تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796726888




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فيلسوفان جهان در گفتگو با مهر:توهين به پيامبر اسلام بيان تنفر است نه آزادي بيان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فيلسوفان جهان در گفتگو با مهر:توهين به پيامبر اسلام بيان تنفر است نه آزادي بيان
توهين به پيامبر اسلام بيان تنفر است نه آزادي بيان
فيلسوفان و انديشمندان بين المللي با اشاره به اينكه آزادي بيان حقي نامحدود و بدون حد و مرز نيست تصريح كردند: توهين اخير به پيامبر اسلام مصداق بيان تنفر است و نه آزادي بيان.

به گزارش خبرنگار مهر، فيلمي در آمريكا ساخته شده كه در آن به رسول خدا(ص) هتك حرمت شده است. اين فيلم واكنش شديد مسلمانان را به دنبال داشته است.

اولين پرسش مطرح اين است كه آيا آزادي بيان حقي بي حد و مرز است و حدودي براي آن متصور نيست؟ آيا به حق آزادي بيان و انديشه مي توان هر اعتقاد و باوري را زير سؤال برد و مورد توهين قرار داد؟

آزادي عقيده به معناي آن است كه هر شخصي،‌ هر تفكري اعم از سياسي،‌ اجتماعي،‌ مذهبي را كه حق مي داند آزادانه برگزيند بي‌آنكه در گزينش آن تحت فشار باشد. آزادي بيان نيز تبلور آزادي عقيده است و به معناي ابراز آزادانه انديشه و اعتقادات مي‌باشد. اين حق يكي از حقوقي است كه در تمام اعلاميه‌هاي حقوق بشري به صراحت به آن تأكيد شده و در قوانين بسياري از كشورها از جمله قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران مورد حمايت قرار گرفته است.

ماده 19 اعلاميه جهاني حقوق بشر (مصوب دهم دسامبر 1948)‌ مقرر مي‌دارد: «هر كس حق آزادي عقيده و بيان دارد و حق مزبور شامل آن است كه از داشتن عقايد خود بيم و اضطرابي نداشته باشد و در كسب اطلاعات و افكار و اخذ و انتشار آن به تمام وسايل ممكن و بدون ملاحظات فردي آزاد باشد.»

اما نكته‌اي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه آزادي بيان در اسلام و حقوق بين الملل بدون حد و مرز نيست. بند 3 ماده 19 ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي مقرر مي‌دارد: « اعمال مذكور در بند 2 اين ماده مستلزم حقوق و مسئوليت‌هاي خاصي است و لذا ممكن است تابع محدوديت هاي معيني شود كه در قانون تصريح شده و براي امور ذيل ضرورت داشته باشد: الف. احترام به حيثيت و حقوق ديگران؛ ب. حفظ امنيت، نظم يا سلامت و اخلاق عمومي.»

چامسكي: توهين به پيامبر اسلام بيان تنفر است نه آزادي بيان/ تحليل موضع آمريكا

پروفسور نوام چامسكي زبانشناس معاصر و استاد بازنشسته دانشگاه ام.آي.تي آمريكا در مورد توهين اخير به پيامبر(ص) در قالب يك فيلم موهن به خبرنگار مهر گفت: اين اقدام ناراحت كننده و تنفرآميز است كه سبب چالشهاي فراوان نيز شده است.

وي در ادامه يادآور شد: ديدگاه آمريكا اين است كه ساخت چنين فيلمي قانوني است هر چند غير اخلاقي باشد. در واقع ساخت چنين فيلمي در آمريكا نشان آزادي بيان نيست بلكه بيان تنفر و نوعي بيان تهاجمي است.

وي در خصوص اين موضوع كه آيا آزادي بيان بي حد و حصر است نيز گفت: آزادي بيان مقوله و حقي بي حد و مرز نيست و در اروپا و نقاط مختلف دنيا قوانيني وجود دارد كه اين حق را محدود مي كند.

استاد بازنشسته دانشگاه MIT در خصوص واكنشهاي صورت گرفته عليه اين فيلم در آمريكا نيز گفت: اگر محكوميت اين فيلم توسط دولتمردان آمريكايي صادقانه باشد با آن موافق هستم چرا كه حداقل برخلاف رويه هميشگي آنها در جهت فريب و نيرنگ نخواهد بود!

گلسپي: توهين به اديان ماحصل منطق عصر روشنگري است

پروفسور مايكل آلن گلسپي استاد فلسفه و علوم سياسي دانشگاه دوك در خصوص اين موضوع گفت: در ابتدا مايل هستم در مورد نوع نگاه و منطق كلام محوري(logocentrism) صحبت كنم.

برنده جايزه لئو اشتراوس افزود: در دين مسيحيت و در قرون 18 و 19 ميلادي اين نوع نگاه در درون مسيحيت وجود داشت. هم از جنبه دروني و از هم از جنبه بيروني اين نگاه به اديان و مذاهب ديگر وجود داشت.

وي در ادامه يادآور شد: بر اساس نگاه كلام محوري ديدگاه و اعتقادات ديگران بر حق نيست. اين نوع نگاه در ميان اروپائيان استعمارگر با ساكنان مستعمرات نيز صادق است.

مؤلف "ريشه‌هاي الهياتي مدرنيته" تصريح كرد: يعني استعماگران خود را برحق مي دانستند و ديدگاههاي كشورهاي مستعمره را نادرست مي دانستند.

استاد فلسفه و علوم سياسي دانشگاه دوك آمريكا افزود: در واقع اين نوع نگاه و منطق در عصر روشنگري نير قابل رديابي است. در اين عصر عقل و شيوه عقلي و علمي خود را بر حق مي داند و دين و باورهاي ديني را نادرست مي پندارد.

وي در ادامه تأكيد كرد: نتايج مصيبت بار اين عصر نيز نشان داد كه اين ديدگاه به چه ميزان سطحي و نادرست بوده است.

مؤلف "نيهليسم بعد از نيچه" تصريح كرد: تداوم چنين ديدگاههاي در خصوص توهين به اديان و باورها و اعتقادات مردم را در حال حاضر نيز شاهد هستيم.

صفي: توهين به پيامبر(ص) مصداق بيان نفرت است نه آزادي بيان

پروفسور "اميد صفي" استاد مطالعات ديني دانشگاه كاروليناي شمالي در مورد توهين اخير به پيامبر(ص) در قالب يك فيلم موهن به خبرگزاري مهر گفت: در مورد توهين اخير و واكنشهايي كه به اين فيلم صورت گرفته چند نكته را بايد مورد توجه داشت.

وي تصريح كرد: اولين نكته كه بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه توليد اين فيلم با "آزادي بيان" قابل توجيه نيست. هر موقع كه توهيني به مسلمانان صورت گرفته در قالب "آزادي بيان" توجيه شده است.

مؤلف "مسلمانان پيشرو" در ادامه تأكيد كرد: اين به اصطلاح فيلم بايد "بيان نفرت" تلقي شود و نه "آزادي بيان". همچنين مي توان اين ادعا را در مورد توهينهايي كه به اديان ابراهيمي ديگر از جمله يهوديت بيان مي شود را "بيان نفرت" دانست.

وي در ادامه يادآور شد: در مورد اتفاقي كه در ليبي رخ داد بايد توجه داشت كه اين اقدام و كشتن سفير آمريكا در اين كشور كار مردم ليبي نبوده و كار القاعده بوده است. لذا اين اقدام را نبايد به مسلمانان و مردم ليبي نسبت داد. مردم ليبي و مقامات ليبي نيز اين اقدام را محكوم كردند.

اين اسلام شناس معاصر در ادامه يادآور شد: نكته ديگري كه بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه سازندگان اين فيلم آشكارا از اسلام نفرت دارند.

استاد مطالعات ديني دانشگاه كاروليناي شمالي تصريح كرد: نكته اي كه بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه واكنش خشن به توهين و اهانت حتي مورد پذيرش پيامبر(ص) نيز نبوده است.

تاليافرو: افرادي به پيامبر(ص) توهين مي‌كنند كه از يكپارچگي مسلمانان در هراس هستند

"چارلز تاليافرو" استاد كالج سنت اولاف مينه‌سوتاي آمريكا و فيلسوف دين معاصر در خصوص اين موضوع تصريح كرد: من با شما موافق هستم كه آزادي بيان نبايد بدون حد و مرز باشد.

وي تصريح كرد: يك مثل قديمي مي گويد كه نبايد يك فرد فرياد "آتش، آتش" در بين جمعيتي وقتي كه آتشي در كار نيست سر دهد و باعث ترس و هراس مردم و صدمه و خسارت به آنها شود.

وي در ادامه افزود: در كشور ايالات متحده آمريكا آزادي بيان بي حد و مرز نيست بلكه كنترل شده است. براي نمونه شايع پراكني و دروغ بستن به افراد براي كسب منافع اقتصادي و بي حرمتي به مقدسات در راديو و تلويزيون عمومي ممنوع است.

استاد پيشين دانشگاه آكسفورد تصريح كرد: همچنين وقتي فردي از تلويزيون براي اهانت به قوم و نژادي بهره ببرد مورد نفرت عموم قرار مي گيرد. همين اواخر يك سياستمدار در آمريكا مجبور شد به خاطر اهانت به زنان و موضوع تجاوز جنسي عذرخواهي كند.

استاد كالج سنت اولاف مينه‌سوتاي آمريكا تأكيد كرد: من به شخصه انزجار خود را از اين فيلم اعلام مي كنم. تصور من اين است كه اين فيلم عامدانه ساخته شده تا به كليت مسلمانان توهين و اهانت كند. اشتباه است كه اين فيلم پخش و تكثير شود.

مؤلف "تاريخ روح" يادآور شد: اما پرسش اين است كه در مقابل اين اقدام نفرت انگيز چه بايد كرد؟ آيا پاسخ بايد توأم با خشونت و توهين به مقدسات اديان ديگر باشد؟ رويه محمد(ص) در پاسخ به توهينها چگونه بوده است؟

وي در ادامه يادآور شد: اگر كساني كه دست به تهيه اين فيلم زدند با پيامبر آشنا بودند و معرفتي از او داشتند به چنين اقدام شيطاني دست نمي زدند. اگر آنها به حقيقت اسلام آشنا بودند چنين فيلمي را نمي ساختند.

وي افزود: افرادي به اسلام و پيامبر(ص) توهين مي كنند كه شناختي از رأفت اسلامي و زيبايي اسلام ندارند و از يكپارچگي مسلمانان در هراس هستند.

© 2003 Mehr News Agency .

يکشنبه|ا|9|ا|مهر|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن