تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796669308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انقلاب رایانه‌های مینیاتوری


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جام جم کلیک: این روزها استفاده از رایانه مینیاتوری تک بوردیsingle-board) computers یا (SBC کارامد، بسیار جمع و جور و ارزان رازبری‌پای (Raspberry Pi) با پلتفورم کم مصرف خود در دنیای فناوری متداول شده‌اند. این رایانه‌های جیبی با فراهم آوردن قابلیت‌های شگفت‌انگیز رایانه‌های دسکتاپ (PC) در بین جامعه کاربران علاقمند توانسته‌اند در غوغای شدید توفان پروژه‌های منبع باز، کشتی توسعه را به خوبی هدایت کرده و به پیش ببرند. شاید این قدری اغراق باشد که بگوییم این رایانه‌های ریزه میزه که به اندازه کف دست هستند، با شکستن سد خلاقیت‌ موفق شده‌اند انقلابی را در فناوری ایجاد کنند. یکی از مزیت‌های رایانه‌های SBC ارزانی و قابل دسترس بودن فوق‌العاده آن است که آن را به ابزاری آموزشی جهت یادگیری مفاهیم علوم رایانه برای نسل جوان بدل ساخته است.

جوانتر‌ها‌یی که به دنبال اجرای طرح‌های ابتکاری هستند یا علاقمندان به رایانه خیلی زود شیفته پلتفورم این مینی‌رایانه‌ها می‌شوند. دقیقا مانند آنچه که تلفن‌های همراه هوشمند (اسمارت‌فون‌ها) شیوه استفاده مردم از تلفن‌ها را تغییر دادند، مینی‌رایانه های تک بوردی می‌روند تا روند توسعه سیستم‌های تعبیه‌شده (embedded systems) را دستخوش تغییر سازند. ما در اینجا می‌خواهیم چند عدد از بی‌نظیر‌ترین انواع این رایانه‌های تک بوردی نیرو برگرفته از لینوکس را به شرح زیر با هم مقایسه و به شما معرفی کنیم.

Raspberry Pi A+ مینی رایانه رازبری پای A+ جدیدترین نگارش از رایانه‌های تک بوردی رازبری پای است که مدل آب رفته و نه چندان پیشرفته‌ای از مدل A این بوردها است. اکنون این مدل رازبری پای با قیمت 20 دلار در دسترس کاربران کشورهای امریکا و انگلستان است. به پردازنده بر اساس ARM از نوع براودکام (Broadcom BCM2835 SoC) که درست مشابه مدل قبلی است، مجهز بوده و 256 مگابایت حافظه RAM دارد. تنها تفاوت رازبری پای مدل A+ اندازه کوچک‌تر 6/2 اینچی آن نسبت به نسل پیشینش است که آن را برای استفاده در طرح‌های گوناگون مناسب‌تر ساخته است.

همچنین این رایانه مینیاتوری مصرف برق کمتری داشته و مدار صوتی آن با یک منبع تغذیه اختصاصی بی‌صدا، بهینه سازی شده است. مدل A+ رازبری پای، مزایایی را نیز از رازبری پای مدل B+ به ارث بده است. در این مدل جدید از حافظه میکرو SD به جای حافظه اس.دی استفاده شده و درگاه استفاده عمومی ورودی/خروجی 14 پین GPIO دیگری اضافه شده است که مجموع پین های این درگاه را مانند مدل پیشین به 40 عدد افزایش می‌دهد.

Raspberry Pi B+ مدتی است که علاقمندان به رایانه‌های مینیاتوری و گجت‌های دست‌ساز، از مینی رایانه‌های تک بوردی رازبری‌ پای نوع B+ با قیمت 35 دلاری به‌جای مدل اصلی B در طرح‌های تحقیقی و آموزشی خود استفاده می‌برند. مدل B+ نیز به پردازنده بر اساس آرم چیپ‌ست براودکام BCM2835 مجهز است، 512 مگابایت رم دارد و از پردازنده کم مصرف رایانش برنامه کاربردی (application processor) بهره می‌برد. بهینه سازی‌های انجام گرفته روی آن عبارتند از جایگزینی درگاه کارتخوان حافظه میکرو اس.دی کم جاگیرتر به جای کارت حافظه اس.دی. به جای 2 درگاه اتصال یو.اس.بی در رازبری پای نوع B این مدل 4 عدد درگاه یو.اس.بی 2.0 دارد. این SBC نسبتا جدید از در گاه ورودی/خروجی مصارف عمومی 40 پین بهره می‌برد. در حالی که GPIO در نوع B فقط 26 پین است. نوع B+ همچنین یک پورت اضافی 4 پین جهت خروجی صدا و تصویر دارد. مدار صدای آن نیز با منبع تغذیه بی صدایی که دارد، حتما باید صدای واضح‌تری را ارائه دهد. در آخر نوع B+ نیم وات برق کمتر مصرف می‌کند که اگر شما روی پروژه‌ای کار می‌کنید که نیاز به دوام شارژدهی (طول عمر باتری) طولانی دارد، رازبری پای مدل B+ برای شما ایده‌آل است.

Arduino از آنجایی که هنوز آردوینو جزء مهمترین بوردهای سخت افزاری باز (open hardware board) است، ارزش نام بردن در اینجا را دارد. آردوینو از زمان به بازار آمدن خود در سال 2005 همیشه در پروژه‌هایی که به قصد آشنا‌سازی کاربران با رایانش تعبیه شده (embedded computing) انجام شده، نقشی مهم و اساسی داشته است. امروزه 20 نوع مختلف از بورد آردوینو در بازار موجود است. یک سری از آنها بصورت آماده عرضه می‌شوند و انواعی دیگر هستند که شما باید خودتان آنها را با لحیم‌کاری سرهم (اسمبل) کنید.

بهترین راه شروع کار با آردوینو ، استفاده از کیت مبتدی Arduino Starter kit است. برای ساخت برنامه‌هایی که با این بورد کار کنند، شما نیازمند دانلود برنامه منبع باز Arduino software developer environment جهت سیستم عامل‌های مک، لینوس یا ویندوز هستید. بیشتر آردوینوها حتی یک سیستم عامل مشخصی برای خود ندارند. یک سرس از آنها مانند یان (Yun) از سیستم عامل OpenWRT استفاده می‌کنند که نگارشی از لینوکس است که در این بوردها به‌صورت تعبیه شده به کار رفته است.

اگر شما در کارهای الکترونیک دستی و دست به هویه و اسیلوسکوپ هستید دارید، حتما از کار با آردوینو لذت می‌برید. در غیر اینصورت با بوردهایی کار کنید که کار با سخت افزار آنها ساده‌تر است.

HummingBoard SBC Family از همان ابتدا بگوییم، سه عضو خانواده هامینگ بورد اس.بی.سی خیلی گرانتر قیمت‌تر از انواع رازبری پای هستند. قیمت کم جان‌ترینشان HummingBoard-il، از 45 دلار شروع می‌شود. که یک منبع تغذیه جداگانه 10 دلاری هم باید برایش بخرید. در صدر آنها HummingBoard-i2eX قرار دارد که بدون منبع تغذیه قیمتی بین 100 الی 117 دلار دارد. آنچه که شما با پرداخت مبالغی بیشتر برای SBC دریافت می‌کنید، پردازنده قدرتمند‌تر و حافظه رم بیشتر است. در بالاترین رده Freescale i.MX6 با پردازنده کورتکس A9 یک یا دو هسته‌ای و گرافیک C880 GPU در رأس همه قرار دارد. رایانه تک بوردی سطح پایینتر ویوانته Vivante GC2000 و رایانه مینیاتوری کمی سطح بالاتر i23X هر دو در رده وسط و مدل il در پایینترین سطح این رده قرار دارند. این مدل آخر 512 مگابایت رم دارد، در حالی‌که دو مدل حد وسط یک گیگابایت رم دارند. مدل il از شکاف (اسلات) کارت حافظه میکرو اس.دی بهره می‌برد اما مدل i2EX رابط کاربری ذخیره داده mSATA II را به‌کار می‌برد. دو مدل حد وسطی از درگاه پرسرعت شبکه با سیم (ایترنت جهت اتصال‌پذیری شبکه سود جسته و دو پورت یو.اس.بی 2.0 دارند. مدل i2EX درگاه ایترنت گیگابایتی را مورد پشتیبانی قرار داده و از 4 عدد درگاه اتصال یو.اس.بی 2.0 بهره می‌برد. بنا به گفته شرکت سازنده، همه انواع این بورد از توانایی پشتیبانی از سیستم‌عامل‌های اندروید 4.4.x ، یوتو (Yocto) ، اوبونتو و دبین (Debian) برخوردارند. در مجموع شما با این رایانه تک بوردی قدرتمند، قادرید تا به پروژه‌هایی که رازبری پای به هیچ وجه در حد و اندازه‌شان نیست به راحتی قدم گذاشته و دستی در آنها داشته باشید. جواد ودودزاده
جام جم کلیک منابع: http://www.zdnet.com/six-clicks-more-linux-single-board-computers-7000031776/#photo http://thenextweb.com/gadgets/2014/11/10/raspberry-pi-gets-smaller-cheaper-model http://lifehacker.com/raspberry-pi-model-a-is-smaller-thinner-and-just-20-1656837626 http://www.edn.com/design/diy/4419990/The-biggest-little-revolution--10-single-board-computers-for-under--100



اخبار مرتبط :


تعویض آسان شیشه شکسته صفحه نمایش گلسی اس 3

هارد اکسترنال بی‌سیم یا شارژر همراه!؟

کالبدشکافی گوشی موبایل گلکسی نوت 4

خودتان فضای ذخیره داده خارجی بسازید


یکشنبه 2 آذر 1393 ساعت: 05:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن