تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797663909




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سوريه؛ بازخواني تحولات شهر ناآرام حمص


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سوريه؛ بازخواني تحولات شهر ناآرام حمص
دمشق - استان حمص با توجه به ويژگي هاي خاص خود عمده ترين كانون مخالفان نظام سوريه به شمار مي رود كه تقريبا هر روز نام آن در رسانه هاي گروهي ذكر مي شود.


استان حمص در وسط سوريه و رابط مرز اين كشور با عراق در شرق و لبنان در غرب است. اين استان يكي از عمده ترين مناطق كشاورزي و صنعتي سوريه به شمار مي رود و وجود پالايشگاه نفت و اتوبان هاي مواصلاتي به شمال و جنوب سوريه بر اهميت آن افزوده است.

خبرنگار ايرنا در دمشق در گفت و گو با عده اي از افراد موثق از چند شهر اين استان از برخي لايه هاي نيمه پنهان ماجراي اين استان مطلع شده است.

پيش از پرداختن به تحولات حمص، به نحوه بروز ناآرامي در سوريه و انتقال آن به ديگر شهرهاي اين استان و به ويژه شهر حمص (هرچند به اختصار) اشاره مي كنيم.

آغاز ناآرامي هاي سوريه از شهر درعا واقع در جنوب سوريه و هم مرز با اردن و با شعار نويسي نوجوانان عليه نظام روي ديوارها آغاز شد.

برخورد نيروهاي امنيتي با عاملان اين اقدام باعث شد چند نفر پس از نماز جمعه شعارهايي عليه نظام سر دهند و عده اي از مردم نيز با آنها همراه شوند و اين بار نيز نيروهاي امنيتي آنها را متفرق كردند و درگيري بين دو طرف چند نفر كشته و زخمي بر جاي گذاشت و عده اي نيز دستگير شدند، اما گويي طرح هايي از پيش تعيين شده مي بايست به اجرا در آيد و لذا قبضه هاي سلاح از پناهگاه ها خارج شد.

با مسلح شدن عده اي از افراد، ناآرامي ابعاد تازه اي به خود گرفت و چند هفته به طور متوالي پس از نماز جمعه تظاهرات برگزار شد.

بافت قبيله اي درعا باعث شد تا عده اي از مردم به طور منسجم دست به تحريكاتي عليه نظام بزنند و از اينجا بود كه قطر و عربستان با حمايت خود از تظاهركنندگان آشكارا وارد ماجرا شده اند.

پس از درعا، عده اي از اهالي حماه كه در اوايل دهه 1980 ضربه سختي از نظام سوريه خورده بودند، با مخالفان در درعا همنوا شدند و دست به اقداماتي عليه نظام زدند و در پي آن افراد مخالف در شهر حمص نيز كه سلفي هاي زيادي در آن حضور دارند، دست به شورش زدند.

عده زيادي از مبلغان و تحصيلكرده هاي رشته هاي علوم ديني در شهر حمص، فارغ التحصيلان مراكز آموزش عالي و ديگر مراكز آموزشي عربستان سعودي هستند و بديهي است كه اين عده تحت تاثير انديشه هاي سلفي گري قرار گيرند و حتي گفته مي شود برخي از آنها در زمان اشغال عراق توسط امريكا براي نبرد با نيروهاي امريكايي وارد خاك عراق شده بودند.

ادامه شورش و تعطيلي مغازه ها براي مدتي طولاني مستلزم پشتيباني مالي بود كه در اين برهه پول طرف هاي خارجي چه به طور مستقيم (توسط چند كانادايي) و چه غير مستقيم از طريق اردن و لبنان در اختيار محركان اصلي شورش قرار گرفت.

افراد موثق از اهالي حمص در گفت و گو با خبرنگار ايرنا سرآغاز ناآرامي در حمص را از "ميدان ساعت" مي دانند.

اين افراد مي گويند كه پنج و يا شش كانادايي كه دوستاني در حمص داشتند عصر يك روز از ماه اكتبر 2011 در ميدان ساعت در شهر حمص جمع شدند و اعلام كردند كه به هر فرد نيازمند 100 دلار كمك بلاعوض مي دهند. با اين اعلام 200 تا 300 نفر جمع شدند و تعداد حاضرين به تدريج رو به افزايش نهاد تا اينكه حدود ساعت 12 شب تعدادشان به هشت هزار نفر رسيد و برخي از آنها چادرهايي در ميدان زدند تا نوبت آنها براي دريافت پول برسد و عده اي از ميان آنها شعارهايي عليه نظام سردادند.

نيروهاي دولتي براي متفرق شدن انبوه جمعيت به آنها هشدار دادند و چون اجابت نشد، گاز اشك آور پرتاب كردند و در نتيجه درگيري بين آنها و جمعيت حاضر در ميدان رخ داد.

گفته مي شود در آن شب عده اي كشته و شمار زيادي زخمي شدند.

هدف از اجراي اين برنامه مشابه سازي خيزش مردم مصر در ميدان التحرير قاهره بود، اما اين اتفاق نيفتاد.

اين منابع موثق از اهل حمص همچنين گفتند كه استاندار وقت حمص با دريافت مبالغ هنگفتي از حفر كانال هاي ارتباطي بين حمص و آن سوي مرز سوريه در خاك لبنان چشم پوشي كرده بود. آنها معتقدند كه اين كانال ها از چند سال قبل و دقيقا پس از خروج نيروهاي سوريه از لبنان حفر شد و با آغاز شورش تعداد كانال ها بيشتر شد و مورد استفاده مخالفان نظام براي انتقال انواع اسلحه و پول، بيسيم و ديگر تجهيزات جنگي قرار گرفت.

علاوه بر اين مبالغ زيادي پول به برخي مرزداران داده مي شد تا اجازه دهند براي مدت معيني (مثلا دو ساعت) مرز به روي فعالان مخالف نظام باز شود و اقلام مورد نظرشان به داخل سوريه منتقل شود.

سوريه با چهار كشور و همچنين فلسطين اشغالي مرز خاكي دارد، اما به گفته اهالي حمص بيشتر امكانات از لبنان و تركيه وارد سوريه مي شود.

مخالفان با بهره گيري از پول زياد كه در اختيارشان قرار مي گرفت، به عده اي از افراد ماموريت مي دادند كه اسامي فعالان نيروهاي امنيتي، افسران ارتش و آدرس منازل و اطلاعات دقيق از تردد آنها را تهيه كنند و پس از تهديد به همدستي با آنها در صورت عدم اجابت، آنها را ترور مي كردند.

مخالفان كه اكنون عده اي از آنها مسلح شده اند، با دعوت بستگان و دوستان خود به ترك نيروهاي مسلح توانستند تيم هاي مسلح و آموزش ديده تشكيل دهند و به تدريج به سمت متشكل شدن هدايت شوند.

آنها بر اساس نقشه از پيش تعيين شده كه مورد حمايت تركيه، قطر و عربستان قرار گرفته بود، بنا را بر اشغال منطقه باباعمرو گذاشته بودند تا "نقطه رهايي" به سمت شهرهاي ديگر باشد (همچون شهر بن غازي در ليبي كه با آزاد سازي آن، مخالفان نظام قذافي به سمت شهرهاي ديگر حركت كردند).

سيطره شبه كامل مخالفان بر منطقه باباعمرو زماني رخ داد كه با ورود ناظران عرب به سوريه (بر اساس مصوبات نشست سران اتحاديه عرب در قاهره)، دولت سوريه نيروهاي خود را از اطراف شهرها خارج كرد و ناخواسته خلاء امنيتي ايجاد شد و مخالفان از آن به بهترين وجه استفاده كردند و هزاران قطعه از انواع سلاح هاي سبك و نيمه سنگين، سلاح پيشرفته، دوربين هاي ديد در شب و ليزري وارد كردند.

عده اي از كساني كه اين سلاح را وارد كردند و يا اقدام به ترور شخصيت ها و يا ربايش افراد كردند، دو تابعيتي بودند و به راحتي مي توانستند بين كشور متبوعشان (كه همسايه سوريه است) و سوريه رفت و آمد كنند.

بر اساس گزارش برخي از پايگاه هاي اينترنتي و به نقل از منابع غير رسمي، مخالفان نظام سوريه از آغاز ناآرامي ها تاكنون حدود 100 ميليارد دلار هزينه كرده اند.

با خروج ناظران عرب از سوريه، نيروهاي دولتي اقدام به پاكسازي باباعمرو و مناطق تحت تصرف مخالفان كردند و توانستند نقشه آنها را نقش بر آب كنند.

از آن پس، عناصر مسلح تلاش فراوان كردند تا منطقه اي را به تصرف خود در آورند و سناريوي قبلي خود را تكرار كنند.

حضور ناظران بين المللي كه دو هفته قبل بر اساس قطعنامه 2042 وارد سوريه شده اند، موجب شد تا برخي تجهيزات سنگين را از برخي مناطق عقب بكشانند اما اين بار با كسب تجربه از دوره حضور ناظران عرب، مناطق ملتهب مثل شهر حمص را زير نظر گرفتند و تردد به اين شهر را به شدت كنترل كردند و اين امر باعث شد عناصر مسلح نتوانند همچون گذشته عرض اندام كنند.

با اقامت دو ناظر بين الملل در حمص، دولت از آوارگان حمصي در شهرهاي مختلف سوريه و يا خاك تركيه خواسته است به خانه هاي خود بازگردند و تعهد كرده است خانه هاي آسيب ديده آنها را ترميم كند، اما تاكنون از ميزان استقبال آوارگان از اين دعوت خبري منتشر نشده است.

برخي از آوارگان مقيم دمشق معتقدند كه هنوز امنيت لازم براي آنها فراهم نشده است و چه بسا كينه هاي مذهبي و يا شخصي دامنگير آنها شود.

در هر حال اكنون بيشترين اهتمام كشورهاي حامي تروريسم، سيطره عناصر مسلح بر بخشهايي از حمص است، زيرا بيشترين ناارامي در شهرهاي اين استان است. نظام سوريه نيز به اين مساله پي برده است و بيشترين امكانات و نيروهاي مسلح خود را به مبارزه با عناصر مسلح مستقر در اين استان اختصاص داده است.

نيروهاي دولتي علاوه بر كنترل بيش از 95 درصد مرزهاي سوريه، بسياري از كانال هاي حفر شده توسط مخالفان را منهدم كرده اند. كانال هايي كه به قول منابع موثق طول برخي از آنها به بيش از 40 كيلومتر مي رسد و با كانال هاي جانبي مناطق مختلف ارتباط دارد.

خاورم**1431

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80100848

شنبه|ا|9|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2753]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن