تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى بهره از ادب بيشتر طمع مى كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797099367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه های کاربردی برای برخورد صحیح با کودکانی که دروغ می گویند


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: توصیه های کاربردی برای برخورد صحیح با کودکانی که دروغ می گویند

توصیه های کاربردی برای برخورد صحیح با کودکانی که دروغ می گویند

روانشناسان دروغ های کودکان را به 7 دسته تقسیم می کنند .

انواع دروغ های کودکان
برخی از پدر و مادرها، دروغ گویی های فرزندشان را طبیعی می دانند. اگر چه این رفتار در یک مقطع سنی طبیعی به نظر می رسد اما برای همیشه رفتار درستی نخواهد بود؛ برای مثال کودک 2 ساله درک صحیحی از اهمیت راستی و درستی ندارد اما همین کودک در 10 سالگی باید تفاوت بین راست و دروغ را درک کند. همچنین برای کودک 5 ساله طبیعی است در رویاها و تخیلات خود غوطه ور شود و داستان های بلند و طولانی غیر واقعی تعریف کند. والدین باید بدانند که این کودک با گفتن داستان های تخیلی و دروغین، قصد فریب دادن فردی را ندارد. روانشناسان دروغ های کودکان را به 7 دسته تقسیم می کنند:

1 - دروغ بازیدروغی که با آن کودک حوادث تخیلی را به دیگران می باوراند. مثلا کودک 4 ساله ای تحت تاثیر تماشای یک فیلم، شروع به تعریف یک داستان دروغی می کند و تنها هدف او سرگرم شدن است.

2 - دروغ مبهماین نوع دروغ از ناتوانی کودک در گزارش دقیق جزئیات یا مطالعه کردن یک مسئله بنا به پیشنهاد و تشویق فرد دیگر ناشی می شود. مثلا یک کودک 4 ساله از اتفاقی که دیشب در اتاقش افتاده است و باعث ترس او شده، صحبت می کند اما برخی از گزارش هایش با دروغ همراه است.

3 - دروغ پوچدر این حالت کودک دروغ را برای جلب توجه دیگران به کار می برد. مثلا وقتی کودک 8 ساله متوجه بازی مادر و برادرش می شود، شروع به تعریف کردن یک حادثه دروغی در مدرسه اش می کند تا توجه مادرش را به خود جلب کند.

4 - دروغ انتقام جویانهاین نوع دروغ از ناراحتی کودک ناشی می شود. مثلا کودکی برای انتقام از برادرش که او را دعوا کرده است، وقتی پدر به منزل برمی گردد، ماجرایی را همراه با دروغ علیه برادر به پدر می گوید.

5 - دروغ محدودکودک به خاطر ترس از محدود شدن شدید، قوانین سختگیرانه والدین یا تنبیه بدنی، دروغ می گوید. مثلا کودک 5 ساله از ترس تنبیه بدنی مادر، شکستن ظرف را به گردن فرد دیگری می اندازد.

6 - دروغ خودخواهانهدروغی حساب شده است که برای فریب دادن دیگران استفاده می شود تا کودک آن چه را می خواهد به دست آورد. مثلا کودک 9 ساله ای در بازار به مادرش می گوید که دوستش برای کادوی تولد، یک ماشین بزرگ گرفته و او ناراحت شده است. کودک از این طریق سعی می کند مادر را برای خرید آن ماشین ترغیب کند.

7 - دروغ وفادارانهکودک از این دروغ به منظور حفظ و مراقبت از فردی که دوستش دارد، استفاده می کند. به طور مثال، شکسته شدن ظرف به وسیله خواهرش را به گردن می گیرد تا برای خواهرش مشکلی پیش نیاید.

علایم دروغگویی
وقتی کودکان دروغ می گویند در بسیاری از موارد می توان متوجه دروغگویی آنان شد. کودکان برای این که بتوانند نشانه های دروغگویی خود را بپوشانند بسیار ناتوان تر از بزرگسالان هستند. برخی از نشانه های دروغگویی که البته به صورت مجموعه ای مشاهده می شود، عبارت است از: افزایش ضربان قلب، نفس نفس زدن، رنگ پریدگی، بیقراری و اضطراب، خشکی دهان، شتابزدگی و عجله، فراموشکاری، پنهان کردن دست ها، گاز گرفتن لب، پوشاندن بخشی یا نیمی از دهان به وسیله دستان و انگشتان و برقرار نکردن تماس چشمی.
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که این علایم نشانه حتمی برای دروغ گفتن نیست و ممکن است کودک به دلایل دیگری از جمله اضطراب یا ضعف در برقراری ارتباط مناسب با دیگران این علایم را از خود نشان بدهد.

دلایل و راهکارهای جلوگیری از دروغگویی کودکان
دکتر هادی صدری- روان شناس و مشاور خانواده/ علت دروغ گویی مکرر فرزندان معمولا نداشتن اعتماد به نفس، ترس بیش از حد، جلب توجه به دلیل احساس کمبود عاطفه، آزمودن والدین خود، الگو گیری و تاثیرپذیری از رفتارهای والدین، تلافی جویی و انتقام یا پایین بودن آستانه تاب آوری در برابر مشکلات و فرار از آن ها، سرکوب کردن احساس حقارت و محرومیت و در نهایت فرار از یک موقعیت اضطراب آمیز است.

برای جلوگیری از دروغ گویی فرزندان راه های زیادی وجود دارد که در ادامه به چند مورد، اشاره می شود.

1 - والدین باید الگوی صداقت و راستگویی برای فرزندان شان باشند وقتی یکی از والدین در موقعیت های خاص و در برابر فرزندش دروغ می گوید، ناخودآگاه در حال آموزش دروغ گفتن به فرزندش است. مثلا مادری که در حال تماشای تلویزیون است و به دروغ در تماس تلفنی به دوستش می گوید که مشغول آشپزی است، به طور طبیعی فرزندش هم دروغگو خواهد شد.

2 - پدر و مادرها نباید فرزندشان را در موقعیت دروغ گویی قرار دهند والدین گاهی حقیقت رفتار را می دانند اما برای این که کودک را شرمنده یا تحقیر کنند ناخواسته از او سوال هایی می پرسند که کودک مجبور می شود برای دفاع از خود، دروغ بگوید و آن ها هم عصبانی تر می شوند. در نتیجه این دور باطل تکرار می شود. بنابراین کودک تان را در چنین موقعیت هایی قرار ندهید.

3 - پدر و مادرها باید راستگویی فرزندشان را تحسین کنندالبته اگر فرزندشان مرتکب اشتباهی شده بود، ضمن تذکر به فرزندشان، باید راستگویی او را هم تحسین کنند تا تلاش برای راستگویی در او تقویت شود.

4 - نوجوان را با پیامدهای منطقی دروغ گویی اش آشنا کنیدابن کار باعث می شود تا یاد بگیرد که باید مسئولیت کارهایش را بر عهده بگیرد زیرا یکی از مهم ترین دلایل نوجوان برای دروغ گویی، این است که واقعیت را به نحو دیگری جلوه دهد تا پاسخ گوی عواقب کارهای خود نباشد.


5 - محبت و پذیرش بی قید و شرط شخصیت کودک به همراه بردباری و صبر در برابر خطاهای وی می تواند کمک زیادی به راستگویی فرزند کند
البته والدین هیچ گاه نباید در برابر اشتباهات فرزندشان بدون تلاش برای اصلاح کردن او، صبر کنند بلکه می توانند در زمان های مناسب با او به گفت و گو بنشینند تا خطاهایش را تکرار نکند.

6 - والدین باید سعی کنند به جای زیر سوال بردن شخصیت فرزندشان، رفتارهای او را زیر سوال ببرندبه طور مثال به جای این که به او بگویند «تو کند ذهن هستی»، می توانند به او بگویند «تو زمان کافی برای درس خواندن اختصاص نمی دهی در نتیجه نمراتت پایین می شود». توصیه می شود که پدر و مادرها گاهی رفتارهای درست و راه های درستی که فرزندشان جهت حل مشکلات خود در گذشته به کار گرفته است، به او یادآوری کنند تا اعتماد به نفس کافی را برای مقابله با مشکلات به دست بیاورد. در پایان فراموش نکنند که هر کودکی ممکن است اشتباه کند و والدین قبل از هر اقدامی برای تنبیه وی باید بررسی کنند که رفتار آن ها، فرزندشان را به آن ها نزدیک تر می کند یا دورتر.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن