تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ کس کامل نمی شود مگر هر که را خدا دوست دارد دوست داشته باشد و آن که را خدا دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797705521




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سالمندی، هم فرصت و هم تهدید


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سالمندی، هم فرصت و هم تهدید
"جمعیت ایران رو به انقراض است"، "سال 1400 همه جمعیت ایران رو به کهنسالی است"، "فرزند بیشتر! زندگی بهتر!".این ها سخنانی است که این روزها ورد زبان مسئولین جمعیتی کشور است. جمعیت شناسان مدت های مدیدی است که در مورد پیر شدن جامعه ی ایران در چند دهه ی آینده هشدار داده اند.بررسی جوامع توسعه یافته و در حال توسعه...
شفاف: "جمعیت ایران رو به انقراض است"، "سال 1400 همه جمعیت ایران رو به کهنسالی است"، "فرزند بیشتر! زندگی بهتر!".این ها سخنانی است که این روزها ورد زبان مسئولین جمعیتی کشور است.

جمعیت شناسان مدت های مدیدی است که در مورد پیر شدن جامعه ی ایران در چند دهه ی آینده هشدار داده اند.بررسی جوامع توسعه یافته و در حال توسعه که وضعیتی مشابه ما داشته اند ،تجربیات علمی کافی و لازم را در اختیار مسوولین قرار داده است و به احتمال زیاد همین دستاورد های علمی و تجربیات دیگر کشورهاست که این فکر را تقویت کرده است  که علاج واقعه قبل از وقوع بنمایند و در پی رفع مشکل باشند.

از سوی دیگر هشدارهای مقام معظم رهبری در این خصوص باعث شده که ماجرای پیری جمعیت ایران بیش از قبل مورد توجه قرار گیرد.

به عنوان مثال، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به همایش ملی «تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» در آبان ماه سال گذشته  با اشاره به اهمیت موضوع جمعیّت و ضرورت فرهنگ‌سازی برای اقناع نخبگان در ارتباط با نیاز کشور به افزایش جمعیت، خاطر نشان کردند: مسئله ی نمای جوان برای کشور یک مسئله ی اساسی، مهم و تعیین کننده است و کشورهایی که در دنیا دچار پیری جمعیت شده‌اند به دشواری راه علاجی برای مشکلات ناشی از آن یافته‌اند که لازم است برای حل این مشکل کار علمی، عمیق و اساسی صورت پذیرد.

این در حالی است که براساس آمار اعلامی افزون بر 2/8 درصد جمعیت ایران، سالمند محسوب می‌شوند که این رقم نشان می‌دهد، ایران با سرعت و شتاب بسیار زیادی به سمت پیری حرکت کرده و در جرگه کشورهای سالمند قرار می‌گیرد که نباید از کنار این آمار به راحتی گذشت و به همین دلیل است که تشویق ها برای باردار شدن زوج های جوان آغاز شده است.

درواقع همه این توصیه ها به بچه دار شدن هم برای این است که اکنون رشد جمعیت ایران، 1.6 درصد در سال است و این درحالی است که در سال 65 پیش بینی شده بود ایران در سال 91، رشد 2.3 درصدی دارد.

به تازگی نیز،  رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در این خصوص گفته: 11 هزار و 722 سالمند بالای 100 سال در ایران زندگی می‌کنند. صادق رستمی افزود: براساس آمار سال 90، افزون بر شش میلیون و 159 هزار نفر سالمند بالای 60 سال در کشور وجود دارد که استان‌های تهران، البرز و سمنان به ترتیب بیشترین تعداد سالمندان را به خود اختصاص داده‌اند.

او  اضافه کرده: درخصوص سهم سالمندان از جمعیت نیز، استان‌های گیلان، مرکزی، مازندران و آذربایجان شرقی بیشترین سهم را به ترتیب با 55/11 درصد، 97/9 درصد، 81/9 درصد و 78/9 درصد دارند. کمترین میزان جمعیت سالمندی نیز با 72/4 درصد در استان سیستان و بلوچستان بوده و پس از آن استان‌های جنوبی هرمزگان و بوشهر قرار دارند.

اوهمچین گفته: هم اکنون 17 درصد سالمندان کشور تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند که این امر نیازمند توجه بیشتر است.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با اشاره به اینکه افراد بین 60 تا 75 سال سالمند، 75 تا 90 سال پیر و بالای 90 سال خیلی پیر نامیده می‌شوند، ادامه داده: طبق آمار، در صورتی که هشت درصد جمعیت یک کشور، بالای 60 سال داشته باشند، آن کشور پیر محسوب می‌شود.

با این تفاسیر به نظر می رود هشدارهای جمعیتی در ایران راباید بیش از پیش جدی گرفت و شرایطی را برای خانوارها ایجاد کرد که به فرزند آوری تشویق شوند.

از سوی دیگر باید به این نکته هم توجه کرد که افزایش جمعیت سالمندان مشکل نیست بلکه یک چالش است که با برنامه‌ریزی مدون می‌توان از ظرفیت‌های این جمعیت بهره برد و در واقع از این جمعیت سالمند به نفع توسعه کشور استفاده کرد.

با حرکت به سمت جمعیت سالمند توانا، پویا و سالم می توان به این مهم دست یافت.






تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۲:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن