تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در عمل مؤمن يقين ديده مى‏شود و در عمل منافق شك.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797733920




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلویزیون گاهی خصلت بی‌آبرو کردن دیگران را ترویج می‌دهد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: تلویزیون گاهی خصلت بی‌آبرو کردن دیگران را ترویج می‌دهد خبرگزاری پانا: رامبد جوان در ادامه با انتقاد به برخی از برنامه های تلویزیونی و نوع رفتارشان با میهمانان، تأکید کرد: متأسفانه رسانه ملی گاهی خصلت بی‌آبرو کردن دیگران را ترویج می‌دهد و این اتفاق یک عادت در رفتار روزانه خیلی‌ها شده است و مدام می‌خواهند از یکدیگر مچ گیری کنند در حالی که اصل معاشرت ایجاد فضای امن و گوش دادن به حرف‌های طرف مقابل است.
۱۳۹۳ دوشنبه ۲۸ مهر ساعت 15:32



به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا، نقد و بررسی برنامه تلویزیونی «خندوانه» با حضور رامبد جوان و همراهی دکتر سید حسن شهرستانی، دکتر سید محسن بنی‌هاشمی و جمع کثیری از دانشجویان امروز 28 مهرماه در سالن اجتماعات دانشکده خبر صداوسیما برگزار شد.

بنابراین گزارش دکتر بنی‌هاشمی در ابتدای این نشست بیان کرد: اگر بخواهیم در جملاتی کوتاه درباره برنامه‌های طنز و نشاط‌آور صحبت کنیم باید بگوییم الزاما یک برنامه «طنز»، نشاط ‌آور نیست و یک برنامه «نشاط‌ آور»، طنز نیست. با نگاه به تاریخچه برنامه‌های طنز و شاد تلویزیون متوجه می‌شویم «خندوانه» اولین برنامه نشاط آور تلویزیون نیست و ‌آخرین هم نخواهد بود.

وی با نگاه فلسفی به موضوع نشاط در رسانه پرداخت و افزود: اگر فرض ما این باشد که در یک نظام توحیدی و سراسر مهر از سوی خالق خودمان حضور داریم چیزی جز شاد زندگی کردن وظیفه ما نخواهد بود و همیشه توسط بزرگان تأکید شده که باید با نشاط بود و در آیات و روایات مختلف به این موضوع که غم‌تان در درونتان باشد و شادی‌تان در بیرون، اشاره شده است و یکی از مسائلی که شیطان به هیچ عنوان دوست ندارد این است که فرزندان آدم شاد باشند.

شادی باید علاوه برنشاط باعث باروری روح انسان نیز شود

این استاد دانشگاه ادامه داد: اما به نظر شما جنس شادی باید چگونه باشد؟ با توجه به اینکه تقلبی و مجازی هر چیز باارزشی مانند آزادی، عشق، شادی و... وجود دارد ما باید نوعی از شادی را تولید کنیم که علاوه بر نشاط باعث باروری روح انسان نیز شود.

بنابراین گزارش در ادامه این نشست با توجه به اینکه عوامل برنامه «خندوانه» ‌با تأخیر به برنامه رسیدند دکتر بنی هاشمی با اشاره به یکی از جملات مرسوم در این برنامه (حرف‌های فلسفی و عامیانه را می‌رسانیم به گوشتان صادقانه) تأکید کرد: اگر هر برنامه‌سازی به حرف‌ها و شعارهای برنامه خود پایبند باشد به یقین تحول در جامعه را شاهد خواهیم بود.

همچنین دکتر شهرستانی طنز را از منظر ادبیات دنبال کرد و گفت: من طنز را از منظر ادبیات ترجمه و پردازش می‌کنم. طنز یکی از فاخرترین انواع ادبی در ادبیات غربی، اروپایی، ایرانی و شرقی است. اما جالب است بدانید طنز مولانا ویژگی و تفاوت خاصی با دیگر طنزها دارد. یک داستان طنز معمولا مخاطب را در پایان قصه به خنده می‌آورد اما مولوی این کار را برعکس انجام می‌دهد. او در طول قصه مخاطبان خود را می‌خنداند اما در پایان آنها را مبهوت می‌کند و یا گاهی می‌گریاند.

همچنین رامبد جوان با تأکید بر اینکه همیشه در کارهای تلویزیونی به فرم و محتوا در راستای تغییر روزمرگی برنامه‌های تلویزیون توجه ویژه داشته است،‌ افزود: معمولا در برنامه‌های من این تحول اتفاق افتاده است که البته تنها قائل به من نیست چراکه به کار گروهی و تیم ایده‌ پرداز اعتقاد دارم و ایده ها معمولا توسط گروه پردازش می‌شود و به آن چیزی که هدف بوده تبدیل خواهد شد.

افرادی که طبع درستی از شوخی دارند می‌توانند جزو فرهیختگان جامعه باشند

وی با بیان اینکه «خندوانه» هم یک شوی تلویزیونی است، ادامه داد: خندیدن دغدغه من در طول سال‌های زندگی‌ام بوده است و همیشه به لزوم خندیدن،‌ شاد بودن و شوخ‌طبع بودن تأکید می‌کنم.

جوان با بیان خاطره‌ای از پرفسور حسابی ادامه داد: پرفسور حسابی نامه‌ای دارند و من به روایت از پسر وی داستان آن نامه را برایتان تعریف می‌کنم. یکی از دانشجویان او در مقطع دکترای دانشگاه آکسفورد امتحان می‌دهد اما او که دو بار مردود می‌شود. این دانشجو از پرفسور می‌خواهد که به او راه حلی نشان دهد و در ادامه پرفسور حسابی نامه‌ای به دانشگاه آکسفورد می‌زند و در تعریف این دانشجو می‌گوید: «این فرد از شوخی درک درستی دارد». بنابراین افرادی که طبعی از شوخی دارند می‌توانند جزو فرهیختگان جامعه باشند و هر فرد موفقی به یقین شاد است و طبع شوخ دارد.

وی ادامه داد: تاکنون 115 برنامه از «خندوانه» ساخته شده و من طی بیش از 100 برنامه در حضور افراد نخبه نشسته‌ام و به این نتیجه رسیده‌ام که با عبوس بودن و بداخلاقی نمی‌توان رشد کرد. به نظرم آن دوره که می‌گفتند آدم‌های جدی عمیق‌تر هستند‌ گذشته و این نگاه در جامعه کنونی منسوخ شده است.

جوان با بیان اینکه در برنامه «خندوانه» دنبال چرایی‌های ذهن خود می‌گردد، گفت:چرا می‌گویند آدم‌های موفق شادترند؟ من در این برنامه به بخشی از پاسخ این سوال رسیده‌ام اما هنوز سوالات دیگری در ذهنم دارم.

عواطف بنیان‌گزار جدی ارتباطات است

همچنین دکتر بنی‌هاشمی با بیان اینکه عواطف بنیان‌گزار جدی ارتباطات است، بیان کرد: کسی در ارتباطات خود موفق است که از درون مخاطب خود را دوست داشته باشد و این دوگانگی یکی از مشکلات برنامه‌های تلویزیون و رادیو است.

وی ادامه داد: برنامه «خندوانه» صرف نظر از اقبال مخاطبان نه اولین برنامه با نشاط بود و نه آخرین و حتی نمی‌توان گفت بهترین بلکه جنس متفاوتی دارد و از یک پشتوانه فکری برخوردار است. ترجیح می‌دهم به «خندوانه» برنامه طنز نگویم و عنوان نشاط آور را به آن انتصاب دهم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه توجه به آموزش و حتی به مدیریت احساس و عواطف جزو اتفاقات جالبی است که در «خندوانه» دنبال می‌شود، ادامه داد: افرادی که در این برنامه نشسته‌اند احساس و حرکات بیرونیخود را کنترل می‌کنند.

دکتر بنی هاشمی در ادامه تحلیل و تفسیر برنامه «خندوانه» گفت: یک اصل وجود دارد و آن اینکه با دیدن فرد عبوس احساس آیینه‌ای در ما بوجود می‌آید و ممکن است ما هم شروع به آه و ناله کنیم. البته برعکس این امر نیز امکان‌پذیر است. وقتی کسی می‌خندد ما نیز لبخند می‌زنیم و اگر کسی تند راه برود ما هم ناخودآگاه تند راه می‌رویم. بنابراین معاشرت با افراد مختلف نتایج متفاوتی را برای ما به دنبال دارد.

وی که در زمینه علم عصب‌شناسی نیز صاحب تخصص است، اضافه کرد: علم عصب‌شناسی به ما می‌گوید شما می‌توانید شادی را تمرین و تکرار کنید و به مرور شاد خواهید شد و زمانی که ما غم و افسردگی را به جامعه تزریق کنیم همان را دریافت خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: برنامه‌هایی که به غم و گریه تأکید دارند دو واکنش را در جامعه ایجاد می‌کنند. 1. پرورش انسان‌های غمگین 2. پرورش انسان‌های پرخاشگر و اگر رسانه تعادل را برقرار نکند در جامعه دچار مشکلاتی خواهیم شد. به همین دلیل «خندوانه» سعی کرده از رنگ، نور و... برای رسیدن به اهداف خود بهره ببرد.  

همچنین دکتر شهرستانی ادامه داد:‌ گفت‌وگوهای نشاط آور اتفاق خوبی است که می‌توان آن را به برنامه های تصویری تبدیل کرد. حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه می‌گوید: اگر ادای وقار را هم دربیاورید به مرور باوقار می‌شوید». بنابراین اگر ادای خوش‌اخلاقی را دربیاوریم خوش‌اخلاقی را برای ما در پی خواهد داشت البته این نیاز به تمرین دارد.


در ادامه این مراسم رامبد جوان به پاسخ سوالات دانشجویان حاضر در نشست پرداخت و در این رابطه یکی از دانشجویان درباره اینکه میهمانان را مجبور به پنج ثانیه خنده می‌کنند صحبت کرد و گفت؛ گمان نمی‌کنید اگر این پنج ثانیه را به صورت اتفاقی برداشت کنید بهتر است؟ رامبد جوان در پاسخ به او گفت: ما در طول برنامه درباره خنده بسیار حرف می‌زنیم و با این کار می‌خواهیم ببینیم میهمان چقدر می‌تواند آن را اجرا کند و در پنج ثانیه بر اعصاب، روح و شرایط فیزیکی خود تسلط داشته باشد؟ در واقع زمانی که میهمانان به این نتیجه می‌رسند لبخند زدن بهتر از اخم کردن است از او می‌خواهیم پنج ثانیه لبخند بزند.

اصل معاشرت ایجاد فضای امن و گوش دادن به حرف‌های طرف مقابل است

جوان در ادامه با انتقاد به برخی از برنامه های تلویزیونی و نوع رفتارشان با میهمانان، تأکید کرد: متأسفانه رسانه خصلت بی‌آبرو کردن دیگران را ترویج می‌دهد و این اتفاق یک عادت در رفتار روزانه خیلی‌ها شده است و مدام می‌خواهند از یکدیگر مچ گیری کنند در حالی که اصل معاشرت ایجاد فضای امن و گوش دادن به حرف‌های طرف مقابل است.

وی افزود: گاهی دیده‌ام که میهمان در حال صحبت کردن است و مجری به اتاق فرمان ایما و اشاره می‌کند. در این شرایط مخاطب الگو برمی‌دارد و از رفتار مجری متوجه می‌شود میهمان چندان آدم محترمی نیست!

این برنامه ساز طنز همچنین در پاسخ به سوال دانشجویی دیگر بیان کرد: ما نیازمند حضور تماشاچی در استودیو هستیم چراکه بینندگان در خانه‌هایشان با برنامه احساس نزدیکی خواهند کرد. به همین منظور در فضاهای مجازی، (زبانم لال فیس‌بوک) و... فراخوان دادیم البته با مجوز کامل. از میان افرادی که تست شدند تعدادی را انتخاب کردیم و مواردی را با آن‌ها مرتب تمرین کرده تا تماشاچیان حرفه‌ای را تربیت کنیم. البته افرادی هم بدون تمرین و آموزش به برنامه آوردیم که انتقادهایی به رفتار و حتی طرز نشستن آن‌ها گرفته شد و وقتی به آن‌ها تذکر دادیم ناخودآگاه رفتار ربات‌گونه‌ای از خود نشان دادند.

جوان در پاسخ به این سوال که آیا گمان نمی‌کنید گاهی به لودگی می‌رسید؟ توضیح داد: کسی که وارد وادی خنده می‌شود ممکن است گاهی مرزها را رد کند و به لودگی برسد و ممکن است در کارهای من هم این اتفاق بیفتد اما به شدت از آن پرهیز می‌کنم.

وی در پایان گفت: هنرمند به عنوان کسی که محصول فرهنگی و هنری ارائه می‌دهد اگر در زندگی خود آنچه را که می‌گوید اجرا کند به یقین اثرگذار خواهد شد. من سالیان سال کار کمدی کرده‌ام اما تنها چند سال است آن را باور دارم و «خندوانه» باور من از جامعه‌ای است که دلم می‌خواهد در آن زندگی کنم، به همین دلیل آن را به مخاطب خود یادآوری می‌کنم تا وقتی از خانه بیرون می‌آیم با چنین جامعه و مردمی روبرو شوم.

 











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن