واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل مطبوعات داخلي وزارت ارشادمطبوعات نبايد به ابزار گروههاي سياسي تبديل شوندخبرگزاري فارس: مديركل مطبوعات داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: مطبوعات بايد با حفظ هويت مستقل و فرهنگي به ابزار هيچ يك از گروههاي سياسي تبديل نشوند و عرصه رقابت بين نامزدها به جاي فضاهاي منازعات و بگو مگوهاي كمحاصل سياسي به فضاي رقابت برنامهها، اهداف و راهبردها تغيير دهند.
خبرگزاري فارس: مديركل مطبوعات داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: مطبوعات بايد با حفظ هويت مستقل و فرهنگي به ابزار هيچ يك از گروههاي سياسي تبديل نشوند و عرصه رقابت بين نامزدها به جاي فضاهاي منازعات و بگو مگوهاي كمحاصل سياسي به فضاي رقابت برنامهها، اهداف و راهبردها تغيير دهند.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان، پدرام پاكآيين عصر امروز در جمع خبرنگاران در مركز استان اظهار داشت: با توجه در پيش بودن انتخابات مجلس شوراي اسلامي از رسانهها انتظار ميرود، طلايهدار شورآفريني در انتخابات باشند.
پاكآيين بيان داشت: جمهوري اسلامي به عنوان بارزترين نماد مردمسالاري ديني در منطقه و جهان است و بايد فضايي را فراهم كنيم كه ظرفيتي الگوساز و الهامبخش در بيداري اسلامي باشد و به بهترين شكل و صورت ظهور پيدا كند.
وي افزود: بديهي است، تلاش همه نيروهاي درون نظام به مشاركت حداكثري مردم در انتخابات و سعي دشمنان ايران بر مشاركت حداقلي و بدون شور انتخاباتي است.
پاكآيين ابراز داشت: رسانهها به عنوان مدافع حقوق ملت و منادي ارزشها و آرمانهاي ملت مسلمان ايران وظيفه دارند، اين هدف عظيم كه جلب مشاركت مردم براي به نمايش گذاشتن يكي از جلوههاي بارز مردمسالاري ديني است را محقق كنند و نهايت سعي خود را در اين عرصه به عمل آورند.
وي تصريح كرد: از آن جايي كه در حوزه حمايت از مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شاخصها و معيارهاي براي حضور در نظر گرفته شده، ميزان توجه به اين رسالت شرعي قانوني و اجتماعي ميتواند يكي از اين شاخصها به حساب آيد و ملاك و معيار ارزشمداري و پيوند رسانهها با آرمانهاي ملت باشد.
مديركل مطبوعات داخلي وزارت ارشاد افزود: بايد شرايط موجود در كشور با واقعنمايي تشريح و بازگو شود و از بزرگنمايي و برجستهسازي غير منصفانه مشكلات مختلف كشور در عرصههاي گوناگون پرهيز شود به دليل اينكه جلب مشاركت عمومي نيازمند فضاي علمي و نشاط سياسي است.
پاكآيين عنوان كرد: از رسانهها در همه مقاطع اين توقع وجود دارد كه با واقعنمايي مسائل را به اطلاع ملت برسانند و در مقطع مهم و تاريخي انتخابات اين وظيفه و انتظار دو چندان است.
وي با اشاره به اينكه دشمنان ملت ايران در اقداماتي از جمله تحريمهاي يكجانبه و ترور دانشمندان هستهاي كينه خود را به اثبات رساندهاند، گفت: ممكن است كه تنشهاي را براي خدشه به سيماي تابناك انتخابات كشور وارد آورند، آن هم در فضايي كه چشمها در منطقه و جهان از آفريقا گرفته تا امريكايي لاتين از سوي همه ملتهاي آزاده جهان به ايران اسلامي به عنوان نماد بارز مردمسالاري ديني دوخته شده و طبيعي است كه دشمنان تلاش ميكنند، ضربه و خدشه به جايگاه ايران بزنند و در اين زمينه از هيچ تلاشي فرو گذار نيستند.
مديركل مطبوعات داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ما از مطبوعات انتظار داريم كه اقدام تدافعي در ارتباط با اين راهبرد دشمنان ملت در دفاع از حقوق ملت مسلمان ايران، ارزشها و آرمانهاي آنها نشان دهد.
پاكآيين عنوان كرد: لذا از رسانهها درخواست ميكنيم در مدتي كه براي تبليغات نامزدهاي انتخاباتي تعيين شده و چه در روز برگزاري انتخابات و بعد از آن در تمام مراحل نسبت به توطئههاي دشمن هوشمند باشند و از بروز فضايي شايعپراكني، نشر مطالب خلافواقع جلوگيري كنند تا در اين سيماي روشن و پرفروغ مردم خدشهاي وارد نشود.
وي بيان داشت: يكي از راهكارهاي سالم صيانت از فضاي سالم انتخابات اين است، مطالبي كه از افراد در قالب نقل قول و مصاحبه منتشر ميشود، حتما به نقل از منابع معين و به طور مستمر باشد و از نقل مطالب از منابع مجهول خودداري شود، علاوه بر اينكه نقل اظهارات افراد به صورت گفته ميشود يا شنيده ميشود يا نقل از يك منبع آگاه بدون ذكر منبع اقدامي غيرحرفهاي در رسانه محسوب ميشود و لازم است به طور كلي و صرف نظر از مقطع حساسي كه در آن قرار داريم، مطبوعات نسبت به اين جنبه از كار حساسيت لازم را داشته باشند.
پاكآيين عنوان كرد: نقش رسانهها در بالا بردن دانش عمومي ملت و افزايش آگاهيهاي عمومي و روشنگري است، لذا اقتضا ميكند كه مطبوعات در رقابتهاي انتخابات از موضع اطلاعرساني منصفانه، آگاهيبخش و ارتقاع بخش وارد شوند و خود طرف رقابت انتخاباتي نباشند.
وي ابراز داشت: مطبوعات بايد سعي كنند با حفظ هويت مستقل و فرهنگي خودشان به ابزارهاي هيچ يك از گروههاي سياسي تبديل نشوند و عرصه رقابت بين نامزدها را به جاي فضاهاي منازعات و بگو مگوهاي كمحاصل سياسي به فضاي رقابت برنامهها، اهداف و راهبردها تغيير دهند.
پاكآيين تصريح كرد: رسانهها بايد از فرصت انتخابات براي افزايش آگاهيهاي سياسي مردم به منظور رشد و بهبود كشور و دستيابي به اهداف راهبردي نظام و دستيابي به اهداف مورد نظر در سند چشمانداز 20 سال مورد نظر مقام معظم رهبري را فراهم كنند.
وي خاطرنشان كرد: حفظ حقوق نامزدهاي انتخاباتي، تخريب و توهين به هر يك از طرفهاي انتخاباتي از حدود جدي مطبوعات است و از مطبوعات به عنوان نيروهاي متعهد به آرمانهاي ملت به غير از رعايت اين اصول انتظار ديگري نيست.
پاكآيين با اشاره به برنامههاي يك سال گذشته در رسانهها و مطبوعات داخلي اظهار داشت: ضابطهمند شدن حمايت يارانهاي از مطبوعات يك از اين موارد است با توجه به اينكه ضرورت داشت نسبت بين كيفيت رسانههاي كشور و ميزان حمايت از آنها برقرار شود، شيوهنامه مدوني را براي حمايت از مطبوعات تنظيم كرديم و به استانها ابلاغ و هرگونه حمايت يارانهاي به مطبوعات بر اساس شاخصهاي از جمله ميزان توليد و روزآمدي مطالب است.
وي تصريح كرد: توجه به جامعيت محتوايي، جامعيت ماكت گرافيكي، ميزان حضور كارشناسان و نخبگان و صاحبنظران در گزارش تحليلها و تفسيرها، درست نويسي و به ويِژه التزام و پايبندي به ارزشمداري و اخلاق و تهذيب رسانهاي از جمله شاخصهاي مبنايي حمايت از مطبوعات است.
انتهاي پيام/ي10
چهارشنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]