تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که امام علی(ع) را در دور...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796889368




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه سنگ نبشته هزار ساله میان زباله‌ها گم شد؟!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چگونه سنگ نبشته هزار ساله میان زباله‌ها گم شد؟!
آنچه موجبات برجای ماندن این کتیبه‌های بسیار ارزشمند و رها شدنشان میان زباله های گردشگران و به نوعی گم شدنشان در بی خبری مسئولان را فراهم آورده، بی خبری گردشگران از ماجراست چراکه احتمالا در غیر اینصورت، خبر وجودشان دهان به دهان می‌چرخید و فرجام امر، اگر سر از موزه های گران قیمت آن سوی دنیا در نمی‌آوردند، دست کم راهی اتاق پذیرایی ...
کد خبر: ۴۲۰۵۳۲
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۵ - 28 July 2014




گویا وقتی دریافتیم در سرزمینی تاریخی زندگی می‌کنیم که هر جای آن دست بگذاریم، ارزش بسیار زیادی دارد، به جای آنکه نرم و نازک تر قدم برداریم و بر مراقبتمان بیافزاییم، به این باور رسیدیم که نباید نگران از دست رفتن میراث تاریخی باشیم چون از این بابت غنی هستیم!

به گزارش «تابناک»، اگر اروپایی‌ها برای بناهای چند صد ساله بلیت می‌فروشند و تلاش دارند با مرمت و نگهداری صحیح، این راه کسب درآمد را حفظ کرده و با معرفی این میراث های به نسبت جوان، سهم خود از صنعت گردشگری جهان را افزایش دهند، گاه اخباری از میراث کهن سرزمین‌مان به گوش می‌رسد که اگر در فضای کشورمان نباشیم، باور کردن آن ها بسیار دشوار است.

از دست درازی پر شمار برخی سودجویان به میراث نامکشوف کشور با کمک دستگاه های فلز یاب و حفاری های شبانه که بگذریم، آمار سرقت آثار شناخته شده و گاه ثبت ملی شده در کشورمان اینقدر بالاست که نمی‌توان فردی را یافت درباره آنها نشنیده باشد و حکایت های عجیب و غریب در این باره در ذهن نداشته باشد.

از جمله این حکایت‌ها، خبری است که روز گذشته روی خروجی ایلنا قرار گرفت و موجبات شگفتی بسیاری را فراهم آورد. خبری درباره دو سنگ نبشته از دوره ساسانی که میان زباله ها، در بی خبری کامل رها شده‌اند و گردشگرانی که برای تفریح راهی آن منطقه خوش آب و هوا می‌شوند، گاه کنار آن چادر می‌زنند و چه بسا روی آنها می‌نشینند!

















ماجرا زمانی دردناک تر می‌شود که از زبان سیاوش آریا، فعال حوزه میراث فرهنگی که خبر را روایت کرده، می‌شنویم: این کتیبه‌ها دارای ارزش زبان‌شناسی، تاریخی، مردم‌شناسی و تاریخچه ورزشی منحصر به فردی هستند ولی همه این ارزشهای کم نظیر موجب نشده که از زمان کشف آنها تا کنون، در گوشه‌ای بدون هر گونه محافظتی‌‌ رها نشده و در معرض انواع و اقسام آسیب‌های طبیعی و غیر طبیعی نباشند.

بر اساس این گزارش، این کتیبه ها که روی شان قسمت هایی از اوستا و شاهنامه حکاکی شده و تنها مدارک تاریخی از وجود ورزش تیراندازی در ایران از دوره‌های باستانی هستند، حدود سال ۸۷-۸۶ مورد تعرض برخی چپاولگران هم قرار گرفته و به طمع یافتن گنج، با انفجاری جدا شده و روی زمین جا خوش کرده‌اند اما خوش بختانه آسیبی ندیده و سرقت نشده‌اند؛ هرچند معلوم نیست بدون مراقبت، تا چه زمان به دید سودجویان نخواهند آمد و بر جای خواهند ماند.

به گفته این فعال حوزه میراث فرهنگی، آنچه موجبات برجای ماندن این کتیبه‌های بسیار ارزشمند و رها شدنشان میان زباله های گردشگران و به نوعی گم شدنشان در بی خبری مسئولان را فراهم آورده، بی خبری گردشگران از ماجراست چراکه احتمالا در غیر اینصورت، خبر وجودشان دهان به دهان می‌چرخید و فرجام امر، اگر سر از موزه های گران قیمت آن سوی دنیا در نمی‌آوردند، دست کم راهی اتاق پذیرایی فردی به ظاهر دل بسته تاریخ می‌شدند تا تزئینات شخصی منزل ایشان را شکل دهند!

این در حالی است که اگر مسئولان این حوزه در سالیان متمادی به اندازه لختی درباره ارزش این میراث ملی می‌اندیشیدند، کمترین واکنش‌شان می‌توانست انتقال این دو کتیبه به موزه ایران باستان یا موزه‌ای دیگر باشد؛ بماند که توقع حراست کردن از آنها در منطقه واقع شده و راه اندازی جاذبه ای دیدنی، به نظر توقع زیادی نیست.

گزینه فراهم آوردن زیر ساخت‌های مورد نیاز گردشگری برای آن منطقه و بهره جستن از جذابیت های این دو کتیبه برای کشاندن علاقمندان به میراث تاریخی زمانی مورد تاکید قرار می‌گیرد که بدانیم منطقه واقع شدن این کتیبه ها، در دوره ساسانی و حتی پیش از آن شکارگاه بوده و ارزش تاریخی دارد.

اینجاست که تنها می‌توان افسوس خورد و برای سرنوشت این میراث های با ارزش اما گم شده میان زباله ها ابراز نگرانی کرد و به این پرسش اندیشید که براستی چند میراث مشابه در کشورمان میان بی خبری مسئولان گم شده و حتی مجال راه یابی به اخبار را نیافته تا مهم جلوه کند؟!













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن