منتقل می شود.
تنفس هوای آلوده آغل ،تماس پوست زخمی انسان با مخاط حیوان آلوده و مصرف شیر ، لبنیات غیربهداشتی و گوشت بافت نیم پز دامها از راههای انتقال بیماری تب مالت به انسان به شمار می روند که مسوولان بهداشت علوم پزشکی مازندران 80 درصد عامل بروز این بیماری در مازندران از راه سوم و خوردن شیر و فرآورده های لبنی اعلام کردند .
جوشاندن شیر به میزان لازم ( بعد از رسیدن به نقطه جوش و قل زدن سه تا پنج دقیقه ) و خواباندن پنیر محلی بمدت سه ماه در آب نمک 17 درصدی (170 گرم نمک در یک لیتر آب ) ازجمله نکات بهداشتی است که برای بهداشتی کردن شیر و فرآورده های دامی و جلوگیری از بیماری تب مالت ضروری است .
تغییرالگوی مصرف شیر و فرآوده های لبنی در مازندران و رغبت مردم به استفاده از شیر و فرآورده های لبنی از دامداریهای خانگی و سنتی (بصورت محلی) که به نوعی جا پای گذشتگان در مصرف این مواد خوراکی است البته بدون در نظرگرفتن نکات بهداشتی که آنان رعایت می کردند .
تعدد تابلو مغازه های عرضه شیر و فرآورده های لبنی محلی درمازندران حکایت گر روند تغییر الگوی مصرف غذا در مردم و حرکت به سمت مصرف غذاهای محلی است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از تب مالت بعنوان بیماری بومی استان نام برد و گفت: تماس مستقیم با دامهای بیمار و استنشاق هوای آغل میکروبی و استفاده از شیر دام بیمار راههای انتقال بیماری تب مالت به انسان است .
"نادر آهنگر" ادامه داد : در حالیکه در گذشته تب مالت بدلیل تماس مستقیم افراد با دام بیمار افزایش داشت با اجرای طرح واکسیناسیون دام ها از سوی دامپزشکی روند این بیماری عفونی خطرناک و کشنده کنترل شده بود.
وی با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان تب مالت در مازندران ، اعلام کرد: افزایش 15درصدی مبتلایان به این بیماری نشان می دهد که هفت ماه امسال 290 نفر در استان به این بیماری مبتلا شدند .
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد : در حالیکه 12 ماه سال گذشته تعداد مبتلایان تب مالت 487 نفر بود .
وی مصرف شیر و فرآورده های لبنی را عامل ابتلامازندرانی ها به تب مالت اعلام کرد و گفت: مردم بدون آگاهی لازم تغییر الگوی تغذیه ای زندگی خود را ایجاد کرده اند.
به گفته آهنگر متاسفانه مردم بدون لحاظ کردن نکات بهداشتی که گذشتگان در استفاده از شیر و فرآورده های لبنی اعمال می کردند به الگوهای مصرف سنتی و محلی تغذیه روی آوردند .
وی با اشاره به اینکه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت افراد بعنوان فروشنده شیر و فرآورده های لبنی محلی را غیر مجاز می داد ، گفت: کثرت افراد فعال در این زمینه به همراه کمبود نیروی بهداشتی در استان ،عملا نظارت براین مجموعه رابا مشکل مواجه کرده است .
آهنگر از رواج شایعات استفاده از افزودنی های غیر مجاز همچون پالم در شیر پاستوریزه را عاملی برای رغبت مردم برای استفاده از شیر محلی نام برد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت:شیروفرآورده های لبنی دامداریهای صنعتی از کانال های مطمئن نظارتی بصورت بهداشتی تولید و در اختیار کارخانه های تولید کننده قرار می گیرد .
وی اظهارداشت: تداوم روند کنترل بهداشتی در این کارخانه ها ، سلامت و ایمنی تولیدات این محصولات را تضمین می کندو به مردم اطمینان می دهد که شیری مصرف می کنند سالم است.
آهنگر ادامه داد : مدل آموزشی شبکه پزشکی (شپ) بمنظور نظام مندی و ارتقای همگانی در مازندران اجرا می شود .
وی گفت:پس از تریبت مربی بهداشتی ، فعالیت این افراد برای ارزیابی سطح آگاهی بهداشتی مردم در مورد بیماری ها انجام می شود تا آنان نسبت به مسائل پیرامون آن آگاهی یابند .
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد :این برنامه آموزشی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ، دامپزشکی و دفتر امور روستایی استان با آموزش دهیاران آغاز می شود تا این روند آموزشی به روستاییان ارائه شود .
وی تاکید کرد:با این شیوه آموزشی نوعی شبکه خود مراقبتی افرادبرای مقابله با بیماریها بویژه تب مالت انجام می شود .
کارشناس مسوول بیماری های واگیر و بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت:راه گوارشی ابتلا به بیماری تب مالت ، استفاده از شیر و لبنیات غیر پاستوریزه است .
" جلیل شجاعی " ادامه د اد : مصرف کنندگان شیر محلی می بایست با جوشاندن شیر به مدت سه تا پنج دقیقه بعد از قل خوردن ، میکروب احتمالی درشیر از بین می رود .
وی ادامه داد: همچنین برای اطمینان ازرفع آلودگی ، پنیرمحلی تهیه شده از شیر جوشیده می بایست سه ماه در 170 گرم نمک در یک لیتر خوابانده شود.
این مسول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم اصلی ترین گزینه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب مالت است .
وی همچینن از مبتلایان به بیماری تب مالت خواست تا مدت زمان مصرف دارو را رعایت بکنند و گفت:بهبود نسبی بعد از مدتی مصرف دارو دلیل بر سلامتی کامل نیست و احتمال بازگشت بیماری بسیار زیاد است .
شجاعی ادامه داد: جدی نگرفتن درمان این بیماری که غالبا با درد استخوان نمایان می شود منجر به فلج و حتی مرگ خواهدشد .
کارشناس بیماری های قابل انتقال حیوان به انسان اداره کل دامپزشکی مازندران از انجام اقدامات لازم برای واکسیناسیون دام ها بمنظور کنترل بیماری بروسلوز در دامها (تب مالت انسانی) بعنوان بخشی از فعالیت های این نهاد نام برد .
"محمد ازادی " ادامه داد : کارشناسان دامپزشکی مازندران با حضور در دامداریها ، واکسیناسیون دام ها بر علیه این بیماری را انجام می دهند .
بیماری عفونی تب مالت بدلیل تاثیر گذاری میکروب این بیماری بر روی اکثر اعضای بدن و مشکل در تشخیص آن بعنوان بیماری هزار چهره از آن نام می برند .
تب ، بی اشتهایی ، تعریق شبانه ، سردرد ، درد بدن و زانو و یا مفاصل علائم مرحله زودرس بیماری تب مالت به شمار می رود که در این مرحله تشخیص آن برای پزشکان غالبا سخت است .
عوارض شدید بیماری در تمامی نقاط بدن بویژه استخوان ها و مفاصل ، بعد از گذشت سه ماه از بیماری بروز می کند که درمرحله مزمن و بعد از گذشت یکسال افسردگی ، نازایی ، فلج و در نهایت با شدت گرفتن بیماری و درمان نشدن ، مرگ را نیز به همراه خواهد داشت . ک/4
7329/506
گزارش از فاطمه قنبری قادیکلایی


05/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن