تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797704524




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايست مسئولان در ايستگاه نگراني از اعتياد دانشجويان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ايست مسئولان در ايستگاه نگراني از اعتياد دانشجويان
معاون دانشجويي وزارت بهداشت: درصد دانشجويان معتاد را مي‌دانم اما اعلام نمي‌كنم
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌انتظام 


اعتياد دانشجويان مثل هر مسئله ديگري كه به دانشگاه و قشر نخبه مربوط مي‌شود، ميان جامعه و افكار عمومي اهميت ويژه‌اي پيدا مي‌كند. مخصوصاً وقتي يك مسئول دانشگاهي در حد معاون وزير نسبت به آمار اعتياد در ميان دانشجويان در رسانه‌ها ابراز نگراني مي‌كند و با وجودي كه آمار شيوع اعتياد ميان دانشجويان را در دست دارد از اعلام آن خودداري مي‌كند؛ اتفاقي كه روز گذشته افتاد و براي بار چندم افكار عمومي را (فقط افكار عمومي را) حساس كرد.

آفت زدن به محصول نزديك به بهره‌وري، دردناك‌ترين تجربه باغبان است. حالا اگر بازتوليد اين محصول زمان زيادي نيز بخواهد كه مصيبت دو چندان مي‌شود. در مورد از دست دادن نيروي انساني كه سال‌ها روي آنها سرمايه‌گذاري و براي آباداني كشورمان به آنها اميد بسته شده مسئله پيچيده‌تر هم مي‌شود. به ويژه كه معادلات جمعيتي در سال‌هاي اخير فرصت جبران و جايگزيني نيروي جوان و مولد را حداقل براي يكي دو دهه از ما گرفته است. اين هدر رفت سرمايه با آتش اعتياد از ساير گزينه‌ها دردناك‌تر هم مي‌شود.  مسئله اعتياد در دانشگاه‌ها دو صورت دارد، با اين حال تا كنون هيچ راه‌حلي نداشته است يا آماري از دانشجويان معتاد در دست نيست و چون مسئولان نمي‌دانند با چه حجمي از مشكل مواجهند نتوانسته‌اند آن را حل كنند يا داده‌هاي اطلاعاتي و آماري در اين زمينه وجود دارند اما تحليل و پردازش آنها با چالش مواجه است و مسئولان راه‌هاي برخورد با آن را نمي‌شناسند؛ البته در صورت صحت هر دو مورد، مسئوليت از دوش متوليان آموزش عالي كشور برداشته نمي‌شود.
 
 تمام نگراني مسئولان در برابر تمام تبعات اعتياد دانشجويان
ضمن اينكه تبعات اجتماعي اعتياد دانشجويان بيشتر از شيوع اعتياد در ميان ساير اقشار جامعه است؛ صاحبنظران معتقدند اولين نتيجه آن از بين رفتن مرتبه علم و عالم در جامعه است. همچنين جريان‌سازي و خط‌شكني اجتماعي دانشگاه از بين مي‌رود، علاوه بر اينكه با  انتشار آمار شيوع اعتياد در مراكز علمي و آموزشي، اعتماد عمومي از دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي سلب مي‌شود.  از سوي ديگر، وزارت علوم هرگز وجود دانشجوي معتاد را رد نكرده اما هيچگاه هم آماري از آنها منتشر نكرد و حتي در برخي موارد به بهانه رعايت مصالح كشور از آن گذشتند و به تهيه و توزيع بروشورهاي تبليغاتي عليه اعتياد در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها اكتفا كردند.

اين در حالي است كه محمدرضا داوودآبادي فراهاني، معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در گفت و گويي كه ديروز در رسانه‌ها منتشر شد، آمار اعتياد دانشجويان را نگران‌كننده خواند. به نظر معاون وزير بهداشت، بضاعت اين وزارتخانه براي تحول در حوزه فرهنگي دانشجويي بسيار اندك است.

وي در اين گفت و گو افزود: رويكردمان در تمام حوزه‌هاي فرهنگي، اجتماعي و رفاهي و معيشتي دانشجويان، رويكرد تحولي است. در واقع وضعيت موجود مطلوب ما نيست و برنامه‌هايي داريم كه از وضعيت موجود به سمت وضعيت مطلوب حركت كنيم. معمولاً كارهاي فرهنگي در حوزه دانشجويي يكسان است اما مهم داده‌ها و ستانده‌ها است كه وضعيت متفاوتي را ايجاد مي‌كنند.  اعتراف مي‌كنم كه بضاعت ما در وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها براي تحول در حوزه فرهنگ و از اين وضعيت خارج شدن، بسيار اندك است و حتماً بايد با نخبگان فرهنگي كشور ارتباط برقرار كنيم. ما آنقدر كه بايد در اين حوزه انديشه مي‌كرديم، نينديشيديم. ضعف بنيه فكري و منابع انساني در اين حوزه داريم و نيروهاي كاملاً متخصص در اين زمينه نياز داريم. در دانشگاه‌ها و ستاد نيروي كافي نداريم و قطعاً براي ايجاد تحول به نيروي انساني و به كار جهادي احتياج داريم.   حوزه مشاوره با توجه به آمار نگران‌كننده‌اي كه از ميزان اعتياد دانشجويان وجود دارد، در حوزه منابع انساني و منابع مالي متحول مي‌شود.

دانشجويان علوم پزشكي پاك‌ترند
درباره آمار اعتياد دانشجويان به مواد مخدر صنعتي و قليان پژوهش‌هايي در ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه شده است. آمارها وضعيت نگران‌كننده‌اي را نشان مي‌دهند اما قطعاً آمار دانشجويان علوم پزشكي فاصله معناداري با آمار دانشجويان وزارت علوم و دانشگاه آزاد دارد و وضعيت بهتري دارند اما با توجه به اينكه نيروهايي كه ما تربيت مي‌كنيم، كادرهاي آينده نظام سلامت هستند، همين مقدار هم قابل قبول نيست.
داوود آبادي در عين حال آماري از دانشجويان معتاد ارائه نكرد و گفت: درصد را مي‌دانم اما اعلام نمي‌كنم.  لوث شدن ارزش تحصيلات آكادميك بدون وجود شغل مرتبط در جامعه به اضافه كنار گذاشتن نقش پيشروي دانشگاه‌ها در فعاليت‌هاي اجتماعي، متهمان رديف‌هاي اول و دوم بروز اين مسئله در كشور هستند. علاوه براين، بي‌كيفيتي فرآيند آموزش و بي‌توجهي به پژوهش كاربردي بر اين روند مي‌افزايد. همچنانكه استقلال زودهنگام دانشجويان از خانواده به بهانه مهاجرت تحصيلي نيز در اين مسير نقش غير‌قابل اغماضي دارند.

جمع‌كردن دامن آموزش عالي، پيگيري جدي اجراي قانون بومي‌گزيني به رغم وجود مخالفت‌ها و مقاومت‌ها و مأموريت محور كردن دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي مي‌تواند به عنوان بيمه دانشگاهيان در برابر اعتياد به كار گرفته شود و با اين راهكارها درصد بيشتري از محصول سرمايه‌گذاري ملي در پرورش متخصصين و تربيت نيروي انساني مولد از دام اعتياد در امان مي‌مانند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن