تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خداى عزوجل را اطاعت كند خدا را ياد كرده است، هر چند نماز خواندن و روزه گرفتن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797643906




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حکمرانی محلی؛ چارچوب نهادی تطبیقی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی کرد؛
حکمرانی محلی؛ چارچوب نهادی تطبیقی
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مقوله حکمرانی محلی را به عنوان چارچوب نهادی تطبیقی بررسی کرد.


به گزارش خبرنگار پارلمانی  باشگاه خبرنگاران، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: حکومت محلی و حکمرانی محلی به نهادهایی اطلاق می‌شود که به منظور ارائه خدمات به مردم یک منطقه جغرافیایی کوچک، تشکیل می‌شوند و چارچوب تعاملات شهروندان با هم و با دولت و تصمیم‌گیری جمعی و عرضه خدمات عمومی محلی را تعریف می‌کنند.

حکمرانی محلی صرفا به عرضه مجموعه‌ای از خدمات محلی محدود نشده ، بلکه به خدماتی از جمله حفاظت از حق حیات و آزادی ساکنان محل، ایجاد فضای گفتگوی مدنی و مشارکت دمکراتیک، توسعه محلی بازار و از نظر زیست محیطی پایدار، می‌پردازد.

امروزه و به ویژه با گسترش جهانی شدن ، گفتمان حکمرانی محلی به سرعت مورد توجه قرار گرفته است، سه ویژگی اصلی حکمرانی محلی، اعتمادپذیری ، مسئول بودن و پاسخگویی است .

 مبنای منطقی تمرکز زدایی و حکومت محلی آن است که هر چه حکومت به مردم نزدیک‌تر باشد، بهتر کار می‌کند و مرام باید حق داشته باشند درباره نوع و ابعاد خدمات عمومی که مورد نیازشان است نظر دهند.

همچنین حکومت‌های محلی دلمشغولی‌های سکنه محل را درک می‌کنند و نسبت به آنها پاسخ می‌دهند، حکمرانی شهروند محور، نوع پاسخگوی حکمرانی محلی است که به توانمندسازی شهروندان و ارائه خدمات مطابق ترجیحات آنها می‌پردازد.

 این گزارش در ادامه، الگوهای حکمرانی محلی را در نقاط مختلف جهان معرفی کرده و به بحث پیرامون آنها می‌پردازد.

تاکنون چشم انداز مختصری از ادبیات مفهومی و نهادی حکمرانی محلی ارائه کردیم، سنتز این ادبیات مفهومی نشان می‌دهد که نقش معاصر حکومت محلی، مدیریت شکست‌های بازار و نیز شکست‌های حکومت است. ایفای این نقش مستلزم آن است که حکومت محلی به عنوان خریدار خدمات محلی، تسهیل‌گر فعالیت شبکه‌های عرضه کننده دولتی و غیردولتی و نیز حافظ و ناظر حکومت‌های ایالتی و مرکزی در عرصه‌های حاکمیت مشترک عمل کند.

همچنین حکومت محلی باید بین نهادها و شبکه‌های مختلف نقش واسطه را بازی کند تا معاضدت بیشتر آنها تقویت شود و برای بهبود کیفیت زندگی اهالی محل، از انرژی‌های آزاد نشده جامعه بزرگتر بهره برداری کند. جهانی شدن و انقلاب اطلاعات دیدگاه‌های مفهومی مربوط به نقش تسهیل گر حکومت‌های محلی را تقویت می‌کنند.

این دیدگاه در تاریخ ملل صنعتی نیز ریشه دارد، حکومت محلی اولین شکل حکومت بود تا زمانی که جنگ‌ها و پیروزی‌ها به انتقال مسئولیت‌های حکومت محلی به حکومت‌های منطقه‌ای و مرکزی منجر شد.

 این روند بی وقفه ادامه یافت تا عصر جهانی شدن و انقلاب اطلاعات که نقطه ضعف‌های حاکمیت مرکزی برای بهبود کیفیت زندگی و بروندادهای اجتماعی را نشان داد.

دیدگاه جدید درباره حکمرانی محلی که در اینجا ارائه شد از نقش رهبری حکومت‌های محلی در یک سیستم چند مرکزی ، چند بخشی یا چند سطحی دفاع می کند.

 این دیدگاه برای خلق و تداوم حکمرانی شهروند محور حیاتی است ، نوعی از حکمرانی که در آن شهروندان حاکمان اصلی بوده و سطوح مختلف حکومت آماده‌اند تا به عنوان کارگزار اجرای حکمرانی عمومی خدمت کنند.

در کشورهای در حال توسعه، این گونه توانمندسازی شهروندان شاید تنها راه برای اصلاح حکمرانی در بخش دولتی باشد البته وقتی حکومت‌ها بی‌میل یا ناتوان از اصلاح خود شده باشند.

انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن