تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن در سرشتش دروغ و خيانت نيست و دو صفت است كه در منافق جمع نگردد: سيرت نيكو و د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797904859




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خودمراقبتی برگ برنده ای برای همیشه سالم ماندن


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

خودمراقبتی برگ برنده ای برای همیشه سالم ماندن قزوین-ایرنا- مراقبت خوب از بدن می تواند به ما در مورد خود و زندگی مان احساس خوبی بدهد و همچنین ارزشی را که برای خود قائل هستیم به دیگران نیز انتقال دهیم و چنین کاری است می تواند به داشتن احساس تندرستی و رفاه پایدارمان کمک کند.


خود مراقبتی شامل اعمالی است اکتسابی، آگاهانه و هدفدار که مردم برای خود، فرزندان و خانواده شان انجام می دهند تا تندرست بمانند، از سلامت جسمی و ذهنی خود حفاظت کنند، نیازهای اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری ها یا حوادث پیشگیری کنند، ناخوشی ها و وضعیت های مزمن را مراقبت کنند و نیز از سلامت خود بعد از ببماری حاد یا ترخیص از بیمارستان حفاظت کنند.
خود مراقبتی بوضوح موجب افزایش کارآیی و مهارتهای فردی می شود و یکی از مفاهیم اصلی برای تاکید بر رفتار سالم است.
واقعیت این است که کارهای زیادی هستند که ما می توانیم برای خودمان انجام دهیم تا سالم و تندرست بمانیم، هرچند که گاهی نیز ممکن است به کمک پزشکان و مشاوران حوزه سلامت نیاز داشته باشیم تا بتوانیم داروها را صحیح استفاده کنیم.
می توانیم پرداختن به ورزش یا ورزش های مورد علاقه مان را به بخشی از زندگی روزمره خود تبدیل کنیم، می توانیم مراقب وزن خود باشیم، غذای سالم بخوریم و به اندازه کافی در شبانه روز آب بنوشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین آموزش را مهمترین رکن سلامت هر فردی عنوان کرد و به خبرنگار ایرنا گفت: خود مراقبتی مبتنی بر توانمندی دانشی و مهارتی، آگاهی از روش های خود مراقبتی و مدیریت رفع مشکلات به روش های مختلف است.
دکترˈعلی اکبر زینالوˈ افزود: در حال حاضر 60 درصد مرگ و میرها بر اثر سوانح حوادث، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها رخ می دهند که تمام آنها ناشی از سبک نادرست زندگی است.
وی اضافه کرد: این موضوع امروزه به یکی از مشکلات بزرگ جامعه جهانی تبدیل شده بطوری که وزارت بهداشت را بر آن داشته تا هفته سلامت سال جاری را با عنوان ˈیک عمر سلامت با خود مراقبتیˈ نام گذاری کند.
زینالو ادامه داد: خود مراقبتی تنها مربوط به جسم افراد نیست، بلکه تمام ابعاد زندگی جسمی، روحی و رفتارهای اجتماعی فرد را نیز در برمی گیرد.
وی اضافه کرد: خودمراقبتی دو جنبه دارد یکی اینکه با روش های مختلف مانند غذاهای سالم و رفتارهای درست اجتماعی مراقب باشیم تا بدن ما سالم بماند و نکته دیگر مراقبت از خود در هنگام بیماری ها است که تمام اینها نیازمند دانش است.
زینالو خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات اساسی برای سالم ماندن سلامت معنوی است که همان سلامت روحی و روانی، عشق به زندگی کردن و با دیگران بودن، لذت بردن از زندگی در حوزه های مختلف رفتار اجتماعی و در حقیقت همان نشاط اجتماعی است.
این مسوول یادآور شد: سال ها است برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر بخش های مختلف درمانی، مراقبت های ویژه و اورژانس ها ساخته می شوند در حالی که هنوز مهارت های لازم برای مراقبت از خود در برابر بیماری ها را کسب نکرده ایم.
رییس مرکز بهداشت استان قزوین نیز می گوید: انسان ها جز در موارد خاص بطور عمده سالم به دنیا می آیند، اما روش های نامناسب و شیوه های ناصحیح زندگی موجب می شود بیماریهای به فرد روی آورند و موجب ناتوانی و از کارافتادگی وی شوند.
دکترˈسعید اسکوییˈافزود: در واقع مراقبت از سلامت خود شامل مجموعه فعالیت هایی است که مردم انجام می دهند تا سالم بمانند.
وی با بیان اینکه موضوع مراقبت از خود باید در زندگی مردم جاری باشد اضافه کرد: هنگام عبور از خیابان، رانندگی کردن، غذا خوردن، تفریح و ورزش کردن همگی باید ناظر بر سلامت انسان باشند تا سلامتی مان به خطر نیفتد.
اسکویی ادامه داد: مراقبت از سلامت از زمان نوزادی توسط والدین آغاز می شود و با ادامه زندگی در دوران جوانی، میانسالی و سالمندی نیز نقش خود مراقبتی بیشتر آشکار می شود.
این مسوول یادآور شد: در دوران کودکی آموزش مراقبت از سلامت خود می تواند نقش بسزایی در پیشگیری از حوادث در کودکان و حفظ سلامت آنان داشته باشد.
اسکویی اضافه کرد: خود مراقبتی در سنین جوانی و میانسالی نیز بیشترین نقش را در حفظ سلامت ایفا می کند که از جمله آنها می توان به خودمراقبتی در تغذیه مناسب، تحرک، خودمراقبتی در حفظ سلامت روان، پیشگیری از حوادث در سنین جوانی و عدم ابتلا به بیماری های رفتاری اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه خود مراقبتی را می توان به دو دسته تقسیم کرد خاطرنشان کرد: دسته اول شامل خود مراقبتی در پیشگیری از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی، بیماری های روانی، سرطان ها ، سوانح و حوادث است بطوری که با اتخاذ شیوه های صحیح زندگی می توان آنها را کاهش داد.
اسکویی افزود: دسته دیگر از خود مراقبتی هنگام بروز بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون است که به منظور بهبودی سریع تر و کاهش عوارض انجام می شود.
وی با اشاره به نقش زنان در مدیریت خود مراقبتی درخانواده گفت: یک مادر آگاه با اتخاذ روش های صحیح تغذیه ای می تواند به تامین شرایط مطلوب برای یک خانواده سالم کمک کند و با حفظ سلامت جسمانی و روانی خانواده، از ابتلا به بیماریهای مختلف در آینده بکاهد در حالی که عدم آگاهی او می تواند اعضای خانواده را به سمت بیماری برده و زمینه ابتلا به بیماری فشار خون بالا، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد.
اسکویی افزود: افراد آگاه و دارای دانش و سواد سلامت و همچنینی افرادی که از مهارت های زندگی اطلاعاتی دارند، می توانند بخوبی از سلامت خود صیانت نمایند، بنابراین یکی از وظایف سیستم های بهداشتی درمانی توانمندسازی افراد و افزایش سواد سلامت مردم است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز معتقد است ترویج فرهنگ مصرف صحیح دارو گام مهمی در زمینه خودمراقبتی است زیرا مصرف نادرست و خودسرانه دارو و عدم اطلاعات کافی در این زمینه علاوه بر اینکه ممکن است بیماری را درمان نکند بلکه به سایر اعضای بدن نیز آسیب رسانده و بار اقتصادی بالایی بر دوش خانواده بگذارد.
دکترˈپیمان قجر بیگیˈ افزود: خودمراقبتی در حوزه غذا و دارو به معنای مراقبت از نحوه تغذیه و داشتن اطلاعات کامل داروها است که اگر بدرستی شکل بگیرد تا حد قابل توجهی ارتقای سلامت در این بخش بیشتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: به همین منظور وزارت بهداشت از سال جاری پایش وسیعی را در بسیاری از غذاها و محصولات رایج و پرمصرف آغاز خواهد کرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: در استان نیز کارگروه امنیت غذایی در این زمینه پیشگام بوده و بر این اساس قرار است سازمان های دخیل بر اساس قوانین بالادستی قدم هایی در این زمینه بردارند تا دسترسی مردم به غذاهای سالم را در استان افزایش دهند.
اول تا هفتم اردیبهشت ماه سال جاری هقته سلامت با شعارˈیک عمر سلامت با خود مراقبتی ˈنام گذاری شده است.
7388/ 614
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




01/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن