تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796693427




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمال هایی که قرآن را تفسیر می کردند!!


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: حمال هایی که قرآن را تفسیر می کردند!!

حمال هایی که قرآن را تفسیر می کردند!!

هنگامی که ترجمه انگلیسی این کتاب در نیویورک به چاپ رسید، همه انگشت به دهان مانده بودند و می‌پرسیدند: سبزوار کجاست که در قرن نوزدهم فیلسوفی مانند هایدگر و سارتر داشته و ما نمی‌دانستیم.

دکتر محقق با بیان این‌که همه جغرافیای ایران مهد ادیبان و نخبگان بوده است عنوان کرد: یک بار برای حزین لاهیجی در لاهیجان بزرگداشتی گرفتیم، مقام معظم رهبری فرمودند که اگر هر سال برای هر دانشمند لاهیجی بزرگداشتی بگیریم باز هم کم است. در واقع با این سخن می‌توان این برداشت را داشت که هر خطه‌ای از سرزمین عزیزمان ادیب پرور بوده است و این ما هستیم که ادبای خود را به درستی نشناخته‌ایم.وی افزود: در قرن 15 میلادی دانشمندی درتبریز کتابی نوشت که ما آن ترجمه کردیم و برای نخستین بار در اروپا چاپ شد. در واقع خاستگاه فلسفه و کلام در ایران و شهرهای ایران است. حتی قدیمی‌ترین کتاب پزشکی سال‌ها پیش از ابن سینا در اهواز نوشته شد. 

این پژوهشگر ادامه داد: یکی از جغرافی‌دانان قدیم در جایی می‌نویسد: «عوام خوزستان مانند خواص طالب علم بودند. دو حمال را دیدم که کمرشان زیر بار خم شده بود و در همان حالت درباره تفسیر قرآن با یکدیگر صحبت می‌کردند.» 

محقق اضافه کرد: قاضی عبدالجبار همدانی فقط 20 جلد کتاب در مسجد رامهرمز املا کرد، به گمانم هر خطه‌ای از ایران مانند خطه خراسان ادیب پرور و دانشمند پرور بوده و هست. اما آنچه مسلم است ما هنوز تلاش نکرده‌ایم دانشمندان خودمان را معرفی کنیم و بشناسیم. منظورم کسانی مانند رجبعلی تبریزی، قیاس‌الدین منصور دشتکی و هر دانشمند و ادیب دیگری که نامشان شناخته شده نیست و مانند دیگر نخبگانمان در گمنامی و کم نامی به سر می‌برند.
وی توضیح داد: در بلخ خراسان شهید بلخی، شاعر و فیلسوف بزرگی بود یا رودکی سمرقندی یا هر شاعر و نویسنده‌ای که در این نواحی شعر می‌سرودند و به نثرنویسی می‌پرداختند، هر کدام منظومه‌ای منحصر به فردند.
وی در پاسخ به این پرسش که: «میان متأخرین خراسان آثار کدامیک را بیشتر می‌پسندد؟» افزود: حاج ملاهادی سبزواری را با «شرح منظومه»شان دوست دارم. هنگامی که ترجمه انگلیسی این کتاب در نیویورک به چاپ رسید، همه انگشت به دهان مانده بودند و می‌پرسیدند سبزوار کجاست که در قرن نوزدهم فیلسوفی مانند هایدگر و سارتر داشته و ما نمی‌دانستیم. 

وی گفت: شعری است که می‌گوید: «هر وزیر و شاعر و مفتی که او طوسی بود/چون نظام‌الملک و غزالی و فردوسی بود». متأسفانه برای معرفی مشاهیرمان که بسیاری‌شان در همین خطه خراسان زیسته‌اند و بزرگ شده‌اند، کوتاهی می‌کنیم. 

از مهدي محقق كتاب‌هاي بسياري در حوزه‌هاي مختلف به چاپ رسيده است. از وي آثاري با عنوان «يادنامه اديب نيشابوري»، «15 قصيده از ناصر خسرو»، «نظام‌نامه سياست» نظام‌الملك و «شرح سي قصيده از ناصر خسرو» در زمينه ادبيات فارسي منتشر شده‌ است.

 








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن