تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه در دنيا به امانتى خيانت كند و آن را به صاحبش برنگرداند و آنگاه بميرد بر دين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797547962




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تأثيرپذيري پدر رمان‌نويسي دنيا از «هزار و يك شب»


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تأثيرپذيري پدر رمان‌نويسي دنيا از «هزار و يك شب»
عبدالحسين فرزاد گفت: اسناد و مدارك نشان مي‌دهد پدر رمان‌نويسي كه سروانتس است، «دن كيشوت» را با تأثير از آثار مشرق‌زمين از جمله «هزار و يك شب» نوشته است.

اين نويسنده و مترجم درباره كتاب‌هاي محبوب خود به خبرنگار ادبيات و نشر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: بيش‌تر كتاب‌هاي ادوارد سعيد از جمله كتاب «درباره روشنفكر» و «شرق‌شناسي» او را دوست دارم. او كه از كودكي در آمريكا زندگي و در همان‌جا تحصيل كرده، در كتاب «شرق‌شناسي» بدون تعصب و با نگاه منصفانه مسائل را مورد بررسي قرار داده است. او در اين كتاب رويكردهاي استعماري و برخي از كارهاي به ظاهر آكادميك غربي را به خوبي نشان داده است.

او در ادامه افزود: ادوارد سعيد در اين كتاب گفته است كه برخي از مراكز آكادميك غربي كه در ظاهر كار علمي مي‌كردند، در باطن جهت‌گيري‌هايي سياسي به مقولات مورد بررسي داشته‌اند و حتا اين جهت‌گيري در حوزه زبان‌شناسي و زبان‌هاي غيراروپايي وجود داشته و آن‌ها حتا به اين مقوله نيز از بالا به پايين نگاه كرده‌اند.

از ديگر كتاب‌هايي كه فرزاد به عنوان كتاب‌هاي محبوبش نام برد، «قصه‌هاي دكامرون» نوشته بوكاچيو، نويسنده ايتاليايي، است كه درباره آن گفت: اين كتاب مربوط به دوره اومانيزم در ايتالياست و نويسنده آن از بنيان‌گذاران رنسانس در ايتالياست. نويسنده در اين كتاب سعي كرده تمام نعمت‌هايي را كه ممكن است يك فرد قدر آن‌ها را نداند، معرفي كند و گفته است كه اين دنيا نيز لذت‌هاي خودش را دارد. «قصه‌هاي دكامرون» به طور كلي به مخاطبانش شادي و نشاط مي‌دهد. كتاب شبيه «هزار و يك شب» ماست و نويسنده آن بي‌تأثير از «هزار و يك شب» نبوده است.

او همچنين از رمان «كوري» ژوزه ساراماگو، آثار گابريل گارسيا ماركز، «چراغ‌ها را من خاموش مي‌كنم» زويا پيرزاد، كتاب «صد سال شعر ارمني» اثري پژوهشي از احمد نوري‌زاده، «صد سال شعر معاصر يونان» تدوين فريدون فرياد، رمان‌هاي عربي «موسم سفر به شمال» نوشته طيب صالح، رمان‌نويس سوداني، و «خاطرات تن» احلام مستغانمي و همچنين كتاب «تاريخ نقد جديد» در هشت جلد نوشته رنه ولك به عنوان ديگر كتاب‌هاي محبوبش نام برد.

فرزاد درباره كتاب «تاريخ نقد جديد» گفت: عيد سال گذشته از طرف وزارت علوم اين كتاب در اختيار من قرار داده شد كه آن را بخوانم تا اگر سودمند بود، از آن براي منابع كتاب‌هاي دانشگاهي استفاده شود. من در تعطيلات نوروز اين كتاب را خواندم. كتاب بسيار خوبي بود و چون قبلا هم آن را تورقي كرده بودم، يك مقاله علمي - پژوهشي هم بر آن نوشتم كه به‌زودي چاپ مي‌شود. اين كتاب، كتاب بسيار خوبي است و در آن نويسنده از زاويه آثار ادبي، تاريخ نقد را نوشته است. كتاب، تاريخي تحليلي است و براي آشنا شدن با تاريخ نقد و همچنين نقد آثار، كتاب بسيار خوبي است. البته من به اين كتاب يكي دو ايراد گرفته‌ام، چون به نظرم رسيد كه در اين كتاب اشاره‌اي به مشرق‌زمين نشده است. به نظرم بسياري از آثار اروپاييان مثل «دن كيشوت» سروانتس تحت تأثير «هزار و يك شب» نوشته شده است. معتقدم «دن كيشوت» تحت تأثير عقلانيت اسلامي اندولس شكل گرفته است، چون اسلام تنها ديني است كه به دانش و دانش‌اندوزي تأكيد كرده است و بنابراين در آن زمان كه اسلام در اندولس رواج داشته، اروپاييان و از جمله سروانتس كه او را پدر رمان‌نويسي مي‌دانند، براي نگارش «دن كيشوت» بي‌تأثير از خردگرايي دانشمندان اسلامي نبوده است.

انتهاي پيام

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن