واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: بر اساس تفاهمنامهاي كه بين وزير تجارت افغانستان و رئيس بندر چابهار 50 هكتار زمين از چابهار براي 50 سال در اختيار افغانستان قرار گرفت
ابوالفضل ظهرهوند سفير جمهوري اسلامي ايران كه در آيين امضاي اين تفاهمنامه حضور داشت، اين تفاهمنامه را گام مهمي در راستاي رشد بازرگاني و اقتصاد افغانستان از طريق آبهاي آزاد دانست.
ايلنا: بر اساس تفاهمنامهاي كه بين وزير تجارت افغانستان و رئيس بندر چابهار جمهوري اسلامي ايران در شهر كابل امضا شد، بازرگانان افغان از اين پس مجاز خواهند بود از طريق اين بندر كه به آبهاي آزاد دسترسي دارد، داد و ستد كنند.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي و اموربين الملل سازمان منطقه آزادتجاري-صنعتي چابهار، بر اساس اين تفاهمنامه ايران ۵۰ هكتار زمين براي بازرگانان افغان در بندر چابهار در نظر گرفته است و تجار افغان براي ۵۰ سال حق استفاده از آن را دارند.
ابوالفضل ظهرهوند سفير جمهوري اسلامي ايران كه در آيين امضاي اين تفاهمنامه حضور داشت، اين تفاهمنامه را گام مهمي در راستاي رشد بازرگاني و اقتصاد افغانستان از طريق آبهاي آزاد دانست.
ظهرهوند افزود: افتخار دارم كه آغاز مأموريتم در افغانستان با امضاي موافقتنامه همكاريهاي اقتصادي ميان دو كشور همزمان شده است.
وي گفت: در سايه همكاريهاي اين موافقتنامه، بازرگانان افغان خواهند توانست گامهاي بيشتري را در عرصه مناسبات بازرگاني ميان دو كشور بردارند و انتقال كالاهاي خود را ارزانتر، راحتتر و مطمئنتر انجام دهند.
ظهره وند گفت: دورنماي اين موافقتنامه تنها در مساحت در نظر گرفته شده محدود نميشود، بلكه همكاريهاي مشترك ميان بازرگانان افغان و ايران به سمت آسيايميانه و منطقه گسترش خواهد يافت كه نتيجه آن اشتغال، توليد و درآمد بيشتر ميان افغانستان و ايران خواهد بود.
وي افزود: اميدواريم بزودي شاهد بازگشايي چندين پروژه ديگر نيز بين ايران و افغانستان باشيم تا بازرگانان افغان بتوانند از آن استفاده بهينه كنند.
وزير بازرگاني افغانستان هم در هنگام امضاي اين تفاهمنامه اظهار داشت كه بازرگانان افغان علاقه زيادي به استفاده از مسير چابهار براي داد و ستد با ديگر كشورها دارند.
انورالحق احدي، با بيان اينكه ايران ۵۰ هكتار زمين را در منطقه چابهار براي بازرگانان افغان براي مدت ۵۰ سال به اجاره داده است، گفت: در هر مترمربع زمين ساليانه افغانها ۶۰ تا ۷۰ سنت كه معادل ۴۰ افغاني است، براي ۱۰ سال به ايران پرداخت خواهند كرد.
وزير بازرگاني افغانستان افزود: كشتيهاي چابهار ظرفيت بار خود را از پنج هزار تن به ۴۵ تا ۵۰ هزار تن افزايش دادهاند از اين رو خواهيم توانست گندم وارداتي از ديگر كشورها را از طريق اين بندر وارد كنيم.
وي تصريح كرد كه چابهار براي افغانستان به يك راه ترانزيتي بزرگ تبديل شده كه اين مهم نتيجه تلاشهاي پيگير مقامات افغان و ايراني است.
احدي در ادامه گفت: براي تسهيلات حمل و نقل، شركت مشترك حمل و نقل دو كشور تاسيس شده است و يك شركت هوايي افغانستان نيز تمايل دارد كه از كابل به چابهار و دبي و برعكس پرواز داشته باشد.
رئيس بندر آزاد چابهار نيز گفت: كار احداث اين بندر در سال ۱۳۷۰ خورشيدي در مساحت چهارده هزار هكتار آغاز شد، هم اكنون در حال بهره برداري است.
شهباز يزداني افزود: اين بندر در استان سيستان و بلوچستان ايران به خاطر موقعيت استراتژيك از اهميت بين المللي برخوردار است و ساير كشورها نيز تقاضاي استفاده از اين بندر بازرگاني را داشتهاند.
رييس هيئت مديره و مدير عامل منطقه آزاد تجاري صنعتي چابهار ادامه داد: رئيس جمهوري اسلامي ايران توجه ويژهاي به افغانستان دارد از همين رو با دستور ويژه احمدينژاد اين تفاهم نامه امضاء شد.
يزداني اظهار داشت: مشوقهاي خوب مالياتي كه در اين بندر براي ديگر بازرگانان خارجي در نظر گرفته شده است بازرگانان افغان نيز حق استفاده از آنها را دارند.
يزداني شرايط خوبي آب و هوايي چابهار و ايجاد بانك و بيمه را از ديگر مزيتهاي بندر چابهار براي بازرگانان خارجي دانست.
يزداني گفت: افغانستان با داشتن منابع زير زميني فراوان و امضاي قراردادهاي مختلف با كشورهاي خارجي، ميتواند به منظور حمل و نقل كالا از اين بندر براي رشد اقتصادي خود استفاده كند.
پايان پيام
جمعه|ا|15|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]