تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دنيا سراى بلا و گرفتارى و محل گذران زندگى و زحمت است خوشبختان از آن دل كنده‏اند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797519433




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عطر محرم در كوچه‌ها مي‌پيچد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عطر محرم در كوچه‌ها مي‌پيچد
سر زدن به تقويم‌ها هم نيازي نيست، براي درك نزديك شدن به ماه محرم كافي است به تقويم دلتان سري بزنيد. با تغيير حال و هواي دروني است كه مي‌توانيد آمدن ماه پيروزي خون بر شمشير را حدس بزنيد.
نویسنده : زهرا چيذري 


سر زدن به تقويم‌ها هم نيازي نيست، براي درك نزديك شدن به ماه محرم كافي است به تقويم دلتان سري بزنيد. با تغيير حال و هواي دروني است كه مي‌توانيد آمدن ماه پيروزي خون بر شمشير را حدس بزنيد. حالا هم كمتر از يك هفته به آغاز ايام بزرگداشت با عظمت‌ترين قيام تاريخ بشر باقي مانده است و كم‌كم بساط پرچم سوگواري حضرت اباعبدالله الحسين بالا مي‌رود و هيئات عزاداري رفته‌رفته براي اقامه عزاي حسيني خود را آماده مي‌كنند‌؛ اقامه عزايي كه مي‌تواند طي طريقي براي رشد و نمو روحي و ايماني عزاداران باشد و آنان را به درجه عزادار حقيقي ارتقا دهد اما در تمام ابعاد داراي شرايطي است كه بايد به آن توجه كرد.

هنوز يك هفته مانده به آغاز ماه محرم حال و هواي شهرها و كوچه‌هاي كشورمان حسيني شده و هيئات، ‌مساجد و تكيه‌ها براي پوشيدن رخت سياه محرم و برطرف كردن كم و كسرها به تكاپو افتاده‌اند. در تهران نيز چند روزي مي‌شود كه نمايشگاه عطر سيب براي دوازدهمين سال متوالي در بوستان ولايت راه‌اندازي شده تا هيئت‌ها، مساجد، كانون‌هاي مذهبي و حسينيه‌هاي شهر را تجهيز كند. نمايشگاه دوازدهم با حضور قريب به 200توليد‌كننده و توزيع‌كننده اصلي زير‌گروه‌هاي مواد غذايي، محصولات برق و الكترونيك، تجهيزات آشپزخانه‌اي و اقلام فرهنگي و تبليغي مورد نياز هيئت‌ها، حسينيه‌ها، مساجد و كانون‌هاي مذهبي برپا شده است. امسال اما عموم مردم هم براي برپايي نذورات خود امكان خريد از اين نمايشگاه را دارند.

دستورالعملي براي بهداشت ماه محرم
نذر كردن و نذري دادن هم يكي از بخش‌هاي تفكيك‌ناپذير هيئات مذهبي و ايام عزاداري حضرت اباعبدالله‌الحسين است و هر كدام از اين نذري‌ها حكايت از حاجتي برآورده شده و يك توسل و توكل دارد كه حالا ديني را بر گردن صاحب نذر گذاشته است و همين نذرهاي برآورده شده اميد را به جامعه تزريق مي‌كند. اما براي آنكه در چنين ايامي نذرها به بهترين شكل ممكن ادا شود و عزاداران حسيني با مشكلات بهداشتي و احياناً بيماري مواجه نشوند، لازم است براي تهيه غذاهاي نذري به برخي نكات توجه كرد. بر اساس اعلام معاونت بهداشتي وزارت بهداشت، «دستورالعمل ماه محرم» به معاونت‌هاي بهداشت دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور ابلاغ شده است. به گفته دكتر علي اكبر سياري، رعايت نكردن موازين بهداشتي در توزيع نذورات در ايام ماه محرم از سوي برخي از تكايا، هيئت‌ها و مساجد منجر به بروز بيماري‌هاي مرتبط با غذا به ويژه افزايش بيماري‌هاي عفوني روده‌اي خواهد شد.

وي بر ضرورت پخت و پز در مكان‌هايي با شرايط بهداشتي مناسب تأكيد مي‌كند و مي‌افزايد: لازم است تمامي افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا كارت بهداشت معتبر داشته باشند.

توجه به نمك و چربي غذاي نذري
هر چند اغلب كساني كه براي ايام عزاي حسيني نذري دارند مي‌كوشند تا بهترين مواد اوليه را براي اداي نذرشان استفاده كنند اما گاهي وقت‌ها به دليل بي‌توجهي يا نا‌آگاهي ممكن است مشكلاتي در اين حوزه به‌وجود بيايد. بنا به توصيه معاونت بهداشتي وزارت بهداشت مواد خام مصرفي بايد سالم، بهداشتي و بسته‌بندي شده و مورد تأييد وزارت بهداشت باشد. همچنين فرآورده‌هاي خام دامي بايد از مراكز مجاز مورد تأييد سازمان دامپزشكي تهيه شود.
در پخت غذاي نذري نبايد آمار و ارقام چاقي و فشار خون مردم كشورمان را فراموش كرد. بنا به تأكيد سياري بايد از نمك‌هاي يد‌دار تصفيه شده و همچنين روغن‌هاي داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و با چربي ترانس پايين استفاده كرد تا كساني كه از اين نذري‌ها استفاده مي‌كنند، دچار مشكل نشوند. معاون وزير بهداشت همچنين با اشاره به اينكه نبايد موادغذايي خام و پخته در كنار هم در داخل يخچال يا سردخانه نگهداري شوند، مي‌افزايد: از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري شود.
به گفته سياري، نگهداري بيشتر از دو ساعت مواد غذايي پخته شده بايد در دماي 4 - صفر درجه يا در يخچال صورت گيرد.

تصاوير ناخوشايند در حاشيه ايستگاه‌هاي صلواتي
ايستگاه‌هاي صلواتي توزيع شربت و چاي و شير هم يكي ديگر از نذري‌هاي معمول در ايام عزاي حسيني است. دكتر سياري درباره سلامت و بهداشت اين نذري‌ها هم توصيه‌هايي دارد و مي‌گويد: ‌بايد از آب آشاميدني سالم در تهيه غذا و نذري‌ها استفاده كرد ضمن آنكه ظروف چند بار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي‌شود بايد به صورت مستمر شست‌وشو و گند‌زدايي شود.

به گفته وي براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم بايد از ظروف يكبار مصرف مناسب استفاده شود و از فروبردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.
ليوان‌هاي يك‌بار مصرف رها شده در خيابان و ظروف و ته‌مانده‌هاي غذا كه در جوي‌ها و معابر روي هم انبار مي‌شود، تصاوير ناخوشايندي است كه در شأن عزاداران حضرت اباعبدالله‌الحسين نيست اما متأسفانه وجود دارد. بنا به تأكيد معاون بهداشتي وزير بهداشت در نذري‌ها بايد پسماند‌هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع‌آوري، انتقال و دفع شود.

طي مراحل كمال براي عزاداران حقيقي
نذري دادن و برگزاري مراسم روضه‌خواني و نوحه‌خواني تنها بخش كوچكي از اقامه عزاي سرور و سالار شهيدان است و توقف در اين مراحل ما را از رسيدن به جايگاه عزادار حقيقي باز مي‌دارد. نبايد فراموش كنيم اقامه عزاي حسيني آنگونه كه سفارش بزرگان و علماي دين است، يكي از زير‌ساخت‌هاي احياي دين و حفظ ارزش‌هاي اسلامي است همانگونه كه معمار كبير انقلاب در اين باره فرموده‌اند « اين محرم و صفر است كه اسلام را زنده نگه داشته است.» به بيان ديگر تأسي به فرهنگ عاشورا مي‌تواند جامعه را پويا و امر به معروف و نهي از منكر و ظلم ستيزي را در آن جاري كند. بر اساس همين فرهنگ نيز مردم كشورمان توانستند نظام طاغوت را شناخته و به رهبري امام خميني (ره) عليه اين نظام قيام كنند و پيروز شوند. فرهنگ عاشورا همچنين در دوران هشت سال دفاع مقدس جاري و ساري بود و نيروي محركه رزمندگان كشورمان به شمار مي‌آمد و شور حسيني را مي‌شد در جبهه‌ها به عينه ديد. اما براي حفظ اين دستاوردها بايد مراقب انحرافات و بدعت‌ها بود تا جامعه از ويژگي‌هاي جامعه حسيني فاصله نگيرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن