تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا براى تو روزه گرفتيم و با روزى تو افطار مى كنيم پس آن را از ما بپذير، تشنگى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836128461




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بارداري‌هاي پرخطر


واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: بارداري‌هاي پرخطر
تولد يك فرزند سالم با حفظ سلامت مادر، پايان خوش يك بارداري ايمن است. اما حفظ سلامت مادر و نوزاد كار بسيار دشواري است و به همين دليل بارداري فرآيندي خاص و بسيار حساس است كه طي آن پزشك با جان 2 نفر سر و كار دارد.

به گزارش خراسان، دسته اي از بارداري‌ها، بارداري هاي پرخطر محسوب مي‌شود كه شرايط را براي مادر و كودك دشوار مي كند اما با پيشرفت علم پزشكي مي‌توان بيماري هاي مختلف را كنترل كرد تا مادر دوره بارداري را با سلامت كامل پشت سر بگذارد. در اين مطلب به اختصار به دلايل وقوع بارداري هاي پرخطر مي پردازيم. هدف ما از مطرح كردن بارداري هاي پرخطر آگاهي بيشتر مادران جواني است كه با هزاران اميد چشم به راه نوزاد خود هستند هم چنين به مادراني كه در آستانه ازدواج و بارداري قرار دارند پيشنهاد مي كنيم كه قبل از تصميم به فرزند آوري با پزشك خود مشورت و وضعيت سلامت خود را بررسي كنند تا با خيالي آسوده دوران بارداري را بگذرانند.

سابقه باليني

به طور كلي حاملگي پرخطر چند دسته است و از طريق عواملي مي توان اين نوع حاملگي را تشخيص داد. سابقه باليني بيمار، سپس شرح حال بيمار و شرايط باروري وي و سپس انجام آزمايش هايي به پزشك كمك مي كند كه پرخطر بودن حاملگي را تشخيص دهد. دكتر مليحه حسن زاده مفرد متخصص زنان و زايمان و فلوشيپ آنكولوژي زنان و استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد با بيان اين مطلب به خراسان مي گويد: در سابقه باليني، بيماري هاي زمينه اي فرد مدنظر قرار مي گيرد. شايع ترين بيماري‌هايي كه زنان در حين بارداري با آن مواجه مي‌شوند آسم، بيماري هاي قلبي، ديابت، صرع، پرفشاري خون، آمبولي ريه و ترومبوز است. پزشك متخصص در مواجهه با افرادي كه دچار اين بيماري ها هستند، روش هاي درماني متفاوتي را در پيش مي گيرد. به عنوان مثال در مواجهه با بيماري كه به آسم مبتلاست، توجه به عوارض داروهايي كه مصرف مي كند و علامت‌دار بودن بيماري اش ضروري است. در صورتي كه بيمار مبتلا به بيماري قلبي و تنگي دريچه آئورت باشد بايد تحت نظر باشد. در مواردي خانم باردار از تنگي نفس و ضعف و بي حالي شكايت مي كند و در مراجعه به پزشك متخصص عارضه قلبي تشخيص داده مي شود. نكته اين جاست كه در دوران بارداري حجم خون افزايش پيدا مي كند و دريچه قلب كه در حالت طبيعي، عملكرد خوبي داشته است نمي تواند حجم بالاي خون را عبور دهد. بنابراين بروز بيماري قلبي را در دوران بارداري بايد جدي گرفت. حتي در مواردي ممكن است پزشك سقط جنين را تجويز كند زيرا در اين موارد جان مادر به خطر مي افتد. گاهي مادر سابقه ديابت دارد كه پزشك متخصص بايد از اين موضوع مطلع باشد. در اين دسته از بيماران ديابت ممكن است عوارض جدي روي جنين بگذارد. بنابراين مادر بايد به دقت تحت نظر باشد.دكتر حسن زاده مفرد با اشاره به اين كه در مواردي مادر وابستگي به مواد مخدر دارد، توضيح مي دهد: بيشتر اين دسته از مادران از نظر تغذيه وضعيت نامساعدي دارند و رشد جنين به خوبي انجام نمي شود. به علت مصرف مواد مخدر عوارض جنيني بسيار بالاست و مصرف خودسرانه داروها به سلامت مادر و جنين لطمه مي زند. سقط جنين كمترين خطري است كه اين مادران را تهديد مي كند و ترك مواد هم به تنهايي امكان پذير نيست.

اين افراد حتما بايد تحت نظر درمانگر اعتياد اقدام به ترك كنند و گر نه سلامت خود و جنين را به خطر مي اندازند.

دسته ديگري از مادران كه مبتلا به صرع هستند هم بارداري شان جزو بارداري هاي پرخطر محسوب مي شود زيرا مصرف داروهاي ضدصرع عوارض زيادي از جمله ناهنجاري هاي جنيني را به همراه دارد. بنابراين مادر بايد قبل از بارداري داروهايي مصرف كند كه عوارض داروهاي ضد صرع را كاهش دهد.

استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد با تأكيد بر اين كه هيچ يك از اين بيماري ها مانع از بارداري نمي‌شود تصريح مي‌كند: تأكيد ما كنترل بيماري ها قبل از وقوع بارداري است. به عبارتي مادر اول بايد با دقت بيماري هاي زمينه اي خود را شناسايي كند و تحت كنترل قرار دهد و سپس نسبت به بارداري اقدام كند. در واقع ارزيابي وضعيت جسماني مادر قبل از بارداري به وي كمك مي كند خود را براي به دنيا آوردن يك نوزاد سالم آماده كند. اين دسته از مادران بايد به طور مرتب و بيش از ديگر افراد تحت نظر باشند و تمام داروهاي تجويز شده را طبق نظر پزشك مصرف كنند.

شرح حال بيمار

ديگر عواملي كه در بروز بارداري پرخطر نقش دارد، شامل بارداري در سنين بالاي 35 سالگي، اختلال كروموزومي در جنين قبلي، مرگ نوزاد در رحم، زايمان زودرس، پارگي كيسه آب در بارداري قبلي، سابقه سقط در 3 ماهه دوم و سابقه ناهنجاري رحمي است كه در مورد هر يك از اين موارد بيمار بايد كاملا تحت نظر پزشك باشد. پزشك با توجه به عوارض احتمالي كه جان مادر و نوزاد را در هر يك از اين موارد تهديد مي كند درباره شروع بارداري، ادامه آن يا قطع آن تصميم گيري مي كند. گاهي در آزمايش هاي انجام شده روي مادر مشخص مي شود وي به هپاتيت، HIV و يا زگيل مبتلاست و در اين موارد هم پزشك بايد تدابيري بينديشد تا به هنگام تولد نوزاد، عفونت سرايت نكند. گاهي گروه خوني مادر منفي است كه به وي آمپول رگام تزريق مي‌شود تا از بروز ناهنجاري در جنين جلوگيري شود. دكترحسن زاده با اشاره به اين كه در تمام اين موارد متخصص زنان با متخصص مربوطه در تماس است، تصريح مي كند: لازم است زنان ابتدا در صورت داشتن بيماري زمينه اي تحت نظر پزشك خود باشند و وي را از تصميم خود براي بارداري مطلع كنند. پس از بارداري نيز بايد همچنان تحت نظر پزشك خود و متخصص زنان باشند تا به محض وقوع اتفاقي، مداخله صورت بگيرد.

نكات ويژه

معمولا يك مادر طبيعي بايد هر 4 هفته يك بار تا هفته بيست و هشتم به متخصص زنان مراجعه كند و از هفته 28 تا 36 هر 2 هفته يك بار و پس از آن هفته اي يك بار ويزيت شود. اما در بارداري هاي پرخطر هر 2 هفته يك بار بيمار بايد مراجعه كند و سلامت مادر و جنين توسط پزشك كنترل شود تا نتيجه بارداري مثبت باشد. گاهي مادر قبل از بارداري مشكل خاصي ندارد و پس از شروع دوران بارداري به ديابت دوران بارداري مبتلا مي شود و يا دچار محدوديت رشد جنين، خون ريزي غيرطبيعي، پارگي كيسه آب، پرفشاري خون و ... مي شود. در اين موارد هم بارداري پرخطر اتفاق مي افتد و بيمار بايد كاملا تحت نظر پزشك متخصص باشد.

تصميم گيري درباره نحوه زايمان

دكترحسن زاده از زايمان طبيعي به عنوان بهترين روش براي زايمان ياد مي كند و مي افزايد: زايمان طبيعي به دلايل متعددي از جمله خونريزي كمتر و كاهش عوارض زايمان بر سزارين ارجحيت دارد اما گاهي ممكن است شرايط جنين و مادر اين طور اقتضا كند كه بايد سزارين انجام شود.نكته اين جاست كه حتي گذراندن يك بارداري پرخطر به معناي كنار گذاشتن زايمان طبيعي نيست و در موارد بسياري مادر مي تواند با وجود بارداري پرخطر، زايمان طبيعي داشته باشد.

شنبه|ا|24|ا|تير|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن