تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، بزرگ‏ترين ـ فرمود ـ يا با عظمت‏ترين نام خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797804075




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ازدواج های فامیلی عاملی برای افزایش بیماری نقص ایمنی در کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ازدواج های فامیلی عاملی برای افزایش بیماری نقص ایمنی در کشور تهران - ایرنا - مدیر بیمارستان مرکز طبی کودکان با بیان اینکه بیماری نقص ایمنی از جمله بیماری های ژنتیکی به شمار می رود، افزود: برآورد می شود با توجه به بالاتر بودن تعداد ازدواج های فامیلی در ایران، نرخ ابتلا به نقص ایمنی در کشور بیش از دیگر کشورها باشد.


به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر «نیما رضایی» به مناسبت هفته جهانی نقص ایمنی (دوم تا 9 اردیبهشت جاری) افزود: متاسفانه در ایران غربالگری این بیماری انجام نمی شود و نمی توان آمار دقیقی از تعداد بیماران مبتلا به نقص ایمنی ارائه کرد اما با توجه به نتایج به دست آمده در کشور، تعداد بیماران شناخته و ثبت شده یکهزار و 600 نفر است.
وی تصریح کرد، اما این آمار تعداد دقیق مبتلایان به این بیماری نیست زیرا ممکن است بسیاری از این بیماران در اثر ابتلا فوت کرده یا به مراکز درمانی مراجعه نکرده باشند، بنابراین پیش بینی می کنیم با توجه به بالاتر بودن تعداد ازدواج های فامیلی در ایران نسبت به دیگر کشورها، نرخ ابتلا به این بیماری بیشتر باشد.
وی گفت: در کشور پژوهش در زمینه نقص ایمنی در سال 2002 دو مقاله در سال بود اما از سال 2010 به بیش از 50 مقاله رسیده و در حال حاضر جایگاه ایران در زمینه تولید علم بیماری های نقص ایمنی، رتبه پانزدهم در کل دنیا است.
مدیر بیمارستان مرکز طبی کودکان خاطرنشان کرد: اصل مهم در نجات بیماران نقص ایمنی، تشخیص به موقع و درمان مناسب است.
رضایی به تعریف بیماری نقص ایمنی پرداخت و گفت: نقص ایمنی به معنای نقص سیستم دفاعی بدن است که این نقص در سیستم دفاعی می تواند به صورت نقص اولیه وجود داشته باشد یا به شکل ثانویه ایجاد شود.
این متخصص ایمونولوژی افزود: بطور مثال در بیماران مبتلا به ایدز، سوءتغذیه، برخی سرطان ها یا بیماری های خودایمنی و همچنین بیماران تحت درمان بوسیله شیمی درمانی یا رادیوتراپی، نقص ایمنی بدن این افراد به صورت ثانویه ایجاد می شود، اما نقص ایمنی اولیه ای در بیمار از بدو تولد و به صورت ژنتیکی وجود دارد.
وی درمورد علائم این بیماری گفت: نقص ژنتیکی، بیمار را مستعد علائم و عوارض مختلفی از جمله عفونت های مکرر و شدید می کند، کودکانی که به دفعات دچار عفونت می شوند و این عفونت درمان نمی شود و چندین بار در سال در بیمارستان بستری می شوند و آنتی بیوتیک های تزریقی برای آنها تجویز می شود از مواردی هستند که شک ما را برای بررسی علائم ابتلای فرد به بیماری نقص ایمنی دوچندان می کند.
مدیر مرکز طبی کودکان افزود: بیماری های نقص ایمنی 250 نوع متفاوت دارد و طیفی از نوع خفیف و بی علامت آن تا نوع شدید و حاد آن را در برمی گیرد. بطور مثال در بیماری کمبود انتخابی «آی جی ای» در بسیاری از مواقع ممکن است بدون علامت یا با علائمی همچون سرماخوردگی ساده و اسهال توام باشد یا بدلیل عوارض خفیف آن نیز، در طول عمر فرد تشخیص داده نشود و مشکلی برای او ایجاد نکند اما در بیماری به نام بیماری نقص ایمنی توام شدید نیز وجود دارد که اگر به سرعت تشخیص داده نشود کودک اولین سال تولدش را هرگز نخواهد دید.
وی ادامه داد: از این رو آنچه در این بیماری بسیار حائز اهمیت است، تشخیص به موقع و درمان مناسب با نوع بیماری است زیرا تشخیص به موقع و درمان مناسب می تواند طول عمر خوبی را برای بیمار به ارمغان بیاورد ولی اگر تشخیص دیر اتفاق بیفتاد و دسترسی به درمان وجود نداشته باشد، بیماران با عوارض مختلف مواجه می شوند.
رضایی در خصوص تشخیص به موقع بیماری های نقص ایمنی توضیح داد: در مورد خانواده هایی که بیماری مشابه با این بیماری را دارند و یا برادر و خواهر آنها به این بیماری مبتلا بوده اند، تشخیص قبل از تولد را در هفته دهم یا دوازدهم بارداری انجام می دهیم و مقدمه چینی های درمان و مواردی که باید برای این نوزادان رعایت شود را به خانواده هایشان گوشزد می کنیم.
رضایی با بیان اینکه بیماری نقص ایمنی کودکان تحت حمایت بنیاد بیماری های خاص نیست تصریح کرد، رایزنی های مختلفی در این زمینه انجام داده ایم اما اضافه شدن یک بیماری به بیماری های خاص، کار راحتی نیست و قبولاندن این مساله که این بیماری باید در حیطه بیماری های خاص گنجانده شود برای برخی از سیاستگذاران حوزه سلامت دشوار است.
رضایی ادامه داد: به نظر من برای سیاستگذاری در حوزه سلامت باید به نتایج و دستاوردهای 10 ساله توجه کرد گنجاندن این بیماری در فهرست بیماری های خاص نه تنها هزینه اضافی را به حوزه سلامت تحمیل نمی کند، بلکه به نفع آن نیز خواهد بود.
وی افزود: بطور مثال در برخی کشورها غربال گری این بیماری انجام می شود و قطعا هزینه این اقدام برای آنها قابل توجیه است زیرا با درنظر گرفتن هزینه هایی که به واسطه تشخیص دیرهنگام این بیماری بر بیمار و حوزه سلامت کشور اعم از دارو، تخت بیمارستانی، پزشک و بسیاری از این قبیل وارد می شود با در نظر گرفتن نتایج 10 ساله آن قابل توجیه خواهد بود.
وی یادآور شد: نکته ای که باید به آن توجه داشت آن است که نوع بیماری نقص ایمنی متفاوت از بیماری هایی است که اغلب مردم آنها را می شناسند و از روند تشخیص و درمان آنها مطلع هستند، اما اهمیت درمان برای کودکان مبتلا به بیماری نقص ایمنی تفاوت میان زنده بودن یا نبودن است که می تواند به مرگ یا زنده ماندن این کودکان بینجامد.
اجتمام(1) ** 9185 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




03/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن