تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هان! ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. از آن حضرت درباره معناى اين فرمايش س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797906333




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغذیه نوزادان با شیر مادر در کاهش ابتلا به چاقی و چربی خون بالا در بزرگسالی موثر است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تغذیه نوزادان با شیر مادر در کاهش ابتلا به چاقی و چربی خون بالا در بزرگسالی موثر است قزوین-ایرنا- فوق تخصص نوزادان با اشاره به مزایای تغذیه نوزاد با شیر مادر گفت: احتمال ابتلا به چاقی و چربی خون بالا (به ویژه کلسترول بالا) در سنین بزرگسالی برای این نوزادان کمتر است.


دکترˈمرتضی حبیبیˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در شیر مادر عوامل ایمنی زا مانند ایمونوگلوبین، ماکروفاژهای بافتی باعث از بین رفتن بسیاری از باکتری ها، ویروس ها و حتی انگل ها شده و در نتیجه میزان مرگ و میر نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
وی همچنین احتمال ابتلا به اسهال و سایر بیماری های گوارشی، مشکلات و پوسیدگی های دندانی، ابتلا به اگزما، آلرژی و آسم و بروز دردهای قولنجی و سوء جذب برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند را بسیار کمتر از سایر نوزادان ذکر کرد.
حبیبی ادامه داد: در بیشتر مواقع شیر مادر تا شش ماه، تمامی نیازهای تغذیه ای شیر خوار را تامین می کند و این نوزادان به هیچ ماده غذایی دیگری به جز ویتامین های D و A نیاز ندارند، یعنی اگر شیردهی به طور صحیح انجام شود، نوزادان وزن گیری مطلوبی را تجربه می کنند.
این پزشک فوق تخصص با اشاره به تاثیر شیر مادر در رشد عاطفی نوزاد افزود: ارتباط پوستی سریع مادر و نوزاد طی نیم تا یک ساعت بعد از تولد باعث رشد عاطفی نوزاد و ایجاد احساس آرامش ذهنی در مادر و نوزادش شده و همین موضوع باعث تکامل رفتارهای عاطفی می شود و شیرخواران هم مشکلات رفتاری کمتری در سنین بالاتر خواهند داشت.
حبیبی، شیر دهی را برای سلامت مادران نیز موثر دانست و گفت: تغذیه نوزاد با شیر مادر علاوه بر برگشت و جمع شدن سریع تر رحم، احتمال حاملگی زودرس ( به علت به تعویق افتادن تخمک گذاری)، ابتلا به سرطان های تخمدان و سینه، دیابت، بیماری ام اس و پوکی استخوان را کاهش و از لحاظ اقتصادی نیز برای خانواده ها مقرون به صرفه تر است.
حبیبی خاطرنشان کرد: همچنین مادرانی که نوزادشان را با شیر خود تغذیه می دهند زودتر وزن اضافی خود را از دست داده و برگشت اندام به وضعیت قبلی، سریع تر رخ می دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بررسی های متعدد نشان می دهد بهره هوشی و تکامل بینایی کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند به طور قابل ملاحظه ای بالاتر است.
این فوق تخصص نوزادان در پاسخ به فواید تغذیه نوزاد با شیر اولیه مادر (آغوز ) گفت: آغوز یا کلستروم که طی 24تا 48 ساعت اول از سینه مادر ترشح می شود، با وجود میزان کمی که دارد به علت دارا بودن پروتیین و چربی بالاتر، تمام نیازهای نوزاد را تأمین می کند و حتی در نوزادان نارس هم باید این شیر دوشیده شده و با قاشق به نوزاد داده شود.
حبیبی ادامه داد: یکی از باورهای قدیمی درباره شیر آغوز این است که این شیر زرد رنگ باعث زردی نوزاد می شود که تصور صحیحی نیست.
وی درباره وضعیت تغذیه نوزادان نارسی که در دستگاه هستند، گفت: نوزاد نارس بالای 34 هفته اگر مشکل تنفسی نداشته باشد می تواند در طی 24 ساعت اول از سینه مادر تغذیه کند و در نوزاد نارس کوچک تر هم در صورت شرایط تنفسی مناسب، باید شیر دوشیده شده را با قاشق، فنجان و یا لوله های دهانی به نوزاد خورانده شود.
حبیبی خاطرنشان کرد: در نوزادان نارس تماس پوستی نوزاد با مادر و شیردهی زودرس با شیر مادر (مراقبت کانگورویی) باعث تسریع رشد جسمی و ذهنی آنان شده و احتمال بیماری های گوارشی مانند نکروز روده را به شدت کم کرده و در کل احتمال مرگ و میر و مدت زمان بستری در بیمارستان، در نوزادان نارس شیر مادر خوار بسیار کمتر است.
وی آموزش نحوه شیر دهی و مراقبت از نوزادان حتی در ماه های آخر بارداری مادر را در موفقیت شیر دهی او موثر دانست و افزود: این آموزش ها باید مستمر باشد و حتی معاینه مادران برای بررسی وجود نیپل های فرورفته(قبل از حاملگی) می تواند با درمان مناسب باعث موفقیت شیر دهی شود که برای این کار تشکیل تیم های آموزشی در بیمارستان ها ضروری است.
این پزشک با اشاره به نوع تغذیه مادر در دوران شیردهی گفت: تغذیه مادر با مواد مغذی و پروتیینی از جمله لبنیات و گوشت ها و همچنین میوه و سبزیجات در طول شیردهی، باعث موفقیت شیر دادن به نوزاد می شود.
حبییی خاطرنشان کرد: باورهای اشتباه مانند خوردن غذای پر پروتیین که باعث چاقی مادر می شود باید از ذهن مادران پاک شده و در بیمارستان ها نیز باید این نکته در آموزش های شیردهی موفق در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه توصیه های عقیدتی، دینی و علمی همگی بر نقش مهم شیر مادر در تکامل کودک تاکید دارند، بنابر این به جز در موارد خاص مانند مصرف بعضی داروها توسط مادر و بعضی بیماری های نادر در او، همیشه بهترین شیر برای نوزاد حتی نوزادان نارس، شیر مادر خودش است.
به گفته حبیبی باید این باور در تمام خانواده ها وجود داشته باشد که در شش ماه اول هیچ جایگزین بهتری برای شیر مادر وجود ندارد و مادران بدانند تغذیه مناسب و فقدان استرس های محیطی و خانوادگی می تواند در موفقیت شیر دهی آنان نقش اساسی داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: البته برای بررسی کفایت شیر مادر و وزن گیری مطلوب شیر خوار باید، پایش شیر خوار توسط مراکز بهداشت مادر و کودک در تمام نقاط شهری و روستایی انجام می شود و لذا در صورت بروز هرگونه انحراف در منحنی رشد، باید به پزشک اطفال ارجاع شود.
11 تا 17 مرداد ماه بعنوان هفته تغذیه با شیر مادر نام گذاری شده است.
7388 / 614



11/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن