تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797102769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سازمان ملل و ناكامي در برابر آزمون مشروعيت بين‌المللي


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: سازمان ملل و ناكامي در برابر آزمون مشروعيت بين‌المللي
سازمان ملل كه در آغاز با شور و شوق خاصي شكل گرفت، عملكرد آن در عصر جديد چيزي بيش از حوزه بازي كنش‌گران قدرتمند و حضور هر از چند گاه ساير كشورها در بخش‌هاي غيرمهم آن (مجمع عمومي) به عنوان يك تريبون غيراثرگذار نبوده است.


گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»-رامين وزيري نمدي؛ بعد از فروپاشي جامعه بين الملل به عنوان سازوكار آمريكايي تامين نظم و ثبات بين‌المللي، پيرو برافروخته شدن شعله‌هاي آتش جنگ جهاني دوم بسياري از تحليل‌گران و ناظران بين المللي دست يافتن به يك راه‌حل فراملي و بين‌المللي براي كنترل رفتار كشورها را غيرممكن دانستند.

اينان با تاكيد بر اينكه رفتار كشورها بر پايه يك منفعت و هويت ملي تعريف شده و از اين جهت پذيرش هويت بين‌المللي براي آنها دشوار است، بر اين نكته اذعان داشتند كه تاسيس نهادهاي گسترده بين‌المللي در اين وضعيت يا غيرممكن است يا آن كه تحت تاثير عملكرد بنيان‌گذاران آن كه معمولاً قدرت‌هاي بزرگ هستند، در قبال تحولات و موضوعات بين‌المللي، در آن مواضعي تبعيض آميز اتخاذ مي‌شود.

با وجود اين استدلال، با پايان جنگ دوم جهاني، بار ديگر نهادي فراگير و بين المللي اين بار در هيئت سازمان ملل متحد شكل گرفت و تلاش بر آن شد تا با تعريف ساز و كارهايي نوين همچون حق وتو، تداوم و كارآمدي آن تضمين شود.

به عبارت ديگر از همان آغاز تاسيس و در نتيجه حاكم شدن رويكرد واقع گرايانه، چارچوب و قالب نهاد جديد به گونه‌اي تعريف شد كه موضع گيري‌هاي آن در آينده قابل پيش بيني باشد؛ همچنين تعيين شد كه چند قدرت بزرگ و پيروز جنگ توانايي اعمال نظرات خود را داشته باشند و متقابلاً نظرات ديگران در صورت مغايرت، با حق نويني به نام «وتو» كنار زده شود؛ اگر چه تصور بر آن بود كه اين نهاد نسبت به نوع پيشين آن يعني جامعه ملل كارآمدتر و پوياتر باشد، اما جهت گيري و شكل بندي ساختاري آن در عمل مانع از اين امر شد.

با آغاز هزاره جديد ميلادي و رخداد تحولات شگرف و پيچيده در حوزه‌هاي سياسي، امنيتي و همچنين اقتصادي، توانايي اثرگذاري و حفظ مشروعيت اين نهاد بيش از پيش رو به افول نهاد.

بي‌توجهي نومحافظه كاران آمريكا به تصميمات اين نهاد در مورد افغانستان و عراق، جهت‌گيري غيرهمسو و غيرواقعي سازمان ملل و نهادهاي تخصصي آن بويژه آژانس در قبال فعاليت‌هاي هسته‌اي صلح آميز كشور ها و در عين حال عدم حساسيت به موارد خطرزاي آن (نمونه رژيم صهيونيستي)، گزينش دبيركل سازمان برحسب اولويت‌هاي غيرنهادي و معيارهاي برون سازماني، جهت گيري همسو و دلخواه با قدرت‌هاي بزرگ بويژه آمريكا در برابر تحولات خاورميانه از سال 2011 به بعد تنها نمونه‌هايي از ناكارآمدي سازمان ملل و مجموعه‌هاي آن در حوزه سياسي- امنيتي است.

با وجود اين كه در هزاره جديد بسياري از نهادهاي بين‌المللي با بازتعريف ساز و كارهاي تصميم‌گيري و اهداف خود به دنبال حفظ مشروعيت و يا كسب مجدد آن بودند، سازمان ملل و مراجع تخصصي‌تر آن از جمله شوراي امنيت و آژانس بين المللي انرژي اتمي همچنان به رويكردهاي سنتي امنيت محور و تبعيض آميز خود وفادار مانده و بيش از آن كه معادلات واقع بينانه و منصفانه و در عين حال تخصصي در نظر آن‌ها باشد، درگير معادلات قدرت و بده بستان‌هاي سياسي كشورهاي معدودي شده‌اند و اين امر در عمل اعتبار و مشروعيت اين نهادها را بويژه در نزد نخبگان و افكار عمومي كشورهاي در حال توسعه جهان در معرض سوال و ترديد قرار داده است.

در مجموع به نظر مي‌رسد كه عملكرد اين نهاد بين المللي مهم كه در آغاز با شور و شوق خاصي به آن شكل داده شد، در عصر جديد چيزي بيش از حوزه بازي كنش‌گران قدرتمند و حضور هر از چند گاه ساير كشورها در بخش‌هاي غيرمهم آن (مجمع عمومي) به عنوان يك تريبون غيراثرگذار نبوده است و بي‌ترديد تداوم اين واقعيت در عمل و در نگاه كشورهاي جهان سوم نه تنها با نبود آن يكسان خواهد بود، بلكه بعضاً مضر و بدون فايده نيز تلقي خواهد شد.

چهارشنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن