تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر با اين شمشيرم بر بينى مؤمن بزنم كه مرا دشمن بدارد با من دشمنى نمى كند و اگر هم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796642072




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ليوس چه كم از ماسوله و ابيانه دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: "ليوس" چه كم از "ماسوله" و "ابيانه" دارد؟
عضو انجمن دوستداران ميراث فرهنگي دزفول گفت: روستاي ليوس دزفول مي‌تواند يكي از روستاهاي نمونه گردشگري كشور باشد.

محمد آذركيش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خوزستان اظهار كرد: شهرستان دزفول در شمال استان خوزستان در زمينه‌هاي گردشگري طبيعي، تاريخي و زيارتي فرصت‌هاي بسياري دارد كه براي شكوفا شدن نيازمند توجه جدي مسؤولان مرتبط با حوزه گردشگري و ميراث است. يكي از اين پتانسيل‌ها، روستاي گردشگري و تاريخي ليوس است كه در شمال اين شهرستان واقع شده است.

وي افزود: روستاي ليوس در ۷۳ كيلومتري شمال شهرستان دزفول و فاصله هوايي ۵۱ كيلومتري شهر در بخش شهيون و دامنه كوه لنگر واقع شده است. با وجود گذشت ساليان زياد از عمر اين روستاي تاريخي در بافت كهن خانه‌ها هنوز هم شاهد نحوه معيشت، فرهنگ و سنن، گويش، آداب و رسوم و برپايي مراسم مختلف به شيوه كاملاً سنتي هستيم.

او بيان كرد: اين روستا علاوه بر بافت زيباي تاريخي خانه‌ها، داراي جاذبه‌هاي گردشگري طبيعي و بكر شامل كوهستان‌ها، مراتع بسيار زيبا، باغ‌هاي ميوه، رود‌خانه و آبشار است كه در فصل‌هاي بهار و پاييز و زمستان به علت آب و هواي مناسب مي‌تواند پذيراي گردشگران زيادي از سراسر جهان باشد. اين روستا از شمال غربي به كوه لنگر و از غرب به دره كول محدود مي‌شود. ارتفاع آن از سطح دريا ۹۷۰ متر است و آب و هواي معتدل كوهستاني دارد.

اين دوستدار ميراث فرهنگي خاطرنشان كرد: با كنار هم گذاشتن ويژگي‌هاي روستاي ليوس از جمله سابقه تاريخي، بافت سنگي و هويت خاص معماري، نزديكي به روستاهاي گردشگري سزار و گوشه، طبيعت بكر، وجود باغ‌هاي انار، نخل‌هاي زيبا، وجود آثار دوره‌هاي اول زمين‌شناسي نظير برد كژدم، قرارگيري در دامنه كوه لنگر، قدمگاه مشهور به امام رضا (ع)‌، جاده ماشين‌روي آسفالته و وجود مدرسه چند كلاسه در اين روستا مي‌توان به خوبي دريافت كه با برنامه‌ريزي و پيگيري دلسوزانه اين روستا قابليت معرفي در حد روستاهايي نظير ماسوله و ابيانه را به عنوان يك روستاي سنگي و ارزشمند تاريخي در سطح كشور را دارا است تا ضمن ايجاد انگيزه براي بهسازي و حفظ بافت تاريخي روستا كه بخشي از هويت تاريخي و فرهنگي شهرستان دزفول هست، زمينه ايجاد شغل در خصوص خدمات گردشگري را در اين منطقه فراهم كند.

آذركيش توضيح داد: با اين همه تاكنون اقدام جدي در خصوص استفاده از قابليت‌هاي اين روستا صورت نگرفته و همين امر سبب شده بسياري از اهالي آن براي پيدا كردن شغل مناسب به شهر مهاجرت كنند و به چنين جاذبه مهمي در حدي كه شايسته باشد توجه نشده است.

او ادامه داد: تعريف تورهاي گردشگري، طبيعت‌گردي و كوهنوردي، مرمت بافت تاريخي روستا، حمايت از توليد صنايع‌ دستي، معرفي اين روستا به آژانس‌ها، تكميل تابلوهاي راهنماي رسيدن به روستا، توسعه فضاهاي سبز متناسب با بافت و ويژگي‌هاي آب و هوايي منطقه، احداث محل‌هاي اقامتي همسان با بافت تاريخي روستا از جمله مواردي است كه در صورت تحقق مي‌تواند روستاي ليوس را به عنوان يك روستاي نمونه گردشگري آماده پذيرايي از مسافران از سراسر كشور مهيا كند. با اين همه در حال حاضر نيز به خاطر جذابيت‌هاي آن، گروه‌هاي مختلفي براي بازديد از آن به اين منطقه سفر مي‌كنند.

وي گفت: شكوفايي ظرفيت‌هاي گردشگري روستاي ليوس دزفول در گرو توجه ويژه مسؤولان استاني و كشوري است. توسعه صنعت توريسم شمال خوزستان با همه سابقه تاريخي و باستاني منحصري كه دارد نيازمند تعريف طرحي ملي براي شكوفايي است.

وي درباره سفر به روستاي ليوس، خاطرنشان كرد: براي رسيدن به اين روستاي زيباي تاريخي و ديدني از جاده شمال شهرستان دزفول و مسير شهيون بعد از گذر از روستاهاي صالح‌آباد و گوشه به اين روستا مي‌رسيم. اين روستا با توجه به نوع بافت تاريخي و طبيعت زيباي آن در سه فصل بهار، پاييز و زمستان يكي از ديدني‌هاي شهرستان دزفول به شمار مي‌رود.

آذركيش توضيح داد: بافت كنوني روستاي ليوس سابقه‌اي بيش از 700 سال دارد. به دليل اين كه برخي از ابنيه روستا كتيبه‌اي مبني بر آن تاريخ را دارد (مانند منزل حيدر عباسي) با اين حال وجود آسياب‌هايي با قدمت دوره ساساني پيشينه اين منطقه را به دوره جنگ ايران و روم مي‌برد. به استناد تحقيقات گروهي از ايتاليايي‌ها نام اين روستا (ليوس) از قسمتي از نام يك سردار رومي گرفته شده است. نام‌گذاري روستاي همجوار آن به اسم "سزار" نيز مؤيد اين ادعا است.

دوستدار ميراث فرهنگي دزفول درباره معماري روستاي ليوس اظهار كرد: اين روستا داراي يك سبك خاص معماري است كه از تمام بخش‌هاي موجود در يك ساختمان استفاده بهينه مي‌شود. به طور مثال از ستون‌هاي ساختمان به عنوان انبار گندم استفاده شده است. همچنين طراحي و جنس مصالح ساختمان به گونه‌اي بوده كه در فضاهاي مختلف دماي مورد نياز براي نگه‌داري اجناس و مواد مورد نظر را داشته باشد. درها و پنجره‌ها چوبي هستند و جهت‌گيري واحدهاي مسكوني به منظور بهره‌گيري از حرارت و نور خورشيد به سمت جنوب است.

وي اضافه كرد: معابر عمومي آن داراي ويژگي خاصي است و به گونه‌اي طراحي شده كه سرعت و سلامت براي عابر در رسيدن به محل فعاليت در اطراف روستا يا برگشت به منزل فراهم باشد. به دليل اين كه غالب مصالح به كار رفته در اين روستا از سنگ است، روستاي ليوس به روستاي سنگي دزفول نيز مشهور است. چنار و چشمه جاري در كنار آن يكي از چشم‌اندازهاي زيباي اين روستا است. از ابنيه تاريخي و مذهبي آن مقبره سيد ولي‌الدين گوشه مي‌باشد كه جد سادات گوشه و كاظميني در دزفول است.

او توضيح داد: بقاياي آسياب‌هاي آبي از ديگر بناهاي تاريخي روستا است كه به دوره ساسانيان تعلق دارند و وظيفه آرد كردن گندم‌هاي اهالي را داشته‌اند كه از شاخصه‌هاي پيشينه تاريخي اين روستا است. از ديگر مناظر طبيعي آن كوه لنكر از سلسله جبال زاگرس است كه چشم‌انداز زيبايي دارد كه بعضاً اين كوه به دليل هم‌جواري با اين روستا كوه ليوس نير خوانده مي‌شود.

آذركيش تصريح كرد: گستره باغ‌هاي انار اطراف روستا جلوه ويژه‌اي به آن بخشيده است. اين باغ‌ها باعث تلطيف هوا و زيبايي و سرسبزي روستاي ليوس شده است. درختان كُنار، انار كوهي، انجير و بادام كوهي، گياهان گل‌ گاو زبان، بابونه و گياهان علوفه‌اي پوشش گياهي بسيار زيبايي در پيرامون روستا فراهم آورده‌اند. همچنين جنگل‌هاي بلوط و كلخنگ و بادام كوهي از ديگر جاذبه‌هاي اين روستا است. حيات وحش منطقه نيز با برخورداري از گونه‌هاي نادر جانوري مانند شغال، گرگ، روباه، خرگوش، آهو، قوچ، ميش، بزكوهي، گراز، خرس، پلنگ، كفتار، كبك و قرقاول نظر گردشگران طبيعي دوست را جلب مي‌كند.

او افزود: در اين روستا مراسم و آيين‌هايي خاص برگزار مي‌شود كه از جمله آن‌ها مي‌توان به عزاداري‌هاي سنتي و مذهبي در ماه محرم و صفر اشاره كرد. از ديگر مراسم ويژه اين روستا، عروسي‌هاي محلي، مراسم تولد اولين فرزند، جشن باران و جشن آغاز كشت و كار است. نيز بازي‌ها و ورزش‌هايي مانند كشتي محلي و چوب بازي در ميان روستاييان رواج دارد.

آذركيش در خصوص مراسم عروسي در روستاي تاريخي ليوس، گفت: تمامي مراحل برپايي مراسم عروسي در اين روستا از خواستگاري تا جهاز برون، حنابندون و عروسي به شيوه كاملاً سنتي و با حضور ريش سفيدان فاميل برگزار مي‌شود. همچنين در مراسم خاص تولد اولين فرزند به هنگام متولد شدن اولين فرزند توسط پدر و مادر و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هاي نوزاد مراسم زيبا و اصيلي برپا مي‌شود.

وي بيان كرد: هر ساله در آغاز فصل زمستان زماني كه براي اولين بار باران مي‌بارد اهالي روستا به بركت نزول اين رحمت الهي اقدام به برپايي جشن و مراسم شكرگزاري مي‌كنند. همچنين تمامي كشاورزان روستا در آغاز فصل كشت و زرع دور هم جمع مي‌شوند و با تقسيم كردن وظايف و كارهاٍي مختلف به افراد به صورت متحد و گروهي تمامي مراحل از كاشت تا برداشت محصول را در زمين‌هاي يكديگر انجام مي‌دهند به گونه‌اي كه هر يك از افراد مؤظف به انجام كار خاصي مانند تهيه ابزار و ادوات كشاورزي، تهيه كود، حفر جوي‌هاي آب و بذرپاشي مي‌شوند.

اين دوستدار ميراث فرهنگي با اشاره به مراسم تعزيه در روستاي ليوس، گفت: در برگزاري مراسم تعزيه‌داري اباعبدالله الحسين عليه‌السلام اين روستا براساس سنت و اعتقادات مذهبي خود با درست كردن علم و پرچم اقدام به برگزاري مراسم سنتي "روستا گردون " مي‌كنند كه مقصد نهايي آن‌ها روستاي گوشه است.

وي خاطرنشان كرد: دهل و سرنا اصلي‌ترين سازهايي هستند كه در اجراي موسيقي در اين روستا مورد استفاده قرار مي‌گيرند. كپو، چوقا، قالي، سياه‌چادر و حصير مهم‌ترين صنايع دستي مردم اين روستا است كه به دست هنرمندانه زنان و دختران روستايي توليد مي‌شود. از بهترين سوغاتي‌هاي اين روستا مي‌توان به ترشي انار و صنايع دستي روستا اشاره كرد. غذاهاي معروف محلي اين روستا شامل كباب بره و آبگوشت محلي است.

به گزارش ايسنا، روستاي ليوس در سال ۸۷ به عنوان يكي از روستاهاي گردشگري استان خوزستان داراي شناسنامه شده است.

انتهاي پيام

شنبه 20 مهر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 307]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن