تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس بخواهد دعايش مستجاب شود، بايد كسب خود را حلال كند و حق مردم را بپردازد. دعاى ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797909303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بيمه روستايي؛ از وعده تا عمل


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بيمه روستايي؛ از وعده تا عمل
بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير، نوعي بيمه دولتي است كه در سال 1383 به تصويب هيأت دولت رسيد. اين صندوق عملاً فعاليت خود را از سال 1384 آغاز كرد. صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير وابسته به وزارت رفاه و تأمين اجتماعي با بيش از سه هزار كارگزار در سراسر كشور مشغول فعاليت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كوير، پرداخت اين بيمه ساليانه صورت مي‌گيرد و در آغاز فعاليت بيمه روستاييان و عشاير، كارگزاران يا همان بازاريابان بيمه جهت جذب مشتري به كار گمارده شدند و كارگزاران به صورت حضوري يا تلفني از شرايط بيمه به شهروندان گفتند و براي اين صندوق عضوگيري را آغاز كردند.

اين صندوق از شرايط اين بيمه به بازاريابان خود، جهت انتقال به مردم گفت. بيمه‌شوندگاني در سطح وسيع عضو اين صندوق شدند و اينك تعدادي از اين بيمه شوندگان از كارافتاده و عده اندكي هم فوت كره‌اند‌ و در حال حاضر تعدادي از اين بيمه‌شوندگان شاكي از خلف وعده اين صندوق، منتظر پرداخت مستمري و حق بازنشستگي مانده‌اند.

آيا افراد از كارافتاده، با پرداخت يك سال بيمه حقوق دريافت مي‌كنند؟

تعدادي از شاكياني كه به عملكرد صندوق بيمه روستاييان و عشايري معترض‌اند، مي‌گويند: بعد از پرداخت سال‌ها بيمه، هم‌اكنون اين بيمه به تعهداتي كه از طريق بازاريابان به ما منتقل كرده بود، عمل نكرده و باعث متضرر شدن ما شده است.

در اين ميان خانمي اعتراضش را اين‌گونه بيان مي‌كند: پدرم 8 سال پيش در سن 65 سالگي تحت پوشش بيمه روستائيان و عشايري قرار گرفت. آن زمان، علي‌رغم اين‌كه خانواده روستايي بوديم، اما در مركز شهر زندگي مي‌كرديم، با همين شرايط عضو اين صندوق شديم‌ و هيچ سخت‌گيري از اين بابت كه در مركز شهر زندگي مي‌كنيم، بر ما گرفته نشد.

‌اما وعده بازنشستگي پدر 65 ساله‌ام پس از پرداخت يك سال حق بيمه عملي نشد و پاسخ صندوق بيمه به ما اين بود كه «صندوق بيمه متضرر شده و بايد حتي از كارافتاده‌ها نيز 10 سال بيمه پرداخت كنند تا به آن‌ها بازنشستگي تعلق بگيرد.»

مستمري به بيمه شده تعلق نگرفت

بيمه ازكارافتادگي به اين خانواده تعلق نگرفت و پدر اين خانواده بعد از گذشت 8 سال، فوت كرد و زمان پرداخت مستمري به بازماندگان از سوي بيمه‌گذار فرا رسيد، اما با انجام بازرسي‌ از سوي سازمان بيمه، به اين دليل كه بيمه شونده در محدوده شهر زندگي مي‌كرده، هيچ مستمري از سوي صندوق به اين خانواده تعلق نگرفت.

فرزند اين خانواده مي‌گويد: علي‌رغم اين‌كه بازارياب مي‌دانسته ما در روستا زندگي نمي‌كنيم، اما باز ما را به سمت و سوي عضويت در اين صندوق هدايت كرد.

اين شاكي از صندوق بيمه روستاييان و عشاير مي‌گويد: حتي دو سال پيش نامه‌ي از كار افتادگي پدرم را نزد سرپرست اين صندوق بيمه در كرمان بردم و آن‌ها از موقعيت ما كاملا باخبر شدند، اما آن‌ها ما را راضي به ادامه پرداخت بيمه كردند و اينك به ما گفته مي‌شود هيچ‌گونه مستمري به شما تعلق نمي‌گيرد. پس اين مبلغي را كه 8 سال به اين بيمه پرداخت كرديم چه مي‌شود!؟

وي ادامه مي‌دهد: اگر از زماني كه داوطلب تحت پوشش ‌اين بيمه قرار گرفت، شرايط كامل‌تر به ما توضيح داده مي‌شد، توجيه پذير بود، نه اين‌كه بعد از 8 سال پرداخت مبلغ بيمه و زماني كه پدر ما فوت كرده است، اين چنين به ما گفته شود!

كارگزاراني حيران...!

در همين راستا كارگزاران يا همان بازاريابان نيز گلايه‌هايي دارند. كارگزاراني كه از ميان مديرعاملان تعاوني‌هاي توليد كشاورزي انتخاب شدند و اين سمت را يدك مي‌كشند.

آن‌ها كه رابط ميان مردم و صندوق بيمه روستايي و عشايري هستند، به نحوه‌ي عملكرد اين صندوق معترضند، چرا كه ابتداي امر توضيحاتي به آن‌ها داده شده و بعد از گذشت مدتي از طرف صندوق تكذيب شدند.

يكي از اين كارگزاران مي‌گويد: بعد از آن‌كه تعداد زيادي از پرونده‌هاي بيمه‌شوندگان را با شرايطي كه به ما انشاء شده بود، به صندوق بيمه در كرمان ارسال كرديم، از طرف اين صندوق به ما گفته شد شرايط تغيير كرده و بعد از گذشت مدتي از پرداخت بيمه توسط بيمه‌شوندگان، براي هر كدام از آن‌ها ايرادي گرفته شد و حق بازنشستگي به بيمه‌شوندگاني كه از طرف ما معرفي شده بودند، تعلق نگرفت و در نهايت عدم تحقق برنامه تعيين شده اين صندوق بيمه باعث نارضايتي به عملكرد اين صندوق و كارگزاران آن شده است.

سرگرداني بيمه‌شدگان شهرنشين به كجا مي‌رسد؟

و حالا بيمه‌شدگان، سرگردان و حيران مانده‌اند و نمي‌دانند كه بعد از پرداخت حق بيمه به اين صندوق، آيا بازنشستگي و مستمري به آن‌ها تعلق خواهد گرفت يا اين‌كه بعد از پرداخت مبلغ به مدت چند سال به حساب صندوق بيمه روستاييان و عشاير، تنها پول‌شان را از دست داده‌اند‌ و آيا صندوق بيمه‌ هيچ گونه پاسخ‌گويي به اين افراد خواهد داشت؟

بيمه روستائيان و عشاير مختص روستانشينان است!

"محمد ميرجعفري"، سرپرست بيمه روستاييان و عشاير استان كرمان در اين رابطه اين چنين توضيح داد: بيمه روستايي و عشاير مختص روستايياني است كه در محدوده‌ي روستا زندگي مي‌كنند و اين بيمه امتيازي به روستاييان و عشاير است كه بعد از كارافتادگي به شهرهاي مجاور مهاجرت نكنند و تحت پوشش كميته امداد و اداره بهزيستي قرار نگيرند.

كارگزاران ما كاملا توجيه شده‌اند

سرپرست بيمه روستايي و عشايري استان اظهار كرد: از همان ابتداي امر كارگزاران را كاملا توجيه كرده‌ايم و با تشكيل كلاس‌هاي متعدد براي آن‌ها شرايط اين بيمه را كاملا توضيح داده‌ايم و آنان اشراف كامل به اين موضوع دارند.

افراد بالاي 55 سال بيمه نمي‌شوند

وي ادامه داد: عضوگيري از كارافتاده‌هاي بالاي 55 سال تنها سال اول صورت گرفت و اين نظر نمايندگان مجلس و سياست‌گذاران بود، ولي بعد از آن از افراد بالاي 55 سال به اين دليل كه از كارافتاده محسوب مي‌شوند، نام‌نويسي نشد.

شهرنشينان بيمه شده، چگونه تاييديه شوراي روستا داشته‌اند؟

محمد ميرجعفري افزود: اما در مورد كساني كه ساكن روستا نبوده‌اند و زير پوشش اين بيمه درآمده‌اند، قصور از سوي بيمه نيست. اين‌كه در شهر زندگي مي‌كرده‌اند براي اين صندوق قابل قبول نيست و به اين دليل كه تاييديه از شوراي روستا آورده‌اند، هيچ مقررات و ضابطه‌اي نمي‌تواند جلوي آن را بگيرد، مگر اين‌كه خلاف آن ثابت شود. اين بيمه، بيمه اختياري است و ‌اجباري نيست، 62هزار بيمه شده وجود دارد و نمي‌توان تك تك اين پرونده‌ها را بررسي كرد.

وي در ادامه افزود: اين مبالغ بيمه‌اي كه بيمه شونده پرداخت مي‌كند، شايد براي كارگزار منافعي داشته باشد، ولي براي دولت غير از بار مالي چيز ديگري ندارد.

هدف اين بيمه، جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهر است

اين مقام افزود: اين بيمه حق روستاييان است و دولت با دادن يارانه و تصويب اين‌گونه امتيازات قصد دارد از مهاجرت روستاييان جلوگيري كند و نبايد اين حق را به شهرنشينان بدهيم. البته به كساني كه از روستا به شهر نقل مكان كرده باشند، گفته‌ايم كه سوابق بيمه‌اي‌شان را منتقل كنند، زيرا به ضررشان تمام خواهد شد.

در آينده كشاورزان تحت پوشش اين بيمه درخواهند آمد

ميرجعفري، اين نويد را به كشاورزان داد كه در آينده اين بيمه به بيمه اجتماعي روستايي، عشاير و كشاورزي تبديل خواهد شد، يعني كشاورزاني كه يك سال نزد ما سابقه بيمه داشته باشند، هم مي‌توانند از امتيازات اين بيمه استفاده نمايند، ولي تاكنون اجرايي نشده و هيچ آيين‌نامه براي ما نيامده است.

گزارش از: ليلا گلزاري، ‌خبرنگار ايسنا، منطقه كوير

انتهاي پيام

شنبه 11 آبان 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1360]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن