تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن چون خشمگين شود، خشمش او را از حق بيرون نبرد و چون خشنود شود، خشنوديش او را به ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797075083




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موسيقي خياباني تكدي‌گري مدرن است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موسيقي خياباني تكدي‌گري مدرن است
سال‌هاست به لطف تساهل و تسامح مسئولان، تعدادي از فعالان و نوازندگان موسيقي‌هاي غيرمجاز در سطح شهر و عموماً بالا شهر و در كنار خيابان به خوانندگي و اجراي موسيقي مي‌پردازند
نویسنده : مصطفي شاه‌كرمي 


سال‌هاست به لطف تساهل و تسامح مسئولان، تعدادي از فعالان و نوازندگان موسيقي‌هاي غيرمجاز در سطح شهر و عموماً بالا شهر و در كنار خيابان به خوانندگي و اجراي موسيقي مي‌پردازند. در واقع اين افراد با اجراي موسيقي و خوانندگي به منظور جلب توجه و ترحم رهگذران در حال تكدي‌گري و گدايي هستند. چنين پديده‌اي سال‌هاست كه در جوامع غربي ديده مي‌شود اما مدتي است كه اين افراد با ادوات و دستگاه‌هاي حرفه‌اي موسيقي كه گاه در حد اجراي يك كنسرت هم قابل تعريف است، ظاهر شده و اقدام به نواختن و بازخواني برخي ترانه‌هاي قبل انقلابي و لُس آنجلسي و... مي‌كنند كه سهولت انجام چنين افعال خلاف قانون و شاذ آن هم بدون كمترين مزاحمتي از سوي مسئولان و دستگاه‌هاي ذي‌مدخل و متولي اجراي قانون، در نوع خودش مقوله قابل تأمل و تعمقي است. در اين زمينه با دكتر محمدصادق كوشكي استاد دانشگاه و فعال رسانه‌اي – فرهنگي و نيز دكتر مجيد ابهري رفتارشناس و روانشناس گفت و گويي انجام داده‌ايم كه در ادامه مي‌خوانيد.

   گدايي مدرن
دكتر محمدصادق كوشكي استاد دانشگاه و فعال رسانه‌اي در زمينه ظهور پديده غربي تكدي‌گري با استفاده از ابزارآلات موسيقي و خوانندگي در كنار خيابان مي‌گويد: افرادي كه شبيه برخي از كشورهاي اروپايي يا امريكا، با ايستادن كنار خيابان يك نوع گدايي مدرن را انجام مي‌دهند. يعني حتي در گدايي هم اين افراد به تقليد از كشورهاي غربي و با استفاده از ابزارآلات موسيقي تكدي‌گري مي‌كنند. در رابطه با اين مسئله چند مشكل وجود دارد؛ يكي اينكه چنين اقدامي ترويج تنبلي، تن‌پروري و تكدي‌گري است، كه اين امر مذموم و بسيار زشتي است بخصوص براي جواناني كه داراي صحت و سلامت جسم و بدني هستند. و ديگر اينكه اگر تكدي‌گري و گدايي كردن خلاف قانون است و پديده‌اي زشت به شمار مي‌آيد و بر اساس قانون با آن برخورد مي‌شود، قطعاً با اين مدل از گدايي مدرن و تكدي‌گري بايد برخورد شديدتر و بيشتري صورت بگيرد.
اين استاد دانشگاه در ادامه مي‌گويد: تا به امروز معمولاً گدايان كساني بودند كه لااقل به ظاهر داراي ناتواني مالي يا جسمي بودند يا اينكه خودشان را به ناتواني مي‌زدند اما اين گدايان و متكديان مدرن كساني هستند كه با وقاحت تمام و در عين سلامت و توان لازم براي كار كردن، مي‌آيند و سعي مي‌كنند با تنبلي و تن‌پروري و از راه تكدي‌گري ارتزاق بكنند.
 
  اينها در حوزه گدايي هم استقلال ندارند
كوشكي خاطر نشان مي‌كند: به هر حال اين افراد وقتي كنار خيابان مي‌ايستند و مشغول نوازندگي مي‌شوند كساني هستند كه به آنها پول مي‌دهند و چه بسا پول‌هاي خوبي به اينها مي‌دهند، اين يعني اينكه حتي در حوزه گدايي هم بايد از فرهنگ غرب پيروي بكنند مسئله خيلي فاجعه‌بار و اسف‌انگيزي است كه نشان مي‌دهد اينها در حوزه‌گدايي هم استقلال ندارند و مستقل نيستند! نكته ديگر اينكه فرهنگ غربي در همه ابعادش، حتي در اين بعد، در حال ترويج و رايج شدن در كشور است و اين زنگ خطري است براي مسئولان و متوليان فرهنگ در كشور كه اگر دير بجنبند ما ديگر حتي در جزئي‌ترين بخش‌هاي زندگي اجتماعي‌مان نيز مقلد غرب خواهيم شد.
وي در ادامه اظهار مي‌دارد: مشكل اصلي چنين پديده‌اي قبل از اينكه يك تقابل و هماوردطلبي نسبت به مباحث شرعي در حوزه موسيقي غيرمجاز باشد، به نوعي مروج تنبلي و تن‌پروري است كه كاهلي به طور جدي با اسلام منافات دارد. نكته ديگر اينكه كساني كه به اين افراد كمك مي‌كنند و پول مي‌دهند اگر به باورها و فرهنگ ديني اعتقاد داشته باشند نبايد به اينها كمكي بكنند، چراكه به نوعي تأييد تكدي‌گري و گدايي مدرن توسط اين افراد است. جنبه‌هاي زننده چنين اتفاقاتي در كشوري كه مدعاي الگو بودن براي جهان اسلام را دارد، با عرض تأسف مايه شرمساري است.

   موسيقي زيرزميني از موسيقي غربي سرچشمه گرفته است
دكتر مجيد ابهري رفتارشناس و استاد دانشگاه درباره ظهور و بروز پديده وارداتي گدايي مدرن و تكدي‌گري با ابزارآلات موسيقي در سطح خيابان‌ها و شهرها توسط برخي افراد، مي‌گويد: نشاط اجتماعي و معنوي جامعه در گرو تحقق ابزار و محورهايي مي‌باشد كه يكي از آنها موسيقي است. موسيقي به عنوان زيرمجموعه آهنگ و ترانه مي‌تواند هم در مسير درست به كار رود و هم در راه غيراصولي و غيرمنطقي. اگر از نگاه رفتارشناسي با بعضي از انواع موزيك‌ها مخالفت مي‌گردد اين مخالفت بر مبناي اصول علمي، رواني و فكري و عصبي مي‌باشد نه تعصب يا چيزهاي ديگري. موسيقي جاز، رپ، متاليكا و هوي‌متال و ديگر سبك‌هاي آزاردهنده موسيقايي غربي به خاطر اينكه روي يك خط مستقيم در حركت بوده و فراز و فرودي ندارند اثر نامطلوبي بر اعصاب و روان انسان مي‌گذارند كه در كنار ساير عوامل منفي مربوط به اين سبك از موسيقي‌ها مسائل پزشكي و رواني نيز در درجه اول قرار دارند.

  اين افراد به هنر و هنرمندان اهانت مي‌كنند
دكتر ابهري اظهار مي‌دارد: همچنين مقام معظم رهبري كه خود ايشان تسلط كافي و آگاهي فوق‌العاده بر اينگونه مسائل دارند مكرراً درباره موسيقي‌هاي مجاز و غيرمجاز ابراز نظر فرموده‌اند. امروزه با پديده جديدي آن هم به تقليد از گروه‌هاي تكدي‌گري خياباني غربي و با استفاده از ابزارآلات موسيقي روبه‌رو هستيم. اين افراد نه تنها به هنر و هنرمندان اهانت مي‌كنند بلكه باعث آمدن موسيقي غيرمجاز و ويرانگر از زيرزمين‌ها به سطح خيابان‌ها مي‌گردد. مخالفت ما با اينها به دليل سد معبر نيست. چه اينكه شهرداري در اين حوزه مسئوليت دارد و قطعاً مسئولان شهرداري به خوبي مي‌دانند كه چگونه با چنين تخلف و قانون‌شكني مقابله و برخورد كنند.
اين رفتارشناس مي‌گويد: اگر ما روانشناسان و رفتارشناسان با چنين رويه‌ها و رفتارهايي مخالفيم به خاطر اين است كه اينگونه افراد ضمن گدايي با ابزار و آلات موسيقي، قصد گسترش نوعي از موسيقي غيرمجاز و آزاردهنده را دارند كه گوش دادن به آن در مدت طولاني باعث ايجاد حفره‌هاي ذهني و مغزي در شنونده شده و در نتيجه به افسردگي، انزوا و خودكشي منجر مي‌شود. متأسفانه از آنجايي كه فقط كارشناسان خبره فرق بين «هدي» و «غنا» را تشخيص مي‌دهند بهتر است مردم و جوانان عزيزي كه تسلط فني و تخصصي به اينگونه امور ندارند هنگام برخورد در زمينه‌هاي تصميم‌گيري و انتخاب از صاحبنظران مشاوره گرفته و با اين اقدام اجازه ندهند كه همداستان با مهاجمان فرهنگي، خبرگان و كارشناسان دلسوز را مخالف شادي و نشاط قلمداد شوند.
وي در ادامه با طرح سؤالي مبني بر اينكه چرا در فرهنگسراها آموزش موسيقي ممنوع شده است و اينكه چنين اقداماتي باعث صدمه بيشتر به عرصه موسيقي تعبير و تأويل نخواهد شد، خاطر نشان مي‌كند: لازم است عرض كنم كه پس از تحقيق و بررسي موضوع متوجه شدم كه فقط آموزش موسيقي‌هاي غيرمجاز در فرهنگسراها تعطيل شده و قرار است با ساماندهي جديد كلاس‌هاي موسيقي مجاز راه‌اندازي گردد. بنابراين «هر لحظه بت عيار به رنگي درآيد» و امروز غرب با ابزار موسيقي قصد هجوم به زمينه‌هاي هويتي ما را دارد. گدايي كردن در خيابان‌هاي اروپا و امريكا بسيار زياد شده است، گاهي مشاهده مي‌گردد كه يك جوان با استفاده از ابزار موسيقي در گوشه‌اي از خيابان اقدام به تكدي‌گري مي‌كند.
اين استاد دانشگاه در پايان صحبت‌هايش اظهار مي‌دارد: لازم است توجه جوانان عزيز و علاقه‌مندان به موسيقي را به اين نكته جلب كنم كه نه تنها چنين حركاتي هيچ‌گونه كمكي به گسترش موسيقي نمي‌كند، بلكه اهانتي مستقيم به ساحت هنرمندان اصيل و باشرف جامعه ما مي‌باشد. بنابراين از جوانان عزيز درخواست دارم در هنگام مشاهده و برخورد با اينگونه موارد و به جاي حمايت از آنها، از دريچه عقل و منطق به اين موضوع نگاه كنند و آن را مورد ارزيابي قرار بدهند.
گذشته از اينكه مسئولان شهرداري بايد به اين مقوله با همان شدتي كه با دست‌فروشان كنار خيابان و به علت سد معبر برخورد مي‌كنند (همانگونه كه چند روز پيش شرح كيفيت برخوردشان با يك دست‌فروش در صدر اخبار شهري بود)؛ لازم است مسئولان انتظامي و دولتي نيز به فراخور مسئوليتي كه دارند با آنها برخورد كنند. چه اينكه اين افراد اقدام به اجراي موسيقي‌ها و ترانه‌هايي مي‌كنند (بازخواني و اجراي مجدد آهنگ‌هاي لس‌آنجلسي يا غيرمجاز) كه غيرمجاز بوده و طبق قانون جرم محسوب مي‌گردد.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن